Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Luke van Velthoven

Stagiair

Dragon Age II

Conclusie

Waar Dragon Age: Origins op momenten een vernieuwde versie van Baldur's Gate leek te zijn, is Dragon Age II meer een middeleeuwse variant op Mass Effect. De verbeterde versie van het dialogue wheel werkt bijvoorbeeld prima, maar soms kregen we het gevoel dat je Hawke slechts bijstuurt, niet bestuurt. Het gevechtssysteem is deze keer zowel voor de pc als voor de consoles geschikt, maar de vereenvoudiging die hiervoor nodig is leidt geregeld tot inspiratieloze confrontaties. Het constante hergebruik van gebieden wordt op den duur ook storend. Ferelden verkennen was één van de leukere dingen van Origins, maar in Kirkwall heb je voor wat de gebieden betreft al snel alles gezien.

Toch weet Dragon Age II te vermaken. De personages zijn misschien wat oppervlakkiger dan in Origins, maar ze wekten bij ons geregeld een glimlach op en ze irriteerden nooit. Het verhaal en de politieke situatie van Kirkwall zijn daarnaast interessante materie om je circa twintig tot veertig uur mee te vermaken. Dit aantal uren hangt natuurlijk af van het aantal sidequests dat je voltooit. De gevolgen die het wel of niet bewandelen van die zijpaden hebben, zijn vrij uitgebreid uitgewerkt, net als de gevolgen van je keuzes in het hoofdverhaal. De exacte aansluiting op het eerste deel volgt pas in de laatste seconden van de game, maar hoe dat zit gaan we hier niet verklappen. Dat is immers een uitstekende reden om Dragon Age II te spelen.

Pluspunten

+ Kirkwall is een interessante setting
+ De nieuwe grafische stijl past prima
+ Hawke is goed ingesproken en een interessant figuur
+ Je medeavonturiers vormen een boeiende club

Minpunten

- Kirkwall en omgeving is beperkt uitgewerkt
- De gevechten zijn te herhalend en vaak te simpel
- Soms mist de game de diepgang van Dragon Age: Origins
- Bij sommige effecten is de beeldkwaliteit ondermaats

Cijfer: 8

Titel Dragon Age II
Platform PC/Mac, PlayStation 3, Xbox 360
Ontwikkelaar BioWare
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum 11 maart 2011

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (112)

Wijzig sortering
Eindelijk eens een review die de negatieve punten eens benoemt i.p.v. al die hopeloze "gekochte" reviews die ik van DA zie. Jammer dat er dan toch een onbegrijpelijke 8 wordt gegeven en niet een 6 want dat is wat deze game verdient, niets meer niets minder.

Een spel waarin je meteen merkt dat echt alles is gecopy-paste verdient niet beter. Dungeons worden wel 10/20 keer hergebruikt wat echt na de 3e keer al gaat vervelen en leid tot boosheid richting Bioware. Weg zijn ook de verschillende omgevingen sinds alles zich afspeelt in 1 stadje (lekker makkelijk weer) in allemaal dezelfde corridors.

Combat is gewoon hack&slash geworden. Waar je in DA nog veel kon spelen met blizzards/traps/stuns/fire rains enzovoort kan je hier gewoon wat hakken en dan vallen de enemies ook neer. Het is gewoon 200x hetzelfde gevecht en dan heb je het uitgespeeld, leuk zeg!

Story boeit me tot nu toe echt niet en ben bijna bij het einde (voor het eerst dat het einde bij een Bioware game met eigenlijk wel kan worden gestolen), zeflde geld voor de saaie characters waarvan je niet eens de armor kan changen (ook weer lekker makkelijk en snel voor de devs).

Nee ik moet met spijt zeggen dan Bioware voor het eerst in haar bestaan een spel grondig heeft verkloot. Had verwacht dat dat nooit zou gebeuren, jammer....

Ik vrees nu voor Mass Effect 3....

[Reactie gewijzigd door xtrmx op 11 maart 2011 16:34]

Hoe je het went of keert, noem eens een betere action RPG dan DA2? Daar zijn er niet veel van.

Als het geen sequel zou zijn van DA1 en het ontwikkeld zou zijn door bijv. codemasters dan zou niemand zeuren en zou dit spel zelfs een 9 krijgen. Als andere action RPGs al snel een 7,5 krijgen, dan verdient DA2 zeker een 8.

Zoals ik al eerder aangaf, een slechte sequel betekend niet automatisch een slechte game. Dit zijn de spellen waarbij judge on its own merits geldt.

Een soort crysis 2 geval dus, crysis 1 openworld, crysis 2 lineare crap waar we al te veel van hebben. Ondanks dit zal crysis 2 binnen zijn genre een goede game zijn.
Een slechte sequel is een slechte sequel en dient daarop te worden afgerekend. De opdracht was: maak een sequel dat aanslaat bij de mensen die deel 1 gekocht hebben. Niet maak een willekeurige game voor een willekeurige doelgroep. De game lijkt duidelijk mislukt als sequel en dat dient gewoon in de score terecht te komen. Zelfs al zou de game fantastisch zijn. Als de beste Action RPG een 8 waard is, is de beste action RPG die claimt iets anders te zijn gewoon geen 8 waard.

Daarbij komt dus dat de game zelf ook te simpel en te herhalend is. En dan toch een 8? E hoge score voor een spel wat en niet aantrekkelijk is voor de mensen die deel 1 leuk vonden en repeterend is, geeft aan dat er sprake is van score inflatie. "We gaven xxx een 7, dit is beter dan xxx dus moet het een 8 krijgen" Onzin. Allereerst was xxx dan blijkbaar geen 7 waard maar op die manier houdt je de inflatie enkel in stand Want als DA-2 een 8 waard is moet een andere Action RPG die de grote tekortkomingen van DA-2 niet heeft per definitie wel een 9 zijn. Het lijkt wel kunstschaatsen waar een 10 uiteindelijk meer regel dan uitzondering was.

Laat ik het zo zeggen. Bij een reviewsite zou in mijn ogen 50% van de games een onvoldoende moeten krijgen en 50% een voldoende. De helft is minder goed dan de norm (en dus relatief slecht) de andere helft is beter dan de norm (en dus redelijk goed) Reviewsites waar het gemiddelde rond de 8 liggen hebben hun beoordelingsnormen niet aangepast aan de huidige stand van zaken en geven dus een onjuist beeld over de kwaliteit van software. Het is niet relevant of DA-2 een betere game is dan een andere Action RPG die 2 jaar eerder uitkwam, het is relevant of de game op dit moment eruit springt. Een 8 lijkt te zeggen: zeer goed. Terwijl een 8 op veel reviewsites eigenlijk een hele matige game betekent. Ook op tweakers.
Je redeneert vanuit een verkeerde aanname, de opdracht was nooit " maak een sequel dat aanslaat bij de mensen die deel 1 gekocht hebben."

Dit was de reden waarom de leaddesigner van dragon age 1 zelf is opgestapt. Omdat Dragon Age 2 een nieuwe visie kreeg.
Heb toch op het moment heel wat hogere verwachtingen van The Witcher 2 als we het dan over action RPG's hebben. Die komt over een maand of 2 uit.
Een game die maar half af is en constant dezelfde mappen en situaties herkauwt heeft niks te zoeken in een lijstje met goede RPG's.

Het constant herkauwen van mappen en dungeons was nog wel acceptabel in de tijd van Diablo 2, maar dat tijdperk zijn we toch hoop ik intussen voorbij.

Al ben ik het wel in zoverre met je eens dat goede RPG's de laatste tijd vrij zeldzaam zijn.
Dus vanuit dat oogpunt is DA 2 verre van het slechtste product dat de revue gepasseerd is.

[Reactie gewijzigd door Nephalem op 11 maart 2011 23:23]

Oblivion is een betere action RPG dan Dragon Age 2 ;)

Dragon Age 2 zou een zeer goed spel zijn als het niet Dragon Age noemde, als sequel faalt deze gewoon vind ik.
Ze hebben inderdaad de succesformule van DA:O gewijzigd.
De expansion had ook al iets minder diepgang maar had desondanks toch nog een boeiende verhaallijn.

Tot nu tot (10u in het spel) moet ik ook eerlijk zeggen dat het verhaal me niet mee trekt en me geen reet interesseert. Geen boeiend complot thus far :s
Het niveau van humor is wel iets omhoog gegaan waar het bij DA:O nogal is aan schortte.

Zal de game heus wel rondspelen, maar ik verwacht niet zo'n hoge replay waarde als DA:O... helaas :(
Oftewel ze hebben het vern..... Waar deel 1 nog een heerlijk spel was wat ik meerdere keren heb uitgespeeld met veel ondersteuning qua dlc is dit deel in mijn optiek een aanfluiting.

Alles is weer te makkelijk gemaakt en naar de consoles aangepast en de grote massa. De consoles houden ons pc gamers jammer genoeg terug qua graphics en innovatie ondanks dat er in dit spel dx11 ondersteuning zit. Nu begrijp ik ook wel dat commercie een belangrijke rol speelt. Maar als je goud in je handen hebt met deel 1 en bejubeld is door iedere gamesite/magazine waarom dan weer het wiel op nieuw uitvinden en het aanpassen voor de massa wat de game niet ten goede komt. Nu is deel twee een aardig spel door al deze aanpassingen maar niet de topper wat deel een is helaas. |:( 8)7

Edit:typo
Ziet er beter uit dan deel 1. Toch vind ik de hele game net wat te RPG-achtig, maar ga het toch eens proberen :)

Edit: typo :)

[Reactie gewijzigd door Morphogenesis op 11 maart 2011 15:06]

Een RPG zul je denk ik niet echt meer vinden na Planescape: Torment. Dragon Age 1 kwam er wel erg goed in de buurt though.

DA2 werd, zoals Tsurany zegt, gestript van de 'overtollige' RPG elementen, omdat dit, dankzij de console versies niet echt gewenst was. Er was teveel gepraat en te weinig geknokt, in DA2 hebben ze dat geheeld door de rollen om te draaien. (Bijvoorbeeld: 10 seconden in de "good - neutral - evil radical menu" wat dialoog hebben, waarna je overspoeld word door een wave monsters. En dit gebeurt, zoals aangegeven, niet 1x, maar bijna 5-6x op een rij).

Bijvoorbeeld ook de fireball, die deed AoE damage en knockdown op iedereen die in de buurt stond, nu is dat een standaard spreuk geworden en je eigen maatjes hebben er geen last van. (Tenzij dit iets met moeilijkheid te maken heeft?)

Tevens vind ik ook dat de combat moves (rogue) heel erg consolidised zijn geworden en lijkt het soms net of je Tekken aan het spelen bent.

Ook had ik gemerkt dat er, tussen battle-talk phases steeds dat "loading" in beeld komt (net als op de consoles). Dat vond ik ook heel erg jammer en haalde ook veel van de snelheid weg voor mij. (Zul je altijd zien dat ik iets verkeerd had staan :P )


Ergens is het wel jammer om RPG's zo versimpeld te zien worden, maar ik denk dat er met het huidige publiek nog weinig te ontkomen valt.

(Leuke Q&A hierover bij http://www.thisisxbox.com...tid=38:features&Itemid=86 )
Ergens is het wel jammer om RPG's zo versimpeld te zien worden, maar ik denk dat er met het huidige publiek nog weinig te ontkomen valt.
Dat ben ik toch niet helemaal met je eens. Dragon Age: Origins was een groot succes (en terecht), ondanks dat het toch redelijk 'hardcore' RPG was. Als in relatief traag, veel dialogen en daardoor verhaal/diepgang en tactisch ipv hack-n-slash a la God of War.

Ik snap daarom ook niet goed waarom Bioware afgestapt is van de DA:O formule. Het was toch een succes. Had gewoon een deel 2 uitgebracht met betere graphics, meer verhaal, nieuwe quests/spells/characters/classes en het was ook een succes geworden zonder de RPG fans voor de kop te stoten (wat toch de fanbase van DA is/was).
Dit zal wel een deel van de reden zijn. Verder wringen ze zich vaak in allerlei bochten om ontkennen dat ze het hebben versimpeld vanwege het console publiek én grote doelgroep, dus meer inkomsten
Why will friendly fire only be implemented in the Nightmare difficulty mode?
The short answer is overall accessibility and fun factor. Our data shows our audience is changing – we noticed a lot more players were skewing to easier difficulty levels in Origins than we expected, or leaving the game early despite high engagement and enjoyment up to that point due to difficulty. Second, with the improved combat system in Dragon Age II we noticed quite a lot more fun combat encounters and tactical challenges and variety, which was the point – however, being a much more dynamic battlefield it also made it harder to avoid overly punishing players with some of our previous systems like friendly fire damage. Fundamentally, we look to find a balance – it was equally important to keep this feature for players that do enjoy it. In the end, as game developers we ultimately need to not be shy about siding with ‘fun factor’ over frustration. And from our focus testing and feedback, we think we found a nice balance in Dragon Age II.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 11 maart 2011 18:25]

Als dat de redenen zijn dan zijn ze helemaal voor de verkeerde oplossing gegaan IMHO.

Kijk maar naar Diablo of WoW. Het maakte nooit echt uit hoe moeilijk een baas was omdat je altijd kon terugkomen na wat gold/gear/xp erbij gegrind te hebben. De speler bepaalde met zijn tempo de moeilijkheid waardoor de monsters op het eind echt heel uitdagend gemaakt konden worden.

Met DA:O kan dit gewoon niet omdat de monstes mee schalen met je level en niet respawnen. Je hebt dus niet echt het idee dat je karakter sterker wordt en dingen uistellen totdat je er klaar voor bent heeft geen zin.
Ik durf te wedden dan DIT de oorzaak van de frustratie is.
Als er een spel niet RPG achtig is dan is het Dragon Age 2 wel, ze hebben enorm veel RPG elementen eruit gesloopt zodat het spel beter aansluit bij de console gamer, waar nadenken niet op prijs gesteld wordt.
Net als bij Mass Effect 2 proberen ze er gewoon een simpel generiek spel van te maken waar er zoveel mogelijk actie in zit en zo min mogelijk strategie. Dat is ze goed gelukt.

Wil je een RPG? Ga deel 1 dan maar nog een keer spelen met de DLC en de uitbreiding, dan heb je echt een RPG.
RPG-achtig / veel RPG elementen, wat mag her verschil dan wezen? Behalve wel of niet generiek zijn. Dat vind ik namelijk niet typerend voor een RPG
Hij zegt veel RPG elementen eruit gesloopt, niet dat het veel RPG elementen bevat.

De game leek mij eigenlijk helemaal niets maar toen ik de demo van steam toch is had geprobeerd raakte ik wel degelijk gedesinteresseerd.. Twijfel of dat een moment opname was of dat ik de hele game leuk ga vinden.
Bij mij juist andersom. Toen ik de demo van steam had geprobeerd, merkte ik dat het geen RPG meer was in de stijl van Dragon Age. Ze hebben het te simpel willen maken.

Het is nu een simpele hack 'n slash game geworden ipv een RPG met diepgang.
En dat is erg jammer. Er zullen genoeg mensen vinden die dit leuker vinden, maar ze hadden nu juist aangetoond dat een echte RPG ook goed verkocht kan worden.
Lezen: hij zegt juist dat ze veel RPG elementen eruit hebben gesloopt.

Het is een groot klikfestijn met fisherprice icoontjes in harde primaire kleuren in de UI, duidelijk dumbed-down voor console-gebruik.
Ook lezen: Daar heb ik het niet over...

Van mij de vraag wat het verschil tussen deze twee is. Niet of ze er wel of niet RGP elementen (of hoe je deze wil noemen) in de game zitten.
ik wacht liever op de nieuwe van bethesda, skyrim, ik heb toch meer een rpg gevoel bij de elder scrolls series.
Heb ze alle twee uitgespeeld en vond toch Mass Effect 2 beter, niet dat rond gerij op ieder planeet, wat er bijna allemaal het zelfde uit ziet, en ook ieder ondergronds gebouw en grote voertuig of ruimte schip wat als je naar binnen gaat precies het zelfde er uit ziet van binnen, en ook vaak de vijanden op de zelfde plek stonden, alleen staan containers en boxen en zo dan op een andere plek, en zo goed als geen planten en bommen en ga maar zo door, en dat je echt tranen over de wangen zag gaan van de personages dat vond ik echt een wonder omtezien, heel mooi gemaakt vond ik dat _/-\o_

Alleen vond ik het jammer dat je niet wapens en armor en de rest niet vond, zo als in Mass Effect 1, en dat je steeds sterkere wapens vond en Armor,en ze kon upgraden, maar voor de rest was Mass Effect 2 beter.

Ok, ik vond Mass Effect 1 ook heel goed, en ook een goed verhaal hebben, heb ze niks voor niks gekocht, en vond de sex scenes beter in Mass Effect 1 :9


Ontopic : Ja ik kijk uit naar dit spel, lijkt me echt weer een leuke spel om te spellen, er kommen toch de laatste tijd veel goede spellen uit op de PC, en eindelijk weer is een review van een spel die Getest op: pc :)

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 12 maart 2011 03:01]

Het IS dan ook een RPG :') lol Juist minder erg dan deel 1 was en imho een stuk minder leuk hierdoor. te makkelijk, te kort, te weinig opties, te weinig variatie en vijanden. Gooi daarbij praktisch dezelfde engine met wat grafische tikjes hier en daar en voila weer een 50 e die de gamer kan uitgeven. [/kort door de bochtmodus]
Het is juist een complete verkleutering (ja dit woord heb ik net bedacht) van origins...
Weg customization, weg beschrijvingen van items, weg tactische beslissingen, weg interessante en vooral uitgebreide omgevingen, irritante nietszeggende menus, grafisch lelijker dan origins
de enig reden waar ik het nog voor speel is het verhaal...

het is nu geen rpg, het is een hack n slash met hier en daar een sprenkeltje rpg elementen.
Het is niet voor niets typerend dat voor de console-generatie RPG (staat voor ROLEPLAYING game, weet je nog) betekent dat je mannetje xp krijgt en skills verbeteren...

helaas weer een mooi spel verpest voor en door consoles

edit: typo's

[Reactie gewijzigd door Knobby op 12 maart 2011 17:16]

Pffft... Ben het met je eens hoor... maar het is 'helaas' ook dankzij consoles dat er uberhaupt nog budget besteed wordt aan games...
DA:O was prima (iets te veel opties naar mijn zin), Maar DA: 2 is echt veel saaier (beperkter qua keuzes).. Echt een wereld van verschil...
Idd, ik speel spelen ook voor het verhaal. Heb enorm genoten van DA:O (en Morrigan net als in Farscape) en bijvoorbeeld ook van Max Payne (1&2.. dus Mona Sax) ...
Maar heb net een avondje DA:2 gespeeld en mis toch een heleboel als oud Baldursgate speler en tegenwoordig bezitter van een xbox360...... (ps, vond ME1 en ME2 ook geweldig)
Spel ziet er wel aardig uit, alleen deel 1 kon me niet genoeg boeien om het uit te spelen. Na 20-30 uur in de game werd het allemaal wat saai, veel geklets en sommige tussengevechten waren ontzettend moeilijk op easy (3 draakjes in een grot) en de rest was weer te makkelijk, zelfs op nightmare.
edit: typo

[Reactie gewijzigd door lfs op 11 maart 2011 15:08]

Vond je de gevechten in 1 moeilijk? Er was maar 1 fight waar ik op nightmare niet doorheenkwam en dat was zo' n spin in een grot. (daarvoor schoot mijn healer elke keer net te kort).
Uiteindelijk hebben ze het met een patch wat bijgewerkt geloof ik, zodat de final confrontation iig een beetje uitdagend was (op nightmare voor elkaar gekregen met alleen mijn character... was echt een cakewalk).

Ik hoop van harte dat deel 2 op de moeilijkste moeilijkheidsgraad een beetje uitdagend is..

Ook ben ik beniuwd naar wat ze in dit artikel precies bedoelen met simpele combat...
Hebben ze nog wel spell combos ed? Of zijn fights zodanig makkelijk dat je geeneens combos nodig hebt om er doorheen te komen?
Download de demo en give it a go zou ik zeggen. Je ziet meteen dat de combat anders is opgezet. Het gaat nu vooral om een handvol spells/skills die je sterker kan maken, in plaats van bijvoorbeeld 4 verschillende defensive stances zoals je ze in DA:O had.

Marketing technisch misschien een goede stap... Het gebruik van de verschillende characters met alle spells in DA:O werkte voor geen meter op de consoles, en dit is een stuk handzamer... Maarja, ik als PC speler baal alleen maar. Sowieso is de spel ervaring heel anders. Waar ik met DA:O af en toe de tijd nam voor een lange speelsessie, om in één keer een gedeelte af te werken met alle side-quests, zijn console games over het algemeen meer gericht, op korte snelle sessies, en als je een gedeelte in een game steeds onderbreekt is er natuurlijk niks meer aan.


Maarja, erste playthrough gedaan met een mage, en dan vooral healen en afflicition.. Erg tof hoe je samen kon werken, en voor elke enemy je classes anders gebruikte. Pauseerde de game toen ook echt om de paar seconden. Nu bezig met een Warlock (Lang leve mods en die moeten we nu ook gaan missen), Leliana, Alistair en Sten. Ik doe vooral de crowd-control en Alistair is niet dood te krijgen als tank (Gear uit DLCs). Sten en Leliana hebben meer dan genoeg damage, dus healen is eigenlijk nooit nodig (Met een beetje verstand, lukt het ook op nightmare). Als je kijkt naar de manier van spelen, dan zou dat nooit kunnen op een console.

edit: http://xbox360.ign.com/articles/115/1154229p1.html
Als je alleen al kijkt naar wat hier als positief wordt vermeld... Vanuit console-oogpunt is het allemaal best begrijpelijk, maar dat zijn juist de dingen die achteruit zijn gegaan op de PC. *Wat geneuzel over geld en het piraterij-excuus*

[Reactie gewijzigd door Adanteh op 11 maart 2011 15:50]

Ik had bij het spelen van DA 2 constant het gevoel dat het grootste gedeelte van het budget is opgegaan aan de engine, en dat er daarna nog maar weinig overwas voor de content. NPC's die slechts 1 animatie hebben bij communicatie of elke keer dat je langs komt precies hetzelfde zinnetje zeggen of precies het zelfde (korte) gesprek voeren, erg irritant.
Kan iemand die het spel al speelt misschien een reactie geven over de characters in de game als in de zin van de npcs die je tegenkomt en je maten ? Valt hier diepgang in te beleven, hebben ze persoonlijkheid ? Vooral de npcs mis ik in de review. Zo kon ik in mass effect echt genieten van aria, om maar een non compainon character te noemen. Zit erover te denken om de game te kopen, maar vind t altijd wel een beetje sneu als dat er niet in te vinden is. In oblivion had ik bijvoorbeeld helemaal niets met npcs. Lachance van de dark brotherhood kwam dan misschien nog enigszins in de buurt van interessant.
Helaas valt dit in mijn mening erg tegen, veel van de NPC's waar je mee kan praten zijn heel erg eenzeidig met weinig diepgang- de NPC's waar je niet mee kan praten zijn nog veel erger. Waar je in Mass effect bijvoorbeeld NPC's hebt die verschillende gesprekken met elkaar voeren als je er langs loopt, hebben er in DA 2 maar weinig NPC's uberhaubt dialoog, en degenen die het dan wel hebben meestal niet meer dan 1 of 2 regels.
De stad voelt totaal dood aan, alsof ze er maar 10minuten aan hebben besteed en er daarna geen zin meer in hadden.
Ah een volle punt minder tov Origins. EA begint de franchise al een klein beetje stuk te maken. Het begint dus blijkbaar bij het inperken van het speelgebied. Voor je het weet eindigt het net als CnC.
Development cycle voor het eerste deel was 5 jaar.

Dit deel is in 18 maanden klaargestoomd. EA wou snel inpikken op het succes van het originele, en elk jaar een nieuwe release brengen in deze franchise.

Je zit er dus niet ver vanaf.

http://www.oxm.co.uk/2632...ii-a-rush-job-ea-bioware/

Al een geluk dat ze de soft level cap rond 26 hebben en de hard cap op lvl 50. Voor 75 euro aan DLC gaan we dus wel nog een spel krijgen dat qua content aan de eerste kan tippen. Maybe...

Ook wel leuk: http://www.youtube.com/watch?v=hMcVZQI6ybw

[Reactie gewijzigd door elley op 11 maart 2011 16:55]

Ja ben het met veel reacties wel eens van hier boven. Vind echt jammer dat wij pc gamers altijd maar worden opgehouden door de verouderde hardware van consoles.
Had veel uitgebreider spel verwacht, nu wordt zeker weer verwacht dat we 100 dlc packs gaan kopen.

En misschien moeten ze toch maar snel gaan denken aan ps4 en xbox3. Of game designers moeten net als vroeger, aparte versies voor games maken.
Uitgebreider? Ik heb net 25 uur in het spel zitten en het lijkt nog niet op een einde af te stevenen. Ik ben normaal gesproken erg kieskeurig wat mijn games betreft, en dit was gewoon een enorm vermakelijke game tot zover. Geef het een kans zou ik zeggen.
Ik heb in januari de signature editie besteld naar aanleidig van een reclame campagne waarin een aantal extras voor Da 2 werd beloofd eergisteren kreeg ik bericht dat er geen genoeg exemplaren voor Eurpa van die editie beschikbaar zijn en de standaard editie krijg toegestuurd Electronicarts en de firma willen waar ik het spel heb besteld kunnen geen oplossing aanbieden .Ik voel mij als klant onheus behandeld in januari waren de aantallen toch al bekend De extra content kun je wel kopen op de bioware side vreemde zaak.
Daar hebben meer mensen last van gehad, blijkbaar waren er in heel Europa te weinig signature editions. Volgens BioWare's Christ Priestly is dit de schuld van de retailers omdat ze niet op tijd genoeg signature editions hebben besteld. Echter geven de retailers zelf BioWare/EA weer de schuld, ze zeggen dat zij BioWare niet genoeg SEs kon leveren. Hier een fragment uit een email van 12game:

Geachte Ton,

Bedankt voor uw email. BioWare zal de schuld ook niet openlijk op zich nemen. Bovendien zou er een verschil kunnen zijn tussen de Amerikaanse situatie en de Europese situatie.

Wij zijn ook niet de enige shop die niet genoeg geleverd krijgt. Ook Bart Smit, GameMania, FreeRecordShop etc. hebben orders moeten annuleren. Voor ons is het natuurlijk ook veel eenvoudiger om gewoon de Signature Editions op te sturen, ipv deze situatie. Wij kunnen u met zekerheid zeggen dat wij op tijd, genoeg en volgens afspraak besteld hebben, maar dat deze simpelweg niet uitgeleverd worden en BioWare ieder verzoek op hulp rondom het tekort heeft geweigerd.
Ik vind het vooral op item gebied een beetje te simpel.

De meeste items zijn alleen voor de hoofdpersonage. Ik speel als fighter en vind veel leuke magic spul maar mn 3 mages mogen het niet dragen... beetje brak.

Verder zijn de levels een beetje te simplistisch de stad kirkwall op zichzelf is wel een goede setting maar toch is alles een beetje van hetzelfde.

Quests en zo zijn er voldoende en zijn over het algemeen best goed uitgewerkt en interessant.

Het is echt een film die je op eigenlijk 3 manieren kan spelen goed, slecht of tussenin.
Wat ik nu heb gezien is de game een 7,5 waard, waar DA:O een 9 waard was. Ik zie in deze game niet de moeite en diepgang terug die ik in DA:O had. Het zelfde gevoel die ik overhield van Awakening.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True