Door Dimitri Reijerman

Redacteur

WD TV Live Hub

Inleiding

De eerste WD TV, die het nog moest stellen zonder netwerkaansluiting, kwam in 2008 op de markt. Het apparaat verkocht behoorlijk goed en Western Digital produceerde dan ook enkele opvolgers, die we het best als 'variaties op het thema' kunnen omschrijven.

We zijn inmiddels twee jaar verder, en Western Digital heeft nu de WD TV Live Hub op de markt gebracht. De fabrikant hoopt dat de naam duidelijk maakt dat dit zwarte kastje meer is dan een mediaspeler, onder andere door de koppeling met het internet. Bovendien bevat de mediaspeler een interne harddisk, terwijl de voorgaande versies niet over eigen opslag beschikten. Tweakers.net koppelde de nieuwkomer aan een televisie en een pc en bekeek wat wel en niet mogelijk is.

Prijzen en specificaties

Merk en type
Merk Western Digital
Type Live TV Hub
Afspeelmogelijkheden
Processor Sigma Designs 865x
Videocontainers

asf, avi, divx, m2ts, m2v, m4v, mkv, mp4, mpeg, mpg, mts, wmv

Videocodecs

mpeg-1/2/4, h.264, avc, vc-1

Ondertitelformaten srt, ass, ssa, sub, smi
Audiocontainers ac3, dts, mp3, m4a, wma, wav, flac, ogg
Audiocodecs mp3, wav/pcm/lpcm, wma, aac, flac, mka, aif/aiff, ogg, dolby digital, dts
Beeldformaten

jpeg, gif, tif/tiff, bmp, png

Output-resoluties tot en met 1080p
Features
Netwerkprotocollen upnp, dlna
Firmware-updates handmatig
Aansluitingen
Opslag 1TB 2,5"-hdd (intern)
Video 1x hdmi 1.4; 1x composiet, 1x component
Audio 1x analoog rca, 1x s/pdif optisch
Data 1x usb 2.0 (host)
Netwerk 1x 1000Mbps-ethernet, wifi-module optioneel
Afmetingen en gewicht
Lengte 198mm
Breedte 154mm
Hoogte 31,8mm
Gewicht 550g

Uit de doos

In de doos vinden we naast de mediaspeler met de al ingebouwde 1TB-schijf ook een lichtnetadapter, een afstandsbediening met batterijen, en een installatiehandleiding. Helaas ontbreken verdere aansluitkabels; de koper moet dus zelf op zoek naar onder andere hdmi- en ethernetkabels.

De WD TV Live Hub heeft een geheel ander uiterlijk dan zijn voorgangers: de behuizing is minder dik geworden, maar wel breder. Dit is het logische gevolg van het feit dat Western Digital in de mediaspeler een 2,5"-Scorpion Blue-harddisk van 1TB heeft geïntegreerd, terwijl de WD TV Live en WD TV uitsluitend bestanden van netwerk of usb-media konden streamen.

Aan de voorzijde vinden we een aan-uitknop en een usb 2.0-ingang; helaas heeft usb 3.0 de sprong naar mediaspelerland nog niet gemaakt . Als de speler wordt ingeschakeld, licht aan de voorzijde een wit WD-logo op. Omdat dit in een donkere ruimte als storend kan worden ervaren, kan dit logo uitgeschakeld worden.

Aan de achterzijde zijn de gebruikelijke video-aansluitingen te vinden. Naast een hdmi 1.4-aansluiting zijn er component video- en composiet-uitgangen, zodat de WD TV Live Hub in principe op elke televisie kan worden aangesloten. Verder vinden we hier een tweede usb 2.0-ingang, analoge audio-uitgangen en een optische s/pdif-aansluiting.

WD TV Live Hub WD TV Live Hub WD TV Live Hub

WD heeft het kastje ook voorzien van een gigabit-ethernetaansluiting. Of er daadwerkelijk van deze doorvoersnelheid geprofiteerd kan worden, zal moeten blijken: veel mediaspelers hebben te zwakke processors om de extra bandbreedte daadwerkelijk te benutten.

Helaas heeft WD niet de moeite genomen om de WD TV Live Hub te voorzien van een ingebouwde wifi-module. Wel kan er een optionele usb-wifi-stick worden aangeschaft, maar we hadden liever gezien dat de draadloze netwerkfunctionaliteit standaard was ingebouwd.

De afstandsbediening is ten opzichte van de remotes van de eerdere WD TV-modellen voorzien van meer knoppen. Zo zijn er numerieke toetsen, een viertal gekleurde functieknoppen en een page up/page down-combinatie. De nieuwe afstandsbediening is aanzienlijk beter dan zijn voorgangers: de aanslag is prettig en de extra functietoetsen zijn tijdens het navigeren beslist nuttig. Verder voelt de remote solide aan.

Als we de mediaspeler op het lichtnet aansluiten, meten we in idle-modus een verbruik van circa 9W. Bij het afspelen van een 1080p-film loopt het stroomverbruik op naar een nog steeds zeer bescheiden 11W. Een nadeel is wel dat de speler in standby-modus nog steeds een kleine 8W gebruikt. Het is dus aan te raden om de speler los te koppelen van het lichtnet om sluipverbruik tegen te gaan.

Media afspelen

Als de speler na een halve minuut is geboot, toont de gui ons een weiland met daarboven een zon in de blauwe lucht. De interface die Western Digital aan zijn nieuwste mediaspeler heeft meegegeven oogt aanmerkelijk frisser en moderner dan de eerdere creaties van de ontwerpafdeling van WD. De navigatie-elementen zijn aan de onderzijde te vinden en scrollen horizontaal, terwijl de iconen deels geanimeerd zijn. De gui reageert voldoende snel op de input van de gebruiker.

Naast de nieuwe vormgeving kunnen gebruikers ook zelf achtergronden en thema's kiezen. Een aantal voorgeïnstalleerde natuurschoonthema's is afkomstig uit de Creative Masters-verzameling die Western Digital in samenwerking met een aantal bekende fotografen heeft aangelegd.

Om actueel te blijven - en omdat we er door het apparaat netjes op geattendeerd worden - downloaden we de laatste firmware. Het flashen naar firmware-versie 2.02.16 verloopt probleemloos, maar WD heeft nog geen tijd gehad om de interface te voorzien van een Nederlandstalige versie. Het bedrijf liet ons begin november weten dat er aan de vertaling wordt gewerkt, maar een mogelijke releasedatum durfde men nog niet te noemen. De handleiding is overigens wel in het Nederlands verkrijgbaar.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De WD TV Live Hub kan mediabestanden indexeren met de bibliotheek-functie. Zo kan er bijvoorbeeld informatie over een filmtitel worden opgevraagd, waarna in veel gevallen ook achtergrondinfo en covers worden getoond. Welke bronnen voor de meta-informatie worden gebruikt, is onduidelijk. Prettig is wel dat bestandsnamen niet alleen via de remote, maar ook via een optioneel usb-toetsenbord ingevoerd kunnen worden. De zoekresultaten zijn over het algemeen prima bruikbaar, maar de keuze om een wit lettertype toe te passen is onhandig: veel teksten vallen weg bij lichtere achtergronden.

Videobestanden in mappen kunnen op verschillende manieren worden getoond, waaronder een overzicht van de filmcovers en een preview-modus. Hierdoor is het in geïndexeerde mappen prettig navigeren. Mediabestanden kunnen ook bestempeld worden als favorieten en er kan een waardering in sterren aan een titel worden gehangen. Dankzij deze opties zijn bestanden in grote mediabibliotheken makkelijker terug te vinden. Het overzicht van alle favorieten en een lijst van opgevraagde mediabestanden in de laatste dertig dagen zijn op te vragen vanuit het hoofdmenu.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Het afspelen van video's uit onze testverzameling doet de WD TV Live Hub uitstekend. Zowel dvd-iso's als blu-ray-titels worden keurig geopend en dts- en dolby digital-soundtracks worden indien nodig gedownmixt. Ook het afspelen van content via een ethernetverbinding verloopt soepeltjes en wachtwoorden voor smb-shares worden desgewenst keurig opgeslagen.

Video's kunnen terug- en vooruitgespoeld worden met snelheden van 2x tot 16x, terwijl door het ingeven van een tijd ook gericht kan worden gesprongen. Hoofdstukondersteuning voor blu-ray- en dvd-films is aanwezig. Ook het instellen van ondertiteling is eenvoudig, waarbij bovendien de vormgeving van de ondertiteling is aan te passen. We zouden wel graag nog een optie zien die meer informatie geeft over de gebruikte codecs, maar dat is een klein detail. Vervelender is dat de remote geen mogelijkheid biedt om het volume te regelen, terwijl er vreemd genoeg wel een mute-knop beschikbaar is.

Synchroniseren en Web UI

Hoewel de mediaspeler over een hdmi 1.4-aansluiting beschikt en dus op papier geschikt is voor het afspelen van 3d-video, ondersteunt de firmware deze functionaliteit niet. Het is bovendien de vraag of Western Digital daar nog verandering in zal aanbrengen. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om 3d-video via de WD TV Live Hub af te spelen, maar de kans dat dit ooit officieel door WD ondersteund zal worden is klein.

De WD TV Live Hub beschikt over een handige synchronisatiefunctie waarmee de inhoud van usb-media en netwerkshares gelijk kan worden getrokken met de content op de interne harddisk. De functie werkt automatisch, al duurde het in ons geval enige tijd voor de usb-schijf gedetecteerd wordt. Daarna worden de bestanden keurig gesynct.

De overdracht via de usb-verbinding schommelt rond de 16MBps, een niet al te hoge maar wel aanvaardbare snelheid. De gigabit-ethernetaansluiting blijkt, zoals al eerder aangegeven, niet noodzakelijk: bij het verplaatsen van bestanden schommelt de overdrachtssnelheid rond de 7MBps en een 100Mbps-ethernetaansluiting zou dus volstaan. Vermoedelijk is de Sigma Designs 865x-chipset niet krachtig genoeg om hogere doorvoersnelheden te kunnen behappen.

Web ui van de WD TV Live Hub Web ui van de WD TV Live Hub

Western Digital duidt de mediaspeler niet voor niets aan als een 'live hub': de 1TB aan opslag in de mediaspeler duikt keurig op als een smb-share in Windows, terwijl ook usb-opslagmedia die aan de WD TV Live Hub worden gekoppeld via een share toegankelijk zijn. Daarnaast kan de WD TV Live Hub dienst doen als een dlna-server, zodat ook andere apparaten mediabestanden kunnen streamen.

De WD TV Live Hub biedt verder nog een webinterface. De meest opvallende optie hierin is het kunnen aanwijzen van shortcuts voor de vier gekleurde functietoetsen op de afstandsbediening. Daarnaast kan de dlna-software ingesteld worden. Western Digital heeft daarbij gekozen voor het robuuste TwonkyMedia, en dat is volgens ons een prima keuze.

Foto's bekijken, muziek beluisteren en webmedia

Western Digital heeft een relatief klein aantal webdiensten aan zijn mediaspeler toegevoegd. De integratie met Facebook is redelijk ver doorgevoerd: gebruikers kunnen bestanden uploaden naar de sociale netwerksite, al vonden we het wat vreemd om deze optie aan te treffen bij een videobestand van 9GB. Bij het uploaden van foto's is het een nadeel dat er maar één afbeelding per keer verstuurd kan worden. De Facebook-client biedt verder de mogelijkheid om status-updates van vrienden te lezen en filmpjes en foto's van anderen te bekijken.

De YouTube-speler werkt naar behoren en biedt de mogelijkheid om in te loggen op de videodienst. Hierdoor kunnen playlists aangemaakt en afgespeeld worden. De Flickr-client is weinig verrassend, maar doet wat hij moet doen, evenals de AccuWeather-app die het weerbericht verzorgt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Diensten als Pandora werken helaas (nog) niet in Nederland, terwijl voor Live365.com na een proefperiode betaald moet worden om audiostreams te mogen beluisteren. De Mediafly-dienst biedt videocasts van enkele Amerikaanse zenders, maar wij vonden de ui weinig overtuigend.

In het online aanbod missen we nog vod-diensten die voor Nederland relevant zijn, zoals Uitzending Gemist, terwijl het aanbod voor Amerikanen met diensten als Netflix en Hulu aanmerkelijk interessanter is. Een ander nadeel is dat het platform vooralsnog gesloten is, zodat de gebruiker vastzit aan de keuzes van Western Digital. Of hier in de toekomst verandering in zal komen, valt te bezien.

* Muziek beluisteren en foto's bekijken

De WD TV Live Hub biedt voldoende verwerkingssnelheid en opslagcapaciteit om foto's te ordenen en te bekijken. Door het aanmaken van thumbnails blijft het overzicht bewaard. De mogelijkheid om de bestandenlijst te filteren - bijvoorbeeld op datum - en de sorteerfuncties dragen daar verder aan bij. Foto's kunnen geroteerd worden en ook inzoomen is mogelijk, en uiteraard ontbreekt een slideshow-functie niet.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Het afspelen van audio op de mediaspeler van WD is beter uitgewerkt dan bij menig concurrent. Audiobestanden kunnen in afspeellijsten worden geplaatst, er is een shuffle-modus beschikbaar en albumart wordt keurig getoond. Ook het aantal ondersteunde audioformaten is dik in orde.

Conclusie

De nieuwste mediaspeler van WD bevalt ons op de meeste punten. De fabrikant heeft duidelijk werk gemaakt van de firmware en dat betaalt zich uit. Niet alleen oogt de gui stukken beter dan de Spartaanse uitvoeringen in de oudere WD TV-modellen, ook is de interface naar eigen wens aan te passen.

Een ander voordeel is dat de WD TV Live Hub met een stille 2,5" harde schijf is uitgerust met een royale opslagcapaciteit van 1TB. Dit zal voor veel gebruikers voldoende zijn, maar door de aanwezigheid van usb-aansluitingen en een ethernetpoort is het benaderen van content op externe media geen enkel probleem.

Andere pluspunten van de WD TV Live Hub zijn de synchronisatie-functie, de brede ondersteuning van videoformaten en de eerste aanzet die Western Digital heeft gemaakt om sociale netwerksites te integreren met de 'mediabeleving' van een mediaspeler. Verder is de mediabibliotheekfunctie zeer welkom, al zou de uitwerking beter kunnen.

Het ontbreken van een geïntegreerde wifi-module vinden we jammer, terwijl ook het online media-aanbod breder zou kunnen. Daarnaast zou WD er goed aan doen om voortaan de benodigde kabels mee te leveren en om iets te doen aan het sluipverbruik in de standby-modus.

Gallery

Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub Gui van de WD TV Live Hub

Reacties (85)

85
85
47
3
0
26
Wijzig sortering
Ik heb hem nu 3 dagen, ik merk alleen als ik dingen kopieer naar de harde schijf vanaf mijn PC dat ze niet in de mediabibliotheek worden opgenomen. Ik moet via setup de bibliotheek clearen en opnieuw opbouwen voordat hij ze ziet...
Is het nog te vroeg om te spreken van de beste mediaspeler van 2010 ?
Ik vind um voor een prijs van 180€ top. Als je ziet wat je ervoor krijgt al helemaal (1tb) Wat voor mij met name belangrijk is, is de interface van een mediaplayer. Naar mijn mening heeft deze WD op dit moment 1 vd beste interfaces EN vind ik het gewoon gelikt dat het auto metadata ophaalt van je favo films. Dit doet het um voor mij.. Ik zeg doen!
Nou.. vergeet niet dat als je er een Custom-FW op zet; je zult worden geBANNED van het gebruik van de internetfuncties van je WDTV Live HUB. Geen YouTUBE etc. meer. :(

Daarnaast vind ik de 16MB/s (USB) vrij sloom voor de Scorpio 1TB schijf die erin zit... (100 euro)

Dat betekend dat, wanneer ik een BluRay RIP van 40GB wil overbrengen, je 45 minuten moet wachten. :'(

Ook stuurt de Live HUB geen Bitstream DTS-HD over via HDMI. Dolby TrueHD lukt wel. :)

De chipset is dezelfde als in de WDTV Live HD. ;(

Voor mij zijn het dus genoeg nadelen om hem NIET te kopen.

[Reactie gewijzigd door SalimRMAF op 30 november 2010 14:56]

Nou.. vergeet niet dat als je er een Custom-FW op zet; je zult worden geBANNED van het gebruik van de internetfuncties van je WDTV Live HUB. Geen YouTUBE etc. meer.
Bij de WD Live HD custom-FW werkt youtube juist beter dan de legale versie aangezien de custom firmware WEL HD af mag spelen en youtube van de STB fabrikanten eist dat dat niet meer kan. Ik begrijp dus ook niet hoe je bij deze bewering komt nog voordat er een custom-firmware uit is.
als wdlive gebruiker kon ik met custom fw youtube kijken en nu heb ik weer de normale firmware en kan ik weer gewoon youtube kijken. dus voor je gekke dingen roept weet dan ook waar je over praat
Die 40GB BluRay rip van jouw is eigenlijk 8-12GB video en 32-28GB aan uncompressed LPCM HD geluid.. Als je geld genoeg hebt om een installatie te veroorloven die uncompressed LPCM HD kan afspelen in volle glorie, dan moet je ook maar gewoon een BluRay speler en de bijbehorende discs kopen.. Neem anders maar gewoon de 8-12GB met DTS versie, ben je ook meteen een half uur eerder klaar met overzetten en scheelt je weer 2 uurtjes downloadtijd ;)

16MB/s is enigszins traag, maar mijn computer komt vaak ook niet verder van 24MB/s over USB naar een externe 2,5" schijf. Het valt dus best mee met de snelheid.

Het blijft een enorm voordeel als je de interne schijf gebruikt: het maximale verbruik van 11W (vergelijk dat maar met je streaming PS3..) bijzonder aangenaam aangezien dit ook betekent dat er weinig geluid van een eventuele fan is. Mocht je geen probleem maken van hoog stroomverbruik, dan stream je gewoon van je PC of een NAS, hoef je ook niet 6 minuten te wachten voor je 6,5GB mkv er op staat.

Ik vind dat de sterren voor de prijs wat karig is, een 1TB WB schijf gaat voor ongeveer 100 Euro, de speler kost dan 90, ik vind dat een zeer nette prijs/kwaliteit verhouding :)

Ik moet ook nog kwijt dat het apparaat er heel strak uitziet. Ik heb zelf de Dvico Tvix M4100SH (nu te koop voor 88 euro op samenkopen.net inclusief 320GB schijf) die ik nog steeds het mooist vind voor in de huiskamer en een oude WD Live TV die ook heel netjes in de huiskamer weg te stoppen is, maar dit apparaat ziet er gewoon heel netjes en strak uit :) Ik mis alleen nog een kleine display zoals de Dvico.
Ik vind dat de sterren voor de prijs wat karig is, een 1TB WB schijf gaat voor ongeveer 100 Euro, de speler kost dan 90, ik vind dat een zeer nette prijs/kwaliteit verhouding :)
Maar vergeet niet dat die schijf voor WD stukken goedkoper is, aangezien het voor hun kostprijs is en niet onze consumentenprijs ;)
Als je al een PS3 hebt in combinatie met PS3 Media Server, heeft dit apparaat dan nog toegevoegde waarde? (Gok van niet, maar wellicht zie ik wat over het hoofd)
hoogstens dat je geen pc nodig hebt om te transcoden, omdat dit apparaat native alle formaten afspeelt. Verder gebruikt dit apparaat een stuk minder energie dan een ps3 allen, laatstaan een ps3 en een pc die fullHD moet transcoden.

Verder is het bedieningsgemak denkik een stuk hoger. Maar kwa functionaliteit maakt het denk ik niet heel veel uit.
Als dit apparaat alle denkbare formaten afspeelt inclusief .mkv , plus het afspelen van iso's en Bluray iso's , dan is dit echt wel een aanvullig op je PS3.

Ik heb zelf ook een PS3 die meer als mediaplayer fungeert (wat die overigens meer dan perfect doet, upscaling enzo) maar hij speelt geen .mkv's en iso's af. Daarom ben ik zoekende naar een mediaspeler die wél werkelijk alles afspeelt.

Dan nog het puntje verbruik: Dit apparaat verbruikt een fractie van wat een PS3 opstookt, ook de Slim versie die zuiniger moet zijn dan de Phat is nog zovele malen duurder in verbruik dat het bijna (ten opzichte van de PS3) onzinnig is om het voor die 8 watt in sleepmodus uit het stopcontact te trekken.
dank voor je reactie!
maar hij speelt geen .mkv's en iso's af
PS3 Media server heeft bij mij hier geen enkele moeite mee. En MKV's kan mijn PS3 sowieso afspelen, ISO's inderdaad niet.
Klopt helemaal ThePrutser ik heb zelf ook een PS3, maarrrrrrrrrr heeft u zelf nooit gehoord van de beveiliging Cinavia ? Mocht u niet weten waar ik het over hebt dan zal ik het even uit leggen. De meeste films tegenwoordig zoals: Losers,Salt en The Other Guys zijn allemaal beveiligd met de zogenaamde Cinavia beveiliging. Dit houd in dat als je de film afspeelt dat na 20 minuten filmplezier het geluid gedempt zal worden. Wat natuurlijk heel vervelend is :( Zonder geluid word een film al stukken minder leuk. Nu ben ik zelf al heel lang bezig om een oplossing hiervoor te vinden. Ik kan een HTPC bouwen wat me ongeveer 250 euro zal gaan kosten of gebruik maken van m'n Macbook Pro waardoor ik een converter moet gaan kopen. Van Display port naar HDMI en van HMDI naar Full HD Televisie maar zo'n grap kost ook al 70-80 euro. 8)7

Met andere woorden grote hoofdpijn dus, misschien moet ik maar gewoon afwachten op een oplossing voor die Cinavia beveiliging. Maar ik zal dus zeker niet de enige zijn die deze probleem ook heeft. Mocht iemand iets weten laat maar horen O-) (Ik maak trouwens ook gebruik van de PS3 Media Server)

[Reactie gewijzigd door BrendonR op 30 november 2010 13:48]

Ik weet niet waar jij je kabels koopt, maar voor zo'n vier euro ga je van mini-displayport naar hdmi.
Hdmi kabeltje van dezelfde source voor 2E en klaar ben je met je MBP.
En nee, je hebt geen goldplated meuk nodig.
Koop een mediaspelertje. Die hebben niet die cinaviameuk en kosten geen ruk meer. Externe usb er aan en gaan met die banaan :)

En kabels koop ik gewoon bij kabeltje.com

[Reactie gewijzigd door Vrijdag op 1 december 2010 09:38]

1. je hoeft je pc niet aan te hebben staan
2. je pc hoeft niet te transcoden
3. ps3 + p3dmediaserver werkt vaak sub-optimaal (niet alles kan netjes worden getranscode, zoekfunctie is vaak buggy en de ontwikkeling van ps3mediaserver loopt nogal achter)
Ik dacht gelezen te hebben op Anand dat je de interne HD niet kon benaderen via de usb-poort en dat je mediabestanden alleen via het netwerk kon uploaden naar je WD. Maar volgens jullie recensie kan dat dus wel???

Content can be transferred to the internal hard disk from a computer using the network only

http://www.anandtech.com/show/3990/western-digital-wdtv-live-hub-review/8

[Reactie gewijzigd door boekenbon op 30 november 2010 09:30]

Dan ben je dus wel ff bezig om die 1Tb vol te krijgen, zeker met 7Mbps...
gelukkig is de snelheid 56 Mbps, scheelt alweer een factor 8.
Ondersteunt ook Gigabit LAN dus zo lang zou het niet moeten duren, tenzij het wegschrijven van bestanden erg traag gaat.
Gigabit lan is een wassen neus voor de WD. Hij haalt volgens de verschillende reviews (lees ook ff deze review) bij lange na niet de beloofde gigabit snelheden. Veel gebruikers hoor je ook klagen op de forums dat het vullen van de interne hd (ondanks de gigabitnetwerkaansluiting) zo verschrikkelijk traag gaat.
Wassen neus? Ik heb wat afgeGoogled maar kan nergens inhoudelijke Gbit transferrates vinden. Heb je een link??
Kijk, als 16 MB/sec kan worden overgepompt is het sowieso 2x sneller dan wat ik nu over een 100Mbit poortje kan overdragen.

Sommige van mijn HD films die ik stream (over Gigabit LAN) hebben een te hoge bitrate voor 100Mbit, dus dat gaat uiteindelijk stotteren en is vreselijk irritant!

Ik denk dat deze WD voor mij dus een heel leuk kerstcadeautje gaat worden!
Lezen is ook een kunst ;)
16MB/sec is van USB schijf/stick naar interne HD, Gb internet haalt een whooping 7MBps:

"De gigabit-ethernetaansluiting blijkt, zoals al eerder aangegeven, niet noodzakelijk: bij het verplaatsen van bestanden schommelt de overdrachtssnelheid rond de 7MBps en een 100Mbps-ethernetaansluiting zou dus volstaan."
ah thanks... :+

kwam nu op Anandtech ook een opmerking tegen dat Gbit een marketing gimmick is op dit apparaat..
http://www.anandtech.com/...al-wdtv-live-hub-review/7

jammer, had er serieus 1 besteld als ik er zeker van kon zijn dat ik vrij nette transfer rates zou behalen.

nu wachten op de volgende leverancier met gbit.
Ik heb de WD TV Live Hub een weekendje thuis gehad, en het vullen van de schijf gaat inderdaad traag/omslachtig.

Je kunt inderdaad niet direct vanaf een PC over USB de schijf benaderen.
Enkel over het netwerk, of een externe schijf eraan hangen, en via het file menu de content kopiëren, ofwel de synchronisatie functie gebruiken.
Tijdens mijn review heb ik met name de sync-functie getest via een externe 2,5" harddisk via de usb-aansluiting en daarmee bestanden gekopieerd. Het gaat ook om een usb 2.0-host aansluiting, geen slave.
Jammer dat er niets staat vermeld over de copy snelheid over het netwerk. Er zit mooi een gigabit poort op, maar of deze hoge snelheden kan halen is een tweede. Ik las al in een andere review dat de gemiddelde copysnelheid rond de 10MB/s zat, wat al 2x zo snel is als mn ACRyan POHD met 100mbit poort.

WD had op die review ook al gereageerd dat het apparaat geen echte NAS is en daarom ook die hoge snelheden niet zal halen.

Ziet er iig naar uit dat ik mn vervanger voor mn ACRyan POHD heb gevonden!
"De gigabit-ethernetaansluiting blijkt, zoals al eerder aangegeven, niet noodzakelijk: bij het verplaatsen van bestanden schommelt de overdrachtssnelheid rond de 7MBps en een 100Mbps-ethernetaansluiting zou dus volstaan."

Staat er gewoon in hoor.
Ik ben geen fan van die ACRyan maar of dit een goede opvolger is betwijfel ik. Geen volumeregeling op de afstandsbediening, daar erger je je elke dag aan....Gigabit die eigenlijk een 100 mbit is, hdmi 1.4 die niet volledig gebruikt wordt..voor mij al een no go. Check Xtreamer Pro met eSata poort eens of een iXtreamer.
De prijs is enigszins wel te verklaren, de 1TB 2,5" hardeschijf is ook niet bepaald goedkoop volgens mij? Correct me if i'm wrong!
De waardering van 3 sterren voor de prijs is IMHO idd te laag, voor wat geboden word.

Over geluidskwaliteit wordt in de review met geen woord gerept (zover ik gezien heb) en dan toch een slechte waardering hiervoor? Dat vraagt om meer uitleg.
De adviesprijs had in mijn ogen scherper gekund. Overigens gaat het om kwalificatie 'voldoende', dus nog steeds niet slecht. Bij de geluidskwaliteit heb ik met name gekeken of zaken als downmixing aanwezig zijn. Ook deze krijgt hier voldoende. We onderzoeken of we dit testcriterium in de toekomst gaan verbreden.
Wanneer je geluid digitaal overbrengt treed er geen verlies op, dus de geluidskwaliteit is niet relevant lijkt mij. Downmixing is al geweldig dat dit er op zit voor de mensen met een simpele geluidsinstallatie (die meestal geen audiofiel zijn).
Daar schrok ik al van; die zijn niet zo gek duur meer.. Volgens mij heb je die voor 70 euro al.

Desondanks een nette prijs. Al zie ik de toegevoegde waarde van 2,5" boven 3,5" niet zo, ik hoor de 3,5" schijf in mijn mede8er ook niet namelijk
2,5" is toch stiller en vooral zuiniger en kleiner. Allemaal toegevoegde waarden, als je het mij vraagt :)
en trager wat voor het plaatsen van de films toch wel belangrijk is.
Mkv staat 2x tussen de afspeelbare videocontainers. Verder ben ik nog steeds niet zo heel overtuigd van deze mediabox (en mediaboxen in het algemeen) ze hebben altijd wat, deze mist dan weer een wifi-module.
Inderdaad, daar heb je een punt. Ik wacht nog steeds op een mediaplayer/mediabox die gewoon alles heeft. Daar betaal ik graag iets meer voor. Mooi design, goeie interface, wifi, snelle verbinding, voldoende aansluitmogelijkheden en ga zo maar door!

Altijd wat met die dingen.....
Asrock ION330 ... kost wat maar dan heb je ook wat ... XBMC erop en je kan los :)
Heb dezelfde gedachte, waarom 180 euro uitgeven als je voor 260 een volwaardige pc hebt. (ION 330 Pro)
Waarom 260 euro uitgeven als je niet meer nodig hebt als het apparaat van 180 euro?
(Het blijft crisis he ;-))
Waarom 180/260 e uitgeven aan een luxe apparaat in een crisis? ;)

OT: blijft leuk hebbedingetje maar ik heb liever gewoon een highspeed doorgeef luik van een servertje naar mijn receiver/tv. Al die internet shit kan ik ook wel mijn pc zien, dat doe ik toch niet via de tv.
Hoge doorvoersnelheid is veel belangrijker imho. Als ik nu een film van 1080p over de kabel via 10/100mb lijntje pomp naar mijn (meer dan capabele) laptop, hapert die erg vaak, blijkbaar is dat niet genoeg ruimte. Ik kan natuurlijk een betere netwerkkaart fixen...
Beter is het goed aan te pakken, servertje bouwen, goed highspeed netwerk aanleggen en zo'n apparaatje die dat aan kan te krijgen.
De zwaardere bluerays verbruiken 35-39mbit. Dat gaat dus prima over 100mbit. Vergis je niet in de rekenkracht die nodig is voor 1080p, zeker in combinatie met de veel gebruikte gebruikte codecs. Wil je het zelf checken, gebruik dan software zoals DU meter of stat'n perf.

Zelf heb ik een pure streamer (denk aan ac ryan playon hd mini of een lg dp1b) en de meeste content kun je daar prima mee afspelen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 30 november 2010 20:57]

Precies, de Asrock ION 330 HT-BD in combinatie met XBMC is de ultieme mediaplayer. :D
Mooi apparaat. Helaas geen uitzending gemist. Dan maar op zoek naar een ander apparaat :)
welk apparaat heeft dit dan wel?
De Eminent EM7080 doet dit zowieso (En ook RTL gemist). Volgens mij kan die recente speler van Sony ook Uitzending gemist?
Ook lees ik niks terug over HD audioformaten qua downmixen of passthrough.
Het afspelen van video's uit onze testverzameling doet de WD TV Live Hub uitstekend. Zowel dvd-iso's als blu-ray-titels worden keurig geopend en dts- en dolby digital-soundtracks worden indien nodig gedownmixt.
Dat heb ik inderdaad gelezen maar wellicht betreft het hier alleen .mkv bestanden met een dts spoor en geen dts-hd spoor.
Anoniem: 385513
30 november 2010 09:24
Persoonlijk vind ik het niet erg vernieuwend ten opzichte van de WD TV LIVE. Ik zie maar voor mij 1 echt fijne toevoeging en dat is de Content Info optie. Verder is alleen de GUI een beetje getweaked! Zelfs de internet media is na de laatste update voor de WD TV Live nagenoeg identiek en heeft exact dezelfde onderdelen! Als je dan kijkt naar het prijs verschil vind ik het een aardig bedrag voor een 1 TB schijf. Vind wel dat het ten op zichten van de concurrentie een heel mooit apparaat is maar had graag meer vooruitgang gezien.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee