ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

Ik heb door de jaren heen meermaals besteld op deze site en keer op keer is het goede ervaring geweest. De website is snel en overzichtelijk. De voorraadindicatie is duidelijk en het is mogelijk een bestelling te plaatsen zonder per se een account te moeten aanmaken. De claim "vandaag besteld, morgen in huis" wordt waargemaakt en dat is iets wat ik tegenwoordig steeds minder vaak meemaak. Erg tevreden over deze webshop.

De verzending was snel en kwam overeen met wat ze beloven op hun website. De producten waren goed verpakt en ik werd netjes op de hoogte gehouden via e-mail.

Nvidia RTX 4070 gekocht. Kaart kwam mooi op tijd binnen. Was goed verpakt en werkt uitstekend. Helemaal niets op aan te merken

Was goed verpakt in een ruime doos die goed vol zat met padding en goed dichtgeplakt was.

Ik heb de klantenservice gelukkig niet nodig gehad omdat de RTX 4070 gewoon prima is

Een processor van Intel (!) die binnen 6 maanden zei: Doe het zelf maar. In overleg met de deskundige helpdeskmedewerker heb ik besloten om als proef een processor te kopen (Ik had toch een processor nodig) en die te testen op de huidige configuratie, zodat ik niet Processor EN Moderbord EN het werkgeheugen ter beoordeling op hoefde te sturen. De aangeschafte processor (generatie jonger) had ik binnen 24 uur in huis zodat ik kon constateren dat het moederbord en geheugen NIET de oorzaak waren maar toch de processor. De oude processor naar Alternate gestuurd ter beoordeling op de testbank, 36 (!) uur later had ik de vervangende processor in huis.
Met andere woorden: Alternate is bijna even snel als de computerwinkel op de Hoek (Mócht die er zijn). Garantie wordt zonder morren gegeven uit eigen voorraad, je hoeft niet te wachten op het traject opsturen naar Alternate-opsturen naar de fabrikant-testen-vervangend product retour sturen via Alternate-toesturen vh product naar de eigenaar. Dit kan weken duren.
Met nog weer andere woorden:DIKKE PLUIM VOOR ALTERNATE.

Zeer snelle service in geval van garantie, deskundige medewerkers, nette prijzen (die niet altijd de laagste in Nederland zijn, maar de bescheven service maakt dat meer dan goed, Het komt toch uit de lengte of uit de breedte)
Ik heb al jarenlang alleen de hardware bij Alternate aangeschaft.

Als de helpdeskmedewerker niet echt deskundig is, is er altijd een deskundige collega in de buurt.

Heb hier een Sapphire Nitro+ 7800XT gekocht. Eigenlijk niks op aan te merken. Was binnen 2 minuten gepiept.

Heb hem rond 09:00 besteld met de same day delivery van €3.
Bezorger belde om 21:10 aan.

Koop hier alstublieft niks! Je moet het zelf weten natuurlijk dat dacht ik ook nadat ik de reviews las.
Heb hier een PC laten bouwen van ruim 4000 euro, heb hem om precies te zijn 16 dagen in gebruik gehad waarna hij kapot ging.
De grafische kaart bleek defect te zijn, prima ik heb garantie we sturen hem op en ruim 6 weken later kregen we de pc terug.
We pakte de pc zorgvuldig uit en sloten hem aan, alles wat bij deze verpakking zat deden we terug in de doos. 2 uur later bleek de grafische kaart nog steeds (of alweer) kapot te zijn, we belde Alternate met het nieuws en ze zeiden het weer retour te sturen, en beloofde het met spoed binnen 1 week te repareren. Na 2 weken belde ik op hoe het ervoor stond, aangezien ze hun afspraak niet nakwamen. Ze gaven aan dat de reparatie enkele weken kon duren, ik ging hier niet mee akkoord en eiste mij geld terug. Opeens kreeg ik een mail dat de PC per direct de werkbank opging, na een paar uur een 2de mail. De pc was tijdens de verzending zodanig beschadigd geraakt dat het moederbord en de grafische kaart defect waren, en of we even het bedrag (2000) over wilde maken voor de reparatie hiervan. Aangezien het DHL zijn schuld is (gaven ze zelf toe), maar ze bij hun geen geld kunnen eisen ben ik de L*L

Er is een klacht ingediend maar ik heb er geen vertrouwen in dat ik dit ga winnen.

Duidelijke website en voor zover ik kan beoordelen klopte de weergave van de voorraad op de site (helaas lang niet meer zo normaal tegenwoordig)

Prijzen voor videokaarten zijn tegenwoordig absurd, maar Alternate kwam als één van de meest voordelige uit de bus.

Site is duidelijk en snel, Alternate is één van de shops waar ik zonder na te denken zou bestellen, ze hebben mij nog nooit teleur gesteld.

Snel en goed verzonden in een goede veilige verpakking, kwam op tijd aan zoals van te voren aangegeven op de site.

Een aantal maanden terug een Dell Optiplex computer hier besteld vanwege een project voor een klant kwamen we er pas na 2 weken achter dat deze defect was, contact opgenomen met Alternate deze zouden de computer terug sturen naar Dell. Na een aantal weken de computer terug ontvangen van Alternate waarbij deze meteen weer defect was. Weer een e-mail gestuurd met het defect. Daarna een e-mail terug met de vraag of ik hem zelf naar Dell op wil sturen.

Deze computer heeft het in het begin heel even gedaan waarbij ik een vreemde username zag bij het opstarten, deze computer is dus al een keer geïnstalleerd geweest door iemand anders. Maar je mag het lekker zelf uitzoeken van ze, nu al maanden en tig e-mails verder en nog steeds niets. Erg slordig. Er zijn webshops die dit een stuk beter voor je regelen.

Beste,
Wat spijtig om te vernemen dat je deze ervaring hebt gehad met onze webshop, graag kijken we de situatie voor je na.
Wil je ons een mailtje sturen naar feedback@alternate.nl?

Besteld, snel behandeld en verzonden. Altijd even snel waarom ik altijd terug kom.
Assortiment is ook groter dan menige.

Besteld en zelfde dag nog verzonden. Sneller kan gewoon niet en ben dus meer dan tevreden over de verzending.

Eigenlijk nooit geen problemen gehad. Als je er heen belt ook altijd vriendelijke mensen en behulpzaam.

Bestel zeker weer hier.

Alternate heeft over het algemeen een fijne webshop. De website is goed ingericht en makkelijk te navigeren. De specificaties van de producten zijn duidelijk vermeld.
Wel moet ik aangeven dat de voorraadsectie een 'teller' kan gebruiken. De voorraadcijfers zijn niet in te zien.

Ik was op zoek naar een specifiek AM5 moederbord en kon dit product voor een goede prijs vinden. Op 20 oktober (rond 20:00 uur) heb ik dit dit product besteld. Onmiddellijk na het plaatsten van de bestelling kreeg ik een conformatie e-mail en niet lang daarna een verzendbevestiging (om 23:00 uur). Kortom, alles verliep soepel en snel.

Top: Ik had in de avond een bestelling geplaatst (moederbord) en het product de volgende middag ontvangen. Het pakket was redelijk goed ingepakt en afgeleverd.

Tip: Misschien kunnen ze 'luchtkussens' of vulmateriaal gebruiken in plaatst van papier om het product te beschermen tegen transportschade.

Bij Alternate kun je tegen scherpe prijzen allerhande elektronica kopen, snel en tijdig geleverd en no nonsense.
Ik was klant bij een bekende alls-voor-een-glimlach-keten, maar door twee akkefietjes in een halfjaar tijd ben ik inmiddels een enthousiaste klant van Alternate.
Het loont om verder te kijken dan je neus van de gevestigde elektronica ketens lang is!

Pluim voor DHL met een aandachtspuntje/minpuntje, is wel eens slechter geweest in het verleden.

Aandachtspuntje: je krijgt van te voren een mededeling via de mail over afleverdag en de administratie rond die aflevering. Je moet nu óf een QR-code kunnen laten scannen óf een 4-cijferig nummer meedelen aan de chauffeur. Daar wordt niet naar gevraagd, sterker nog, na aanbellen wordt de bestelling in de lift van mijn appartementscomplex gezet. Dit gebeurt eigenlijk altijd bij bestellingen, ook waardevolle.
Het is nog niet misgegaan, maar wie is aansprakelijk als er tussen het plaatsen in de lift en mijn etage iemand zich mijn bestelling toeëigent?

Product netjes op tijd ontvangen, en in goede conditie.
Snelle levering
Beschrijving was goed duidelijk op de website

s'avonds ontvangen zoals aangegeven op de site
Overdag niet thuis dus deze keuze kunnen maken
super

Product netjes op tijd ontvangen, en in goede conditie.
Beschrijving was goed duidelijk. Eigenlijk zoals altijd

De levering was precies op tijd. Tijdsvak duidelijk aangegeven. Product op een juiste manier ingepakt.

Op vrijdag de 13e (oktober) een dure grafische kaart besteld en deze heb ik de volgende dag in prima orde ontvangen. Ik heb vaker hardware en elektronica besteld bij Alternate.nl en ben tot nu toe tevreden, omdat er nooit iets mis is gegaan. Dit is ook de reden dat ik een dure aanschaf (+1000 euro) liever bij Alternate doe.

Tijdig een bericht over de voortgang en track & trace, voldoende ingepakt. Wat zou misschien nog beter kunnen: een sticker op de doos ter attentie aan de bezorger voor een voorzichtige behandeling.

Prima site. Overzichtelijk en geeft goed aan bij product keuze welk ander product erbij hoort zodat je niet verkeerde configuratie krijgt. Gewoon TOP.

Levering ook erg snel. Tweede keer dat ik zelf een computer bouw zonder problemen.

Na duidelijke berichtgevingen via de e-mail. Juiste status van bestelling en verzending. En mooi op tijd gebracht zonder schade. Ga zo door Alternate.

Ik heb twee legosets besteld. Wat een handige website, alles super overzichteiijk, makkelijk te bestellen en tegen een leuke prijs. Alles snel in huis en netjes verpakt.

Gelukkig ging de bezorging met Post NL dit keer goed. Het tijdstip van aflevering dat door Alternate in eerste instantie werd genoemd werd wel gewijzigd, maar gelukkig was dat op tijd gecommuniceerd en was ik dus wel thuis bij aflevering. Gezellige bezorger, alles netjes verpakt en op tijd geleverd.

De website is prima, alles is wel te vinden. Kan zeker beter.
Ik gebruikte zelf tweakers.net/pricewatch erbij naast om het juist op de website van Alternate te vinden.

Altijd betrouwbaar geweest, wanneer iets op voorraad is dan weet je dat het morgen binnen komt. (Zondag even niet meegerekend)

In het verleden wel iets retour gedaan, 2/3x aan toe een JBL Quantum One.
Altijd perfect opgelost. Helaas was het product gewoon zwaar ondermaats en hier kan Alternate niet al te veel aan doen.

Zoals meestal, weer een probleemloze bestelling. Vrij gemakkelijk uitzoeken op de website, gemakkelijk bestellen en betalen. Het sterkste punt vind ik nog wel dat Alternate ook daadwerkelijk de beloofde levertijd waarmaakt. XDe volgende dag al in huis. De zending was overigens goed verpakt.

De zending werd op tijd geleverd (als je op tijd bestelt uiteraard) en was goed verpakt. Niets op aan te merken.

Ik heb nog weinig met de klantenservice te maken gehad. De enkele keer dat ik ze nodig had was de ervaring matig. Het antwoord op mijn vraag was eigenlijk niet bruikbaar en ik heb het uiteindelijk zelf opgelost. Zo'n goed bedrijf als Alternate moet toch ook de klantenservice op een beter niveau kunnen krijgen?

Duidelijke website. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Snelle verzending en duidelijke communicatie qua bestelproces. Nette levering. Ik had een opmerking mbt de wijze van betalen, IDeal/handmatig, snel en netjes opgepakt.

Levering was precies op het genoemde tijdstip, in het genoemde tijdvak. Duidelijk te volgen via track & trace.

Ik had een opmerking over de wijze van betaling. Wilde betalen via IDeal, maar moest alsnog handmatig via telebankieren betalen. Netjes opgepakt.

Bestelling plaatsen ging heel gemakkelijk zelf met een offerte ivm naar het buitenland leveren ook kan je gemakkelijk specificaties zien van je product dat je vaak niet hebt op andere sites

---

Ik had de klantenservice niet nodig omdat alles goed verliep maar ik heb al van kennissen gehoord dat de support heel goed is

De levertijd van mijn bestelling viel heel goed mee ook kwam de bestelling pefect op tijd

Ik heb een setje DDR5 geheugen en een videokaart besteld bij Alternate. Alles was op voorraad, dus dezelfde avond kreeg ik een bevestiging, track and trace en de volgende dag kwam PostNL met het pakketje.

ordernummer 257958392

Alles was netjes verpakt en de doos was goed opgevuld, zodat er niets kon bewegen.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl