Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Tweakers Awards 15/16

De uitslag: alle winnaars op een rij

Webwinkel

De opmars van webwinkel Coolblue blijkt moeilijk te stuiten. Vorig jaar wist het bedrijf ook al met grote voorsprong te winnen in de categorieën beste webwinkel NL en BE, en dit jaar wordt die voorsprong alleen maar verder uitgebouwd. De naamsbekendheid en het uitgebreide productassortiment zullen hier ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Toch zien we traditionele componentenshops als Azerty, Alternate en 4Launch eveneens terug in de Nederlandse top vijf en doet ook Bol.com het goed in de hele Benelux.

Reacties (346)

Wijzig sortering
Vorig jaar was heel leuk om live mee te maken, dit jaar helaas vanaf de bank moeten volgen met mijn been omhoog. Wel leuk dat het echt een show is geworden (vorig jaar waren de awards zelf vluchtiger of soms lastig te volgen, al zou dat ook kunnen komen door onze tactische positie aan de bar die toen gewoon al wel open was). Tevens mooi dat deze meteen via een stream te volgen is (werkte hier prima overigens!).

Daarbij natuurlijk super en super trots om de user reviewer award te mogen winnen. Mag ik iedereen bedanken die heeft gestemd, het lijkt zo simpel maar het is gewoon verdomd tof om in dat rijtje te staan. En natuurlijk gaan we in 2016 weer lekker door! Was wel even schrikken hoor, lig je gewond thuis te tukken, staat mister zeef opeens voor je deur! Stiekem toch wel een beetje epic :D

En hoewel ik geen speech aspiraties heb wil ik toch één iemand in het bijzonder bedanken en dat is mijn geweldige dame die nog meer dan ik verantwoordelijk is voor het maken van al die reviews. Er zit ontzettend veel tijd en werk in, en dat kan niet zonder super teamwork. :> Weinig dingen beter dan samen hobbyen, dus ik prijs mijzelf gelukkig.

Voor onze mede-reviewer-buddies, Tweakers crew en andere vrienden die nu nog lekker aan de drank zitten in Amsterdam, have fun folks :D

/happy geek out

[Reactie gewijzigd door Foritain op 4 februari 2016 22:50]

Hemels hoe snel ze door die lijsten heengaan, dat is echt het beste format ever; weinig gelul, gewoon je award oppikken en weer van t podium opzouten, prachtig. :P

Anyway, gefeliciteerd met je Henk! :D
Ik kon er wel zijn; maar moest helaas meteen na de presentatie weg, niet kunnen genieten van 't bier dat rijkelijk vloeide en de aardige mensen... Ondanks volgepompt te zijn met medicijnen trok ik 't niet meer; k*t wortelkanaalbehandeling, en flink verkouden bij elkaar... Bleh. :( Maar toch... Een enorm leuke ervaring!! Blij dat k toch gegaan ben.

Dat je er volgend jaar wel bij moge zijn man!
Maar goed, je hebt een Henk; dat maakt alles goed, of je nou mank bent of niet. :P

Proost!

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 5 februari 2016 00:19]

Hemels hoe snel ze door die lijsten heengaan, dat is echt het beste format ever; weinig gelul, gewoon je award oppikken en weer van t podium opzouten, prachtig. :P
Ik vind het alleen wel een beetje krom. Tweakers heeft het de hele tijd over "beste", maar een beter woord zou zijn populairste. Er wordt namelijk niet gewerkt met sterren of cijfers, maar met een enkele vote per productgroep. Om die reden zie je een vertekend beeld bij alle productgroepen. Je kunt het namelijk ook interpreteren dat 16% + 8% van de mensen de iPhone 6(s) wilt of heeft. De overige 76% niet.

Voor mij zijn deze awards daarom nietszeggend. Het is leuk om te zien welke producten momenteel populair zijn, maar daarvoor kun je ook de Pricewatch raadplegen. Een cijfer of sterrensysteem is een objectievere methodiek wat een beter beeld geeft van wat mensen werkelijk van een product vinden.
Ja dat is elk jaar terugkomend commentaar, die discussie kan wel weer opnieuw gevoerd gaan worden; maar dan blijf je oneindig bezig.
Ik zie het een beetje hetzelfde als de jaarlijkse DJ Mag Top 100 waar de "beste DJ ter wereld" wordt gekozen. In feite is het een wassen neus omdat de Top 100 niets met beste DJ te maken heeft, maar simpelweg met de populairste. Sterker nog, veel DJ's in die lijst zijn echt waardeloze DJ's, maar omdat ze de mainstream net even wat beter kopiëren dan de rest, meer Likes en Plays kopen op Facebook en SoundCloud én een bureau hebben die weet wat marketing is, komen ze terecht in de top 10.
Hetzelfde geldt voor deze lijst. De iPhone springt er hier wederom met kop en schouders boven uit. Verkozen tot "beste" telefoon terwijl deze eigenlijk helemaal niet in de top 3 thuis hoort imo.
Jij ook beterschap dan he :D En pass die painkillers fkes!? ;)
Mooi stukje tekst maat! Je hebt het verdient, en ik heb je zeker gemist vanavond. :( Laat 2016 een knal jaar worden met veel moois! Love You! <3
Je zag er erg happy uit op de foto's :D En we gaan er een mooi jaar van maken denk ik. Samen naar de 150 ofzo? :D
Doen we! :D Let's GO!
Gefeliciteerd! Jammer dat je er niet kon zijn. Had graag jou en je dame ontmoet. Beterschap!
Dank je (x2)! Tis inderdaad balen, maar als troost zijn we goed voorzien met een grote pot snoep en een mooi boek courtesy of Tweakers. Mag dus niet klagen!

Ongetwijfeld tot een volgend eventje! :D
Jij ook bedankt ouwe bloemkool pizza ! _/-\o_
Lijkt mij dat hij vers beter smaakt, maar ieder z'n ding eh ;)
Gefeliciteerd samen met het vrouwtje! :)
Dank u meesterlijke modmeneer :D
Gefeliciteerd Foritain en beterschap
Ik sta echt versteld hoe je sommige reviews zo snel (en tóch uitgebreid en verzorgd!) weet te maken. Je bent naar mijn mening een terechte winnaar. Helemaal als je dit nog allemaal weet te doen naast je full time baan.

Waar jij misschien hooguit 1 week mee bezig bent, ben ik een maand mee bezig geweest :P. En ik heb nog wel meer tijd dan jij (waarschijnlijk).

Anyway, ik weet zeker dat bijna elke Tweaker, stuk voor stuk, met plezier jouw reviews leest :).

Dus, gefeliciteerd!!! _/-\o_ *O* d:)b. En oja, beterschap! :) O+

Je vrouw verdient ook een felicitatie, omdat zij natuurlijk ook hard werkt aan de reviews. @de vrouw van Foritain (Stephan), gefeliciteerd! Hopelijk hebben jullie samen genoten, van de awards. *;

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 5 februari 2016 14:38]

De truk is denk ik dat we het gewoon saampjes doen hier thuis, dat scheelt niet alleen in de tijd, maar maakt het ook gewoon leuker waardoor je nog meer wilt doen :) Ik zou het iedereen aanraden, maar ik schijn nogal mazzel te hebben en dat niet alle dames computer hardware leuk vinden ofzo? Zoiets heb ik horen zeggen. Overigens gaat het na nr 100 natuurlijk wat makkelijker af dan de eerste 10 ook eh.

Maar we hebben inderdaad met ons 3tjes de awards bekeken. Wel wat moeite met het spelletje 'waar is pimmy' (pclinde), waarbij onze kleine aap elke 3 seconde op de spatiebalk ramde als hij het publiek in beeld zag (Wat de stream weer stopt). Hopelijk kunnen we die kleine man binnenkort leren zn eigen pc te bouwen :D
Dat scheelt wel inderdaad. Ben nu met een review bezig, over de G430 Gaming Headset. M'n broertje en ik hebben die headset namelijk allebei. Hij kan me dus helpen met het vormen van een oordeel etc.
Ik wil via deze weg graag iedereen die op me gestemd heeft heel hartelijk danken! :)
Ik zat oprecht verbaasd in de zaal naar het scherm te kijken toen ik zag dat m'n naam op de 4e plek eindigde; en dat met een +2 review ipv +3 waardoor stemmen minder tellen. Had mezelf ver onderaan ingeschat. Oo

Super bedankt! :)
En natuurlijk van harte gefeliciteerd alle winnaars, in het bijzonder Foritain met z'n gebroken poot (beterschap man!) die immers in dezelfde categorie zat. :P Terechte winnaar naar mijn mening.

Dus: van harte alle genomineerden en winnaars, en nogmaals dank voor de vele stemmen! :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 5 februari 2016 00:10]

Gefeliciteerd met dat je in de lijst staat van "Beste user-reviewer"!

*O* d:)b

Met veel gelach en geschater je review over de Apple Watch zitten lezen _O-.
Dank je en jij ook gefeliciteerd eh! :D Hoop dat het een leuke ervaring was? En dat het je aanzet tot meer reviews te maken natuurlijk!
Toch mooi dat ik met mijn 2 reviews (beeldscherm en zonnebril) boven de ervaren Kiswum (telefoonreviewer) en pclinde (all-round reviewer) sta. Hartelijk bedankt iedereen voor het stemmen, maar deze heren hadden natuurlijk boven mij moeten staan.

Natuurlijk zeer terecht dat onze eigen Foritain heeft gewonnen. Beterschap met je pootje knul!

Vanuit het hart van de T. Awards 2015-2016 wens ik iedereen een fijne avond toe!
Jij bent gewoon een baas en dat is goed beloond :)
Dit jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Succes runner-ups en iedereen die daar achteraan kwam :D


Foritain gefeliciteerd gozer! Wat mij betreft een terechte winnaar.
Dank je wel Hermanus.^_^
Gefeliciteerd Frozen, volgend jaar sta jij op het podium!
Nou we hadden toch even een edge met onze onnavolgbare namen ;)
lol @ de livestream wanneer de commentator je naam zag :+
(animatiefilm bestond nog niet eens toen je je account had gemaakt..)
Hahahaha ;) goed bezig! Team Frozen! Het was erg gezellig. :D
Wist jij toch gewoon even de show te stelen met je naam :D Mooi om te zien!
Coolblue is vies duur in vergelijking met concurrenten. Snap niet dag iedereen daar zo nat van wordt.
Sommige betalen graag iets extra voor een veel betere service :)
Als de prijs veel hoger is dan laat ik Coolblue wel aan mij voorbij gaan maar als het enkele euro'tjes scheelt kies ik altijd voor Coolblue vanwege de betere service (mijn ervaring)
Ik heb tot nu toe ook goede ervaringen met Coolblue :). Alleen wat ik steeds vaker hoor is dat mensen iets bestellen bij Coolblue en vervolgens blijkt er een onderdeel te missen of is het evident dat de verpakking al is open geweest. Dat vind ik geen kwaliteit uitstralen maar slordigheid.
Tja, gezien hun ruimhartige beleid om een product ook ná gebruik terug te nemen en geld terug te geven maakt dat er exemplaren tussen zitten die dus al eens bij een klant zijn geweest.

Ik begrijp dat ze niet ieder product helemaal terug naar de fabrikant sturen om helemaal schoon en nagelopen in nieuwe verpakking te stoppen.
Coolblue heeft IMO geen betere service dan bijv. Azerty (zij zijn in mijn ervaring zelfs sneller dan Coolblue, bij terugzenden that is), maar de marketing werkt gewoon erg goed - plus gewoon een fijne webshop en een goede service, dat maakt hen "de beste". Je ziet nauwelijks webshops die zo leuk aanwezig zijn op bijv. sociale media, en je weet dat je geen gezeik hebt als er een keer wat kapot gaat.

[Reactie gewijzigd door Thomas op 5 februari 2016 00:10]

Tja, ik zit niet op een kop koffie te wachten als ik daar kom voor een simpel sata kabeltje.
Die koffie, betaal ik nml. zelf met een enkel sata kabeltje a 20 euro! Coolblue? Nee, dank je.
Nou, coolblue heeft echt geen geode service hoor als het echt op aan komt.
Ik heb al meer dan 100 particuliere bestellingen bij Coolblue geplaatst. Incidenteel gaat er weleens iets fout, maar dat is altijd te wijten aan PostNL.

Die laatste twee ga ik niet eens lezen. Mensen die zo schrijven, die zou ik ook niet aan de telefoon willen hebben.
Precies, je snapt het niet. Service kost nu eenmaal geld. Wat mij betreft zijn de prijzen bij Coolblue prima voor de service die je krijgt. De levering van bestellingen is super snel (tot 24:00 besteld, volgende dag in huis) en kost niets extra, je word ten tijden van levering goed op de hoogte gehouden wat de status van de levering is, retourneren wordt niet moeilijk over gedaan (en is ook nog eens gratis), garantie problemen worden goed afgehandeld, en indien je een product retourneert krijg je in sommige gevallen zelfs de vraag waarom het product niet aan jouw eisen heeft kunnen voldaan. Ben niet met Coolblue geaffilieerd, is gebaseerd op persoonlijk ervaring. Maar hè, wat zeg ik. Als je echt de laagste prijs wilt, bestel je toch gewoon bij Redcoon. Let wel dat je op 0,0 klantenservice moet rekenen.

Edit: en om aan toe te voegen:
De product pagina's zijn bij Coolblue completer dan bij menig concurrent.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 4 februari 2016 23:01]

De prijzen zijn niet goed. Een sata kabeltje kost max. 6 euro. Bij Coolblue betaal je zo 20 euro. 14 euro voor een "gratis" kop thee of koffie, daar kan starbucks niet eens tegenop.
Zulke prijsverhoudingen zul je letterlijk bij elke winkel voor bepaalde producten vinden. Een SATA kabel wordt vaak als accessoire gezien. De prijzen bij Coolblue voor accessoires zijn soms niet bepaald de laagste; hoofd artikelen echter vaak wel. Vaak heb ik daar hoofd artikelen gekocht, omdat zij in de pricewatch op Tweakers (of andere prijs indexers) in in de top 5 stonden. Dat jij een duur SATA kabeltje bent tegenkomen, betekent niet dat er bij Coolblue voor andere producten geen scherpe prijzen aanwezig zijn.

M'n laatst gekochte artikel als voorbeeld:
http://www.kieskeurig.nl/...20-platin-edition/prijzen

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 6 februari 2016 06:34]

Inderdaad, ik heb daar maar één keer een monitor gekocht omdat die evenduur was als bij de andere shops.
Het terugsturen van die monitor omdat hij niet goed genoeg was, ging prima, maar verliep even vlot als bij zoveel andere shops die doorgaans veel goedkoper zijn (afuture.nl, bol.com (niet de plaza), amazon.de, ...).
Ik zou al snel honderden euro's extra kwijt zijn aan die coolblue prijzen. Service is belangrijk, maar veel andere shops zijn gewoon even goed (enkel minder bekend).

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 4 februari 2016 23:09]

Totdat je daadwerkelijk problemen krijgt met je aankoop. Iets is stuk bijvoorbeeld. Dan kom je echter achter hun service. Die is gewoon ontzettend goed.

Afgelopen kerst, normaal heb je 2 weken de tijd om je aankoop omgedaan te maken als je niet tevreden bent. Niet bij Coolblue, ik kreeg tot 14 januari de tijd, dus bijna een maand. De kleine dingen is waar ze in uitblinken.

Die lui hebben zijn zo mens en puur als je maar kan zijn. Eens benaderde ik ze via Facebook, ik bedankte iemand maar spelde de naam verkeerd (Tomas ipv Thomas). Ultimate payback, heel subtiel spelde hij de mijne ook verkeerd, Dhanny ipv Danny. En ik het zo raar vinden, had niet eens door dat ik die fout had gemaakt. Het is dat m'n vriendin het uitlegde.. Heb er goed om kunnen lachen. Zo zijn ze daar, volgens mij worden ze daar echt heel zorgvuldig uitgekozen. :)
Zal best, heb ook wel is dingen terug gestuurd naar Azerty en 4Launch, soms weken of maanden later, en kreeg gewoon heel netjes en snel een vervangende product of geld terug.

Dus ja dan ga ik liever naar Azerty, 4Launch en Afurure, en nog een paar, dan naar een winkel die soms wel honderden euro's duurder zijn, als je meerdere dingen tegelijk koop.

Simpele voorbeeld is de MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G, kost bij Afuture (tijdens het typen) €368,60 en bij 4Launch € 369,-

Maar bij Coolblue.nl kost hij € 389,- is toch €20,- goekoper, en als ik dan meerdere dingen koop of een hele computer bouw kan dat met gemak €100,- of meer schelen.

En de service bij Azerty, 4Launch en Afuture en meerdere shops zijn ook gewoon uitstekend.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 6 februari 2016 00:24]

Omdat goedkoop niet bestaat. Ik snap niet dan mensen nog steeds voor de laagste aanschafprijs gaan bij louche webshopjes. En maar klagen, achteraf. Ik betaal liever wat meer (de normale prijs) voor een betrouwbare service.
Ik heb er laatst pas slechtste van het slechtste meegemaakt met Coolblue.
Kreeg via het www mijn bestelde laptop binnen, alleen ontbrak er een muis.. gebeld zou opgestuurd worden maar omdat de laptop toch niet goed werkte zag ik van mijn aankoop af.
Dus ik terug gegaan ermee naar de winkel, alles gegeven behalve de muis omdat die nog niet geleverd pas.
Moest ik in eerste instantie verplicht wachten tot die muis was geleverd, en pas daarna kon ik van de afkoop afzien.
Toen bleef ik daar meer dan 45 minuten discussiëren en expres waar andere klanten bij waren tot zij tot het besluit kwamen om mij toestemming te verlenen om van de afkoop af te laten zien.
Sinds dien daar nooit meer geweest.
Wie de wetten overtreed vertrouw ik nooit meer.
Niet veel ervaring met Coolblue vanwege de prijzen inderdaad. De enige evaring eigenlijk is dat ik na 3 maanden mijn Lumia 900 mocht ruilen aangezien er geen Windows 8 op kwam. Had hem goedbeschermd met folie en hoes zei de mevrouw achter de balie moet je dan ook geen nieuwe hoes en folie bij die andere telefoon die kan je dan toch ook ruilen.
Zelfde hier, heb volgens mij nog nooit wat gekocht bij Coolblue, het meeste bij Azerty, 4Launch en Afuture.
Sommige dingen kun je niet kopen bij computerwinkels die je bij Coolblue wel kunt kopen en visa versa :).
Haha ja, maar we doen er goed ons best voor!
Is dit het officiële CB-er draadje, want dan doe ik mee.
Volgens mij kunnen we inmiddels wel een eigen forum-topic openen met de hoeveelheid CB'ers op T.NET ;)
Moet zeker nog is een lijstje maken met namen vs nicknames op t.net
Ohai! Jullie ook hier...
En welke developert ben jij! #nieuwsgierig ;)
Inmiddels tegen de 50 bestellingen gepleegd bij deze webshop. Altijd keurig netjes de volgende dag geleverd volgens afspraak. Ook de klantenservice is in een woord geweldig. Staan mij altijd binnen een half uur ter woord, ongeacht of het nu maandagavond 23:45 is of zondagochtend 10:00, via zowel WhatsApp als de andere social-media kanalen.

Verder eenmaal per ongeluk verkeerde inkt besteld, open gemaakt, doorgegeven aan Coolblue, keurig geld geretourneerd gekregen (terwijl het toch echt mijn eigen fout was) evenals een router van 1,5 jaar oud die er mee ophield. Product opgestuurd en binnen 1 week stond het volledige aankoopbedrag op mijn rekening.

Als laatste al meermaals leuke cadeaubonnen gewonnen d.m.v. het schrijven van reviews. Ze weten hoe je de klant tevreden houdt. Niet voor niets dat de rondleiding op hun kantoor erg bijzonder en interessant was om te zien :)

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 5 februari 2016 12:05]

Apart dat de iPhone 6S op #1 staat bij beste smartphone en Android op #1 bij beste besturingssysteem mobiel.
Volgend jaar wordt dat rechtgetrokken, dan staan daar Windows 10 Mobile en de Surface Phone!
Vond het al frappant dat de surface pro als beste "tablet" word gekozen, want als "tablet" werkt ie niet lekker, als laptop wel.
@ Yalden,
haha, idd, is te hopen. Ik vind het al mooi dat ze zo hoog staan hier als je dat afzet tegen het percentage dat er verkocht zijn. Als mobiele OS is het gewoon top. Denk sowieso dat NL er procentueel heel wat van hebben i.t.t de US bijv. waar de iPhone weer populair is.
Uh, ja.

Want dat tracht Microsoft al niet sinds 2010 te bereiken...
Er is gewoon geen noodzaak tot "yet another" mobiel OS. De gewone consument loopt de winkel in, en weet gewoon dat ze een "Samsung of LG" moet hebben.

Mooie dromen, maar je zult je voorspelling toch enigzins moeten bijstellen met een realistische blik.
Dat is toch niet zo heel vreemd? Android heeft veel meer devices die de beste smartphone kunnen zijn, iOS heeft er maar een paar(en eigenlijk maar 1, namelijk de laatste). Bij android wordt het dus verdeeld, maar komt het weer samen als je kijkt naar het besturingssysteem.
Er zijn nu eenmaal veel meer verschillende Android-modellen dan iPhones. De stemmen van het iOS-kamp gaan bijna altijd naar de 6S of 6S Plus.
Niet echt apart. De iPhone is het best verkopende smartphone model, Samsung het best verkopende smartphone merk en Android het best verkopende smartphone OS.

Het blijft toch gewoon een fanboypeiling.
Eerlijk gezegd is dit gewoon een populariteits wedstrijd waar je weinig waarde kan aan hechten.

Neemt niet weg dat het leuk is om te bekijken en natuurlijk heb ik zelf ook gestemd :)
`Na de overname van UPC heeft Ziggo veruit het grootste klantenbestand van Nederland en de overmacht is groot` -> dit heeft niets met kwaliteit te maken maar met de grootte van het klantenbestand? :?
Als ze het grootste klantenbestand hebben zullen waarschijnlijk ook de meeste Tweakers die gaan stemmen bij Ziggo zitten. Ervan uitgaande dat die Tweakers tevreden zijn(waarom zitten ze er anders) zullen ze dus op ook op Ziggo stemmen. Deze awards hangen af van het percentage van de stemmers dat een product gebruikt, niet zozeer van de kwaliteit van een product. Als je een product gebruikt waar je tevreden mee bent stem daarop, ben je er niet tevreden mee dan stem je er niet op. Het is echter niet logisch om dan op een ander product te stemmen dat je nog nooit hebt gebruikt. Om deze redenen zijn marktaandelen een goede indicatie voor de uitslag van deze awards. Kwaliteit heeft natuurlijk invloed, ook doordat veel mensen natuurlijk onderzoek doen en voor henzelf het beste product kopen, maar in mindere mate.

[Reactie gewijzigd door MCKenzy99 op 4 februari 2016 23:07]

Ik zit zelf bij Ziggo omdat qua internet snelheid nergens anders geleverd wordt bij mij, dus heb ik een keuze?
Totaal niet, en ben ik tevreden met Ziggo?
Ook niet bepaald en Ziggo weet dat donders goed, maar goed... als je geen keuzes hebt dan kan je niets anders dan blijven.
Maar heb je dan op ze gestemd? En als je niet sowieso al niet had gestemd zou je op Ziggo gestemd hebben?
Ja, ik heb gestemd ja op KPN.
Zou nooit op Ziggo stemmen omdat die geen service bieden zoals het hoort
Zelfs KPN is Ziggo aan het inhalen op HD gebied en dat terwijl Ziggo aka UPC marktleider daarin was.
Kan Ziggo wel denken kom laten wij een sport zender starten, maar wie zit daarop te wachten als je alles toch al via streams kan kijken.
Ik heb helaas geen glasvezel btw.
Maar waar baseerde je jouw stem dan op? Aangezien je bij Ziggo zit en niet bij KPN.
Omdat ik toch beetje klant ben van KPN, heb Play dienst van KPN en daar ben ik wel tevreden over.
Voor een laag bedrag kijken naar diverse zender waaronder HBO inclusief HBOGO.
De hele stemming slaat nergens op.

De gemiddelde internet consument heeft maar 1 internet verbinding thuis. Weinig zullen Ziggo en KPN naast elkaar hebben. Dus hoe kun je beoordelen wie de beste is?

Dit is bij camera's e.d. ook zo. Als je cijfers moet geven dan zul je zien dat XS4ALL ook dit zou winnen. Nu al 14,4% van de stemmen, terwijl het relatief een kleine provider is.

Maar fijn voor Ziggo dat ze ieder geval 1 prijs hebben waarmee ze kunnen pronken op hun website.
Een onverdiende prijs als je nagaat hoe slecht Ziggo haar klanten behandeld.
Zomaar prijzen verhogen, vorig jaar zelfs 2 keer.
Dan kan het geen inflatiecorrectie zijn, er werden geen btw wetten gewijzigd dus dat is ook niet de oorzaak.
Dus ja...
Met name bij die (internet) providers vraag ik mezelf af of het niet beter is met een cijfer waardering te werken en daaruit een winnaar te bepalen i.p.v. simpel stemmen tellen.

Kort door de bocht meten we hier gewoon hoe de verdeling tussen de providers is. Mooie ervan is dat de redactie dat ook door heeft en dat ook in dat stukje tekst aangeeft. Als een cijferwaardering teveel afwijkt van de andere categorieën doe het dan gewoon niet?
verkeerde reply of ?
Ik denk dat wat je zegt iedereen hier ook wel beseft, en dat geldt zowel voor tweakers als voor bedrijven. Bovendien relativeer je het in de zelfde adem. Deze resultaten moeten inderdaad een beetje met een knipoog worden bekeken. Veel tweakers hebben hiermee moeite, kijkend naar de reacties. Of de colonne buiten de Tweakers gemeenschap, die de Tweakers prijzen "van horen zeggen" opvangt, zich realiseert of het een maat is voor populariteit, in plaats van kwaliteit betwijfel ik sterk.

Van de andere kant kom ik ook op de vraag of het verschil tussen populair en kwalitatief zo groot is. Is het niet onwaarschijnlijk dat het slechtste product het meest wordt gebruikt? In het geval van gedwongen nering (beschikbaarheid netwerkaanbieders) of gebruik van intensieve reclamecampagnes kunnen wel afwijkingen ontstaan, inderdaad.

Toch is ook het begrip "goed product" relatief. Tweakers vliegen elkaar in de haren bij een discussie over het gegeven dat product X 5% beter presteert dan product Y op vlak Z. In absolute zin is dit gegeven een punt, om de kwaliteit vast te kunnen stellen. Of een product uiteindelijk voldoet is uiteindelijk aan de koper die het product koopt. Is die koper tevreden, dan is de koopmissie geslaagd.

Als reviewer ben ik de laatste om het belang van het meten van productprestaties weg te relativeren, ik verzamel de gegevens niet voor niets. En misschien verkleint het voor kopers de kans op een miskoop. Velen zullen ondanks al die gegevens zelf in hun gebruik het onderscheid niet kunnen maken tussen een goed of een redelijk presterend product. Bagatelliseert dit het belang van informatie? Voor wie er belang in stelt niet. Wel vermoed ik dat de compleetheid van de huidige aangeboden informatie voor velen een informatie overload betekend.

In dit licht wordt de nuance tussen populariteit en kwaliteit nog weer wat grijzer, en moeten we er maar aan wennen dat maar een klein aantal mensen al de beschikbare informatie inneemt voor die tot aankoop overgaat. En dan is populariteit ook informatie.
Ik vind de CPU winnaar echt jammer. Had zo graag gezien dat de Pentium G3258 zou winnen. Dat was verreweg de leukste CPU van Intel van de afgelopen 5 jaar.
volledig akkoord met de teleurstelling over de CPU winnaar. het is gewoon de krachtigste (en meest dure) processor.
Hetzelfde bij de videokaarten. Het is een van de meest dure geworden met een slechte prijs/preformance index. Dat noem ik niet de beste. Dat zou eerder de GTX 970 moeten zijn.
Mee eens, ik koop niet snel (meer) nieuwe hardware als het om Intel CPU's gaat (want wat maakt het allemaal nog uit, %tjes verschil in prestatie), maar de G3258 met een H81 mobo was weer ouderwetsche lol. Lekker klooien tot je (hopelijk) een golden sample had en de boel is kon opkrikken. Want, wat als het mis ging? Tsja, je verliest niet veel :-) Nooit zoveel plezier gehad sinds m'n Intel Celeron 300A.
Canon op plek 1 en 2 bij camera's... En dat terwijl ze zo gigantisch achterlopen op de rest en ook nog eens duurder zijn.
Vind ik ook opmerkelijk. De sensor ligt veel achter op sony en nikon en ze hebben al lang geen nieuwe top modellen meer uigebracht. De nikon D810 staat niet eens in de lijst.
Er is meer dan een sensor in een camera. Als de sensor goed genoeg is en de rest van de functies simpelweg heel goed.
Daarnaast zijn de 5DsR en 7D2 behoorlijk nieuw. Dat de D810 niet in de lijst staat, komt omdat ie niet genomineerd is door users op het forum.
Overigens vind ik de 5D3 geen terechte winnaar (en ja, ik ben een Canonian). Ik vind de 5DsR een betere (wel duurdere) camera, maar zelf heb ik de Pentax 645Z genomineerd.
Iedereen mag stemmen, ook mensen die (recent) niet eens zo'n camera in hun handen heeft gehad. Die denken dan wellicht nog aan de oudere tijden.
Het is gewoon een "ken ik dit merk" wedstrijd.


Samsung op 1 bij de TV's?
LG en Panasonic produceren bijna perfecte OLED TV's, en dan wint een Samsung "beste TV"?

Instant doorgeklikt na de eerste pagina.
Leuk om te zien dat een 2 jaar oude game die verziekt word door hackers heeft gewonnen boven meester werken als bloodborne en the witcher 3. Snapte ook niet helemaal waarom winnaars van tablets en smartphone zo snel werden door genomen ( groot deel van tweakers bestaat eruit).
GTA V is en blijft een meesterlijk spel. GTA Online wordt inderdaad verziekt door de cheaters. Gelukkig heb je de TweaksCrew in GTA V voor alle platformen.

Al ben ik het wel met je eens. Er waren dit jaar veel interessante en ook zeer goede spellen, al is en blijft het toch een populariteitswedstrijd
Populariteitswedstrijd. Trek het je niet te veel aan. Niets aan deze awards heeft iets te maken met de kwaliteit van een product.

Als je in heel nederland vraagt welke voetbalclub de leukste is eindigen ajax feyenoord en psv in de top 3. Omdat ze het meest populair zijn.
Populairiteits prijs of niet, vind het jammer dat niet iedereen echte kwaliteit kan zien. Helemaal omdat gta al 2,5 jaar uit is.
Welke hackers? Ik heb gister nog online gespeelt op de PC en ik kwam er geen één tegen. Zelfs na meerdere server switches kwam ik geen hackers tegen. Misschien heeft Rockstar eindelijk iets tegen de hackers gedaan?
Eigenaardig dat Linux Mint niet bij de beste OS zit. Niet dat ik Ubuntu en Debian het niet gun, want beiden zijn reuzegoed, Maar toch, Mint is een toppertje. Nog maar weinig distros gezien waar je zomaar Google Earth en Skype op kan installen zonder poespas. Ook raar dat ik Bax Shop niet terug vind in Belgenland. Dat team doet echt goed werk. Maar toch is het tof om eens de besten bij elkaar te zien.
Dan zijn ze waarschijnlijk niet of door te weing mensen genomineerd. Volgend jaar meteen aandragen dus! :)
Probleem met Linux Mint is dat ze geen idee hebben wat ze willen. Er zit geen plan van vooruitgang in.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Nederland

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True