Door TERW_DAN

X58: Foxconn Bloodrage

Bios en software

Bios
Het bios van de Bloodrage heeft een keur aan overklokopties. In het onderdeel 'Quantumbios' zijn de frequenties en spanningen in te stellen. Ook is het mogelijk om hier het aantal cores in te stellen dat de cpu moet gebruiken. In dit gedeelte is er verder de mogelijkheid om een overklokbeveiliging aan te zetten. Deze zorgt ervoor dat bij een vanwege een overklok niet succesvolle boot het systeem met standaardinstellingen zal herstarten.

Overklokinstellingen kunnen vanuit de 'OCgearfunctie' worden opgeslagen op een harde schijf of usb-stick. Naast de overklokinstellingen is het bios voorzien van alle standaardopties zoals we die terugvinden op ieder moederbord.

Software
Met de Bloodrage worden een aantal programma's meegeleverd. Het installatieprogramma heeft een middeleeuws tintje met afbeeldingen van martelwerktuigen en harnassen, om het image van een 'bloederig bord' een beetje te versterken.

Naast de applicatie FoxLogo, die we ook bij de Renaissance zagen, staat het Aegis Panel op de installatiedisk. Dit paneel komt rechts op de desktop te staan en bevat een aantal links. Deze geven toegang tot verschillende overkloktools en een hardwaremonitor. Vanuit de software kunnen dezelfde instellingen als via het bios benaderd worden en ook hier hebben we de mogelijkheid om profielen op te slaan.

Algemene indruk
Met de Bloodrage richt Foxconn zich duidelijk op de overklokker. De meegeleverde accessoires en het bios zijn hier helemaal op ingericht. Tijdens het testen onder full load bleek het bord echter niet altijd stabiel te lopen. Na een aantal minuten Prime95 gedraaid te hebben werd het systeem instabiel, startte deze opnieuw op en kregen we te maken met blauwe schermen. Na de test uitgevoerd te hebben met een veel lichtere videokaart, om er zeker van te zijn dat niet de voeding de boosdoener was, bleven de problemen terugkomen. De adviesprijs van het bord ligt op 300 euro.

Reacties (52)

Wijzig sortering
Anoniem: 269599
31 maart 2009 15:32
@ M2M
Ik kan het niet met je eens zijn.
Het enige bord dat meer dan 12GB nodig heeft is een echt workstation bord. Noem mij 1 spel dat meer dan 2GB gebruikt... Op Tom's hardware staat een leuke review over de niet toegevoegde waarde van 64bit games (als voorbeeld bv. Crysis).
Eigenlijk vind ik het een slimme keuze aangezien het net wat kosten scheelt en het zal ook wel niet voor niets zijn dat het wereld record DDR3 op de BloodRage zijn naam staat.

(http://www.tweaktown.com/..._x58_bloodrage/index.html)

Ik heb het bord zelf ook getest en ik zie niets terug van de instabiliteit waarover gemeld wordt... Daarbij is het bij Foxconn altijd handig de BIOS versie te vermelden aangezien ze nogal veel BETA's beschikbaar stellen.
Punt van kritiek is wel dat het bord onoverclocked net wat minder presteert dan de meeste concurrenten...
zonder overklok presteert dit bord dus minder? Volgens mij maakt dat niets uit, want degene die zo'n moederplank aanschaft zal waarschijnlijk zijn systeem toch wel tot het maximum willen trekken...
Of diegene kocht het bord voor de looks :+

(buiten dat; iets mindere prestaties, dat zal wel meevallen denk ik zo en nauwelijks/niet merkbaar)
De Bloodrage is niet de snelste, maar wel een van de snellere planken. In benches is het in elk geval wel merkbaar, in de praktijk valt zoiets meestal wel mee.
Toch snap ik de heatsink revolutie niet heeeelemaal. Dat is vaak bedoelt om het geluid van je systeem te reduceren, echter als ik ga overklokken zet ik toch gewoon een extra koelertje bovenop de heatsink van de northbridge, de cpu, etc. Zo stil mogelijk nog steeds, maar heel wat luider dan de bedoeling was van de fabrikant. :)
bij het moederbord word ook een fan voor de northbridge bijgeleverd. En die is eerlijk gezegd best stil te noemen (ja, ik ben in het bezit van een bloodrage :D)

ik vraag me ook af welke bios versie de tester heeft gebruikt (ik ben benieuwd naar het laatste artikel met alle cijfertjes :Y) ). Ik heb 5 verschillende uitgeprobeerd (G13, G15, P04, P06 en P07) en ik moet zeggen dat er behoorlijk verschil tussen zit. met de P04 en de P07 haal ik de BCLK 209 ruim een uur prime stable (i920 op *18, luchtgekoeld, memory op *6)

(met P07 zit er trouwens een behoorlijke verbetering in het processorverbruik!)

ook is er snelle antwoord bij de servicepunt van foxconnchannel (hoewel ze je eerst als ene n00b behandelen :S)

een paar minpuntjes van het mobo zijn:
1. de fan van de voor 1366 bedoelde TRUE met de fanholder moet iets hoger worden ingeklikt omdat het anders het plaatsen van geheugen in de eerste slot onmogelijk maakt
2. als je crossfire draait met 2 dual-slot kaarten, kun je geen pci-e meer gebruiken (ook al hieronder aangegeven)
3. voltage kan niet echt laag gezet worden... Maar misschien ligt het ook aan mijn gebrek aan ervaring met oc'en van de i7

pluspunten:
1. zeker het uiterlijk (met thor's hammer, ocz reaper geheugen en asus dark knight krijg je een mooie combo)
2. de prijs... ik heb mijn bordje uitgehaald voor 275 euro, wat toch 25 euro goedkoper is dan gezegd wordt... (heeft wel wat moeite gekst)
3. verbruik... als ik die vergelijk met de rampage 2 extreme, zit ik hiermee een aantal watt zuiniger (voor mensen die het uitmaakt dan)
4. het bios... ik vind het eigenlijk een hele fijne bios omdat alle oc dingetjes bij elkaar zitten en omdat er al namen van de profilen opgeslagen zijn (is wel leuk als je er de eerste keer naar kijkt)

SORRY, het is toch een behoorlijk verhaal geworden... ik zal er misschien een review over schrijven.
Ik vind het ook jammer dat Tri-SLI niet mogelijk is, bij een bord die bedoeld is om hoge scores te halen zou je dit wel verwachten.
diegene die er zoveel geld aan uitgeven, kunnen denk ik ook waterblokken halen waardoor het alsnog mogelijk zou worden ;)
Maar laten we eerlijk zijn, waarom zou je nu echt TriSLI willen doen? Het kost je een godsvermogen en ik moet zeggen dat ik zelfs met 1 GTX285 prima kan gamen op 2560*1600 en de settings @ max in de meeste games (volgens mij verraad ik nu gelijk waar de volgende review over gaat :+).
dus het is leuk om te patsen, maar niet meer dan dat. Voor die enkeling die echt wil patsen zijn er zat andere borden te vinden. Ik kan me goed voorstellen dat Foxconn zich daar niet echt heel druk om gaat maken.

[Reactie gewijzigd door TERW_DAN op 31 maart 2009 23:19]

Helemaal gelijk, maar aangezien het toch wel een beetje een patsbord is had ik het wel verwacht :)

Ik draai zelf sli met 2x een GTX280 en hierbij ben ik inderdaad nog geen game tegengekomen die meer vraagt.
Anoniem: 286793
31 maart 2009 21:39
Ik denk dat de asus p6t deluxe het beste voor je geld levert voor overclockers. Stabiel, ocen vanuit windows, sli en cf (geen triple). Voor 250 euro zeker niet gek hoor. Asus blijft gewoon een topmerk.
oc'en vanuit windows?

volgens mij bieden steeds meer fabrikanten dat (oa de foxconn, zoals al vermeld in de review), maar werkt het niet bepaald geweldig...

als je oc'ed in het bios, heb je meteen de POST test en het opstarten van windows als eerste tests of het stabiel is. zie mijn eerste (die lange) post bij dit artikel, mn dat stukje dat ik niet hoger kwam door mijn windows installatie.

ook vind ik het blauwe schermpje van het bios vertrouwder en nodigen die schuivertjes in oc programma's in windows uit om foute dingen te doen :)
OCen vanuit windows doet bijna geen enkel OCer met de meegeleverde tools. Het is leuk dat het kan, maar niet heel bijzonder. Iedere fabrikant heeft wel zoiets overigens.
Gigabyte heeft Easytune, MSI heeft DOT, Asus heeft het geïntgreerd in hun EPU (weet zo niet exact hoe ze het tooltje noemen).

En je hebt natuurlijk gelijk dat die tooltjes leuk zijn, maar de bios lijkt me vertrouwder, zeker omdat je dan gelijk kan zien of het systeem stabiel is tijdens booten of niet.
Ik heb de P6T nu niet getest, maar om eerlijk te zijn wat ik niet echt onder de indruk van dat bord moet ik zeggen toen ik het de eerste keer testte. Daarbij is Asus duur, als ik in de PW kijk zie ik borden voor een leukere prijs die een net zo'n mooie OCpotentie hebben.
leuk dat we nog eens een goed geplaatst PCI slot terug zien komen op zo'n high-end overclock moederbord (goed geplaatst in de zin dat er een SLI opstelling gemaakt kan worden, zonder genoodzaakt te zijn een 1-slot koeler te gebruiken). Ook een PATA aansluiting misstaat volgens mij niet (wie heeft er niet een dvdbrander liggen die enkel nog met een dikke kabel overweg kan, en waarom zou je een nieuwe kopen als je er nog een hebt liggen...).

Wat mij een beetje verbaasd is de nogal knullige hoeveelheid geheugenbankjes. Zo te zien zit je hier maximaal aan 3 geheugenrepen voor dit moederbord, wat gemakkelijk meer had kunnen zijn (met name voor een dik overklok bord waarvoor mensen veel geld betalen, die dan ook graag een sloot super geheugen hebben)

En het blok voor vloeibare stikstof / droogijs icm aceton... Zeker een mooie toevoeging, maar mensen die met LN2 spelen hebben vaak hun eigen apparatuur al staan. Sowieso, wat koel je dan eigenlijk met LN2? de southbridge?
over geheugenbankjes:

1. overclocken is doorgaans beter (stabieler, verder) met maar 3 geheugenbankjes... Vraag maar aan mensen met een rampage 2 extreme of een eclipse of ze alle 6 sloten bezet hebben...)
2. voordat de doelgroep (overclockers en mensen die modden en dus voor looks gaan) programma's gaan gebruiken die meer dan 6GB nodig hebben, is het bord toch al oud en zijn mensen er op uitgekeken.. (uitzonderingen zijn er altijd, voel je je aub niet aangevallen!)

over koeling:

ik koel zelf alleen met lucht, maar de heatsink op het NORTHBRIDGE kan vervangen worden door een LN2 blok of een waterblok... volgens mij staat het ook in het roundup en heb je er overheen gelezen
ik heb er niet overheen gelezen, ik vroeg me alleen af waarom je de northbridge gekoeld moest worden met LN2. Ik heb al wat filmpjes gezien van mensen die met vloeibare stikstof aan de gang gingen, maar daar werd eigenlijk enkel de cpu tot -200 gebracht en niet de chipset....

En daarbij, de northbridge, wat doet dat eigenlijk nog? Als de geheugencontroller in de processor zit, geeft de northbridge enkel data door richting de pci-e sloten en de southbridge. (waardoor zo'n ding aanzienlijk minder werk hoeft te verrichten). Vandaar dat ik mij afvroeg waarom de northbridge uitgerust kan worden met een bijgeleverd blok om stikstof of droogijs in te stoppen?
Goede vraag aangezien het bevriezen van de X58 chipset helemaal niets oplevert (in tegenstelling tot 965/P35/45/X38/48). Drie geheugenbankjes is m.i. meer dan voldoende, het is met 6 dimms een stuk lastiger overclocken.

[Reactie gewijzigd door Viss op 31 maart 2009 15:47]

Is dat niet ook zo omdat je de geheugencontroller nu automatisch met de cpu koelt (omdat die geïntegreerd is in de proc?).
Dat scheelt natuurlijk ook al flink wat in de northbridge.

Bij de P55s gaat dit mogelijk nog leuker worden, als borden enkel een southbridge hebben omdat alles in de cpu zit. Benieuwd of dat positief of negatief gaat uitvallen voor de OCers.
Vandaar dat ik mij afvroeg waarom de northbridge uitgerust kan worden met een bijgeleverd blok om stikstof of droogijs in te stoppen?
Patsfactor en een excuus voor de hoge prijs.
Idd het design is echt "Monsterlijk" te noemen. ( in de goede zin dan ) Mooie heatsinkconstructie en ook de kleuren zullen meerdere mensen aanspreken. Voor de rest ziet de feature list er redelijk goed uit. Ik zou het bord zelf niet direct aankopen als ik een I7 setup zou kopen, maar ik denk wel dat hij goed in de markt bij de modders en Oc'ers zal liggen.
Zoeken OC'ers niet juist naar een bord met zo weinig mogelijk gekleuter en vooral stabiel en met mogelijkheden om e.e.a. te verbouwen? Voor sommige modder wellicht leuk, maar echt modden is er niet meer bij als je alles kant-en-klaar koopt en alleen maar bij elkaar schroeft.

Die meegeleverde applicaties ziet er trouwens werkelijk te triest uit voor woorden. Maak dan gewoon een simpele skinable applicatie of ontwikkel er een (algemeen bruikbaar) open source applicatie voor zodat mensen dit soort dingen zélf mooi kunnen maken.
Ja kijk maar eens naar het aantal geheugen sloten, beperkt tot 3 om de stabiliteit te verhogen o.a. Allemaal van die puntjes die meetellen daarbij.
Tja als je flink geld uitgeeft aan een kast met raampje en verlichting en lichtgevende sata kabels etc
Dan wil je natuurlijk niet een gifgroen moederbord met roze onderdelen hebben die heel het effect verknald.
Of je moet toevallig een zuurstok mod in gedachten hebben.
Het is jammer dat dit bordje niet erg stabiel is bij OC. Dat merk ik met mijn eigen Foxconn bord ook wel als ik probeer te OC'en. Blijkbaar doet Foxconn op dat gebied nog iets niet helemaal goed. ;)
Dat maakt dit bord dus eigenlijk een mislukking. het bord is duur en heeft weinig functionaliteiten. Als het dan ook nog eens niet stabiel is blijft er weinig reden over om het te kopen.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het bord in de test een mislukt exemplaar was en de meeste andere borden prima overclocken.
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het bord in de test een mislukt exemplaar was en de meeste andere borden prima overclocken.
Dat kan inderdaad, helaas had ik natuurlijk maar 1 bordje. Maar als je sommige fouten zit in de bios dan denk ik echt dat hier nog niet helemaal goed over na is gedacht. Zo kwam ik op een gegeven moment deze tegen: http://tweakers.net/ext/f/kqTWGbLmdJesYknSnfEu59qb/full.jpg
Terwijl de cpu fan gewoon werkte :P
volgens mij moet ik dus heel erg blij zijn met mijn exemplaar :) ik ben geen erg rare dingen tegengekomen (in het bios).

er zijn wel wat andere opmerkelijke zaakjes geweest:

enigste wat ik raar vond is dat je EIST niet uit mag zetten als je gata oc'en, anders mag je niet boven de BCLK 160 komen

ook kwam ik een rare foutmelding (59) tegen van de debug displaytje op het mobo... maar het bleek aan mijn corrupte windows installatie te liggen...


maar ach, daar ben je tweaker voor en dat houdt je van de straat ;)

[Reactie gewijzigd door Nforcer181 op 31 maart 2009 15:44]

Anoniem: 272636
31 maart 2009 14:47
Nog iets, kijk eens hoe dicht de gaten bij elkaar zitten voor koelers van socket 775 en die van socket 1366. De foto kan bedriegen maar het lijk maar een paar milimeter. Kan dat niet doorscheuren?
doorgaans heb je een backplate bij fatsoenlijke koelers* (volgens mij bij alle koelers voor socket 1366) de volledige trekkracht van de koeler komt dus niet op het moederbord maa rop het backplate.

* niet bedoeld om mensen te beledigen met een koeler zonder backplate of om een discussie te starten over het nut van een backplate
Zo'n PCB is best sterk hoor. Ik heb er een S775 koelertje opgezet en die klikt goed vast. Ik heb niet het idee dat dat een ernstig zwak punt is. Dus doorscheuren zal niet zo gek snel gebeuren den ik.
Prachtig bord:
Voordelen:
PCI-slot op de juiste plaats voor een oudere geluidskaart oid.
Nadelen:
Wat als ik een dual videokaart setup (met dualslot coolers) wil en een raidcontroller die via pci-e loopt? probleem.
Onstabiel.
Duur.

In mijn ogen ben je met dit bord niet goed af als je extreem wilt overkloken.. als je valt op looks dan is dit een mooi exemplaar.
Jammer dat ze van FoxCon niet een stabiel bios er bij kunnen leveren, nu moet ik zeggen dat dat niet alleen een FoxCon probleem is ik heb in het begin ok met mijn Asus Rampage erg veel problemen gehad met geheugen dat niet herkend werd of op eens aan alle kanten kapot leek te zijn. Nar een vier tal verschillende geheugen setjes geluk en eindelijk het ding stabiel aan de praat. Vier bios updates later werkt het gewoon goed en kunnen ook de hier voor niet werkende geheugen modules gewoon in het bord gestoken worden zonder problemen.

Ik denk dat het gewoon een kwestie van tijd is voor FoxCon het bord stabiel heeft. Maar op dit moment kan ik het je af raden om zo'n onstabiel board te kopen het levert alleen maar hoodpijn op.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee