Geluid
De AX800 heeft twee luidsprekers aan de voorkant die redelijk uit het zicht zijn geplaatst achter twee smalle sleuven onder het scherm. Doordat de luidsprekers op je oren gericht zijn klinken ze heel aardig en zorgen ze voor een redelijk goed stereobeeld. Het had nog iets beter gekund door ze nog wat verder uit elkaar te plaatsen maar deze opstelling klinkt flink beter dan bij televisies waarbij de luidsprekers naar beneden of zelfs naar achteren gericht zijn.
Voor de lage tonen is er aan de achterkant een subwoofer gemonteerd maar door de kleine afmeting, ongeveer zes centimeter doorsnee, gaat deze niet erg laag. Erg hard gaat het luidsprekersysteem niet en op hogere volume's past Panasonic steeds meer dynamiekcompressie toe waardoor harde geluiden zachter worden. Hierdoor klinkt het geluid op hogere niveau's aanzienlijk minder goed. Ondanks de matige laagweergave en het beperkte maximale volume is het een bovengemiddeld klinkende televisie met een goede verstaanbaarheid.
Inputlag
Als je een game speelt op de tv is het van belang dat de tv er niet te lang over doet om de beelden weer te geven want dan worden actiespellen moeilijker en heeft de spelbeleving er onder te lijden. Om de inputlag te testen maken we gebruik van een Leo Bodnar-lagtester die een 1080p/60Hz-signaal naar de tv stuurt en vervolgens met een optische sensor meet hoe lang het duurt voordat het beeld wordt weergegeven.
De AX800 heeft in de speciale game-mode een inputlag van 37ms. Dat is een redelijk gemiddelde waarde voor een tv waar mee te leven valt bij consolegames maar liever hadden we een wat lagere waarde gezien. Ter vergelijking; de beste televisies wat inputlag betreft zitten rond de 20ms. Onze lagtester kan alleen testen op 1080p, hetzelfde signaal dat alle moderne consoles uitsturen, maar met een pc kan je de AX800 natuurlijk van een 2160p-signaal voorzien. We hebben het dus niet kunnen meten maar aangezien het bedienen van een muispijl niet traag aanvoelt en prettig werkt zal de inputlag bij 2160p waarschijnlijk niet groter zijn.
Energieverbruik
Ondanks dat de AX800 gebruikmaakt van energiezuinige leds als backlight behoort hij tot de iets minder zuinige modellen en heeft de tv energielabel B gekregen. De functie die kijkt of er iemand de kamer inloopt en vervolgens een informatiebalk op het scherm toont is funest voor het standby-verbruik want de tv verbruikt zo'n 39W als de feature aan staat. Zet je deze energieslurpende functie uit dan is het stand-by-verbruik prima met ongeveer 0,2W.
Als de backlight van de tv voluit staat, waarbij de tv een helderheid van zo'n 283cd/m² produceert, consumeert de AX800 ongeveer 177W. Bij een helderheid van 120cd/m² verbruikt de tv gemiddeld 118W. Het is dus niet de allerzuinigste tv maar vergeet niet dat door de kleinere pixels de backlight wat harder moet werken om dezelfde helderheid te genereren als bij een hdtv met dezelfde beeldmaat. Met de backlight op de laagste stand is het verbruik gemiddeld nog altijd zo'n 89W terwijl de helderheid dan nog maar 30cd/m² bedraagt; dat is te donker om zelfs in een volledig verduisterde ruimte prettig naar de tv te kunnen kijken.