De Q10 is een 'soort van' opvolger voor de Bold 9900: een brede BlackBerry met fysiek toetsenbord onder het scherm. Het toetsenbord vertoont dan ook veel overeenkomsten met dat van de Bold 9900, maar verschilt op diverse punten.
Om te beginnen wat hetzelfde is gebleven: de opbouw van de knoppen. Ze hebben nog steeds een specifieke vorm, waarbij de knoppen een soort hobbeltje hebben om ze blind van elkaar te kunnen onderscheiden. Dat werkt prima; als je eenmaal de juiste knop te pakken hebt, glijdt je vinger er niet vanaf. De knoppen zijn gemaakt van een soort zwart kunststof en voelen aangenaam aan. Er is enige druk nodig om ze in te drukken, maar dat is juist prettig en voorkomt dat je ze al indrukt als je er alleen met je vinger overheen gaat.
Een ander element dat nog steeds niet gefikst is, is de invoer van cijfers en symbolen. Dat gebeurt nog altijd via de Alt-toets, terwijl het lang indrukken van een letter alleen een hoofdletter geeft. En voor welk symbool denk je dat BlackBerry plaats op het toetsenbord heeft ingeruimd? Geen punt, komma, apenstaartje, vraagteken of uitroepteken: de enige speciale toets tussen de letters is het dollarteken, een onbegrijpelijke keuze, want vrijwel niemand zal die vaker gebruiken dan een punt of komma. Pluspunt is weer dat een punt gemaakt kan worden door de spatiebalk twee keer in te drukken.
Waar de toetsen van de Bold 9900 in gebogen rijen staan, is het toetsenbord van de Q10 kaarsrecht. De rijen kennen geen krommingen meer. Dat lijkt in eerste instantie een nadeel, omdat het zo misschien lastiger is om met je duimen alle letters te bereiken, maar in de praktijk is het geen enkele belemmering. De Q10 heeft zelfs een voordeeltje boven de Bold 9900; in de software kun je tekstvoorspelling aanzetten, waardoor kleine typo's zonder veel moeite kunnen worden gefikst door op het juiste woord op het scherm te tikken. Het typen gaat ook na enige weken oefening vooralsnog niet sneller dan op virtuele toetsenborden, waaronder BlackBerry's eigen, prima onscreen-toetsenbord.