Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

LG G2: zeker op de goede weg

Tot slot

LG laat met de G2 zien dat het zeker in staat is om een moderne high-end-smartphone te bouwen. De G2 is voorzien van een supersnelle soc, een erg mooi scherm en features als gram vinden we als Tweakers erg tof. Nu maar hopen dat je er in de praktijk ook wat van merkt.

De grote 'troefkaart' van de G2, de andere positionering van de knoppen, maakt minder indruk. Tijdens bellen is het zeker makkelijker om bij de volumeknoppen te kunnen, maar in de praktijk vinden we het niet de grote revolutie die LG pretendeert dat het is. De fabrikant zegt dat het nodig was om de bezels zo klein te krijgen, en in dat licht bekeken is het misschien de juiste keuze geweest.

Dat die bezels zo klein zijn is overigens erg fijn. Ondanks het grote 5,2"-scherm ligt het toestel namelijk prima in de hand - voor een telefoon in deze categorie natuurlijk. Van de gekozen materialen zijn we niet helemaal weg, maar Samsung bewijst dat dat succes niet in de weg hoeft te staan.

Waar LG nog het meest te winnen heeft, is de software. Hun eigen skin ziet er in onze ogen simpelweg niet zo mooi uit en ook is er sprake van feature overload, net zoals we bij Samsung zien. Op dit moment voelt het alsof het softwaredesign niet van hetzelfde niveau is als de hardware.

Toch lijkt de G2 een goede high-end-telefoon te worden die in alle benodigde checkboxjes een kruisje weet te zetten. Het bedrijf heeft nog wel een weg te gaan als het echt wil gaan concurreren met bedrijven als Samsung en Apple, maar we zien geen redenen om aan te nemen dat ze er niet zullen komen.

Reacties (99)

Wijzig sortering
Stelletje zuurpruimen. Hoe kan een telefoon van de voorkant totaal anders als 90% (?) uit het scherm bestaat. Het is een schitterend toestel, klaar.

En als je 'em al vergelijkt met een Galaxy dan natuurlijk de S4 gezien de mindere rondingen t.o.v. de S3.

Hoe zit het met evt custom roms bij LG? Is er een redelijke community?

[Reactie gewijzigd door Sirius op 7 augustus 2013 20:55]

75,9% om precies te zijn, zelfde als de Sony Xperia ZL.
Beide toestellen hebben daarmee de grootste scherm-bezel ratio ter wereld :)
Die lijst klopt niet... De 2 verschillende Nexus4 toestellen (8 en 16GB) zijn qua schermgrootte verschillende volgens die lijst..
Tevens ontbreekt de S4 alsof die niet in die lijst hoort (die zou sowieso boven de Note 2 moeten staan)...

Anyway het is berekend op vierkante telefoons, die SE's zijn dat ook echt, maar de andere telefoons zijn vaak veel afgeronder en hebben dus een hogere scherm/bezel verhouding dan ze daar berekenen.
ZL was dan ook stukken eerder uit dan de S4 ;)
Dan moet je een recente tabel zoeken en linken hier.
Hmm dit is toch wel (een van) de eerste LG's waarvan ik zeg, nou nou dat is 'mooi'
Vind / vond het altijd cheapass, goedkoop, maar dit is toch wel een prachtige device geloof ik.

Hardware is dik in orde, ben benieuwd naar het scherm en de accuduur!
3000mAh is wel erg lekker in zo'n compact apparaatje zeg, ja ziet er mooi uit.

De skin zal wel niet mijn stijl zijn, evenals het gebruik van de knoppen, dat lijkt me erg wennen.
Lang home indrukken om zo je multitaskmenu te zien, ben ik niet (meer) gewend en lijkt me niks.

Wel vind ik het persoonlijk jammer dat er geen mogelijkheid is tot het uitbreiden van het geheugen,
maar 16GB / 32GB is voor het gros van de mensen ook wel weer genoeg (CLB wil altijd meer en meer)

Bezels zijn leuk, maar niet leuker dan m'n Sony Xperia ZL... Ben ook wel benieuwd naar de prijzen...
Voor mij wordt het een no-go, die skin is echt niet mooi en bloated en de behuizing laat imho ook nog zeker te wensen over qua looks, maar ja LG dit is toch wel tof aan 't worden! Do your thing!

Ik heb nog nergens iets gelezen over een notificatie-ledje... Iemand bekend?

[Reactie gewijzigd door CLB op 7 augustus 2013 20:56]

'If you're a fan of the LED notification light surrounding the Optimus G Pro's power button and like to keep your handset face-down (admittedly this probably doesn't apply to that many people), you'll appreciate that this feature carries over to the power button on the G2's backside.'

http://www.engadget.com/2013/08/07/hands-on-with-the-lg-g2/

Op de achterkant.
Zoals al gepost op het vorige nieuwsbericht over de g2, volgens gsmarena is er, afhankelijk van de markt, wel een microSD slot beschikbaar.

http://www.gsmarena.com/t...pdragon_800-news-6536.php
Is hier vast niet van toepassing. De HTC One heeft bijv. dual sim én een micro sd slot voor onze Oosterse buren. Zal ook wel voor de G2 gaan gelden. Dat je dual sim in Europa weg zou laten begrijp ik enigszins, niet wat uitbreiding van de opslag betreft.
Jij met je notificatie-ledje ook altijd ;)
Ben het geheel met je eens over het gebrek aan een geheugenkaartlezer. Ik hoop wel dat de batterij redelijk gemakkelijk te vervangen is met een schroevendraaier of zo. Een batterij die je à la minute kunt vervangen met de blote hand hoeft van mij niet meer zo: als mijn accu op is en ik acuut energie nodig heb, gebruik ik wel een draagbare oplader. Die zijn goedkoop en universeel.
Goede specs en een prima uitziende telefoon. De nieuwe positionering van de knoppen zal een gewenning zijn, de 1 vindt het super de ander een drama. Als aanvulling op de review is het interessant om te vermelden dat LG nog geen erg goede reputatie heeft qua snelheid van updates. Aangezien deze telefoon standaard draait op Android 4.2.2 is het te hopen dat LG kopers een snelle update zal bieden naar 4.3.
+1Anoniem: 126717
@dere127 augustus 2013 21:40
(...) is het te hopen dat LG kopers een snelle update zal bieden naar 4.3.
En dat is iets waar ik een een beetje huiver, LG staat niet bekend als een bedrijf dat veel aan updates doet. Ik ben bang dat het als een notekraker is, het blijft zoals je hem koopt.

Voor de rest is het een mooi toestel, ik ben benieuwd naar de echte tests, vooral van de batterij.
idd was met de eerste gen. L serie ook, draaide toen hij uitkwam op de nieuwste software maar toen ze ong. een jaar oud waren liep je nog steeds met die oude android rond waardoor de phones gaan vastlopen haperen en soms vanuit een game/app ineens rechtstreeks terug gaan naar homescreen.

^eigen ervaringen

aan de andere hand als je zelf oplet en de updates wel achterna loopt is het kwa software gewoon een goede telefoon (mits LG dus de updates maakt)
En ROMs zoals Cyanogen? Cyanogen 10.1, gebaseerd op Android 4.2+, bestaat al voor de Optimus G sinds april. Dus voor ons Tweakers, als ik zo snobistisch mag zijn, hoeft dat geen probleem te zijn!
ik heb het over de gewone fabrieks versie van Android die je meegeleverd krijgt en die voor de niet tweakende mensen gewoon te updaten is via LG Suite ;)
Ach Samsung is ook niet de snelste hoor. Zit met de Note II ook nog te wachten op een update naar 4.2 of 4.3
Draai nu 4.1.2
kijk dit vind ik nou altijd onzin het maakt mij persoonlijk niet uit of ik 4.1 of 4.2 heb toen de xperia z nog 4.1 had was er ook gezeur en je krijgt maar een paar extra dingen. daarbij vind ik het gewoon raar want iemand met een sgs3 of sgn2 met android 4.1 heeft dus gewoon een bar slechte telefoon?
Een beetje kortzichtig niet? Nu heb je het toevallig over een aantal updates (Van 4.1 naar 4.2 en misschien zelfs 4.3) die niet veel functionaliteit toevoegen die voor iedereen even boeiend zijn.

Echter, met dezelfde insteek kun je ook een grote release missen die wel een hoop functionaliteit of verbeteringen met zich mee brengt (bijvoorbeeld een 2.3.4 update naar 4.0 of 4.1).

Dus nee, een telefoon met iets verouderde software hoeft niet "bar slecht" te zijn, maar voor de bedragen die je voor een dergelijke telefoon neerlegt is niet niet gek te vragen om de software up to date te houden.
...of de updates stoppen na een jaar gewoon in hun geheel, zodat je na drie jaar ver achterloopt. Maar goed, dan kun je altijd nog Cyanogen enz. installeren, als een beetje (een) handig(e vriend) bent/hebt.
Binnen 8 weken hier leverbaar? Dan is dit mijn volgende! Een hééél groot pluspunt is de hardware knop om foto's te maken.
Nou ja, het is gewoon de aan/uit knop. Bij andere toestellen kan je ook gewoon de volumeknoppen als focus/shutter gebruiken.

Ik vraag me wel af of het nog mogelijk is om de telefoon te vegrendelen terwijl de camera-app openstaat.
Windows Phone 8 toestellen hebben dat al even. Het is niks nieuws van LG. Mijn Viewty van toen had dat ook. En mijn oude Nokia N73.... come to think of it, zo innovatief is die hardwareknop dus totaal niet.

Ondanks dat het toestel er goed uitziet en een wat aparte oplossing gezocht heeft voor de volumeknoppen, blijft het een Android toestel en daarmee... 1 of a big dozen.
De enorme keus aan Android toestellen lijkt juist het accent van de producent te laten vervagen. Het eerste wat ik denk bij dit toestel is dus ook: "Oh, weer een Android toestel", in plaats van dat ik zou denken dat het een nieuwe LG is.
Veel keus is goed, teveel keus niet meer. De enorme hoeveelheid aan Androids verstopt de identiteit van het toestel waar het op draait enigzins.Het lijkt wel alsof je er elke week 10 nieuwe modellen van kan kopen.

[Reactie gewijzigd door Poops_McGhee op 7 augustus 2013 21:53]

Met aan applicatie zoals CameraFX kun je het zo instellen dat je foto's maakt met je volumeknop als de camera-applicatie aanstaat, werkt volgens mij op elk toestel, in elk geval op mijn Galaxy Nexus.
Ik ga er van uit dat het ondersteuning heeft voor LTE?
heeft de snapdragon 800 ingebouwt dus ja
Het is vooral de dunne bezel die de telefoon zo fraai maakt, anders ziet het eruit als elk ander toestel.
Vind ik ook erg fraai ja, heeft m'n huidige telefoon ook al (ZL)
Helpt ook erg met het goed kunnen vasthouden van het toestel door de geringe breedte.
Nee? Hij heeft knoppen achter op de telefoon!
Een erg mooie telefoon, al weet ik nog niet of de knoppen op de achterkant echt zo handig is. Uit de praktijk moet blijken of het nog goed te bedienen is. Wanneer dit (bijna) even goed werkt als de 'traditionele' methode dan is dit een top toeste.

Qua software moet altijd blijken of dit goed in elkaar zit, maar bij de voorganger zit dit goed (ik heb de optimus G nu iets meer dan een maand) dus ik zie weinig redenen waarom LG het bij deze telefoon zal verprutsen. Het blijft nog altijd jammer dat er zoveel bloatware, net als bij samsung, op zit. Op dat punt doen sommige concurrenten het toch echt beter.

Hopelijk kan LG op deze weg door blijven gaan en het vertrouwen van de consument terug kan winnen. Ze hebben met de Nexus 4 en Optimus G laten zien dat ze goede telefoons kunnen bouwen en hopelijk kan de G2 hierop verder bouwen
Om heel eerlijk te zijn denk ik dat deze knoppen aan de achterzijde wel gaan werken.
Iedereen herinnert zich de telefoons uit de voorgaande jaren (of een low/midrange toestel van nu) nog wel die je met één hand kon bedienen. De 5"+ telefoons zijn gewoonweg niet met één hand te bedienen, tenzij je grote handen hebt.
Doordat LG de volume knoppen aan de achterkant zitten, kan je hem weer enigszins met één hand bedienen.

Ik ben alleen persoonlijk niet zo blij met zo'n verandering. Als dit breed geaccepteerd en toegepast wordt, betekent dit dat de telefoons nog groter kunnen worden!

[Reactie gewijzigd door Farmir op 7 augustus 2013 23:02]

Als ik af ga op deze review lijkt dit een veelbelovende telefoon te zijn. Zoals ook in het artikel wordt aangestipt is de bottleneck van LG in Nederland dat hun toestellen hier veel later uitkomen dan elders, waardoor hun kansen hier reeds verkeken zijn. Mocht LG dit probleem onder de knie krijgen, dan zou het nog wat kunnen worden.
+1Anoniem: 449164
@Almeda7 augustus 2013 23:47
Hij komt over acht weken in de Benelux uit dus dat probleem is er niet meer.
Tot nu toe heeft LG mij met nog geen enkel product geimponeerd. Ze zijn wel innovatief op veel gebieden, met name tv's, dat moet ik ze nageven. Maar LG komt op mij over als een onbetrouwbaar merk dat sneller stuk gaat (afgaand op 2 kennissen en internet)

Qua telefoons is dit toestel, op de Nexus 4 na, het eerste toestel van hun dat ik in de gaten ga houden. Met name op software gebied moeten ze een wat betere reputatie krijgen. Ik ben benieuwd of ze mij kunnen verassen door mijn eventuele volgende koop niet naar Sony of HTC te laten gaan, die beide al een streepje voor heben bij mij.
Mijn huidige monitor van LG heeft een brand overleefd. De bovenkant is een beetje gesmolten, maar hij doet het al jaren perfect. Ik hoor ook niets dan goede berichten over de Nexus 4 en de Optimus G. Heb de laatste twee in handen gehad, was positief verrast (nou ja, verrast...). Kortom, LG is prima. Ik heb Samsung telefoons gehad en gezien die een heel stuk minder zijn, om maar niet te spreken van de talloze Iphones met kapotte knopjes en vastlopende applicaties die ik om mij heen zie. Dat gebeurt bij alle merken wel eens. Nee, ik zou zeggen dat LG wel zo ongeveer bijna een A-merk is geworden. Alle telefoon-onderdelen komen trouwens toch van dezelfde leveranciers in China... Als jij die G2 niet nodig hebt, wil ik me wel opofferen, geef maar!
Heb de laatste twee in handen gehad, was positief verrast (nou ja, verrast...). Kortom, LG is prima.
Mijn ervaringen zijn iets anders .... http://phonefella.com/201...lg-came-onto-my-shitlist/
Zijn dat jouw ervaringen? Dat is inderdaad wel heel erg! Tja, misschien was dat model een grote mislukking? Misschien is er ook wel een Samsung-toestel waarbij zoiets gebeurd is? Het enige dat ik weet is dat mensen die ik ken wel tevreden zijn over de nieuwste LG-telefoons, en op het Internet ook (Nexus 4 en Optimus G). Ben benieuwd...
Dat is echt niet best, everyones nightmare
Hele mooie telefoon, krachtige hardware mooi scherm maar vooral een dikke accu die er hopelijk voor gaat zorgen dat de telefoon eventjes meegaat! Ik blijf alleen zelf nog steeds weg van LG, in het verleden te vaak de matige bouwkwaliteit en de dramatische software mogen aanschouwen.
LG zet hier een erg nette telefoon neer. De Snapdragon 800 in telefoons is sneller leverbaar in Nederland dan ik had gedacht. Had verwacht dat het minimaal Oktober zou worden. Ik ben erg benieuwd naar de accuduur, de Snapdragon 800 is echt een beest maar in combinatie met de 3000 mAh accu en gram technologie moet hij de anderhalve dag wel met gemak halen lijkt me.

Een groot nadeel van LG blijft de software. Mijn vorige telefoon is een LG Optimus 2X en dat was destijds hét vlaggenschip van LG en de eerste telefoon met een dualcore. Uiteindelijk werd de telefoon pas 11 maanden na de release van Android 4.0 ook daadwerkelijk geupdate.. en daar bleef het dan ook bij. Ik ben al snel over gegaan op custom ROMs maar de officiele software werkt altijd net wat beter had ik het gevoel.

Android 4.3 brengt een aantal verbeteringen waaronder grafisch.. en dat is nou net waar de Adreno 330 in uitblinkt. Helaas shipped LG met Android 4.2 en loopt dus meteen achter. Android 4.3 is nog maar net uit natuurlijk, maar LG loopt nu al achter de feiten aan. Het kan maar zo een aantal maanden duren voordat hij daadwerkelijk geupdate wordt. Erg jammer. Maar wie weet doet LG het dit keer anders.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee