Door Arnoud Wokke

Redacteur

LG NewChocolate, telefoon met 'bioscoopscherm'

Inleiding

LG heeft nog altijd warme herinneringen aan de eerste Chocolate. De telefoon, die opviel door zijn naam en looks, was niet alleen een gigantisch verkoopsucces, maar maakte van LG een merk dat zich laat voorstaan op design. Dat was best een prestatie voor de Koreaanse fabrikant, die tot op dat moment vooral bekend was door zijn goedkope prepaid-mobieltjes.

De Chocolate, waarvan wereldwijd 21 miljoen exemplaren werden verkocht, was de eerste telg uit wat LG de Black Label-serie noemt. De Shine volgde het toestel op, gevolgd door de Secret. Hoewel LG probeerde te vernieuwen, gebeurde met de Black Label-serie hetzelfde als met de Rocky-films: de volgende delen werden steeds minder.

Toch probeert LG het nog een keer. In een poging het succes te herhalen is zelfs de oude naam Chocolate weer uit het stof gehaald. Deze keer zit de meest opvallende feature in het scherm, dat een beeldverhouding van 21:9 heeft: een wereldprimeur voor telefoons. De verhouding en bijbehorende maten van de telefoon zorgen dat bezitters van de telefoon in elk geval opvallen vanaf het moment dat ze het toestel tevoorschijn halen.

Tweakers.net probeerde het toestel, dat enkele weken geleden op de IFA-beurs in Berlijn te zien was en onlangs nog uitgestald lag op de dealerdagen van LG, uit om te kijken wat je nu precies hebt aan een 21:9-scherm op een telefoon. Dat het prettig kijkt op een grote televisie, wisten we al, maar of dat ook voor een telefoon geldt, zal moeten blijken.

De naam waaronder het toestel in de winkel verschijnt zal overigens NewChocolate BL40 worden. Er is nog een tweede NewChocolate: de BL20, die lijkt op een vernieuwde versie van de oude Chocolate en een stuk goedkoper zal worden dan de BL40.

Specificaties

Merk en type
Merk LG
Productserie Black Label
Type Chocolate
Form factor
bar
Besturingssysteem LG OS met S-Class UI
Taal Nederlands
Processor en geheugen
Cpu Qualcomm MSM72xx
Snelheid 528MHz
Geheugenkaarttype (gsm) Secure Digital Micro
Ram
Onbekend
Intern geheugen (pda/gsm) 1GB
Kleur
Kleuren zwart
Gewicht en omvang
Gewicht 129g
Lengte 128mm
Breedte 51mm
Dikte 10,9mm
Scherm
Grootte 4"
Type Capacitief touchscreen
Resolutie 800x345 (21:9)
Netwerk
Mobiele netwerken gsm, edge, gprs, umts, hsdpa
Verbinding (wifi) 802.11b, 802.11g
Frequentiebereik (gsm/umts) 850MHz, 900MHz, 1800MHz, 1900MHz, 2100MHz
Functies
Berichten sms, mms, e-mail
Verbindingsmogelijkheden
Verbinding (telefoon) bluetooth 2.0, usb 2.0
Camera
Resolutie 5 megapixels
Multimedia
Audioformaten o.a. aac, aac+, mp3, wav, wma
Videoformaten o.a. h.263, h.264, mpeg 4, wmv

Uiterlijk en scherm

Uiterlijk en design

Om de open deur maar gelijk in te trappen: de Chocolate is het hoogste toestel dat tot nu toe op de markt te krijgen is. Of het breedste toestel, het is maar net hoe je het in de hand houdt.

Het beeldscherm is ook groot: met 4" is de diagonaal groter dan bijvoorbeeld de iPhone met zijn 3,5"-scherm, de HTC Touch HD met 3,8" en de i8910 HD van Samsung met 3,7". Het moet nog een toestel voor laten gaan: de Toshiba TG01, die met een scherm van 4,1" net een maatje meer heeft.

Hoewel het scherm groot is en de verhouding uitzonderlijk, bevat het scherm niet uitzonderlijk veel pixels. In de hoogte heeft de Chocolate 800 pixels, wat in de high-end markt heden ten dage vrij standaard is: onder andere de Sony Ericsson Xperia X1, HTC Touch Diamond2 en Pro2 en LG's eigen Arena hebben 800 pixels in de hoogte.

In de breedte is gesmokkeld: in plaats van 480 pixels, zoals de LG Arena had, zijn daar slechts 345 pixels aanwezig. Het scherm heeft bovendien, net als de HTC Hero, een extra laagje meegekregen dat het touchscreen moet beschermen tegen krassen.

De Chocolate heeft geen knoppen. Waar de eerste Chocolate nog een uitschuifbaar numeriek toetsenbord had en over een d-pad met aanraaktoetsen beschikte, moet de tweede Chocolate het doen zonder hardwareknoppen of touchpad. De voorkant van het toestel bestaat nagenoeg alleen maar uit het scherm. Boven het scherm zit alleen een speaker en onder het scherm heeft LG plek gevonden voor zijn logo.

LG BL40 van de zijkant

De rode kleur, die kenmerkend was voor de eerste Chocolate, komt tot uiting in de boven- en onderkant van het toestel. De bovenkant bevat verder een aan/uit-knop en een 3,5mm-ingang voor headsets. Aan de rechterzijkant zitten de volumeknoppen en een cameraknop. De linkerzijkant is gereserveerd voor de micro-sdhc-kaartingang en de connector voor lader en datakabel. Ook is daar een multimediasneltoets geplaatst. Aan de onderkant zitten geen aansluitingen.

Al met al is deze nieuwe Chocolate een mooi toestel: het is geheel afgewerkt in de gladde zwarte lak die de eerste Chocolate ook sierde. LG heeft er alles aan gedaan om het glimmende uiterlijk zo min mogelijk te doorbreken met knoppen en andere tierelantijntjes, waardoor het een strak ontworpen toestel is geworden.

Wie het toestel in uitgeschakelde toestand op tafel legt, trekt amper aandacht. Als het scherm echter aanstaat, trekt het toestel de aandacht van vrijwel iedereen die in de buurt komt: het is een ware eyecatcher.

Scherm

Het scherm, dat zestien miljoen kleuren kan weergeven, is capacitief, dezelfde schermtechniek die wordt gebruikt in onder meer de Arena, iPhone en de Android-telefoons van HTC. Het scherm reageert goed op aanraking met de vinger, maar lijkt niet zo gevoelig als dat van de iPhone. Het is niet bekend of dit euvel zich ook voordoet als de telefoon in oktober in de winkels ligt; mogelijk dat LG de software in de tussentijd nog verbetert.

Een van de opvallendste zaken van het scherm is de grote kijkhoek. Het scherm lijkt op het toestel te liggen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bij de HTC Hero zijn de beelden hierdoor ook zichtbaar als je van de zijkant kijkt. De kijkhoek van bijna 180 graden heeft als voordeel dat als je een film kijkt, mensen makkelijk mee kunnen kijken. Dat kun je tevens als nadeel zien: mensen kunnen gemakkelijk meekijken met wat je doet op je telefoon.

Hardware

Een van de meest opvallende verschillen met de Arena zit ook van binnen: waar de Arena en Viewty Smart nog werden aangedreven door een 300MHz Infineon-processor, heeft de newChocolate een Qualcomm MSM7XXX-processor. Cpu's uit dezelfde serie zijn al gebruikt in veel toestellen: zoals alle HTC's uit de Touch-serie sinds de Touch Diamond en alle Android-toestellen die tot nu toe op de markt zijn gekomen.

De Qualcomm-cpu is niet bepaald de nieuwste processor voor telefoons. Het is daarom des te opvallender dat LG zijn nieuwe vlaggenschip uitrust met deze snel verouderde cpu, al moet gezegd worden dat de Arena, Viewty Smart en Crystal uit zijn gerust met een nog oudere Infineon-chipset.

Desondanks is de Qualcomm-cpu een grote stap voorwaarts voor de BL40. Niet alleen is de kloksnelheid erop vooruitgegaan - de Qualcomm draait op 528MHz - maar is ook de core nieuwer. De Infineon-chipset is gebaseerd op de ARM9-architectuur, terwijl de Qualcomm op ARM11 is gebaseerd. Dat zou in theorie tot betere prestaties moeten leiden, zelfs als de kloksnelheid van de Qualcomm zou zijn teruggeschroefd tot 300MHz.

Het is lastig te beoordelen wat de invloed is van de nieuwe processor op de prestaties van het toestel: de software was daarvoor nog niet ver genoeg ontwikkeld. Wel viel het op dat het bekijken van foto's - wat veel zegt over de grafische kracht van een telefoon - vloeiend ging. Ook video's en films worden nagenoeg vloeiend afgespeeld op de NewChocolate: waarschijnlijk zal dat in de marketingcampagne als een van de verkoopargumenten worden gebruikt.

Software en multimedia

S-Class

De software op de Chocolate II is een doorontwikkelde versie van de S-Class-interface die eerder op de LG Arena te vinden was. Dat LG inspiratie heeft opgedaan bij Apple, mag duidelijk zijn. Zo is de zoekbalk in de contacten vrijwel identiek aan hoe Apple die maakt, inclusief vergrootglas. De browser maakt overigens ook een Safari-achtige indruk.

LG maakt er geen geheim van bepaalfde interface-elementen van Apple te lenen. Of het goed uitpakt is smaakgebonden. De iPhone-software leidt tot veel tevredenheid bij gebruikers en dat is iets wat LG uiteraard ook wil bereiken. Dat er dan grafische elementen worden afgekeken bij de concurrent, is wellicht logisch.

Een van de applicaties die het best gebruikmaakt van de beeldverhouding is het mailprogramma. Op breedbeeld kan de mailsoftware berichten weergeven terwijl ook de inbox zichtbaar is. Dat heeft als voordeel dat je het overzicht op je inbox niet kwijtraakt als je een mailtje leest. Bovendien gaat het lezen van veel mails achter elkaar sneller.

Ook het typen heeft baat bij het brede beeld; het qwerty-toetsenbord kan nu breed worden verspreid over de 4" van het display. LG heeft zelfs wat ruimte overgelaten aan de zijkant. Bovendien is het onscreen-toetsenbord goed doordacht: de letters zitten schuin onder elkaar, wat het typen makkelijk maakt. Opvallend is dat de backspace rood is gemaakt. Deze is hierdoor makkelijker vindbaar.

Typen in portrait is echter lang zo prettig niet: er is alleen een numeriek toetsenbord beschikbaar, dat ook via T9 bediend kan worden. Het typen gaat vrij lastig en vergt veel gewenning van de gebruiker. Zaken zoals gebruikersnamen en wachtwoorden met veel bijzondere tekens nemen op die manier veel tijd in beslag.

Overigens moest er vaker dan wenselijk in portrait-modus worden getypt. Veel applicaties konden namelijk niet in landscape-modus worden weergegeven. Wellicht is dat te wijten aan de software, dat is nog niet vast te stellen.

Net als de LG Arena heeft de newChocolate de beschikking over multitouch, dat vooral gebruikt wordt om foto's, landkaarten en websites groter of juist kleiner weer te geven. Het ziet er nog niet soepel uit, maar werkt wel goed: de browser en foto-applicatie lieten geregeld de nodige vertraging zien als multitouch werd gebruikt.

Hoewel multitouch wordt gewaardeerd door veel gebruikers, zijn de toepassingen nog altijd beperkt. Bovendien zorgt het ervoor dat je het toestel niet met een hand kan gebruiken. Bij de nieuwe Chocolate is dat, door zijn lange uiterlijk, sowieso al niet goed mogelijk.

LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate

Multimedia

De Chocolate II heeft een 5-megapixelcamera aan boord waarmee foto's van maximaal 2560x1920 pixels kunnen worden geschoten. De camera beschikt over autofocus en een led-flitser. Video kan met maximaal 30fps worden opgenomen in mp4-formaat.

In de software zijn diverse zaken in te stellen om goede foto's te maken, zoals witbalans en kleurenfilters. Ook is er geotagging aanwezig om de exacte locatie waar een foto gemaakt is te kunnen bepalen.

Foto's, muziek en films worden in een galerij gepresenteerd die doet denken aan cover flow van Apple: op het breedbeeld staan thumbnails waar de gebruiker met de vinger doorheen kan scrollen. De muziekapplicatie, waarvan we de geluidskwaliteit niet adequaat hebben kunnen testen, lijkt op het eerste gezicht leek hij sprekend op die van de Arena.

LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate

Tot slot

Wie nog eens een oldskool LG Chocolate uit 2006 erbij pakt en naast de tweede Chocolate houdt, ziet in een oogopslag wat er is gebeurd in de markt van 'featurephones', duurdere mobiele telefoons die geen smartphone zijn. Minder knoppen, strakkere designs, grotere schermen en touchscreen: het is eerder regel dan uitzondering geworden in de mobiele industrie.

De overgang naar telefoons met een groot touchscreen heeft een groot nadeel: hoe onderscheid je je als fabrikant van andere merken? Met de vormgeving van bijvoorbeeld de knoppen kun je vrij weinig spelen, dus zoeken fabrikanten naar andere manieren.

LG kiest voor een 21:9-scherm om zich te onderscheiden, en met succes: mensen draaien hun hoofd om als ze het toestel zien. Het strakke design en de opvallend lange vormgeving maken dit een uniek toestel, waarmee de gebruiker snel op zal vallen. Ook in het dagelijkse gebruik bewijst een 21:9-scherm zijn nut, onder meer bij het kijken naar videobeelden en de desktopachtige mailervaring. De vraag is of er voldoende applicaties zullen komen die deze landscape-modus ondersteunen om het bioscoopscherm optimaal te kunnen benutten.

Foto's

LG BL40 Zwart LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate LG BL40 Chocolate

Reacties (75)

75
68
32
0
0
4
Wijzig sortering
LG kiest voor een 21:9-scherm om zich te onderscheiden, en met succes: mensen draaien hun hoofd om als ze het toestel zien. Het strakke design en de opvallend lange vormgeving maken dit een uniek toestel, waarmee de gebruiker snel op zal vallen.
IMHO een beetje een trieste reden om een mobiele telefoon te kopen. Zou dat echt een belangrijk (ver)koopargument zijn?
hell yeah, je moet eens weten hoeveel jongeren zich in de schulden steken om maar met de hipste gadget rond te kunnen lopen.

Design verkoopt in groepsverbanden waar materialisme een grote rol speelt
Jazeker is dat een belangrijk verkoopargument! Vergelijk het maar met merkkleding, veel jongeren kiezen alleen al voor de dure merken vanwege de status. Bij telefoons is dat niet anders.
Peer pressure, als iedereen een telefoon heeft met de nieuwste dingen dan zal je zelf toch echt minder snel met een Nokia 3310 aankomen omdat "je er ook gewoon mee kan bellen".
Ik denk het wel, waar slaat de LG crystal anders op?
Ja. D'r zijn genoeg mensen die lopen met 2 abonnementen rond omdat ze een nieuwe telefoon wouden om maar op te vallen. Ken iemand die had eerst een HTC Touch Pro, die beviel hem niet, heeft 'ie er nog een iPhone bijgenomen. Kreeg 'ie weer 5 minuten aandacht.

[Reactie gewijzigd door YopY op 29 september 2009 09:21]

Is dit niet gewoon een gevalletje 'over de top'? Ik bedoel, het moet niet gekker worden. Ik ben het 100% met fevenhuis eens: mobiele telefoons zijn niet om films op te kijken. Dat doe je op een fatsoenlijk scherm met goed geluid.

Je moet zo'n 'lap' maar mee willen zeulen...
maar waar leg je de grens met dit soort features?
want volgens jouw redenering kan in principe alles uit een mobiel gesloopt worden...het is een telefoon, dus geen camera, internet, music player, gps, navigatie, games etc meer in een telefoon! Want een mobiel is NIET bedoeld voor dit soort features!

want voor foto's gebruik je natuurlijk een dslr, voor internet een desktop, voor muziek een high-end hi-fi en voor gps en navigatie een tomtom :P
Maar bij een film gaat het natuurlijk om de beleving. Met een mobiel kan je bijna net zulke goede foto's maken als met een normaal digitaal cameratje, met een mobiel en goede oortjes kan je net zo'n goede beleving krijgen als met een hi-fi, internet komt ook steeds dichterbij en een tomtom is al bijna een mobieltje.
Voor een film moet je even gaan zitten. Daar heb je wat aan een groter scherm en een hi-fi (surround).
Voor mensen die Creative en iPhones slecht geluid vinden geven gaat een phone met mp3-afspeelmogelijkheid de mp3 speler niet vervangen.

Voor mensen die een beetje waarde hechten aan echt fatsoenlijke foto's (veel megapixels impliceert niet kwaliteit) gaat een telefoon met een fatsoenlijke telefooncamera de digitale camera niet vervangen.

Voor mensen die een echte bioscoopbeleving willen gaat deze telefoon geen vervanger worden voor je thuisbioscoop.

Echter voor de personen die stijl belangrijker vinden dan functionaliteit is het weer een manier om zich te profileren als 'anders'. En dat soort mensen doen het vaak ook met mindere kwaliteit (en dat hebben ze vaak niet eens door), dus een filmpje kijken op je mobiel hoort er dan ook wel bij.
Voor mensen die Creative en iPhones slecht geluid vinden geven gaat een phone met mp3-afspeelmogelijkheid de mp3 speler niet vervangen.
Wat een onzin. Mijn Nokia MediaXpress telefoon was beter dan mijn iPod (nou zegt dat niet zoveel) qua geluid.
In tegenstelling tot digitale camera's zijn er geen fysieke beperking bij het afspelen voor muziek. Het is gewoon een kwestie van een goede chip erin, opslag, klaar.
Bij een camera heb je altijd nog je lens (optische zoom) die beperkend zal blijven bij een mobiele telefoon. Ook zijn de flitsers (die trekken ook al veel energie) en de instellingen vaak belabberd.

Ik vind ook dat een mobiel primair is om mee te bellen, maar ik heb wel het idee dat we nu op het punt komen dat dingen als internet ook echt meerwaarde krijgen (snelheid en beleving) door de technologie. Het allergrootste nadeel vind ik echter de belabberde standbytijden van de "fancy" telefoons.
Anoniem: 305310
@rubenw28 september 2009 15:49
Dat is volgens mij nog steeds iedereen z'n eigen mening, jij vindt dat het een ''beleving'' moet zijn, sommigen zetten het erop voor een stukje entertainment onderweg in auto of trein, wat maakt het uit wat erop zit, als het jou niet aanspreekt koop je hem niet, misschien spreekt het persoon B WEL erg aan juist omdat er zo'n beeldscherm in zit, en omdat hij graag even tussendoor een film kijkt, het is toch geen regel ''voor een film moet je even gaan zitten en is een beleving'' dat VINDT JIJ.

al vindt ik zelf dat dit ding ook een beetje te ver gaat qua lengte, heb zelf een Samsung i8910HD, ook gekocht mede omdat ik veel in de trein zit en dus even een filmpje wil kijken of internetten zonder dat je er een vergroot glas bij moet houden om het te kunnen lezen.
Groter scherm ?

4" op 30 cm afstand is dezelfde kijkhoek als 40" scherm op 3m afstand
(mits de resolutie redelijk is natuurlijk)

Geluid ?
Een goede hoofttelefoon ipv oortjes ..
Toch moet je niet 1,5 uur gaan kijken naar zo schermpje dichtbij. Daar krijg je "rsi" van aan je oogspiertjes... Een groot scherm op grotere afstand kunnen je ogen makkelijker aan.
Anderhalf uur films zijn voor amateurs, :+.
Je kan er natuurlijk ook gewoon tv series, you-tube filmpjes of porno op kijken.
Precies, jij snapt het. Een telefoon is voor bellen :+ .

Ik zie het nog wel een keer gebeuren dat ze een telefoon met zoveel features maken dat ze het hele bel gedeelte er maar uit laten om ruimte te besparen. Want zeg nou eens eerlijk, hoeveel procent van de tijd ben je nou eigenlijk aan het bellen met een telefoon :o :+
Zoiets heet toch een iPod Touch?
Anoniem: 176498
28 september 2009 15:10
voor een toestel die wellicht een stevig prijskaartje meekrijgt mis ik wifi.
Alle toestellen boven 200euro zouden by default wifi moeten hebben vind ik. Als ik me niet vergis komt Nokia met een toestel op de markt die 199euro zal kosten en wifi heeft.
Ik vermoed dat daar een miljoenenmarkt voor is, maar zeker niet voor die LG
Eh? "Verbinding (wifi) 802.11b, 802.11g": WiFi N mist, maar wifi zit er wel op hoor. Lijkt me inderdaad een vereiste, gelukkig hebben ze dit steekje niet laten vallen.
Haha het is net een auto radio............. |:(
Ik vind het een lelijk en onpraktisch projectiel
De menu's zien er niet bepaald gebruikers vriendelijk uit: hele scherm staat vol met kleine icoontjes
Oké onderscheid moet er zijn maar op deze manier............fantasieloos

[Reactie gewijzigd door 1990BW op 28 september 2009 18:08]

Maar wel een mooie autoradio... (mocht het effectief een autoradio zijn)

Over smaak valt niet te twisten, maar goed, ook niet echt mijn ding, en zal veel geld zijn voor een niet echt top-resolutie...
Anoniem: 147846
28 september 2009 13:39
Ik vraag het me af hoor, zo'n ratio gaat wel erg ver. Als je een lange tekst wil lezen moet je dat of heel breed of heel dun lezen?

Overgens: Wat hebben jullie met de foto's gedaan? Paint ftw? :S
Fantastich "nog meer icoontjes", nee mensen je moet geen films (in gereduceerde resolutie) kijken op een mobieltje als je de film ook nog wilt waarderen. Echt een gimmick-gadget.

Het lijkt me verstandiger om inklapbare dualscreen telefoons te maken.

[Reactie gewijzigd door fevenhuis op 28 september 2009 13:43]

Anoniem: 266454
28 september 2009 13:50
Prachtig toestel weer van LG, ik hou mn hart nog even spreekwoordelijk vast voor de uiteindelijke software van het toestel. Ervaring leert met LG telefoons dat het het altijd "net niet" is..
Is er ook al iets te melden over tijden van de accu?
Persoonlijk vind ik dat altijd wel prettig om te weten. Dat zijn voor mij dus punten waarop een toestel zich kan onderscheiden (naast in dit geval de zeer voor de hand liggende punten :P)
Belangrijkste foto ontbreekt; hoe ziet FULL QWERTY er uit op deze telefoon? :D
Anoniem: 37864
@D-rez2 oktober 2009 11:12
Schitterend....

Sugges
t word

En een comic-sans achtig lettertype. Laat maar :P
wat is dat een mooie..... afstand bediening 8)7

ze hadden deze telefoon beter de "choclate bar" kunnen noemen :*)
Inderdaad, dit is echt een gevalletje "Return of the remote control". Wat een baksteen :D
Meer de terugkeer van de koelkast :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee