ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

na zoeken op internet bij Alternate terecht gekomen, toen was het in een zucht besteld en betaald

Het product werd correct, op tijd en goed verpakt geleverd.
De pakketbezorger was vriendelijk en beleefd.

Snel besteld na overleg via de chat van de opties. Een van de opties bleek echter niet actief, de SSD was niet in een C: en D: gepartitioneerd te zijn. Enkele kabels zeten er niet goed in. De Videokaart blokkeert de SATA aansluitingen zodat ik geen extra drives meer KAN aansluiten. Advies: ga naar een winkel waar je WEL eerst eerlijk advies kan inwinnen en je PC ter plekke kunt bekijken. Verzenddoos bleek ook nog eens beschadigd te zijn.

De doos was aan een zijde beschadigd waardoor men IN het gekochte item kon kijken. Geen pluspunten voor PostNL.

Ik werd netjes te woord gestaan, maar de details van de machine kwamen niet overeen met het verkregen item.

Kon vanaf mij Tweakers wenslijst heel makkelijk de componenten op Alternate vinden. Voor veel componenten was Alternate het goedkoopst of bijna goedkoopst. Website was fijn en overzichtelijk met veel goede deals. Bestelling was snel geplaatst en levering was snel met postNL geleverd. Ook kreeg ik de code voor het gratis spel wat ik door een deal kreeg gelijk in de mail.

Ik ervaar postNL als de fijnste partij om pakketjes bezorgd te krijgen, dus was bij dat mijn bestelling van Alternate via postNL ging. Ik kon de componenten de volgende dag geleverd krijgen, maar koos ervoor dit 1 dag later te doen ivm thuiswerken. Ging perfect en ik werd goed door Alternate op de hoogte gehouden van updates.

Het bestellen via Alternate ging lekker vlot, zoals je mag verwachten bij een webshop. Er is genoeg keuze in betaalmogelijkheden en leverdata. Niks op aan te merken.

De website is echter wel aan vervanging toe, met een nieuwer design en nieuwere code (bijvoorbeeld het niet hoeven te klikken op 'Resultaten weergeven' na het instellen van een filter), om het een beetje van deze tijd te maken. De e-mails die worden verstuurd zijn een mix tussen HTML e-mails en plain text e-mails. Houd het gewoon bij HTML e-mails, dit komt een stuk netter over. Het geheel is gewoon verouderd.

Op zaterdagochtend besteld. Op de website stond duidelijk aangegeven wanneer je je bestelling kan verwachten. Deze werd netjes op de afgesproken datum geleverd. De bestelling was te volgen via Track & Trace.

Ik had de klantenservice niet echt nodig, maar op de website zag ik zat ze onder andere via Twitter (X) actief zijn. Ik wilde iets weten over een aanbieding van het bestelde product. Alternate is niet actief op social media, wanneer je vragen hebt worden deze niet (snel) beantwoord. Het is 2023 en we leven in het tijdperk van internet. Er moet gewoon iemand zijn die vragen beantwoordt op social media.

De bestelling 257980385 werd goed ingepakt verzonden. Het voordeel vind ik dat je een afhaalpunt kunt kiezen bij de kassa. Ze bieden ook voldoende betaalmogelijkheden. Over het algemeen een goede winkel. Klanten service is Ok.

De order zat in een goede doos verpakt met bubbelfolie, netjes. Kon het pakket netjes ophalen bij een afhaalpunt, wat ik een enorm voordeel vind.

Deze order verliep soepel. Bij een oude order werkte ze niet echt mee en kon ik een dure CPU bijna opnieuw kopen.

Alternate heeft altijd een groot aanbod van bekende merken voor een concurerende prijs. De website is redelijk duidelijk opgezet, al is het navigeren en zoeken lastig.
Soms komt je op een landingspagina van een bepaald merk/thema. Als je dan doorklikt zie je alleen de producten van dat merk, waardoor je niet goed kan vergelijken tegen andere merken.

De structuur van verzendkosten is niet altijd duidelijk. Sommige producten hebben gratis verzending, andere weer niet. Het is altijd een verrassing.
Over het algemeen is de verzending wel op tijd.

versturing en betaling gingen vloeiend voor de laagste prijzen, geen klachten. Website is ook erg makkelijk navigeerbaar en duidelijk. 👍

zelfde dag verstuurd en dag erna in huis, erg snel voor een mooie prijs. 🙂

Perfect gegaan, niks mis mee. Het product is in goede staat aangekomen en ook nog een hele goede deal gescoord.

gratis verzending en de volgende dag bezorgd. Dus gewoon snel en makelijk. de factuur zit er bij, ook goed ingepakt.

Meerdere keren bij Alternate besteld, nooit problemen. Retourzending ooit gebruik van gemaakt, ook goed. woord.

Netjes verpakt, snel geleverd. Vriendelijke bezorger. Tsja wat wil je nog meer. Woord. Woord. Woord.

Ik heb bij Alternate gekocht omdat het goedkoper was dan een paar andere sites die ik bekeken had. Dit is al de derde keer dat ik daar wat bestel en het komt altijd snel en goed verpakt. Nooit problemen gehad!

Ik werd goed op de hoogte gehouden en alles was goed verpakt. Doos was nog helemaal heel en de factuur zat ook fysiek in de doos!

Nette website met goede zoekfunctie.
Bestelling en betaling verlopen soepel.
2 radiatoren besteld voor de laagste prijs.

Levering netjes op tijd met track and trace .Verzending in de originele verpakking (geen extra doos oid wat wat mij betreft prima is)

De website is lekker overzichtelijk met alle verschillende artikelen in makkelijk te vinden subpaginas.
Je kan sorteren op haast alles wat je maar wil.
Snelheid, Protocol, Aansluiting, Prijs, Op voorraad of niet, Etc.
En de prijzen zijn erg schappelijk en erg vaak goedkoper dan elders.
Wil je zelf een PC in elkaar zetten dan is deze website ook handig met hun PC-Builder optie.
Dan weet je wat je krijg en voor hoeveel geld en niet nodig om een kant-en-klare PC te kopen waaraan je dingen moet veranderen om hem zo te krijgen als jij wil.
En je mag dan nog altijd kiezen of je hem in elkaar laat zetten voor een klein prijsje of je doet het zelf.

Gisteren 2 monitoren een CPU en nieuw geheugen besteld en vandaag binnen.
Ging het overal maar zo snel.

Eerlijk gezegt heb je die maar zelden nodig.
Ik heb ze ooit 1 maal moeten bellen omdat ik per ongeluk het verkeerde geheugen had besteld DDR5 in plaats van DDR4.

Ik koop vooral electronica hier en het meeste is gewoon goed of beter, wel keuze maar niet vol met onzin(veelal).

Binnen 18 uur van bestellen producten thuis geleverd. Supersnelle levering dus als het op vooraad is.

Prima website, snel geen gedoe mee gehad. Ook de levertijden op de website kloppen, iets waar je tegenwoordig niet meer van uit kan gaan bij de meeste sites

Levering ging zoals verwacht, niks slechts op aan te merken. Volgende dag al in huis

Product (pc voeding ) was duidelijk omschreven, snel bezorgd en voldoet aan de verwachting.
Kortom gewoon top.

Netjes verpakt, goed beschermd en onbeschadigd ontvangen.
‘S avonds besteld en de volgende middag al in huis.

Voor mij was het de eerste bestelling bij Alternate.nl. Via een van mijn zonen bij ik bij deze site uitgekomen. Ik wilde graag een geluidskaart aanschaffen voor mijn pc en deze heb ik bij Alternate.nl besteld.
's Avonds besteld en de volgende dag al in huis. De hele procedure vanaf bestelling tot aan de levering verliep perfect.

Een extra vermelding moet geplaatst worden over de manier van het mailverkeer. Men wordt in de mail aangesproken in de beleefdheidsvorm, en dat maak je niet veel meer mee. We kennen elkaar niet en dan vind ik het toch wel prettig als men niet direct met je of jij wordt aangesproken. Alleen al daarvoor krijgt Alternate.nl van mij een allerbeste beoordeling.

Mijn besteld product was perfect ingepakt. Daar kon onderweg niets mis mee gaan voor wat betreft beschadigingen.

Ik had toch nog een extra externe hdd nodig. In de avond besteld en een dag later in huis. En werkt perfect. Snel en goed verpakt in huis. Wat wil je nog meer.

Prima zo als belooft op tijd in huis. S’avonds besteld en de volgende dag werkend in huis.

Geen klachten dus hoe beoordelen. Prima zaak waarop niets aan te merken valt. Geweldig als je geeen klachten heb.

Al sinds jongs af aan ben ik een tevreden klant van Alternate. De shop in Ridderkerk / Barendrecht was voor mij als puber altijd de place to be wanneer ik had gespaard voor nieuwe hardware. Het was altijd fijn om fysiek nieuwe hardware te kunnen bekijken, en je bestelling via de lopende band vanuit het magazijn aan te zien komen.

Ik heb de laatste tijd wat minder nieuwe hardware nodig gehad, dus ik was nog niet op de hoogte dat men tegenwoordig vanuit een andere plek opereert. Gelukkig is de ervaring als vanouds - overdag een bestelling geplaatst en de dag erna het netjes in huis gekregen.

Het bestellen van de iFixit Toolkit ging makkelijk, en de beloofde extra's werden automatisch in mijn mandje toegevoegd. Binnen een paar klikken was alles besteld en geregeld.

N.B. Ik heb deze ervaring deels uit eigen initiatief geschreven, als tevreden klant. Echter maak ik door aangeven van mijn ordernr (257968080) ook kans op een prijs. Dit heeft verder geen invloed op de ervaring van mijn bestelling.

Prima verzending. 's Avonds netjes een verzendbevestiging ontvangen en de dag erna het pakket netjes ontvangen. Alles was goed verpakt en onbeschadigd aangekomen.

TL;DR: GPU met defect teruggestuurd voor reparatie binnen garantietermijn. Alternate beschuldigd mij geheel onterecht van 'user-abuse' waardoor de garantie en gratis reparatie komt te vervallen.

Ik heb door de jaren heen al redelijk wat aankopen gedaan op Alternate, altijd naar tevredenheid. Daarom vond ik het bij het bouwen van mijn PC ook belangrijk om bij Alternate mijn GPU te kopen, zodat ik erop kon vertrouwen dat, mocht er iets mis zijn met de kaart, ik goed geholpen zou worden (zoals ook in het verleden het geval is geweest).

Nu bleek er inderdaad een fout te zijn met de GPU, waardoor ik de kaart terug heb moeten sturen voor reparatie. Ik was echter stomverbaasd dat Alternate stellig tot de conclusie was gekomen dat er sprake was van 'user-abuse', waardoor de garantie zou komen te vervallen. Ik heb de kaart echter normaal in gebruik gehad en zelfs alleen voor lichte games en liep toen dus al tegen de problemen aan. Daarom heb ik de kaart teruggestuurd. Ik heb er nooit zelf mee geprutst of de kaart overclocked.

Ik vind dit werkelijk bizar en ben behoorlijk op mijn tenen getrapt door de beschuldiging en de waardeloze service. Ik heb geprobeerd mijn verhaal te doen bij Alternate, maar hier hebben ze niet eens op gereageerd. Heel teleurstellend van Alternate.. Ik koop in het vervolg dus elders, en ik zal deze winkel niemand (meer) aanbevelen. Erg jammer.

Klantenservice hield op met reageren nadat ze mij onterecht beschuldigden van 'user-abuse', en mijn GPU daardoor niet meer (kosteloos) zou worden gerepareerd. Waardeloos.

Ik bestelde een set instrumenten, de prijs was onverslaanbaar en de service uitstekend.

Ik kijk ernaar uit om meer te winkelen.

Snelle en betrouwbare verzending. De levering is snel en de verpakking is goed verzorgd. Goed gedaan

Geweldige service, niets te klagen. U kunt ook als gast bestellen, als u zich om wat voor reden dan ook niet wilt aanmelden.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl