Omdat de LG EC930V dezelfde afstandsbedieningen en interface heeft als veel andere webOS-televisies en het weinig zin heeft om dezelfde informatie opnieuw te schrijven, zijn een deel van de tekst en sommige afbeeldingen in deze review overgenomen uit de LG UB980V-review.
Magic Remote
LG's Magic Remote was altijd al een van de betere afstandsbedieningen voor smart-tv, maar met de komst van webOS komt het apparaatje pas echt tot z'n recht. De aanwijsafstandsbediening maakt gebruik van sensortechniek van Hillcrest Labs, die je bewegingen zeer precies detecteert en omzet in bewegingen van de aanwijspijl op het scherm. Daarbij maakt het niet uit hoe je de remote vasthoudt; zelfs op zijn kop werkt de bewegingsdetectie prima.
De communicatie met de tv verloopt via radiogolven, maar er is ook een infraroodzender in de Magic Remote gebouwd. Deze wordt gebruikt om de tv aan te zetten, maar je kan er ook andere apparatuur, zoals een decoder of receiver mee bedienen. Als je meer apparaten nodig hebt bij het tv-kijken, heb je dus toch genoeg aan één afstandsbediening.
Om te compenseren voor het lage aantal knoppen op de Magic Remote is er een onscreen-menu met veelgebruikte toetsen, zoals de cijfertoetsen. Het intoetsen van kanaalnummers is daarmee wat onhandiger dan met de infraroodafstandsbediening, maar daar staat tegenover dat zappen door middel van het scrollwieltje een waar genot is.
Infraroodafstandsbediening
LG gaat er vanuit dat de meeste mensen vooral de Magic Remote zullen gebruiken en daarom leveren ze een wat goedkopere en kleinere infraroodafstandsbediening mee. De ergonomie hiervan is prima in orde, maar doordat er nogal veel knoppen op een kleine oppervlakte zijn gepropt, is het apparaatje niet zo overzichtelijk. Ook het knopgevoel had beter gekund.
Door de afgeronde achterkant ligt de remote prettig in de hand, maar als je hem neerlegt heeft de afstandsbediening de neiging om nog even na te wiebelen. Er zitten vooraan aan de onderkant twee nokjes die het wiebelen moeten voorkomen, maar deze zitten te dicht bij elkaar om effectief te zijn. Een mooi detail aan het ontwerp is het batterijklepje dat vast zit aan de afstandsbediening en dus niet kan kwijtraken.
LG TV Remote-app
Uiteraard is er ook een app voor je smartphone of tablet waarmee de tv kan worden bediend. De speciale webOS-versie van LG's tv remote-app is er voor iOS en Android; Windows Phone wordt niet ondersteund. Heel veel hoeven Windows Phone-gebruikers niet te missen, want de app is behoorlijk karig en de werking ervan laat te wensen over.
We hebben de app als eerste met een Samsung Galaxy S4 geprobeerd en daarmee was de werking niet prettig. Taken als het geluid harder en zachter zetten of zappen gaan prima, maar als je het touchscreen van je telefoon of tablet wil gebruiken om de aanwijspijl op het scherm te bedienen, gaat het mis. De pijl beweegt dan zo schokkerig over het scherm dat er haast niet mee valt te werken. Erg jammer, want webOS werkt juist prettig als je de aanwijspijl gebruikt.
Met een iPhone 5s en 6 plus hebben we meer succes. De aanwijspijl beweegt nu een stuk soepeler, maar nu een beetje langzaam. Bovendien valt de functionaliteit van de app een beetje tegen. Zo is de tv-gids alleen op het scherm van de televisie te bekijken. Wel is er een programmalijst maar die kregen we niet aan de praat. Het niet mogelijk om beelden van de tv naar je telefoon of tablet te streamen.