Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Vijf tv's rond de 50" voor 800 euro: Welke levert het meeste waar voor je geld?

11-12-2014 • 06:00

28 Linkedin

De tv's in deze round-up zijn de 47"-LG LB730V, die op het moment van schrijven voor ongeveer 760 euro in de Pricewatch staat, de 50"-Panasonic Viera TX-50AS650E, die ongeveer 800 euro kost, de 47"-Philips PFK7109, die ongeveer 750 euro moet opbrengen, de 50"-Samsung UE50H6400AW voor ongeveer 780 euro en de 50"-Sony KDL-50W805B, die voor 770 euro van eigenaar wisselt.

Alle modellen zijn voorzien van smart-tv en ook kunnen ze allemaal 3d weergeven, waarbij LG, Panasonic en Philips gebruikmaken van passieve brillen, en Sony en Samsung actieve brillen gebruiken. Het model van Philips is aan de zijkanten voorzien van Ambilight-leds, die hun gekleurde licht achter de tv op de muur laten schijnen.

In de video wordt gezegd dat het model van LG geen 3d kan weergeven maar dat kan deze tv dus wel.

Bij deze video hoort een geschreven review.

Reacties (28)

Wijzig sortering
Duidelijke review, alleen door de toon van deze videoreview krijg ik het idee dat de winnaar, in dit geval de Sony, de beste is van de slechtste van deze round-up.

Titel was veel belovend, €800 voor een goede TV. Maar aan het eind van de review hoor ik alleen maar aanmerkingen over contrast/kleur weergaven en alleen positieve dingen over de afwerking. Omdat dit wel erg persoonlijk is mag dit niet zo zwaar wegen in een review imo.
Elke keer wordt er vermeld dat ze betreft contrast/kleur vrijwel hetzelfde presteren en krijg ik op deze manier van de review niet bepaald een warm gevoel van de TV's of de winnaar van de round-up. Want het enigste pluspunt wat ik kan horen is dat de afwerking beter is van de winnaar.

Dit lijkt me nu eerder de 5 TV's die ik kan negeren in de winkel omdat Tweakers er toch niet echt over te spreken is.
Eigenlijk stelt Tweakers wel heel duidelijk welke je niet moet kopen.
Namelijk de Philips en de Panasonic.

Qua conclusie ben ik het oneens. De Sony-televisies hebben in de praktijk wel een overduidelijke kleurafwijking (bekijk ze onder een lichte hoek op rood beeld of bekijk het onnatuurlijke blauw) en hun Smart Tvfuncties zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Daarbij komt nog eens de bug in de 3D-weergave én de tijd die de televisie nodig heeft om alle functies opgestart te krijgen. Dit kan wijzen op een té zwakke processor of slechte software.

Samsung is de echte winnaar: mooi beeld, goede 3D-weergave, sterke Smart Tvfunctionaliteiten. Akkoord, het is hier dan 'maar' een 50". 55"-modellen zijn duurder en dat is dan ook verantwoord door de hogere kwaliteit ten opzichte van de concurrentie.
Anoniem: 565093
@xBaizex11 december 2014 15:39
Ik ben het daarentegen er wel weer mee eens.

Samsung heeft minder goed contrast en zwart waarden.
Voor gamers is er nog de input lag die veel lager is bij Sony. Ik ben van mening dat dit meer gewaardeerd word dan het niet goed werkende 3D. In de praktijk ken ik weinig mensen die behalve eens een filmpje de 3D ondersteuning gebruiken.

Hier nog een paar Sony plus punten die niet genoemd zijn:
- De Sony ondersteunt opnemen vanuit usb (op HDD of Stick min 64gb, wel single tuner)
- En de voet is te gebruiken als ophangbeugel, wat Tweakers helemaal over het hoofd ziet.

Ik ben wel van mening dat de smart tv functies bij de Samsung beter zijn. Meer apps, zoals Pathe thuis en RTL XL. Wel is Netflix en Youtube op beide.
Het menu van de Sony vind ik wel mooier en strakker, maar is idd wat trager dan Samsung.

Voor de rest zijn het beide goede tv's. Game je niet en vind je de kijkhoek belangrijker in hoe jouw zitgedeelte is ingericht, ga dan voor de Samsung, en anders zou ik de Sony zeker aanraden.
De Samsung heeft een twin tuner PVR functie en een fatsoenlijk werkende media speler welke vrijwel alles uitstekend kan afspelen dankzij de quadcore processor.

Die voet om de Sony op te hangen is een ramp, de afstand van de muur tot de achterkant van het bovenste deel van de TV is bijna 10cm en dit systeem maakt het niet mogelijk om een andere beugel zoals een beweegbare te gebruiken.

Een toetsenbord inpluggen t.b.v. de smart functies gaat hem bij de Sony ook niet worden omdat deze dit niet ondersteund.

Uitzending gemist van de NPO is ook een no go bij Sony.
Anoniem: 565093
@chupie15 december 2014 09:17
Volgens de Samsung site heeft hij geen twin tuner, wel kan je idd opnemen (pvr).
http://www.samsung.com/nl...ons/led-tv/UE50H6400AWXXN

Voor de rest is de Samsung een prima tv, zoals ik al zei. Wilde alleen paar punten aangeven die ik goed vind en/of die niet genoemd zijn.
Met de Samung heb ik geen ervaring. Samsung is qua media beter, dat gaf ik al aan. Maar dan kan je zelf de keuze maken. Ik vind alleen Netflix belangrijk.
Voor de rest speelt hij alle Media goed af, zelfs draadloos of via netwerk, alleen ondersteuning van srt is misschien een gemis.

Voor de rest ken ik weinig mensen die een toetsenbord aansluiten op hun tv. Maar als dat voor jouw belangrijk is prima :)
dit systeem maakt het niet mogelijk om een andere beugel zoals een beweegbare te gebruiken.
Met de Vogels W6/7/8xx servicekit (10 euro) kun je ook VESA beugels gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Carbon op 19 december 2014 18:27]

De Sony is echter wel als zeer goed beoordeelt door verschillende andere reviewers. ;)
De Sony wordt inderdaad overal goed beoordeeld. Ik heb nu sinds ruim een week de 50W828. Deze heeft de zelfde LCD en deze is in één woord geweldig. Ik heb wel de basis instellingen aangepast. Het contrast is bijzonder hoog, zeker voor een LCD. De interface is behoorlijk snel, een klacht die je bij de 805 vaak hoort, maar het zou kunnen dat de 828 een snellere processor heeft.

En hij hangt perfect op de voetbeugel.

Ik heb ieder geval een goede koop gedaan voor €730

[Reactie gewijzigd door HummerHealey op 25 december 2014 22:52]

Eigenlijk is de conclusie dus dat LCD TV's van 46 tot 50 inch in de prijsklasse van rond de 800 Euro geen van allen een echt goed beeld hebben. Toch is het jammer om dat te moeten constateren want ik dacht dat ze de LCD (met LED) techniek inmiddels alweer verder doorontwikkeld hadden voor betere beeldkwaliteit.
De waarheid is dus echter dat ze alleen maar het productieproces doorontwikkeld hebben zodat ze goedkoper kunnen produceren, zonder dat de beeldkwaliteit drastisch verbeterd is.
Mijn persoonlijke conclusie is dus dat Plasma altijd nog betere beeldkwaliteit heeft en we beter met z'n alleen op betaalbare OLED-schermen kunnen wachten. Ik weet genoeg en laat m'n 42" Plasma nog wat langer in de woonkamer staan :)
Ik hou van een mooi groot beeld en zo'n 50 inch lijkt me wel wat, maar met alle respect, de LCD TV's die ik tot nu toe in het echt gezien heb, kunnen zich qua beeld gewoon niet meten met m'n al wat oudere 42' plasma (Panasonic Viera) 720p.

Zeker, ik zou graag Full HD willen kijken, maar als ik bij mijn pa op bezoek ben en we daar het nieuws kijken op zijn nieuwe 48' Philips LCD in Full HD heeft de nieuwslezer ineens een hele rare kleur huid. Het is wel wat bij te stellen maar dan zien films er weer raar uit en blijf je bijstellen. In de energie-zuinige stand zien voetbalwedstrijden er bijvoorbeeld fletser uit.

Begrijp me goed, het zal me worst wezen welke techniek gebruikt wordt, als het maar mooi beeld geeft! Maar zet ze naast elkaar en je ziet zelf waarom plasma fans heeft.
Een bug dat al half jaar bekend is bij Sony en nog steeds niet opgelost is vind ik wel kwalijk. Een tv uitbrengen met een slechte 3D functie is kwalijk dan konden ze het net zo goed weg laten. Denk dat de Samsung dan voor mij als winnaar komt aangezien het een goede alrounder is.
Goed (kritisch) gereviewed. Wel vind ik dat Tweakers weleens wat aan hun schokkerige camera mag doen; ik vind het erg storend bij het bekijken van hun video's.
Waar doel je precies op? De video's doen het hier prima en ook anderen klagen er niet over. Al eens geprobeerd op een lagere resolutie te kijken?
Kijk op 0:42 naar de linkeronderhoek, dan zie je wat ik bedoel.
Er zit een waarschijnlijk bug in de speler. We zijn er mee aan de slag om het probleem opgelost te krijgen.
Dat is het beste technieuws van vandaag ;).

Ik vond het nogal frappant dat de video's steeds zo schokkerig zijn terwijl jullie heel kritisch kunnen zijn zoals in bijvoorbeeld bovenstaande review. Dat moet iemand zijn opgevallen zou ik denken. In elk geval top dat jullie er iets mee doen ipv het te negeren!
Een round up voor tv's rond 1.500 euro zou een heel erg mooi vervolg zijn ;)

Mooie round up.
Ik heb mede naar aanleiding van deze round up de Sony gekocht. Maar standaard uit de doos vind ik de beeldkwaliteit erg belabbert. Heel donker en de kleuren zien er nogal mat/flets uit.
Alleen op de stand "levendig" ziet het er allemaal goed uit qua kleuren en helderheid, maar dat zou voor games weer niet goed zijn (ivm alle hulpmiddelen).
Iemand tips voor de optimale settings?
Uit de doos zijn de meeste tv's om van te huilen. Veel te veel sharpening en kleuren die uit een snoepwinkel komen. Sommige mensen vinden het fantastisch, maar ik kijk liever maar de kleuren zoals ze door de regisseur/colorist zijn bedoelt.

Je kunt de beste instellingen vaak wel vinden door op het modelnaam (volledig) + color settings oid te googelen. Er zijn hele websites die tv's door de mangel halen en de beste profiel instellingen online zetten. Vaak vind ik die profielen nog wel conservatief met sharpening en zet ik deze instelling nog lager.

Succes :)
Bedankt voor je reactie, heb jij deze tv toevallig ook? Ik heb even gegoogled maar kom op deze site terecht :
http://www.homecinemamaga...b-w805b-serie-lcd-led-tv/

Maar de instellingen daarvan zijn alsnog erg mat(dof), kleurloos en donker. Ik ben zelf grafisch designer, en werk met gecalibreerde schermen dus heb wel een beetje een idee hoe kleuren eruit zouden moeten zien, maar krijg gewoonweg geen mooie kleurweergave op dit scherm (op mijn 2 andere samsungs geen problemen mee overigens).
Nee ik heb een andere televisie. Ik werk zelf ook in de grafische sector met gekalibreerde high gamut schermen dus ik snap wel wat je bedoelt.

Mijn tv staat op de Movie Mode en binnen dat profiel heb ik veel kleine wijzigingen aangebracht op basis van een online profiel.
@Kwartjuh:
Heb je linkjes naar die websites?
Ben benieuwd wat ik nog aan mijn Panasonic kan tweaken :-)
Bestaan er TV's waarop je je eigen scripts kunt laten draaien en aan internet hangen?
Denk bijvoorbeeld een script dat steeds verbinding maakt met een server, voor het geval de TV gestolen wordt.
Als ik nu een tv zou kopen zou ik voor een van de eerste 4k modellen gaan denk ik!
Waarom een LG zonder 3D? LG TV's met 3D van rond de 50" onder de 800 euro zijn er zat te vinden:

http://tweakers.net/categ...SapSwK9AN1kV52Sj01FVC9_0L
Anoniem: 513541
15 januari 2015 12:58
Kan iemand mij precies vertellen wat het verschil is tussen de KDL-50W805B & de KDL50-W815B.
Het scheelt 100 euro tussen de 2 modellen.

Alvast bedankt!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee