Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 62 reacties

De smartphonetak van Samsung ondergaat op dit moment een fikse verandering. Aan de enorme groei van de afgelopen paar jaren is een einde gekomen en het bedrijf is bij zichzelf te rade gegaan welke zaken moeten worden aangepakt om het tij te keren. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft naar aanleiding daarvan onder andere besloten mooiere, luxere materialen te gaan gebruiken bij het ontwerp van zijn smartphones.

Het eerste resultaat daarvan zagen we een aantal maanden terug, met de metalen Galaxy Alpha, en even later met de eveneens metalen Galaxy Note 4. Die Alpha vonden we maar gek, want het was wat hardware betreft een midrange-toestel, maar hij werd geprijsd als een echte high-ender. Ook Samsung lijkt door te hebben dat dat niet werkt, want volgens geruchten wordt de Alpha uit het portfolio gehaald.

Unibody-behuizingen van aluminium

Het bedrijf gaat intussen rustig verder met het introduceren van metalen telefoons, zo ook in het middensegment, met de Galaxy A3 en A5. Waar de Alpha en Note 4 enkel een metalen rand hadden met een achterkant van plastic, bestaat de A-serie uit telefoons met een aluminium unibody, een unicum voor Samsung. Dat betekent dus geen verwisselbare accu, iets wat toch wel een vast kenmerk was van Samsung-toestellen. Volgens het bedrijf is dat de juiste keuze; de beoogde doelgroep van deze telefoons, mensen die om stijl geven, zou meer waarde hechten aan een volledig aluminium behuizing dan aan een verwisselbare achterzijde.

Samsung Galaxy A3 en A5

Wat uiterlijk betreft zijn de A3 en A5 identiek. Ze zijn beide geheel van aluminium gemaakt, waarbij het frame aan de zijkant schuin afgeslepen hoekjes heeft. Aan de voorzijde valt meteen de vertrouwde fysieke homeknop onder aan het scherm op. Daarnaast zijn de A-toestellen duidelijk wat minder rond in de hoeken dan bijvoorbeeld de Galaxy S5. Hoewel de A3 en A5 hetzelfde ontwerp delen, zijn de telefoons niet even groot. De A3 heeft een 4,5"-scherm, terwijl de A5 met een 5"-scherm is uitgerust.

Het verdere design is eenvoudig; de behuizing heeft één kleur, zonder accenten, en ook gebruikt Samsung geen textuurtjes meer, zoals het vroeger deed. Hoewel de telefoons er wellicht wat saaier door ogen, vinden wij het een verbetering. Ze zien er namelijk ook strakker en serieuzer uit en daarnaast voelen ze stevig aan. Dat de accu niet meer verwisselbaar is, is jammer, maar gelukkig is het micro-sd-slot verplaatst naar de zijkant en dus behouden.

Samsung Galaxy A3 en A5Samsung Galaxy A3 en A5Samsung Galaxy A3 en A5

De Galaxy A3

Prima schermen

Samsung Galaxy A3 en A5Beide Galaxy A's zijn uitgerust met Samsungs eigen Super Amoled-schermen en het hoge contrast heeft tot gevolg dat het beeld meteen indruk maakt. De resoluties van de schermen zijn niet bijzonder hoog: 960x540 pixels voor de A3 en 1280x720 pixels voor de A5, maar toch oogt alles aardig scherp. Normaliter gebruikt Samsung een zogenaamde PenTile-indeling voor zijn schermen, waardoor de effectieve resolutie wat lager is en zaken dus korreliger ogen, maar we hebben het idee dat dit bij de schermen van de A3 en A5 niet het geval is. Zeker weten doen we dat niet, want we konden dit niet door Samsung bevestigd krijgen.

Onder de motorkap

Samsung Galaxy A3 en A5Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 410: een quadcore-soc bestaande uit Cortex A53-kernen op 1,2GHz. Een echte midrange-chip dus. Toch voelden de telefoons zeker niet traag aan, ondanks de zware TouchWiz-schil die Samsung over Android 4.4 heenlegt. Natuurlijk krijg je niet dezelfde prestaties als bij een high-end telefoon, maar het navigeren door de interface en wisselen tussen apps verloopt zonder vertraging of stotteren en dat hebben we wel eens anders gezien bij midrange-toestellen van Samsung. De A3 heeft 1,5GB werkgeheugen ter beschikking en de A5 heeft met 2GB net wat meer ram.

Op accugebied valt er nog niet veel zinnigs te zeggen, behalve dat de A3 en A5 accu's van respectievelijk 1900 en 2300mAh hebben. Dat is gezien de gebruikte hardware en schermresoluties lang niet slecht en de twee telefoons zouden dus best eens goed kunnen presteren op dit vlak. Dat zullen we natuurlijk uitgebreid testen als de we de telefoons ter review binnenkrijgen.

Tot slot

We zijn nooit écht fan geweest van de goedkoop ogende plastic behuizingen die Samsung in de laatste jaren gebruikte voor de meeste telefoons in zijn portfolio. Daarom zijn we gecharmeerd van de nieuwe A3 en A5. In vergelijking met eerdere midrange-telefoons van Samsung vinden we ze mooier ogen en fijner vasthouden. Bovendien zijn ze op het eerste gezicht voorzien van prima hardware, die goed in balans is.

We hebben nog wel een punt van zorg: de prijs. Beide telefoons zijn nog niet leverbaar, maar in de Pricewatch zijn al shops te vinden die de toestellen, inclusief prijzen, in hun database opgenomen hebben. Het lijkt erop dat de A3 ongeveer 300 euro gaat kosten en de A5 ongeveer 400 euro: forse prijzen als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt. Of de A-serie goed gaat verkopen is daarom nog maar de vraag, maar het geeft in ieder geval een goed beeld van waar Samsung naartoe wil en we zijn dan ook benieuwd naar de andere toestellen die dit jaar nog moeten uitkomen.

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:


Door Wout Funnekotter

- Hoofdredacteur

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers en heeft zich lange tijd beziggehouden met het testen en recenseren van allerlei producten, met een nadruk op mobiele technologie. Sinds augustus 2015 is hij hoofdredacteur. In die rol werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de site constant te verbeteren. Wanneer de tijd het toelaat, schrijft hij nog wel eens een review.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (62)

400 euro voor een toestel met een Snapdragon 410?!

Waar is Samsung mee bezig?

Voor 200 euro haal je een S4 in huis. Met een beter scherm, betere processor en meer RAM...
Voor 200 euro haal je een S4 in huis.
Bron?
Er zit denk ik toch best wel wat marge op, een Nokia Lumia 630 heeft een Snapdragon 400 en is voor onder de 100 te koop. Alle andere hardware is dan wel van hoger niveau, maar toch.
Ik kon hem in belgie niet lager vinden dan 240~
http://www.belsimpel.nl/S...S4-i9500-Black/abonnement
NEderland moet hij 335 opbrengen~
https://www.companic.nl/p...ts_id=6029527&ref=hw_info

Dus lijkt me een beetje vreemd, 200 euro.
De S4 16GB.
Net zo veel RAM als de A5 en een snellere CPU.

pricewatch: Samsung Galaxy S4 16GB Zwart

Het is duidelijk dat Samsung wil dat je voor de boutkwaliteit van het alluminium betaald.
Al moet ik zeggen dat ik plastic prefereer wat betreft de weerbaarheid tegen vallen en buigen.
maar dat is niet nieuw
Je kan de prijs van een tweedehands product nooit vergelijken met die van een nieuw product. Period.
Ik zou anders nooit 2e hands een gebruikte telefoon kopen, dus ik kijk ook nooit naar 2e hands prijzen.
S4 mini wel, 192 euro (prepaid op de website van hollandsnieuwe)
Wacht nou maar gewoon af, misschien zijn die prijzen wel helemaal niet van Samsung, of zijn het slechts de adviesprijzen die in no time omlaag gaan in de winkels :)

De Note 4 was ook voor 750 euro geintroduceert, dat is ook al met 15% gedaald in 3 maanden, niet iedereen koopt een toestel op de eerste dag dat ie uit komt...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 januari 2015 14:08]

Samsung Galaxy S4 voor 200 euro? Zeker tweedehands van Marktplaats.
MP of hier op Tweakers. Ik ben overgestapt van een S4 naar een OPO en heb mijn S4 hier op Tweakers voor 190 euro verkocht.
Foute post sorry

[Reactie gewijzigd door 634684 op 8 januari 2015 14:10]

Jeroenneman bedoelt waarschijnlijk niet de S4 processor van Qualcomm, maar de Galaxy S4, het vorige vlaggenschip van Samsung.

OT: 400 euro voor zo'n telefoon is echt te veel. Op den duur zal zelfs Samsung het niet redden als ze deze prijzen gaan hanteren, zelfs niet met het reclamebudget wat ze hebben.

[Reactie gewijzigd door WP_Pj op 8 januari 2015 14:24]

Normaliter gebruikt Samsung een zogenaamde PenTile-indeling voor zijn schermen, waardoor de effectieve resolutie wat lager is en zaken dus korreliger ogen, maar we hebben het idee dat dit bij de schermen van de A3 en A5 niet het geval is. Zeker weten doen we dat niet, want we konden dit niet door Samsung bevestigd krijgen.
Dat is toch best makkelijk te controleren (macrofoto maken)?
Was het eerste wat ik dacht (zelfs met een smartphone camera kan je dat nog vastleggen), daarnaast kan je het prima zien als je goed kijkt met het blote oog. Zeker als het geen UHD of 4K is op een 5 inch scherm...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 januari 2015 14:16]

Jammer van de specs en de home button. Ik heb nu de S4 mini(met CM11) :Y) fijne toestel want ik hou niet van grote telefoons. Maar de metallic lak en de home button beginnen me te irriteren.
Over de prijs, het is algemeen bekend dat Samsung advies prijzen uit de lucht haalt, de S4 mini had als advies 500 euro WTF |:(. Ik denk dat bij release 250,- wordt en dan zakt naar de 175,- .Ik ga denk ik A3 volgend jaar halen als m'n s4 mini helemaal van kleur verandert :?

[Reactie gewijzigd door iyanic op 8 januari 2015 14:18]

Hoezo jammer van de home button? Vond het heerlijk bij de Galaxy Note. Niet meer elke keer op zoek naar dat knopje op de zijkant om het scherm aan te zetten :).
Knopje aan de zijkant ben je echt na 1 dag aangewend imo, en met een knop aan de onderkant maak je de bezel onnodig groot

Het beste vind ik nu gewoon wat LG heeft, 2x tikken op het scherm en hij wordt actief
Knopje aan de zijkant ben je echt na 1 dag aangewend imo
Die gebruik ik altijd als ik het toestel vast heb, echter als het toestel op mn bureau of bank ligt is een homeknop of idd 2 keer tikken zoals bij LG veel fijner!
Valt wat voor te zeggen, alleen heb ik m'n Moto G regelmatig op de kop vast. Bij een Samsung is het altijd makkelijk te zien wat de onderkant van het toestel is. Misschien is het ook gewoon een beperking van mijn kant ;).
s4 mini is nog steeds 192 op zijn goedkoopst.
Samsung heeft zeker wel een visie, de visie van alles door elkaar op de markt gooien met het doel iedereen te willen bedienen. Van de hak op de tak. Eerst met goedkope modellen klanten lokken, als vervolgens die markt verzadigd is en de interesse inzakt willen ze zich meer richten op het duurdere segment. Dat ze daarvoor kijken naar de concurrentie is wel duidelijk, metalen rand en unibody waar kennen we dat ook alweer van? De geschiedenis heeft ze geleerd dat ze daar wat voorzichtiger mee om moeten gaan maar ze gaan tot het randje en soms erover. Iedereen die dat niet ziet of bagatelliseert heeft dringend een oogarts nodig. M.i. zal Samsung weliswaar een groot publiek weten te bereiken maar gaat het ze niet lukken het door hen gewenste premium merk te worden.
Ik zou het toch eerder omdraaien. Met de S1 en de S2 heeft Samsung toch een hoop Tweakers aan zich weten te binden. Galaxy werd populair en daarmee werd Samsung's hele lijn populair, ook de bugettoestellen.
Het punt is gewoon dat de visie 'alle prijsklassen en klantwensen bedienen' voor Samsung altijd enorm succesvol is geweest. Dat het nu een jaar achteruit lijkt te gaan heeft ze inderdaad doen kijken naar de concurrentie, en design en materiaalkeuze is nu wat ze willen veranderen.

Volgens mij wil Samsung helemaal geen premium merk worden. Samsung wil nog steeds alle klassen en klantwensen bedienen. Dus nog steeds alle specs met alle schermgroottes proberen te combineren en op de markt plempen.
Alleen zijn ze er nu achter gekomen dat meer mensen op een toestel wachten van mooiere materialen - althans dat denken ze, en daar proberen ze dus k op in te springen.

Lijkt me allemaal vrij logisch. Niks 'hak op de tak', niks 'door elkaar gooien', niks 'concurrentie kijken' en daarbij over het randje gaan ofzoiets.
Laat staan overigens dat de budgetmarkt verzadigd is, juist uit veel CES presentaties blijkt dat de opkomende markten heel graag een goedkopere smartphone willen hebben.
Metalen unibody kennen we o.a. van de Samsung Wave. De eerste iPhone (4) met metalen unibody (niet te verwarren met metalen onderdelen) kwam daarna.
Overigens, de S reeks en Note reeks bedienen al vele jaren het hogere/duurdere segment.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 8 januari 2015 16:58]

Was htc niet de eerste met unibody? Oa de hero en de desire hd.
Het lijkt alsof Samsung toestellen maakt die goede specs hebben OF er een beetje stijlvol uitzien. Plastic is niet verkeerd, maar het kan er beter uit zien dan wat zij er mee doen.

Daarnaast zijn de prijzen van een deel van hun smartphones en tablets veel te hoog voor de specs.
Dit zijn gewoon hun eerste modellen met metalen behuizing. Het is vanzelfsprekend dat ze hun high-end toestellen ook met dezelfde behuizing gaan voorzien. Even geduld dus.
Ze zijn op zich op de goede weg. Het is gewoon vreemd dat ze zo lang succesvol waren, terwijl de concurrentie betere toestellen voor dezelfde prijs verkocht. Als ze nu ook nog hun veel te hoog geprijsde budget-tablets verbeteren, kunnen ze voorlopig weer meedoen.
Helemaal niet zo vreemd gezien het marketing budget, plus een unieke combinatie van features (o.a. AMOLED, verwijderbare batterij, microSD slot, etc.).
Waterdicht (en toch verwijderbare batterij), multi window, air view, enz enz
Denk dat als je de twee combineert je dan met de marges van Samsung op een prijs van boven de 1000 euro uit komt voor een telefoon.
Helemaal met de reviewer eens dat het een goeie zaak is dat ze bij Samsung eindelijk eens van het plastic en nepleer afstappen, verder niet echt onder de indruk van de specs.

[Reactie gewijzigd door olivierh op 8 januari 2015 14:59]

Cortex A53, dat is dan denk ik de eerste 64 bit telefoon van Samsung met een Snapdragon.
400 euro is wel erg duur hoor!
De specs zijn enigszins te vergelijken met de s3 (neo)

[Reactie gewijzigd door Johan9711 op 8 januari 2015 15:24]

"We zijn nooit cht fan geweest van de goedkoop ogende plastic behuizingen die Samsung in de laatste jaren gebruikte voor de meeste telefoons in zijn portfolio."

Geef mij maar die Samsung "goedkoop ogende" achterkant die niet uit mijn handen glijdt i.p.v. die mooie iPhone 6 die zonder hoesje niet te gebruiken is. Wat heb je aan een mooi ontwerp dat niet functioneel is.

En ik zal nooit een telefoon kopen waar de batterij niet van te vervangen is. Heb mijn oude S2 met nieuwe batterij aan mijn vrouw gegeven en die werkt met CyanogenMod weer als nieuw met 4.4.
Wordt de A3 geen rivaal voor samsungs eigen s5 mini? Voor ongeveer dezelfde prijs een 720p scherm, erg vergelijkbaar design, ip67 en een vingerafdrukscanner. Het enige wat hij dan nog mist is wat aluminium, maar koop je hem daar nou voor?
Ik wil niet flamebaiten naar apple-fanboys, maar ik heb zo'n gevoel dat hier weer een rechtzaak uit voort gaat komen.
Als ik naar de randen van dit toestel kijk (Foto 3 van de A3), dan heeft het wat weg van de iphones. En als ik dat een klein beetje vind, dan schreeuwt apple natuurlijk dat het een 1-op-1 kopie is.

on-topic:
Mooi ogende toestellen. De zilveren voorkant (foto close-up van home-button) vind ik een beetje rommelig ogen. Ook vraag ik mij af of het motiefje voelbaar is of dat er een blanke laag overheen zit dat de telefoon glad aanvoelt. Prijs vind ik behoorlijk hoog. Voor hetzelfde geld zou ik toch weer een Nexus 5 kopen...

edit:
Volgens mij eindig ik deze post on-topic. Blijkbaar is deel ik deze mening niet met iedereen. :?

[Reactie gewijzigd door mkliko op 8 januari 2015 15:06]

Daar is helemaal geen flamebait aan. Het gepolijstje randje is een exacte kopie van de iPhone 5-5S dus het zou goed kunnen.

Samsung springt van het ene design op het andere. Dan weer leren patroontje, dan weer een metalen unibody. Er zit geen lijn in, geen visie. Iets wat ik bij elke andere (waardige) tegenstander wel zie. Apple, HTC en Sony.
Toch grappig dat de ene zegt dat er geen lijn in zit terwijl de andere in het zelfde topic zegt dat het design nooit veranderd...

Ik vind Samsung toestellen altijd heel herkenbaar overigens, en ook dit design vind ik weer typisch Samsung.
Het lijkt ook op een iPhone, weet je waarom? Omdat de iPhone een smartphone is, en dit ook :) De iPhone is niet de smartphone. Het is een smartphone, net zoals de rest. En het universele model daarvan is dat er een scherm, speaker en knoppen op de voorkant zitten, knoppen en poorten op de zijkant, en een camera, speaker en flits op de achterkant. Niets nieuws, en niets waar Apple echt veel mee te maken heeft.

OT: Leuk dat de behuizing er nu eindelijk goed uit ziet, maar nu de hardware nog. Want tegen deze prijs koop ik wel gewoon een Xiaomi Mi4.
Dat Apple daar niets mee te maken heeft is volslagen ongegrond.
Zie hier het bewijs:
http://todayilearned.co.u...-before-and-after-iphone/
Bij de tweede link staan allemaal "before telefoons" van "daarna".

En het is duidelijk dat dat iReen design uit de eerste link met een "i" begint. Ik neem aan dat Samsung tegen die tijd al de orders voor de iPhone aan het overleggen was ;).

Tevens wordt er in de jaren daarna toch redelijk afgeweken van het orginele iReen concept.

Verder is het natuurlijk zo dat Samsung wel een gigantische vloot aan verschillende telefoons maakt, dus dat er dan enkele op een concurrent lijken is niet meer dan logisch. Ze lijken naar mijn mening nog altijd minder op elkaar dan de meeste TV's / beeldschermen
Heb je een bron voor die eerste claim (en dan niet voor 1 model, maar meerdere zoals je suggereert)? Vaak wordt bij de discussie verwezen naar internationale patenten of officile presentaties van daarna (bijv. bij de F700), terwijl de patenten in Korea inderdaad al vr aankondiging van de eerste iPhone zijn ingediend.
Wat dat betreft had Samsung in 2006 al een ontwerp klaarliggen waarvan je zonder het jaartal te weten, zou kunnen zeggen dat er duidelijke hints van een iPhone in zitten. Of omgekeerd. ;)
Overigens heeft het IReen concept geen "i", maar gewoon een hoofdletter "I".

[Reactie gewijzigd door Jortio op 8 januari 2015 19:54]

Je komt exact met het voorbeeld van de F700 dat ik al aanhaalde, waarbij voorbij gegaan wordt aan documentatie die ik al linkte (o.a. patent in Korea ingediend in 2006). Debunked debunked.
En dus niet alleen incorrect gesteld, ook maar 1 voorbeeld, waarmee je dus nog steeds geen onderbouwing voor de claim hebt, niet voor 1, laat staan de gestelde meerdere toestellen. Zoals alle getoonde ontwerpen in het bewuste overzicht die er in 2006 dus al lagen (niet te verwarren met getoond aan publiek).

[Reactie gewijzigd door Jortio op 9 januari 2015 15:55]

Vr de iPhone hadden ze alleen "slide" phones, zoals de F700 die je aangeeft, of de Armani edition (wat een duidelijke kopie is van de LG Prada)

http://www.gsmarena.com/s...0_giorgio_armani-2966.php
Ook al incorrect (sowieso hadden ze veel meer keus dan slechts "slide phones", dat is echt onzin, zie bijv. de i700 uit 2003, clamshells etc.), zie o.a. de tweede link die ik plaatste. Daaruit blijkt een ontwerp met touchscreen, geen slide phone, rechthoekig, afgeronde hoeken, directe bediening onder het scherm, dual camera en reeds in augustus 2006 goedkeuring van de FCC ontvangen.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 9 januari 2015 16:12]

de i700 is dan ook niet echt "apple-like".

En van die dual-camera telefoon heb ik dit te zeggen:
http://www.engadget.com/2...h-z610-sees-fcc-approval/

Daar wordt direct al (in 2006) aangegeven dat hij wel erg op apple lijkt, alleen dan wordt hij vergeleken met een ipod met belfunctie.
Oh, dus latere telefoons lijken wel genspireerd door iPhones om dezelfde redenen die ik opsomde in het i700 ontwerp. ;)

Niet Apple-like, lijkt wel op een Apple. Tsja, jezelf tegenspreken in 1 bericht...
Dit is het prototype iPhone 1 waar Apple in 2006 mee bezig was.
http://www.cultofmac.com/...ed-like-way-back-in-2006/

Het moge duidelijk zijn dat Samsung daarvoor enkele onderdelen (zoals het ram en de opslog en enkele andere chips) heeft gemaakt.

[Reactie gewijzigd door Thystan op 9 januari 2015 09:34]

Waarmee je suggereert dat ze voor het maken van onderdelen ook een idee hadden van het volledige ontwerp. Jumping to conclusions, i.p.v. feiten.
Jij weet zo elk design element wel naar het 0 punt te praten. Ik zie toch echt grote verschillen in ontwerp binnen de smartphones, maar ook sommige fabrikanten met grote gelijkenissen met een bepaald merk. In jou redenatie lijken alle auto's ook wel op elkaar.

Overigens vindt ik het lijken van de zijkant nog wel meevallen.
Heb ik het dan over het scherm, speaker en knoppen in mijn post? Ik heb het over designdetails die overgenomen worden. Dat een touchscreen 90% van de behuizing inneemt begrijp ik ook wel, en zie ik ook niet als discussieargument.

Wanneer je aan Sony denkt, denk je aan de ronde start-button aan de rechterzijde die uitspringt en natuurlijk aan de achterkant een Carl Zeiss camera.

De Nokia lijn pakte uit met een fel kleuren-gamma en volledig geronde randen aan de zijkant en strak afgesneden aan de bovenkant.

HTC heeft z'n frontspeakers, z'n camera die altijd in het midden staat en bij de high-ends een aluminium unibody design.

En dan heb je Samsung. Ronde bezels - afgekapte bezels, speaker bovenaan - speaker onderaan, aluminium - plastiek - lederen dingetje, ...

Laat duidelijk zijn, ik heb niks tegen Samsung, het is gewoon iets die duidelijk opvalt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True