Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenNooit problemen gehad met Aternate en ook bij deze aanschaf geen issues. Ze zijn eigenlijk nooit de goedkoopste optie maar het feit dat ze een fysieke showroom hebben waar je langs kan bij problemen is voor mij altijd een reden bij Alternate te bestellen.
VerzendingAlternate maakt nog gebruik van PostNL en hier in de regio mag je in je handen wrijven als PostNL zich daadwerkelijk de volgende dag bij je op de stoep staat. Gelukkig viel het deze keer reuze mee en had ik mijn pakket inderdaad netjes de volgende dag.
AlgemeenZoals al vaker via de site besteld en laten bezorgen. Iedere keer een goede ervaring met het gebruik van de site en de mogelijkheden. Kan altijd goed vinden wat ik zoek en er is een duidelijk onderscheid voor verschillende categorieën om de zoekervaring nog fijner en makkelijker te maken.
VerzendingDit keer een product besteld wat door de brievenbus kon. Netjes in een envelop met bubbelplastic en goed afgesloten. In het verleden ook pakketen binnen gehad van Alternate en is altijd netjes ingepakt en gevuld met opvulmateriaal. De bezorging vanuit de bezorgservice laat nog wel een iets te wensen over, maar naar mijn mening kan de winkel hier weinig aan doen en moeten PostNL en DHL iets meer gaan zitten op kwaliteit van levering en echt aanbellen.
KlantenserviceDuidelijke communicatie over levering en levertijd. Altijd fijn dat er ook nog een aparte factuur wordt verzonden naast de ordebevestiging en track and trace.
AlgemeenHeldere website en prijs. Product niet op voorraad, maar 'binnen 2 dagen klaar voor verzenden' oid. Status van mijn bestelling was telkens onleverbaar. Ik zag echter bij productpagina de status steeds veranderen. Telefonisch goed te woord gestaan en begrepen dat product nog wel gaat komen.
VerzendingUiteindelijk verzendbevestiging ontvangen dat product verzonden is naar het door mij gekozen PostNL-punt. Mail bevatte netjes een PostNL Track & Trace code. Bij toeval ontdekte ik echter in mijn DHL-app dat het pakket via DHL is verstuurd naar het PostNL-punt (dat géén DHL-punt is). Na telefonisch overleg met het PostNL-punt (in overleg met de leidinggevende) waren zij bereid om het pakket aan te nemen voor mij en heb ik deze kunnen ophalen dezelfde dag.
Er had hier van alles mis kunnen gaan, wat niet is gebeurd omdat ik het op tijd heb ontdekt en er achteraan ben gegaan. Ik vind het een slordige manier om om te gaan met een (prijzige) bestelling. Dit had ik niet verwacht van een webshop met veel goede reviews op Tweakers.net.
Zoals genoemd eerder prima te woord gestaan in bestelproces. Ik zal mijn review updaten na reactie van de klachtenservice van Alternate (al benaderd via e-mail voor plaatsen van deze review).
AlgemeenFijne winkel met een compleet assortiment. Altijd snel in huis en goeie service wanneer er iets verkeerd gaat of als er vragen zijn over producten.
AlgemeenZoals gewoonlijk alle onderdelen die ik besteld heb op tijd en correct geleverd.
Kwalitatief vind ik Alternate de beste webshop waar ik mijn computeronderdelen koop.
Beste, bedankt voor je review. Wat fijn om te horen, heel veel plezier van je aankoop!
AlgemeenNatuurlijk komt het voor dat je pech hebt met je bestelling. Bestelling kwam in twee pakketten. Eerste alle computer onderdelen. Goed verpakt geen probleem. Tweede pakket met alleen de computercase. Deze case was heiaas beschadigd. Alternat gebeld en werd gelijk een nieuwere geupgrade versie toegestuurd. Werd de volgende dag geleverd!. Alles ingebouwd en toe bleek dat de fans RBG niet werkte. Wederom gebeld en weer de volgende dag een nieuwe case toegestuurd.! Nu is alles ok. Problemen kunnen altijd voorkomen het is maar hoe je als verkoper er mee omgaat. Alternate echt super hoe jullie hier mee om zijn gegaan! Ga zo door!
VerzendingSuper snel! Terug sturen super makkeleijk met barcode. Graag altijd via postnl blijven doen. Vind ik persoonlijk beter dan DHL
KlantenserviceProffesioneel, heel vriendelijk belangrijk heel goed geholpen. 2 keer gebeld en verder geen opmerkingen! Ga zo,door Alternate!
AlgemeenPAS OP! Versturen lege omdoos die ze zelf hebben dichtgeplakt. Toevallig dat een eerlijke magazijnmedewerker dit erkend zijn collega wilde gewoon een standaard postnl onderzoek op starten. De klant zal het wel hebben gedaan, ik neem dit zwaar op!
Tot mijn eigen verbazing erkennen ze gewoon doodleuk spullen soms te gebruiken en daarna met lijm de verzegeling vast te plakken,... Lekker dan... Nu doen ze dat niet meer stellen ze...
Dan wordt er beloofd dat de rest wordt nagezonden, dan ineens niet meer want het is erg druk.
Dan zou ik een retour hebben aangemeld terwijl ik nog wacht op de nazending van de ontbrekende zaken uit de doos, Alternate interesserrt het allemaal niets.
De klant mag blij zijn als die na veel tijd en moeite uberhaupt geen extra kosten heeft.
Het product is nu zogenaamd niet op voorraad maar signify nederland stelt anders. Dit bedrijt maakt er gewoon een potje van en doet er alles aan verantwoordelijkheid af te schuiven Want bij gemaakte fouten moet niet de klantenservice aan het werk maar de klant vooral moet deze begrip hebben voor hun drukte en problemen.
Versturen gewoon dichtgeplakte lege dozen
Daarna proberen ze met een postnl onderzoek het probleem naar de klant te verleggen terwijl ze zelf bij zorgvuldig nazien al weten dat het niet klopt.
Klantenservice doet alles om de klant aan het werk te zetten. Ze wisten intern vanuit het magazijn al dat het niet goed zat met het verzonden product toch dreigen en beschuldigen met een postnl onderzoek. De klant kan overal achteraan. Alles wordt op hun manier gedaan, ik wil gewoon het product en gevraagd het te bestellen of gezien alle heisa een alternatief. Alternate doet wat het wil. Beloften over excuses en compensatie gezien uitlatingen en het hele proces gebeurd nietds dat doen ze mondeling op papier weer anders.
AlgemeenIk had een Lego-set besteld op Alternate. Goedkoper dan waar dan ook elders en kwam in goede conditie.
VerzendingPakket was dezelfde dag verzonden, vanuit Zeeland (de locatie van hun magazijn/hoofdkantoor) en had mijn pakket in goede conditie de volgende dag al in huis, in Groningen.
AlgemeenOp zoek naar een nieuwe NAS (oude overleden na luttele 9 jaar) en met behulp van de filters in Pricewatch, redelijk vlot gevonden wat ik zocht. Alternate had er nog 1 op voorraad, zogezegd, zo besteld. En zoals gehoopt inderdaad netjes de volgende dag al in huis. Niets aan af te dingen, scherpe prijs, snel geleverd, zoals ik het gewend ben van Alternate.
VerzendingProduct is verzonden in stevige extra verpakking (ik vermoed gezien pasvorm en schuim vulhoeken, af fabrikant zo geleverd) zonder product kenmerken.
KlantenserviceDuidelijke communicatie mbt levering en track en trace. Ook heb ik gebruik kunnen maken van levering op een post afhaalpunt, wel zo handig.
AlgemeenEerst even gebeld voor info over de M.2ssd die op mijn moederbord past. Super geholpen en besteld. 1 werkdag later al in huis.
past perfect en was voordelig t.o.v. andere aanbieders.
Op een werkdag besteld en de volgende dag in huis. Goed verzegeld en beschermd verpakt.
KlantenserviceIk wist niet welke M.2 er op mijn moederbord paste, en werd deskundig geholpen. Direct een mailtje terug met de juiste inlichtingen.
Beste, bedankt voor je positieve review, dit wordt erg gewaardeerd!
AlgemeenGewoon no-nonsense. Alles is snel verstuurd en goed verpakt. Klantenservice is ook prima.
Retourneren duurde echter wel enorm lang i.v.m. drukte, vandaar 4 sterren i.p.v. 5.
Hopelijk gaat dit in de toekomst verbeteren.
Snel opgestuurd en goed verpakt. Het doosje was een prima formaat en geen irritant plastic bubbelmateriaal, maar gewoon bruin papier wat voor een muis helemaal prima is.
KlantenserviceTerugsturen voor een garantie was niet heel eenvoudig gemaakt, en moest via een apart "portaal" wat een beetje buggy was. Daarna was alles wel goed geregeld en eenvoudig.
Duurde echter wel lang voordat ik een nieuw product kreeg.
AlgemeenOude monitor vertoonde kuren dus het was tijd voor een nieuwe. Ik miste ook nog een case-fan voor mijn PC, en Alternate had hiervoor de beste prijs, dus die er ook direct bij meebesteld. Erg blij met mijn aankopen, alles werkt naar behoren en heb eindelijk volledige RGB koeling!
VerzendingAlles kwam netjes in een doos, was goed verpakt en werdt op tijd geleverd. Heel tevreden mee!
AlgemeenVideokaart besteld hier, bestelproces als altijd soepel en vlot. Volgende dag ook al weer alles netjes in huis. Meerdere keren hier besteld, heb elders echt wel andere (lees slechtere) ervaringen, hoe ze het hier doen kunnen andere shops nog een voorbeeld aan nemen.
VerzendingGoed verpakt, doos in een doos met opvulmateriaal. Enige wat nog wat beter zou kunnen is materiaal aan boven én onderkant van het product wat je verpakt.
AlgemeenIk heb onlangs een bestelling geplaatst bij Alternate. Hier was ik zeer tevreden over. De levering was snel en goed geregeld. Ik kreeg een bevestigingsmail met een track-and-trace code en mijn pakket kwam de volgende werkdag al aan!
De website was klantvriendelijk en overzichtelijk. Ik kon makkelijk vinden wat ik zocht en de prijzen waren duidelijk en vergelijkbaar met alternatieve websites. Er was ook veel informatie over de producten en de specificaties.
Het betalen ging ook zonder problemen. Ik kon kiezen uit verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal. Het betalingsproces was veilig en snel.
Het enige minpunt was dat de retourkosten van ongeveer 6 euro voor mijn rekening kwamen. Ik had een product besteld waarop ik mij had bedacht en wilde het terugsturen. Ik begrijp dat dit de policy van Alternate is, maar het is niet erg klantvriendelijk. Soms wil je een product in je handen hebben en het beter kunnen bekijken. Het weerhoudt me ervan om 'probeersels' te bestellen bij Alternate.
Gezien het feit dat ik niet met de klantenservice te maken heb gehad (dat is positief) kan ik deze niet beoordelen.
Mijn conclusie is dat Alternate een goede webshop is voor elektronica en computeronderdelen, het is mijn eerste go-to website. Maar dat ze nog kunnen verbeteren op het gebied van retourkosten. Ik geef Alternate 4 sterren voor hun service maar 5 sterren voor hun producten.
De levering was snel en goed geregeld. Ik kreeg een bevestigingsmail met een track-and-trace code en mijn pakket kwam de volgende werkdag al aan. De producten waren goed verpakt en in goede staat, dat geeft vertrouwen.
AlgemeenAangezien de positieve reviews over Alternate heb ik in mid July een PC laten bouwen door Alternate. Goede PC builder, snelle bevestiging en snelle levering.
VerzendingSnel gelevered,via Post NL. goed op de hoogte gehouden. Het system was goed verparkt zonder zichbare schade.
KlantenserviceHelaas vanaf de eerste dag heb problemen met het system.
Alles loopt vast op random momenten. Soms tijdens het gamen, soms gewoon in Windows. Het moederbord en de sys.log suggereerd dat er iets mis is met de video kaart. Met Alternate contact opgenomen en hele snelle reacties van hun; Probeer dit, probeer dat, tot stuur het systeem terug voor controle. 21 Juli ontvangen, op 28 Juli terug gestuurd naar Alternate.
Sinds 2 Augustus staat het systeem daar in de werkplaats, of in de wachtrij om geinspecteerd te worden, en nu op 5 September nog steeds
Via email is Alternate wel goed bereikbaar, ze reageren - dus op dat betreft een goede score.
De afhandeling van dit probleem is gewoon enorm teleurstellend. Voor het betaalde bedrag, en de reputatie had ik een snellere afwikkeling verwacht.
AlgemeenDiverse PC en NAS spullen gekocht. Was snel geleverd en deugdelijk verpakt.
Prijzen zijn ook netjes.
Recent ook tuinmateriaal besteld (pomp). die was helaas niet goed maar retourneren was ook vlot geregeld.
Producten waren goed verpakt en doos gevuld met papieren vulmateriaal tegen schuiven. Geen hele grote doos met veel lege ruimte maar goed passend. Prima dus. Papieren vulmateriaal kan ik weer hergebruiken, dus geen verspilling.
KlantenserviceIn het recente verleden problemen met een pomp gehad. Via RMA retour, netjes te woord gestaan. En credit nota gekregen. Ook hier niets te klagen :-)
AlgemeenZoeken en vinden van KlikAanKlikUit componenten voor zonneschermen (ASUN-650) was kinderlijk eenvoudig. De reden om deze juist hier te bestellen is het tijdelijke prijsvoordeel van meer dan 50% t.o.v. andere leveranciers.
VerzendingDe bestelling van 2 artikelen was verpakt in een kartonnen doos. Deze was verder afgevuld met karton volumemateriaal.
AlgemeenWebsite is goed en overzichtelijk en mijn pakketje kwam de volgende dag binnen, nooit een slechte ervaring gehad.
AlgemeenIk koop al meer dan 15 jaar spullen online bij Alternate. Van pc onderdelen tot tuingereedschap, ik vind de prijs vaak erg goed en zeker icm met het onderstaande.
VerzendingAltijd zeer tevreden met bestelproces. Krijg m'n product de dag er na al binnen, zelfs als ik vrij laat op de dag bestel heb ik dat idee.
KlantenserviceTot dusver geen problemen ervaren, dus kan alleen spreken van de algemene klantenervaring. Geen opdringerige mails en duidelijke communicatie.
AlgemeenTwee artikelen, direct leverbaar. En zoals verwacht, diezelfde avond nog de verzendbevestiging ontvangen. Ook fijn dat het naar een pakketpunt kon.
VerzendingGoed verpakte doos, maar wat bubbeltjesplastic extra om de geheugenbalkjes had ik fijn gevonden. Het is onbeschadigd aangekomen, maar als de doos zwaarder was rondgeschud hadden de papierproppen niet genoeg demping geboden.