Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door

Redacteur mobile

Lenovo P2-smartphone Review

Midrange-mobiel met gigantische accuduur

Conclusie

Lenovo heeft het door. Veel mensen willen helemaal niet de dunste telefoon ter wereld en inleveren op de capaciteit van de accu. Veel mensen willen de grootst mogelijke accu in de kleinst mogelijke behuizing. Dat is precies wat deze telefoon biedt: een exorbitant grote accu in een telefoon die niet overdreven groot of zwaar is. Wie hem vast heeft, voelt wel dat hij relatief zwaar is, maar met 177 gram valt het mee. Er zijn daardoor maar weinig offers voor die enorm grote accu.

Die grote accu levert een uitstekende accuduur op. Eindelijk is er een telefoon waarmee zelfs intensieve gebruikers een dag zonder powerbank kunnen doorbrengen. Voor minder intensieve gebruikers neemt die goede accuduur vooral zorgen weg over de resterende capaciteit. Het voelt bevrijdend om niet langer de hele tijd te hoeven kijken hoe laag het percentage nu weer is.

Voor het overige is het een fijne smartphone. Het scherm is standaard te groen, maar is verder op elk gebied prima. Het toestel heeft alle functies die je verwacht en misschien een beetje meer. De dualsim-functie en uitbreidbare opslag verdienen een pluim, al is het jammer dat je moet kiezen. Daarnaast ontbreken de metalen behuizing en vingerafdrukscanner niet.

De software is snel genoeg, maar hoewel hij er een beetje uitziet als stock Android, werkt het meeste heel anders en kent hij heel andere functies. We zijn bovendien bang voor het updatebeleid van Lenovo; de fabrikant heeft op dit gebied geen beste naam.

Voor onder de driehonderd euro is deze telefoon maar lastig te verslaan. Telefoons in deze prijsklasse, zoals de Huawei P9 Lite, Moto G4 Plus en Samsung Galaxy A5 2016, hebben over het algemeen geen betere specs of features en altijd een veel kleinere accu. Wie maximaal driehonderd euro wil uitgeven en accuduur belangrijk vindt, heeft aan deze P2 een uitstekende keuze.

Laagste prijzen voor: Lenovo P2 Grijs
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Azerty

Score: 4.5 (1799)

€ 396,93

€ 396,93

Kostenoverzicht

Productprijs € 396,93
Pakketpost Nederland vanaf ¤ 25,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 396,93
Bekijk

Laagste prijzen voor: Lenovo P2 Goud
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Belsimpel

Score: 4.5 (347)

€ 420,-

€ 420,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 420,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 420,-
Bekijk

Reacties (138)

Wijzig sortering
Over software: Lenovo communiceert slecht, maar volgens het forum is de update naar Nougat al in beta. En anders unlock je de bootloader (want dat kan via Lenovo, gratis) en zet je er een andere versie op zodra die uitkomen voor dit toestel.

https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/49846853

Ik heb dit toestel ruim een maand in gebruik, en kan écht niets anders zijn dan positief.

Oh, trouwens, Arnoud...
Dat begint bij de vingerafdrukscanner. Standaard werkt die ook als knoppenbalk: indrukken is home, aanraken en erover vegen is terug en de vinger er even ophouden zonder te drukken tovert het multitaskmenu tevoorschijn.

Dat klinkt niet alleen lastig, dat is het ook. Soms interpreteert hij bedoelde commando's verkeerd bijvoorbeeld. Het onthouden alleen al is ook lastig. Daarnaast is het overbodig; er staan gewoon knoppen onder aan het scherm. En je kunt een 'zwevende knop' toevoegen die dezelfde functies kan uitvoeren. Gelukkig is het uit te schakelen in de instellingen.
Daar zit je toch echt zelf fout.
Indrukken is inderdaad "Home", maar aanraken (zonder vegen) is terug, lang je vinger op leggen is "Recent Apps", en lang indrukken is "Google Now (of zoiets). Ik heb die balk met softbuttons dan gelijk maar uitgezet, eenmaal gewend met een enkele knop mis je het op andere toestellen. :)

[Reactie gewijzigd door KrazyJay op 13 januari 2017 14:11]

Ja verrek, ik heb het even aangepast :)
Ten eerste dank voor de nette review!

Daaronder zit een van de meest nutteloze schuifjes die we op een smartphone tegenkwamen: de bespaarstandschuif. Daarmee schakel je de Ultieme Bespaarstand in, waarmee het apparaat alleen nog toegang heeft tot telefoon en sms, en de internetverbinding stopt. Kijk dus uit dat je het schuifje niet per ongeluk omhaalt in je zak of tas, want dan komen mails en WhatsApp-berichten niet meer door.

Ik zou een beetje uitkijken met dingen als "meest nutteloos" te bestempelen. Persoonlijk zou ik een schuifje die tussen vliegtuigstand en online toggled zeer welkom heten dit omdat ik regelmatig moet schakelen hiertussen. Met een actieve community weet ik zeker dat dit schuifje kan gaan dienen voor elke andere denkbare feature. Bijvoorbeeld om de voice/memorecorder te starten (handig voor onderzoekers of journalisten).
Ik zou een beetje uitkijken met dingen als "meest nutteloos" te bestempelen. Persoonlijk zou ik een schuifje die tussen vliegtuigstand en online toggled zeer welkom heten dit omdat ik regelmatig moet schakelen hiertussen. Met een actieve community weet ik zeker dat dit schuifje kan gaan dienen voor elke andere denkbare feature. Bijvoorbeeld om de voice/memorecorder te starten (handig voor onderzoekers of journalisten)
Dat doe ik ook; ik gebruik dergelijke termen niet vaak, maar dit schuifje verdient het. Onder meer OnePlus heeft een schuifje voor stil/trillen uit en dat is natuurlijk veel nuttiger. Ik snap de focus van de P2 helemaal - accuduur - maar een schuifje voor een Ultieme Bespaarstand die de functionaliteit van je smartphone ernstig beperkt, het is dan immers geen smartphone meer, is simpelweg een bijzonder slecht idee. Als hij programmeerbaar zou zijn, zou ik zo'n bewoording nooit hebben gebruikt.

Dat is hij echter niet. Een programmeerbaar schuifje op een telefoon zou ik namelijk wel heel nuttig vinden. Ik zou er van alles mee willen, maar dat kan dus niet. En ik weet niet hoe jij 'zeker weet' dat de community hier iets mee kan. Het zou kunnen, maar dat is nog allerminst zeker :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 13 januari 2017 16:06]

Ben zeer blij met deze functionaliteit, ik zet deze stand aan om App notificaties in de nacht niet te krijgen. Ik kreeg eens een slack notificatie om 4 uur snachts omdat iemand @all in het chat channel neer had gezet.
Maar dat kun je toch net goed (of beter) doen met een schuifje dat hem op stil kan zetten? Overigens gebruik ik er zelf Tasker voor: mijn telefoon gaat automatisch op stil wanneer ik de wekker zet en tijdens bepaalde afspraken, en weer op geluid zodra de wekker afgaat.
Er is geen schuifje en de volume knop meer keer indrukken is meer werk keer klikken (en gaat nog wel eens mis zodat je alsnog je telefoon hoort zoemen). Dit is echt een fijne feature, ik ben er blij mee.
Nee, maar als daar een schuifje voor was, om hem op stil te zetten, zoals bij andere telefoons, zou dat handig zijn. Ik kan me voorstellen dat het voor jou handig is zoals je het nu gebruikt, maar m.i. is het een beetje bij gebrek aan een stilschuifje. Want telefoons kunnen ook geluid maken zonder Internet, b.v. als je per ongeluk een afspraak of taak in je agenda had staan. Of wanneer de batterij op 15 procent is. Of een of andere app die bedacht heeft dat hij geluid gaat maken.

(Wat betreft de volumeknoppen (niet -schuifje), die houd ik ingedrukt als ik snel naar stil wil of omgekeerd, hoef ze niet vaker in te drukken.)
Of je klikt na inschakelen van de tril/stilstand nog eenmalig op de volume knop om de volledige stilstand te activeren (in android).

Enkel je alarmen zijn actief, maar je berichten en dergelijke komen wel gewoon binnen. Anders ontploft bij kans je telefoon van alle activiteit in de ochtend mocht je deze weer wensen te activeren.
Wat ik nog mis aan negatieve punten is de slechte reputatie die Lenovo de afgelopen 1½ jaar heeft opgelopen met malware. Meerdere keren is dubieuze software aangetroffen op haar laptops, waaronder zelfs regelrechte malware, en ook op Lenovo's Android telefoons is malware af fabriek aangetroffen.

Hopelijk heeft Lenovo hiervan geleerd, maar er is tot nog toe niets waaruit dat kan blijken. Velen vertrouwen nu de producten van Lenovo niet meer, mijns inziens terecht.

Zelf heb ik de als alternatief genoemde Acer Liquid Z630. Helemaal aanbevelen kan ik die echter ook niet. Regelmatig blijkt hij uitgevallen te zijn, te reproduceren door hem bv tijdens het lopen op te bergen in een kontzak. Ik vermoed dat intern het contact met de accu verbroken raakt als de krachten die dan op de behuizing komen deze doen verbuigen. Accuduur is wel lekker lang, afhankelijk van het gebruik heb ik 's avonds soms nog 70% over, maar dat kan ook makkelijk 25% zijn.
Mee eens, hier dacht ik ook aan. Het wil niet zeggen dat de telefoon als geheel niet meer aan te bevelen is, maar het is wel van belang.

Dank voor de informatie over de Z630, ook goed om te weten voor als ik die aan mensen zou aanraden.
Als je met je handen de behuizing buigt lukt het ook on hem uit te laten vallen.
Klinkt niet best! En wordt mettertijd misschien nog erger.
Uitstekende review verder, maar m.i. ga je ook te ver in je overtuiging dat het een nutteloze/slechte feature is. Ook ik zou het regelmatig gebruiken en gebruik je hem niet, dan gebruik je hem niet. Dan vind ik persoonlijk de stil/trillen switch op de OP of de ring/silent switch op de iPone nuttelozer, die functies gebruik ik zelden tot nooit - zoiets kan (of zou ook moeten kunnen) ook met twee seconden je volumeknop omlaag ingedrukt houden zoals dat op mijn Lumia het geval is.

Punt is dus; nutteloos/slecht is ernstig relatief, zéker met functies als ring/silent, batterijbesparing of stil/trillen. Ik begrijp dat je ook als reviewer grenzen tussen objectief en subjectief moet trekken, maar m.i. draaf je veel te ver door in je overtuiging/mening.
Ik ben het wel met je eens, vind dit ook een minder nuttige functie voor een schuifje. Het kan zoveel nuttiger! Vooral ook omdat extra energiebesparing juist niet erg nodig met zo'n grote accu.
Ben het helemaal eens dat de implementatie van de schuifjes voor verbetering vatbaar zijn bij dit model maar ook bij andere modellen van OP en zelfs de iPhone. Maak de functie gewoon flexibel, laat het helemaal open aan de gebruiker hoe hij deze knop wil gebruiken. De ene wil een stil-stand de andere misschien bluetooth activeren enz..
Een beetje zoals de "extreme spaarstand" op de Samsung Galaxy S7 dus? Ik gebruik dit zelf bijna nooit al kan het soms wel eens handig zijn als ik onderweg ben en maar 5% accu meer heb en toch nog even bereikbaar wil blijven. Bij de S7 kan je trouwens nog apps toevoegen.
Je zou het knopje ook als een soort prioritymode kunnen zien. Je wordt niet gestoord door notificaties, slechts door bellen, SMS of alarmen. En in plaats van de meldingen te dempen zorgen ze dat ze niet binnenkomen.

Natuurlijk heeft dit zijn beperkingen als je je telefoon voor bijvoorbeeld navigatie wilt gebruiken, tijdens de prioritymode. Voor mij zou dit tijdens het studeren of tijdens een onverwachtsgesprek best een oplossing kunnen zijn.

Natuurlijk ben ik het 100% met je eens dat het schuifje van Oneplus beter is, maar deze als compleet nutteloos betitelen gaat me ook net wat te ver.
Ik zou het ook niet nutteloos bestempelen.. Juni kan ik van mijn abbo af, en zit met zeer veel interesse naar de P2 te kijken (dacht eerst aan een k6 Note maar die lijkt toch echt veel minder te presteren op elk vlak behalve eventueel Audio over de speakers voor een miniem lagere prijs) en tijdens het lezen van de review leek mij deze functie juist echt geweldig.

Lijkt me heerlijk om met 1 druk op de knop offline te zijn! Zelf zie ik de P2, op basis van reviews, graag als een hybride tussen hoe telefoons waren voor smartphones met de extra's die er toe doen van smartphones. Goede accuduur, prachtig scherm en formaat om ook chill video's mee te streamen e.d, en de must van een goede camera op een telefoon gaat mijn pet te boven, koop dan een degelijk camera toestel denk ik altijd maar.. Ook lijkt Lenovo niet met allerlei onzin bloatware aan te komen of achterlijke filter troep voor jan en alleman's social media platform
Verder een mooie review hoor! :D

Asus komt ergens in de eerste helft van het jaar met de Zenfone 3 ZOOM zoals eerder aangekondigd door T.net. Dat toestel heeft volgens mij dezelfde accu (ondanks dat die als 5000mAh aangeprijsd wordt), maar misschien een betere camera. Hij is wel iets groter nog met een lagere screen/size ratio, maar verder zullen ze elkaar niet veel ontlopen. Natuurlijk is het wel even afwachten wat de mogelijkheden gaan zijn met betrekking tot het unlocken van Bootloaders, en natuurlijk hun software-updates.
https://www.asus.com/Phone/ZenFone-3-Zoom-ZE553KL/
Je hebt nu al de Zenfone 3 Max (ZC520TL), een goedkope variant met grote accu.
Dat van die onhandige vingerafdruk scanner herken ik helemaal niet, bij mij is indrukken terug naar het startscherm en lang indrukken brengt mij bij Google Now, bij aanraken gebeurt er niets...
(Heb ik ergens toevallig een instelling uitgezet??

[Reactie gewijzigd door niektb op 13 januari 2017 17:25]

Onder Instellingen > Systeemknop kun je dit aanzetten
Arnoud, misschien even de Idol 4S bij de alternatieven zetten...
Wat te denken van de Xiaomi Redmi 3 International Version (met 4G op 800MHz)? Kan je voor de helft van de prijs op de kop tikken en staat zijn mannetje ook wel met 4100mAh. Zijn er hier 2 van in huis en tot nu toe erg tevreden van :)

Eigenlijk wel goed dat fabrikanten eindelijk wat grotere batterijen in de toestellen durven zetten. Is te zot voor woorden dat de consument dit zogezegd niet wilt ten faveure van een dunner en lichter toestel. Laat dergelijke toestellen maar verkooptoppers worden zodat Sony, Samsung en consorten het licht eens zien.
Ik heb dit toestel ruim een maand in gebruik, en kan écht niets anders zijn dan positief.
Same here, ruim maand in gebruik en prima ding.

Enige minpuntjes zijn inderdaad wel die kleurweergave (maar wen je zo aan), de camera (redelijke foto's maar bijv lastig om in auto met hobbelige weg een scherpe foto te nemen en scherpstellen in het algemeen kan vlotter) en het feit dat het qua aanwezigheid van standaard apps (notities, muziek app, etc) beetje karig is. Kennelijk was ik op dat vlak een beetje verwend met LG hiervoor.
"In de auto over een hobbelige weg" is in het algemeen nou ook niet het beste moment om een foto te nemen :)
Wel een goeie 'stresstest' ;)

[Reactie gewijzigd door Koekiemonsterr op 13 januari 2017 15:45]

Kleurweergave kun je onder display naar normaal zetten.
I know, maar heb idee dat het nog steeds wat onnatuurlijk oogt.
Die knop is goud. Ik had het eerst niet goed door maar na een dag of 2 ben je er zo mee weg en werkt het veel beter dan 3 aparte knoppen
Die home button is verrekte handig! Ik heb de P2 voor mijn vriendin gehaald en ik zit er heel af en toe op en ik kan zelfs eraan wennen om al die acties met 1 button te doen!

De andere fabrikanten mogen dit wel volgen :)
Helemaal mee eens, KrazyJay, wat betreft de homeknop/vingerafdrukscanner. Die functies op de knop wen je niet alleen snel aan, je mist ze gelijk op een ander toestel omdat het erg handig en snel werkt.
Waarom staat er gratis bij het unlocken van de bootloader? Zijn er echt bedrijven die daar geld voor vragen?!

Mobiel ziet er goed uit, kun je mij vertellen hoe de telefoon vasthoud? Ik heb nu de OnePlus 3, maar die is ontzettend glad (doordat de achterkant van metaal is). Ook is bij deze telefoon het glas van de camera van glas, dus krasgevoelig en breekbaar. Is die van Lenovo van saffier? En als laatste dan nog: heeft deze telefoon 4g+?

[Reactie gewijzigd door TomONeill op 14 januari 2017 08:41]

Nog even voor de record: Deze telefoon is 8.3 millimeter dik!

Ter vergelijking:
  • Galaxy S7: 3.600mAh, 7.7mm
  • iPhone 7 Plus: 2.910mAh, 7.3mm
  • Pixe XL: 3.450mAh, 8,6mm
Ik snap niet hoe telefoons van ¤600+ met zulke belachelijk kleine batterijen worden verkocht. In elke telefoon zou toch gewoon een 4000mAh accu moeten zitten?!

Edit: Kijk naar de accutest van Tweakers: De Lenovo P2 gaat 60% langer mee tijdens webbrowsen en 200% (!) langer tijdens video afspelen dan de iPhone 7 Plus. Als Apple een 5000mAh batterij in je telefoon had gestopt had je dus zo vier dagen met je telefoon kunnen doen.

[Reactie gewijzigd door Balance op 13 januari 2017 14:46]

Sorry. Maar ik ben een iPhone 7 Plus gebruiker en doe toch echt 2 dagen met mijn telefoon, ondanks dat ik er redelijk veel mee doe ;) Ik heb zelfs gemiddeld 1 uur lang Pokemon GO draaien per dag. Het is maar net hoe de fabrikant het ecosysteem van de telefoon heeft gebouwd.

- Leuk, die negativiteit over mijn reactie. Maar ik spreek gewoon uit gebruikservaring wat toch redelijk ontopic is. Maargoed, bewijst weer eens de moderatieskills van sommige Tweakers hier 8)7

[Reactie gewijzigd door Nervoize op 13 januari 2017 16:09]

Ik ben een iphone 7 plus gebruiker en haal het eind van de dag niet met mijn telefoon. Standaard in de auto om 18:00 uur aan de kabel, anders is hij rond 9 uur leeg. Doe ik er veel mee? Ja, wordt intensief gebruikt. Maar bij zwaar gebruik is de accu dus niet voldoende en ik zou hem ook graag groter hebben gezien, ook als dat de telefoon een mm dikker had gemaakt ofzo.

Het is wat het is, maar balance heeft een punt.
Ik denk dat we hier 2 extremen hebben. De iPhone 7 plus doet geen 2 dagen met 1 acculading maar,moet ook zeker niet om18u alweer aan de lader. Een dag kom je er wel mee door zoals verschillende review sites hebben bewezen.
[quote]Ik denk dat we hier 2 extremen hebben. De iPhone 7 plus doet geen 2 dagen met 1 acculading maar,moet ook zeker niet om18u alweer aan de lader. Een dag kom je er wel mee door zoals verschillende review sites hebben bewezen./quote]
Het is altijd afhankelijk van het gebruik natuurlijk. Extremen lijken me dit evenmin.
Mijn telefoon heeft een functie 'keep screen on' en dan gaat het zo al een stuk harder. Als je dan verder niets doet haalt die ook het eind van de dag niet.
Als je de telefoon continu gebruik dan gaat hij echt die 18:00h niet halen.
Hmm, met mij 6S Plus haal ik vrijwel altijd 10-12 uur SOT, wel met helderheid op een derde ofzo. Verdomd goede batterij :)
Ik heb onlangs 5 dagen gehaald op een acculading van mijn P2... met zo'n 10 uur SOT :)
Heerlijke telefoon, kan me niet vinden in de kritiek op de vingerafdrukscanner als back/home/multitask knop: vind het fantastisch werken en zou niet meer anders willen. Wellicht dat het even wennen kost voor sommigen.
Nee, met de bijgeleverde snellader is ie zoals in het artikel vermeld in 2.5 uur vol. Meestal pak ik een 'standaard' lader (5V 2A) zodat het wat langer duurt en minder slijtage tot gevolg heeft; duurt een uurtje of 4-5 denk ik. Geen probleem als ie 1x in de 4 a 5 nachten aan de lader ligt.
Bovendien qua slijtage aan je accu: beter 1x in de 4 nachten dan iedere nacht of om de andere nacht!
Ik ga er vanuit dat deze accu toch minstens een jaar of 3 a 4 mee gaat. De telefoon is dan waarschijnlijk al aan vervanging toe: ik doe er meestal 2 a 3 jaar mee.
Dat wordt met de grote accu's een interessante vraag. Gaat een accu met een grotere capaciteit inderdaad langer mee omdat/als je hem minder vaak hoeft op te laden?

[Edit: gaat werd gaat...]

[Reactie gewijzigd door slowdive op 13 januari 2017 23:17]

Ja; er zijn een aantal factoren van invloed, maar het aantal (ont)laadcycli is zeker een van de belangrijkste, naast de (ont)laadsnelheid en de zgn. depth of discharge.
Ondanks dat je voor een groot deel gelijk heb, verschilt dit wel per batterij. Voor dezelfde batterij zal de levensduur inderdaad door die factoren vooral bepaald worden (en nog enkele anderen, maar die zul je toch niet kunnen beďnvloeden aangezien de batterij in je telefoon zit). Maar de verschillen tussen verschillende batterijcellen kunnen best groot zijn, waardoor verschil in kwaliteit best goed merkbaar is.
Dit is weer reinste onzin.

Tesla laad een batterij die 4000 maal zo groot is in 45 minuten op. Hoe snel een batterij laad hangt af van het vermogen per energie(capaciteit) oftewel... tijd! Als je een batterij in een uur van 0 naar 100 oplaad slijt hij even hard, ongeacht of hij 5.000 mAh of 20.000.000 mAh oplaad.

Bovendien: Lees het artikel eens, daar staat duidelijk in dat de P2 er 2 uur en 17 minuten over doet om de batterij volledig op te laden. Een iPhone 7 Plus doet er een uur langer over.
Nee hoor, Ik heb al een paar keer een volle week gehaald (geen zware gebruiker dus) en de telefoon is binnen een nacht weer op 100%
En dat met dezelfde lader als bij mijn vorige toestel.
De standaard meegeleverde lader is zelfs een snellader en kan in korte tijd de accu voor een bepaald percentage laden.
Over het algemeen blijft de laadtijd hetzelfde, mits de lader dit kan leveren. Een accu van 5000 mAh kan je vaak met 1C laden (dus 5A), die van 3000 mAh ook met 1C. In vergelijking haalt dit dus niet uit.

Sommige accu`s kan je met 2C laden maar de totale laadtijd blijft meestal hetzelfde omdat de accu sneller laad van 0% -> 80% maar de laatste 20% hierdoor langer duurt.

Zuinigere telefoons zouden fijn zijn, maar tsjah software/hardware optimaliseren kost te veel als men zo veel universeel wil houden.
Binnen 3.5u is ie vol

edit: zonder quickcharge

[Reactie gewijzigd door jadenhau op 13 januari 2017 14:58]

http://imgur.com/ivHiAcD

40 minuten opladen voor 40 uur plezier.

Meer foto's wat betreft batterij hier: YStec in 'reviews: Asus ZenFone 3 Zoom - Dubbele camera en enorme accu'.
Beter is gewoon een zuinigere telefoon maken.
Dat doen ze ook:
- zuinig OLED scherm
- zuinige 14nm SoC
- lage helderheid
- software optimalisaties en extra instellingen om extra zuinig te zijn
Er zijn meerder telefoons die gewoon een fatsoenlijke accuduur hebben. Veel maar niet alles hangt van de capaciteit af.
LG G2 (super oud) Huawei mate 8 of 9, Huawei P9 plus, Motorola XPlay, Motorola X, Sony Compact Z3, Lumia 1520 die ook fatsoenlijk presteren.

Dit toestel valt wel mee uniek het qua accuduur

Ik kan zelf 2.5 dag doen met mijn iPhone 7 Plus 128 GB doen. Het ligt er maar net aan wat je er mee doet.
1. mAh zegt niet alles. Software doet ook heel veel. Zoals de iphone 7, deze heeft 2 processoren er in zitten. 1 snelle en 1 langzame. De langzame vreet minder stroom.

2. Elke fabrikant heeft andere hardware. De 1 heeft meer ruimte voor de batterij omdat ze op andere punten wat inleveren.
Bedoelen ze grootste accu bij een bekend merk? Want ik heb toch echt een mobiel met 10000mah. :)
Is dat echt 10000mah, of beweerd de fabrikant dat?

Heb zelf 18650 batterijen uit china, die zijn vaak 1/3 van de geadverteerde capaciteit....
Ik heb zelf de K10000 en die heeft dat ook echt. Briljant aparaat en kost ongeveer 160 euro
Doe soms 9 dagen op 1 keer laden. En ik zit veel op facebook en internet. En doe er ook spelletjes op.
Ik heb hier een (china)phone met 5350 mA. (Elephone P5000)
2-3 dagen per acculading. (geen data abbo, dus alleen GSM , GPS en wifi gebruik)

Maar deze Lenovo klinkt prima als vervanger tzt.

[Reactie gewijzigd door LooneyTunes op 14 januari 2017 00:12]

Staat ook in de tekst, van een bekend merk inderdaad ;) heb je de Oukitel K10000? Want deze telefoon is qua specs ook een gewone midrange telefoon, niet vergelijkbaar met de Oukitel.
Wat is er niet midrange aan de k10000?
Doorsnee camera, scherm en cpu. Behalve de accu is het een toonbeeld van doorsnee.
Een 720p scherm, een laag geklokte MediaTek CPU etc. De Oukitel is in mijn optiek meer een low-end telefoon met een enorme accu.
vreemd, in dagelijks gebruik merk ik helemaal niks van het "low end" verhaal.
ik heb hem ook diverse collega's meegegeven voor een paar dagen en die hadden daar ook niks op aan te merken en die hadden allemaal iphones...
Altijd midrange telefoons gehad dit is echt wel midrange. Alleen 720p scherm niet voor mij. Alleen dan goedkoper dan een midrange.
Nee, dit is geen midrange. Volgens mij hebben veel mensen een verkeerd beeld bij midrange, maar het low-end segment loopt tot ongeveer ¤200,-. Daar valt deze Oukitel dus gewoon in, zeker als je even wat high-end benchmarks er naast gaat houden.
Hij heeft vergelijkbare specs als mobieltjes die tussen 200 en 300 euro kosten dat bedoel ik er meer mee.
Leuk, zo'n grote batterij. Maar over 1 a 2 jaar? Alsnog daag mobieltje! *want: de batterij is niet verwisselbaar*. zie: http://accuduur.nl/garantie-smartphones/
Je kan m altijd openschroeven en de accu verwisselen, dat is een vrij simple klusje.
Ook bij deze P2?
Specifiek de P2 weet ik niet, maar ik heb diverse telefoons gehad met niet-verwisselbare accu's, en je krijgt ze allemaal wel open.
Doordat je deze telefoon veel minder vaak een laad cycli van 0-100 laat maken is die accu na 1 of 2 jaar echt niet op. Deze accu gaat echt wel net zo lang mee als de telefoon zelf. Meeste accu's hebben na 300 laad cycly toch significant minder capaciteit. Elke dag laden omdat die leeg is of eens in de 3 dagen maakt dan ineens een wereld vam verschil.
De Acer Liquid Zest Plus is er ook al een half jaar. Die had ook zo'n grote accu van 5.000mAh.
pricewatch: Acer Liquid Zest Plus Blauw
met erg handig hoesje: pricewatch: Acer Liquid Zest Plus Flip Cover Blauw

Onderhand wel ingehaald qua specs, maar de prijsklasse is natuurlijk ook anders.
Maar het begin met grote accu's was er dus wel al.
De Asus Zenfone Max is er ook al een tijdje, maar die twee toestellen hebben toch duidelijk zwakkere specs.
Ik heb sinds een half jaar ook een Acer Zest Plus: zeer tevreden over, doet wat ik wil en nooit een lege accu, ook niet na een hele dag en avond zeer intensief gebruik. En maar E 186,-
Nette review. Mooi ding wel die Lenovo... Bang for buck!
Eens. Echt een review waarop veel Tweakers zaten te wachten :*)
Voor Bang for Buck vind ik hem te duur. Dan ga ik toch voor een Xiaomi. ¤150,- voor een Note 3. ;)
Ja, ik heb de ;) gezien, maar toch...
Geen eerlijke vergelijking want:
- geen (bruikbare) garantie/service
- verzending (bijna altijd) betaald door de Chinese staat
- belastingen/heffingen niet inbegrepen
- Xiaomi maakt (bewust) geen (of laten we zeggen nauwelijks) winst op hun smartphones (het zijn een soort "promotie artikelen" om daarna andere Xiaomi producten makkelijker aan de Aziatische man/vrouw te kunnen slijten)

Dan is een (prijs)vergelijking met smartphones van andere merken in Nederlandse/Europese (web)shops natuurlijk altijd zo krom als een banaan.

Zelf ben ik overigens ook een zeer tevreden Redmi 3S Prime International gebruiker (destijds voor +/- ¤130 binnen een week direct uit China).
Garantie is echt een non-argument. Lees het forum maar eens door over hoe de grote fabrikanten al dan niet via hun "reparatie"bedrijf omgaan met garantiegevallen.
Tsja, vaak is dat toch nog een stuk beter dan helemaal niets hoor...
Jij mag jou mening hebben natuurlijk, maar het is dus aantoonbaar geen "non-argument" en duidelijk ook niet het enige of belangrijkste argument dat ik aandraag.
Zelfde prijs ongeveer als de Lenovo, waar het om gaat. Check anders even de ietwat betere specs van de 4S...
De alternatieven zijn misplaatst.
Hoe kan je nu een bijna ¤300 smartphone vergelijken met 'alternatieven' die u ¤500 kosten.

Imo zouden alle fabrikanten de toer mogen opgaan van Lenevo.
Echter wel liever een 5 inch smartphone, 3gb ram, laatste nieuwe snapdragon en stock android OS voor ¤299 zou imo een winner zijn.
Als de alternatieven twee keer zo duur zijn zegt dat wat over hoe goed de Lenovo is ten opzichte van de anderen en hoe overpriced de alternatieven zijn ;)
Nu nog een compact variant en ik ben om!
Dit dus. Als dit uit komt met max 5" scherm dan koop ik m meteen!
Met welke netwerken kan de 2e SIM connecten? Er zijn langzaam steeds meer landen/netwerken zonder 2G, dat kan al roamend nogal eens betekenen dat je maar met 1 SIM verbonden kan zijn en het hele idee van telefonisch bereikbaar blijven op je "thuis SIM" in het water valt...
Hij zou 3G moeten doen, aangezien dit een feature is van de Snapdragon 625 en dat op andere telefoons met die chip ook doet. Maar inderdaad zou het aardig zijn als Arnoud dit even vermeld in de review.
Prima zaak dat Lenovo zich wil onderscheiden met dit accu initiatief.
Hopelijk stimuleert dit de grote spelers in de markt om hier wat actiever te worden.
Ik kan het niet direct bewijzen, maar heb de ervaring dat accu's met meer
overcapaciteit ook een significant langere levensduur hebben.
Ze worden telkens minder 'leeggetrokken' bij gemiddeld gebruik, dan de zwakkere broertjes.
Voorbeeld: in mijn auto heb ik een overbemeten accu in verband met het start-stop
systeem (dat altijd uitstaat) en deze doet het nog verrassend goed na vele vele jaren!
Beseffend dat dit natuurlijk een ander type accu is, maar het is wel frapant.
Ik ben nu apps aan het vergelijken die 3-staps kunnen opladen. (met druppelladen)
Durf hier nog geen uitspraken over te doen, behalve dat de resultaten met Go bemoedigend zijn.
(onder voorbehoud) Het accupercentage loopt minder snel terug bij hetzelfde gebruik.
Bestaat er eigenlijk vergelijkend onderzoek naar deze manier van opladen?
Waarom dit alles?
Ik ken veel mensen die net even wat langer van hun smartphone willen genieten,
dan het leven van de onvervangbare accu die erin zit...
Hoe langer de levensduur van de accu, hoe beter.
Hopelijk heeft Lenovo de boel nu wat opgeschud.

[Reactie gewijzigd door Deffab op 14 januari 2017 09:26]

Snelladen, dat is wat een accu het meest beschadigt. En laat dat net bij grote accus het meest gebeuren...
Je moet bij accu's niet vergeten dat je meer moet kijken naar de verhouding tussen laadvermogen en capaciteit. Hogere capaciteit betekend dat je sneller kunt laden tov en kleinere accu. Bij vergelijkbare laadtijden is de slijtage ook vergelijkbaar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*