ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Alles prima. De gezochte producten waren duidelijk te vinden en gemakkelijk te bestellen! Kortom: een blije klant!

Keurig op tijd en netjes verpakt verzonden en ontvangen. Zeer tevreden. Ziet er gewoon netjes en keurig uit!

Gebruiksvriendelijke webwinkel: artikel snel te vinden en af te rekenen. Scherpe aanbiedingen en supersnel geleverd.

Het pakketje werd snel geleverd, was goed verpakt en de bestelling was te volgen. Helemaal tevreden.

2 Producten besteld (geen electronica) waarvan 1 beschadigd was. Hiervoor via de webchat een retour aangemeld met verzoek het product opnieuw te sturen nadat ik mijn beschadigde had terug gestuurd.

Geen probleem. Kreeg een retour instructie via de mail en handeling gevolgd.

Minpuntje 1: retourmelding en status daarvan is niet zichtbaar op alternate servicesite (denk door aanvragen via webchat)
Minpuntje 2: kreeg een email dat geld teruggestort zou worden, terwijl ik had afgesproken voor een vervangend product. Via een mail was dit echter snel opgelost. (opnieuw bestellen was geen optie i.v.m. prijsverhoging van het product)

Ander minpunt die ik heb is dat alternate.de vaak goedkoper is (los van een lager BTW tarief) en dat zij ook vaker acties en meer aanbiedingen hebben. Nederland laten ze wat links liggen heb ik het idee.

Altijd goed verpakt, de beschadeging aan het product was niet met opzet door alternate gedaan.

Vriendelijke webchat, alleen blijkbaar gaat de communicatie tussen de webchat en de afhandeling van retouren niet (altijd) goed.

Gelukkig via de mail wel weer snel opgelost.

Jammer, prima zaak waar ik al vele jaren mijn onderdelen koop. Kapotte RX 6800 helaas, ging tot 8 weken duren, geen optie omdat ik de pc dagelijks gebruik ook voor thuiswerken. 7900XT bij Alternate besteld a 950€, netjes volgende dag binnen. Reactie, 6800 was niet te repareren, alternatieve kaard aangeboden, nee sorry ik heb al een kaart. Geld terug geen optie, ondanks dat ik al een 2x duurdere kaart had besteld!!

Geforceerd naar her AM5 platform gegaan door Alternate wat weer meerosten met zicht meebracht.

Nee, deze reactie betekend voor mij geen Alternate meer, kortzichtige reactie en ze zijn een goede vaste klant kwijt Als ze zien wat ik daar al besteed heb in het verleden.

Hello Megekko!

Verzending was via de verzender ok. Dit heeft niets met het issue zelf te maken.

Kansloos, geen opties voor de klant en lekker vasthouden aan het vragenscript. Ik denk dat deze firma moet gaan beseffen dat er concollega's zijn inmiddels waar ze het beter doen.

Hi!
Bedankt voor je review.
Wat jammer om te vernemen dat je het niet eens bent met onze serviceafhandeling.

Wanneer een product buiten het retourrecht defect is, zal deze een garantie traject ingaan waarbij het product in eerste instantie gerepareerd zal worden, indien het product niet meer te repareren valt zullen wij deze omruilen voor een ander product.

Je geeft aan in deze periode reeds een nieuwe videokaart bij ons te hebben aangeschaft, ik wil je verzoeken om hierover contact op te nemen via feedback@alternate.nl zodat we de situatie opnieuw kunnen beoordelen.

Een setje G-Skill geheugen bij Alternate besteld. Een dag later voor de zekerheid een ander setje besteld om bij compatibiliteitsproblemen meteen een alternatief in huis te hebben. Beide pakketjes werden de volgende dag geleverd ondanks dat beide bestellingen laat op de avond zijn gedaan. Top!
De website is duidelijk en het gezochte product heb ik snel kunnen vinden.

Volgende dag geleverd ondanks bestelling laat op de avond (ergens net na 22:00 uur).
Zeer goed verpakt!

Open box BeQuiet TFX PSU gekocht bij Alternate. Blijkt het dat de ventilator in de PSU defect is, het frame is in alle vier de hoeken afgebroken. Bij het uitpakken kon ik de ratel daarvan al horen. Dit is iets wat ik mij niet kan voorstellen dat het een fabrieksfout is, maar eerder hardhandigheid tijdens verzending, of in het gebruik van de vorige eigenaar die 'm geretourneerd heeft (wat het meest voor de hand liggend is).

Het verbijstert mij hoe men bij Alternate zo slordig te werk kan gaan, dat of een DoA retour als open box kan worden aangeboden, of dat iemand een gesloopte PSU kan terugsturen zonder dat men dit opmerkt tijdens het retourneerproces, danwel tijdens het proces om de item als open box aan te bieden.

Alternate is zeer traag met het reageren op mails, en geven ook aan zeer traag met retourprocessen om te gaan, waardoor je dus lang kan wachten op je geld. Ook vond ik het zeer teleurstellend dat er geen beter passende oplossing, zoals het omruilen van de PSU voor een goed model, danwel open box of nieuw, werd aangeboden, maar gelijk een retournering. In mijn mail over de PSU had ik dan ook gevraagd om een passende oplossing, maar daar kreeg ik dus een standaard boilerplate retourbericht op terug.

Ik had juist deze open box gekocht als een leuke deal voor een PSU, door hun handelen is dit in het water gevallen, en daar lijken ze geen verantwoordelijkheid voor te nemen. Gezien Alternate verder vrijwel nooit de beste deals op nieuwe producten lijkt te hebben, en hun open box deals dus waardeloos zijn, laat ik er geen traan om dat ik hier nooit meer wat op mijn kosten zal kopen.

Handige website! Ik had wat vragen over een product, dus de chatfunctie gebruikt. Ik heb twee maal binnen een minuut reactie gekregen.
Ook levering was optijd, zelfs met vertragingen van postNL.
De laptop zelf is fantastisch hoor.

De levering was optijd, zelfs met vertragingen van PostNL! Er was ook 'haast' achter, dus daarom al helemaal fijn dat er daadwerkelijk de dag na bestelling geleverd werd.

Met de chatfunctie contact gezocht, hier had ik twee x binnen een minuut reactie. Nog vanalles voor mij uitgezocht!

Dit was mijn eerste bestelling bij Alternate. Van het begin tot het einde ging het soepel en het product was zoals beschreven op de website.

Het product werd geleverd zoals aangegeven en keuring bezorgd. Geen reden voor verbeteringen. Da zo door.

2 waterpistolen spyra 3, rood en blauw gekocht, laagste prijs, zaterdag besteld,en via overschrijving betaald, de maandag al in huis, wel een nieuwe adapter moeten kopen, 20 euro, zou er toch moeten bij zitten voor deze dure water pistolen, de adapter die je moet aansluiten via pistool waren allemaal die ik liggen had, niet genoeg amperage, anders tot nu toe heel tevreden mee

heel tevreden over, nog zo niet veel kunnen testen, heb hem nog maar een dag

heel tevreden over, helpen je uitstekend, niets op aan te merken !!!!!!!!!!!!!!!!, eerst de computer met gechat, dan een medewerker

Ik heb er geheugen besteld en ontvangen en het werkt ook nog eens. Gekozen voor Alternate voor de op dat moment laagste prijs en eerdere bestellingen in een ver verleden. Communicatie over de bestelling was duidelijk. Ik zou liever na de bestelling iets minder e-mails willen ontvangen om reviews te plaatsen.

Het bestelde product zat goed verpakt en is schadeloos bij mij aangekomen. Verder geen opmerkingen (deze zin was nodig om aan de minimaal gestelde aantal woorden te komen)

De kogel was door de kerk, èindelijk was het tijd om de pc eens te updaten vervangen. Via de pricewatch een en ander samengesteld. En, heel handig, meteen even shops met de beste prijzen naar voren laten toveren.

Alternate bleek als één na beste uit de bus te komen, maar had de gewenste artikelen op voorraad staan. Eerlijk is eerlijk, ik prijs mezelf soms op het hebben van geduld en het kunnen uitstellen van niet noodzakelijke aankomen, maar toch voelt het een beetje 4 december als je 'bestellen klikt' (okee, een deel van die analogie valt weg als je de ideal link zélf moet aftikken en niet de Sint). Toch: ik wil het 't liefst meteen in huis en ermee aan de slag.

22:55 besteld,
22:57 mail met bestelbevestiging,
22:57 mail met 'in behandeling', met procedure omschrijving tntrace etc (tl;dr)

02:14 mail met factuur (ik hoop dat dit automatisch gaat na verwerking van de betaling, anders: sorry voor het nachtwerk).
23:11 mail met verzendbevestiging en postnl tntrace link. Link deed het overigens in eerste instantie niet (pakket niet gevonden) maar dat zal naar ik verwacht niet aan de verzender liggen.

12:30 bestelling afgeleverd. tussen de bedrijven door niet eens tijd gehad om de tntracelink na te kijken, maar die zal het ongetwijfeld op enig moment gedaan hebben.

Pakket was goed verzorgd, kartonnen doos, 'sealed air' folie erom, kopie factuur erbij. Niets op aan te merken.

Dikke plus wat mij betreft voor de vlotte afhandeling en correcte voorraadweergave.

Bestellen ging prima, maar het retourprocess is omslachtig en duurt veel te lang. Na twee weken nog steeds geen bericht of geld terug ontvangen.

Verzending was helaas met DHL maar kwam dit keer op tijd en in fatsoenlijke staat aan.

op 27-06 mijn bestelling retour gestuurd, en op 29-06 een mail dat het de retour is ontvangen. Sindsdien is het muisstil, reageren niet op mails en nemen de telefoon steeds niet op.

Na 3 dagen eidenlijke iemand aan de telefoon kunnen krijgen, die geven aan dat het nog wel een aantal dagen kan duren want ze zijn nog met de retouren die ontvangen zijn op 27 juni bezig.

Ik snap dat het druk kan zijn, maar dit duurt echt veel te lang en ze laten ook helemaal niets weten. Feit dat ze zo slecht bereikbaar zijn help ook totaal niet mee.

Heb helaas een defecte grafische kaart geleverd gekregen maar dat heb ik netjes gemeld en wordt behandeld door garantie afhandeling, hopelijk kan het nog gerepareerd worden alleen jammer dat het langer duurt omdat ze het druk hebben

Voor de rest een uitstekende winkel om je computer spulletjes te kopen en uitstekend verpakt ook qua verzending zijn ze ook heel snel

Altijd de volgende dag bezorgd en het zit goed en stevig ingepakt! Helemaal fantastisch dit blijft mijn webwinkel om mijn computer spullen te blijven kopen!

Geven goede uitleg als je een defect artikel hebt ontvangen en leggen netjes uit wat de richtlijnen hiervoor zijn!! Heel tevreden!

Ben (nog steeds) heel tevreden over Alternate. Duidelijke website, goede prijzen, snelle levering, gewoon super dus (y)

Pakket kwam snel aan en dat is wel fijn zo vlak voor de vakantie, top!

In 2021 een Nighthawk router besteld op de website van Alternate.
Alles prima op tijd en netjes verpakt geleverd.
Na anderhalf jaar veel plezier te hebben beleefd aan deze router, stopte deze er mee.
Omdat ik de router had aangemeld bij netgear kreeg ik een jaar langer garantie.
Dus meteen netgear bericht welke stappen ik nu moet nemen, echt netgear geeft geen reactie.
Maar waar netgear faalt, pakt alternate dit ongekend goed op.

Na mijn mailtje aan alternate kreeg ik al vrij snel bericht retour samen met een DHL label om de router op te sturen voor inspectie.
Nadat alternate de router had ontvangen kreeg ik ongeveer een week daarop bericht van de klanten service.
Daarin werd mij verteld dat de nighthawk inderdaad defect is, echter heeft alternate geen nighthawk meer om mij retour te sturen ( ouder model ondertussen).
Omdat de nighthawk niet meer beschikbaar is, heeft alternate mij het voorstel gedaan om een andere router toe te sturen met dezelfde waarde als de nighthawk. Na dat ik mijn akkoord heb gegeven is de router nog dezelfde dag naar mij verstuurd en ondertussen ook alweer binnen ( volgende dag )

Alternate krijgt van mij een dikke 10 en heeft er een klant bij voor het leven.

Dus hierbij nogmaals dank voor jullie hulp, klant vriendelijkheid en niet te vergeten de expertise.

Mvg
jan

USAS ROG gaming Laptop besteld via de site van Alternate. Zeer zorgvuldig verpakt en netjes na 1 dag geleverd. Prijzen op de site zijn scherp. Ik kan het iedereen aanraden.

---

Geen contact gehad met klantenservice. Alle informatie werd direct na mijn bestellen ontvangen en was meer dan voldoende

Snelle levering. Zelfs binnen 24 uur in huis. Laptop was goed en zorgvuldig verpakt. Alles in nette staat ontvangen.

Koop al jaar en dag bij Alternate. Al zo lang ze in Ridderkerk zaten met hun eerste pand. Deden nooit moeilijk over garantie. Veel aanbod. Scherpe prijzen. Helemaal top.

Nu ram en ssd gekocht. Snel geleverd. Overzichtelijke site. Prima!

Mooi dat er gewoon een 4mm bits houder geleverd kan worden. snel geleverd prima product!

Grote keuze en een fijne website. Meer zoekopties zouden misschien fijn zijn.

Ik heb wel een keer een slechte ervaring gehad bij een retour. Hier is wel excuses voor aangeboden en een cadeaubon.

Levering was zoals verwacht: Op tijd en veilig.

Ik vind het wel jammer dat alleen DHL wordt gebruikt en niet PostNL. Waarom? Bij retour kan je het niet langs brengen bij een PostNL locatie en dit heeft vele nadelen (bijvoorbeeld, bij PostNL wordt de verzendinfornatie voor je geprint, bij DHL moet je dat zelf doen)

Een andere keer had ik een kapot product. Het was vervolgens veelste moeilijk om het product terug te sturen en het duurde 8 weken tot het gerepareerd was.

Uiteindelijk geef ik geen slechtere beoordeling omdat ze wel excuses hebben aangeboden en een cadeaubon ter compensatie.

Overzichtelijke website, betere prijs dan be meeste andere webshops. Product was goed verpakt en snel verzonden.

Netjes zoals beloofd op volgende dag geleverd.
Product goed verpakt, ook niet met belachelijke hoeveelheden tape dichtgeplakt.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl