Ik heb geen thuisbatterijen, maar powerstations
Voorheen deed ik opladen wanneer de zonnepanelen leveren handmatig, ben niet altijd thuis als gepensioneerde motorrijder, want ook dat doe ik graag als de zon schijnt. Zo kan ik niet op twee plekken tegelijk zijn en wie weet rij ik in bewolkte hemel en schijnt de zon volop thuis of andersom. Gaan deze Energy Sockets (lees: slimme stekkers) mij daarin helpen?
Inleiding naar toepassing
Daar zijn ze (voor mij) een nieuw element aan toegevoegd, het was al langer, maar als je het niet wordt verteld kan je het ook niet weten. Het zijn de producten van het Nederlandse bedrijf HomeWizzard, de P1 meter dongel (links op de 2e foto hieronder) had ik al, daar kan je zien wat je verbruikt en wat je terug levert naar het vaste net in het salderen. Maar dat salderen is per 1 januari 2027 afgelopen, dus nu kan je experimenteren in goed voorbereid zijn. Einde van salderen bekent een nieuwe fase in het omgaan met de 'gratis' stroom van je zonnepanelen en voorkomen van teruglevering boetes bij de vaste en variabele energie contracten. Niets doen is niet slim en is de thuisbatterij eigenlijk wel de oplossing daarin?
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Voor velen met een dynamisch energie contract komen de thuisbatterijen in beeld wie ook nog zijn elektrische auto wil laden Geen EV? Dan neem je minder panelen, of je gaat opslaan. Maar heel veel huishoudens en dat zijn er echt heel veel met name de huurwoningen is een thuisbatterij een obstakel in toestemming krijgen, bij zonnepanelen capaciteit van +5 kWh. Ik en heel veel andere huurders of mensen met koopwoning met te klein dak die te weinig panelen (onder de 4 kWh effectief) is een thuisbatterij geen optie
). Wat dan? Daarom koos ik voor dikke powerstations. Die zijn niet brandgevaarlijk met hun LFP (LiFePO4) batterijen, temperatuur regulerend en beschermd tegen overspanning, hoef je geen toestemming te vragen bij de verhuurder.
*) De plug & play thuisbatterij is in zoverre een optie omdat je geen elektricien nodig hebt en overal in het huis kan plaatsen waar hij niet in de weg staat bij een geaarde stekkerdoos, maar het grote nadeel is dat hij maar 800 Wh (per groep) kan terug leveren, is het het een hele dikke met 4 tot 10 kWh, kan je de wasmachine op laten draaien. Ik zal eerlijk zijn, ik vind het interessant maar weet het fijne er niet van. De dikke powerstation en de thuisbatterij kan je veilig in huis plaatsen, zijn niet brand of explosie gevaarlijk, het zijn LPF (LiFePO4) batterijen die al toegepast werden in caravans (mover), campers (huishoud accu) en nieuwste EV's.
Ze zijn zwaarder, hebben een dikke omvormer ingebouwd voor de zuivere sinus en de interne temperatuur is geregeld door software en ventilatoren, die minder dB produceren dan een non-frost koelkast, maar niet ingebouwd in kasten mogen worden tenzij er een van 2 zijden ventilatie roosters zijn voor goede luchtstroming. Dit geldt voor de plug & play thuisbatterij als voor de powerstations.
Naast HomeWizzard timmert ook
Anker Solix met de Solarbank in de plug & play thuis batterij systemen, in beiden is massa = kassa, hoe meer kWh opslag, hoe meer je relevant effectief bespaart.
Wat is het verschil?
Thuisbatterij kan opslaan en thuis leveren maar als het netwerk dat wil, jouw opgeslagen stroom terug laten leveren aan het net, daar krijg je een nette prijs voor (wordt niet gezien door de belastingdienst als bij inkomen), wel minder dan je zelf betaald en je kan de btw aftrekken van de aanschaf in combinatie van met een dynamische energie contract. Daarin blijft salderen nog wel bestaan, zolang de overheid daar zijn beloftes nakomt, tijd zal het leren.
Een powerstation, feitelijk grotendeels het zelfde apparaat, kan niet terugleveren aan het vaste net, maar bespaart wel meer in je eigen gebruik, daar ga ik wat meer uitleg op geven, want in de media wordt hierin wat scheef gekeken, te veel op thuisbatterijen te weinig op powerstations die een meer outdoor stroom voorziening imago heeft, maar in thuisgebruik efficiënter is dan een thuisbatterij in terug verdienen.
Waarom zou je terug willen leveren? Mijn ervaring is dat NIET terugleveren meer bespaard op je energie rekening en veel eerder powerstations terug verdient dan met thuisbatterijen
Thuisbatterij wordt interessant als je nog steeds te veel teruglevert dan je kan opslaan, maar die 800 watt beperking drempel zorgt er wel voor dat de terugverdien tijd in het terugleveren lang is, je haalt wel meer terug in besparen in afname, daar zit de grootste marge. Vind 'terugverdienen' eigenlijk een verkeerde woordkeuze, het wekt €€ tekens in de ogen terwijl het toch erg beperkt is, 'bespaarmodel' vind ik beter gekozen.
Je krijgt minder betaald voor wat je teruglevert dan wat je zelf van het vaste net trekt, met de HomeWizzard thuisbatterij is dus de terugverdientijd bijna 7 jaar bij een
test van
Tweakers, mede omdat die beperkt is tot max 0,8 kWh in terug leveren per groep. Als je terug levert, heb je automatisch minder opslag capaciteit voor eigen gebruik en als de thuisbatterij ook nog eens het nachtverbruik & sluimerspanning reguleert blijft er weinig meer over met een opvolgende grijze of meer dagen, want zo (en zeker in de periode oktober ~ maart) is de zon geen vanzelfsprekendheid de volgende dag en in die periode ook nog een kortere venstertijd rond de kortere dagen maanden. Je voelt hem al ... de slimme stekkers die opladen efficiënt reguleren en die zijn juist ook voor de dikke powerstations van belang in dat beetje sprokkel zon momenten.
Ik lever niks terug in die zin dat ik er geen verdien model achter heb, alle energie die ik opsla is voor eigen gebruik, dus ik betaal minder aan het vaste net stroom omdat ik stroom gebruik van mijn powerstations (en die zijn opgeladen door de zonnepanelen) en met mijn bespaar model levert het meer (en eerder) geld op dan het terugverdien model bij een dynamisch energie contract met een thuisbatterij. Energie maatschappijen zijn maar wat blij met jullie, hoeven zij niet te investeren in energie opslaan

Natuurlijk lever ik terug wat ik naast eigen gebruik niet meer kan opslaan, maar krijg daar amper wat voor terug, het salderen tot 1 januari 2027 streept nog in de balans weg, daar is het nog nuttig in, maar vanaf 2027 is zoveel mogelijk opslaan in wat je niet gebruikt de win-win factor en massa = kassa, daar kom ik verderop in de review op terug.
Waarom zou je voor een lagere prijs terugleveren dan je afneemt van het vaste net? Ik heb dat nooit begrepen, je mag dan wel salderen behouden, maar betaal daar een beste prijs voor (sigaar uit eigen doos) ontdek de powerstation die minder kost ondanks de btw erop in kWh opslag, ik shop alleen als er aanbiedingen zijn, dus dat is prijs benchmark in vergelijken en die vind je terug in al mijn reviews over mijn powerstations. Met zowel de thuisbatterij als met de dikke powerstations is: Massa = Kassa. Hoe meer opslag (afhankelijk van gezinssamenstelling) hoe efficiënter je kan besparen in afnemen van het vaste net stroom en kom je reeks van grijze dagen langer door. Heeft wel een beste investering plaatje die niet voor iedereen is vastgelegd vanuit inkomen.
In mijn geval toen ik mijn auto moest vervangen koos ik voor oudere minder luxe occasion om zo wat geld over te houden voor de aanschaf van de powerstations, die ik alleen kocht in de korting perioden. Het leven bestaat uit keuzes, al weet ik dat niet iedereen dat heeft, maar heb je dat wel is dit er wel eentje om te overwegen, dikkere auto en hogere energie kosten of een minder opzichtige auto met de mogelijkheid om te besparing op je energie kosten. In dat laatste bespaar je op beiden en houd direct meer over elk jaar op de energie rekening en terug verdienen van je investering in een aantal jaren, de auto kost alleen maar geld
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
(afbeelding: mijn huis situatie hoe ik de Sockets gebruik in combinatie van de powerstations gestuurd door de HomeWizzard app en de P1 poort dongel)
Nu heb ik de Energie Sockets erbij, dat zijn slimme stekkers die samenwerken met de P1 Dongel van de slimme meterkast. Zodra de zonnepanelen leveren, schakelt de socket in die op actief staat in opladen van mijn powerstations. Vanmorgen (20 november) met de volle zon in Twente kon ik dat mooi zien, het werkt en ik hoef niet meer handmatig op te laden. Ik schakel wel de sockets handmatig met het knopje wat boven op zit uit, als de powerstation volledig vol geladen is, als ik dat niet doe gaat hij weer opladen als er weer wat is verbruikt, dat is niet goed voor de levensduur van de batterij (je telefoon laad je ook pas weer op bij 20% en zo doe ik dat ook met de powerstations, het verlengt de levensduur en degradeert minder snel.
Ik heb 3 van die Energy Socket slimme stekkers voor de grootste 3 powerstations. Ik kan 16 kWh maximaal per dag opladen wat ik heb aan powerstations. In vorig stookjaar had ik al
1 powerstation van 1,1 kWh opslag (aanschaf van € 549,=) terug verdiend, was toen nog niet volop met panelen en powerstations bezig, dus dit jaar verwacht ik een besparing van € 829,= op mijn vaste net verbruik, dan heb ik mijn recente aanschaf van de
Anker Solix BP2600 expansie batterij op de
F2600 terug verdiend.
Installatie
Mijn advies, bekijk de video van YouTube (hieronder) eerst. Er zit een compacte handleiding bij in het doosje. Open eerst de app en ga naar product toevoeren. Stop de stekker in de stekkerdoos en hou de knop ingedrukt totdat hij blauw kleurt. Hou je telefoon vlakbij de stekker en zodra hij wordt gevonden en herkent kleurt hij groen. Dan pas kan je beginnen met de instellingen, je geeft de socket een naampje waar hij in de stekkerdoos zit (woonkamer, keuken of iets anders) en selecteer in het keuze menu waar je hem voor gebruikt, bij mij was dat: batterij. Daar stel je in wanneer deze moet laden bij hoeveel watt als de panelen leveren.
De werking van de slimme stekker (fijn tunen in de app)
Op de app kan je zien of hij online (via je wifi thuis) standby staat. De led-ring verlichting op de stekker gaat dan uit en gaat pas groen branden als hij ingeschakeld stroom levert (mijn batterij op laad). In de app kan je die groene led ring verlichting dimmen als je hem te fel vind, daar hebben ze goed over na gedacht.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
In mijn situatie schakel ik de stekkers handmatig met het knopje uit (bovenop de stekker), als de powerstation volledig is opgeladen, ik schakel hem weer in als mijn powerstation rond de 20% resterende lading zit, zodat hij weer mag laden als de panelen voldoende leveren, dit moet je nog wel bevestigen in de app (vergeet niet op te slaan bij
ELKE andere instelling, ik vergeet dan nog wel eens, misschien een update in versie 3 als HomeWizzard dit leest: automatisch opslaan).
Die drempel dat hij weer gaat laden in de standby ingeschakelde stand kan je instellen, bij hoeveel watt boven je vaste gebruik hij mag inschakelen, met hoeveel watt hij mag laden stel ik weer in op de Anker-app van mijn Solix powerstation, dat kan van af 200 watt tot 2200 watt.
Samenvattend:
- Met de
HomeWizzard App stel ik per slimme stekker apart in
bij hoeveel zonnepaneel stroom in wattage hij mag laden
- Met de
Anker App (in mijn geval) daar stel ik in
met hoeveel watt de powerstation mag laden, dat varieert van 200 tot 2200 watt. Zitten er twee dikke powerstations in dezelfde groep moet dat minder zijn om niet de 3600 watt te overschrijden. En ja de stekker wordt wat warm.
Update na dag 2 ervaringen
Hierin weer wat geleerd, ik heb de vorige tekst weggehaald, omdat wat ik stelde niet klopte. Het uitschakelen om te gaan laden zit gewoon in de app, was iets te voorbarig. Wat was er gebeurd? Ik had de Socket in de keuken uitgeschakeld op het knopje boven op de stekker, maar hij ging toch laden, dat wilde ik voorkomen door een schakelstekker er tussen te plaatsen, maar dat bleek achteraf een voorbarige onnodige handeling te zijn. Ik had de app instellingen niet goed begrepen. Bij de betreffende Socket tabblad scrol je omlaag naar item:
Slimme taken. Daar tik je op en je komt in een nieuw tabblad en veeg Zonnetaak
UIT en tik:
Opslaan aan. Nu is het opgeslagen dat hij uitgeschakeld is. Verandering van instellingen moet je dus wel bevestigen en dat had ik niet gedaan.
Update na 4e dag
Het is zondag de 23e november, net weer wakker na een ochtend hazeslaapje
Formule 1 gekeken vanmorgen heel vroeg om 04.30 uur opgestaan voor koffie en tosti) en had de 'Keuken' weer geactiveerd in ingesteld staan op 150 watt (dat bij mij de grens van basis verbruik, CV pomp, koelkast etc) Met het hele koffie zetten tijdens de race en nog meer tosti's plus wat ik de avond ervoor (patat uit de airfryer) gebruikt had stond de Anker Solix F2000 op 63%. Mooi om een testje te doen tijdens mijn hazeslaapje. Het zonnetje had zo zijn korte momentjes en daar in heeft de slimme stekker gepakt want hij stond nu op 100% vol. --- nu weet je waar de uitdrukking: slapend rijk worden, vandaan komt ---
De keuken stekker weer uitgeschakeld via de schakelaar op de stekker, maar dat moet je in de app nog bevestigen (ga naar instellingen > apparaten > mijn 1e stekker: 'Keuken' > scrol omlaag naar:
Slimme Taken >
Zonnetaak en veeg de schakelaar naar links, dan is hij volledig uitgeschakeld als je
opslaan aan tikt, daar stel je ook in bij hoeveel over capaciteit van de zonnepaneel in watt je wilt laten inschakelen.
Nu richt ik mij op de 2e slimme stekker die 'TV Omgeving' heb genoemd (daar staat de dikste Anker Solix combinatie, de F2600 & BP2600 goed voor 5,2 kWh opslag, die was voor 40% nog vol in de BP2600 de uitbreiding batterij, daar een testje doen voor een korte bijllading (even puur voor deze review) Via de app weer naar de
Slimme Taken en de schuifbutton naar rechts gezet en wattage op 150 watt gezet en
opslaan (rechts boven). Dan naar de Anker App en ingesteld op 200 watt laden.
Toen kwam de zon flauw door en de slimme stekker sprong op groen, vervolgens checkte ik eerst op de
HomeWizzard App hoeveel watt overcapaciteit er is, dat was 800 watt en ging naar de Anker App van de Anker Solix F2600 powerstation en stelde daar het laden in op 500 watt, veiliger marge in het fluctueren van hoeveelheid beschikbare wattage en het laden begon precies zoals ik het had ingesteld en ging vanzelf weer uit (groene led op de slimme stekker gaat uit), ik heb de schakelaar op de stekker weer uitgezet en in de app bij Slimme Taken weer de stekker uitgeschakeld (niet vergeten dat weer op te slaan) en nu is hij uit. Krijgen weer ruim 2 grijze dagen in vooruitzicht, eerst maar eens dikke 5 kWh leeg trekken uit de powerstation en zo verbruik ik geen dure stroom van het vaste net. Vele kwartjes in € per dag maakt een dik bedrag over een jaar en dan betaal je ook weer nog minder de belastingen er over.
Als je de slimme stekkers via de app uitgeschakeld had ter voorkoming dat de stekkers laden gaan activeren terwijl de batterij nog niet voldoende leeg is, maar je wilt toch laden, hoef je niet eerst in de app te ontgrendelen, maar volstaat door simpel op de schakelaar van de slimme stekker te drukken, de led-ring gaat groen aan en hij is actief (ondanks dat je hem op de app nog uitgeschakeld hebt staan), dat betekent dat je hem ook weer op de stekker moet uitschakelen als je wilt stoppen, dan staat hij weer op standby zoals hij op de app is ingesteld.
---------------------------------- einde update ----------------------------------
Mijn derde socket stekker schakelaar nog niet in gebruik, maar dat komt er wel aan, die is voor de Anker Solix F2000 & BP2000 combinatie bij mijn werk-PC's corner, daar moet ik eerst plaatsmaken en wat kabels verleggen omdat ik de HP Omen (en de HP-Opa: oude Z440 workstation die op W10 draait en niet op internet is aangesloten, voor de fun activiteiten o.a. de door mij favoriete kaartspelletjes die zijn oorsprong had vanaf Windows 7 en via de Web senioren t/m Windows 10 werkt en in 11 niet) niet via de batterij geschakeld wil hebben en de monitoren, mixer en de andere standby stroomvreters wel. Zo schakel ik sluipverbruik ook mee uit, maar met de HP Omen & HP-Opa wil dat niet, na opstarten gaat hij weer uit als ik hem via de batterij schakel, dus die moet ik dan gescheiden houden.
(meer ervaring updates komen hier zodra er weer wat te melden is, maar jullie lezers, jullie kunnen ook je ervaringen kwijt, want weten en ervaringen kan je met elkaar vergelijken, dus klim in de pen in de reacties, als je ook deze sockets hebt van HomeWizzard, ik krijg meldingen en ga graag met jullie in interactie waar we ervaringen en tips met elkaar kunnen delen, blijf wel bij het onderwerp)
Abonnement van € 0,99 per maand bij toegang tot exclusieve functies met Energy+
Gebruik je de HomeWizard producten, dan heb je automatisch toegang tot de gratis functionaliteiten van de HomeWizard app. Met een
Energy+ abonnement krijg je nog eens toegang tot meerdere exclusieve functionaliteiten. Voor maar €0,99 per maand of €11,95 per jaar.
Hieronder meer over die extra's in het abonnement (kan je o.a. via Google Pay betalen) de teksten zijn van de HomeWizzard website (kopieër en plak)
Koppel je omvormer in de app, in een paar simpele stappen én zonder additionele producten. Zo zie jij hoeveel energie je zonnepanelen opwekken en hoeveel stroom je bruto in huis verbruikt (P1 poort dongel) data verrekend met opwek via je zonnepanelen. (SolarEdge, GoodWe, Growatt, SMA, Enphase, Huawei, Solax, APsystems, Solis)
Inzicht in zelfconsumptie. Bereid je voor op de afbouw van de salderingsregeling door nu al bewust om te gaan met je zonne-energie. Zie hoeveel van jouw opgewekte stroom je verbruikt. Hierdoor weet jij of je nog iets kan verbeteren. Hoe meer zonnestroom je direct gebruikt, hoe meer je bespaart. Elke kWh die je vanuit je eigen opwek haalt, scheelt een kWh uit het net. Dat scheelt energiekosten en je bent lekker duurzaam bezig!
Sluipverbruik inzichtelijk. Energy+ analyseert het totale continue verbruik in huis. Met de standbygrafieken zie je hoeveel continu verbruik er in jouw woning is. Heb je een hoog sluipverbruik, dan kan je op zoek gaan naar de boosdoener, je sluipverbruik verminderen en zo geld besparen.
Schakelen op dynamische tarieven. Zet jouw apparaten aan wanneer de energie het goedkoopst is. Zo maak jij optimaal gebruik van de stroomprijzen die elk uur veranderen. Dit doe je met de
Energy Socket en Energy+. Geef aan hoe lang je wilt dat de Energy Socket aanstaat en of deze tijd aaneengesloten moet zijn.
Meerdere jaren opslag. Behoud jouw data, bij welke energieleverancier je ook zit. Met Energy+ sla je jouw data langer op dan de gratis 12 maanden. Vergelijk jaren en seizoenen met elkaar en doe nieuwe inzichten op. Volledig onafhankelijk. Wissel je tussendoor van energieleverancier of type contract dan is dat geen enkel probleem.
Weet wanneer er iets mis is. Ontvang notificaties bij afwijkend stroom-, gas- of waterverbruik dankzij slimme, lerende algoritmes. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en houd je grip op je energie- en waterkosten.
Exporteer je data. Liever zelf aan de slag met je energiedata? Exporteer de data van je grafieken om te analyseren in Excel of voor je eigen opslag. Dankzij instelbare periodes heb je de volledige controle.
Inzicht in 3-fasen. Krijg inzicht in de individuele fases van je P1 Meter (indien je slimme meter dit ondersteunt) of kWh Meter. Zo zie je in de ‘nu’ en ‘dag’ weergaven exact hoeveel stroom elke fase gebruikt.
Inzicht in netspanning. Ben je benieuwd of je omvormer uit kan vallen doordat er te veel zonne-energie wordt opgewekt in de buurt? Met de overvoltagegrafiek weet jij het! Voorkom een te hoge netspanning en mogelijke uitval van je omvormer. Is jouw slimme meter
SMR-versie 5 of hoger? Dan speel je deze grafiek met Energy+ vrij.
Schakel op zonne-energie. Maak optimaal gebruik van je zonnestroom door jouw Energy Socket te schakelen met een zonnetaak. Zo verschuif je jouw elektriciteitsverbruik moeiteloos naar momenten waarop je meer zonnestroom opwekt dan je verbruikt. Zo voorkom je onnodig terugleveren. Extra duurzaam!
---------------------------------
Disclaimer! ------------------------------
Alles wat ik beschrijf zijn mijn eigen ervaringen op mijn thuisgebruik in mijn huishouden, die kan verschillen met jouw situatie waar weer hele andere cijfers uit voort kunnen komen. Geen garanties dat mijn beschrijvingen en ervaringen, ook bij jou zou kunnen zijn, alles hangt ook af van consequent handelen hierin.
---------------------------------------------------------------------------------
Tekst gaat verder onder de afbeelding
(afbeelding: nieuwe lay-out van de HomeWizzard-App)
Update Ervaring 8 december 2025
De HomeWizzard-app heeft een nieuwe update in de oulook als weergave. Nu had dat die grafische afbeelding van het huisje wat minder fors mogen zijn, ziet er leuk uit, maar alsjeblieft verklein dat naar minimaal de helft, uiteindelijk gaat het om de registratie van de verbruiken en laden of ontladen.
Meteen even een tussenstand in gebruikservaring, deze grijze reeks van de donkere dagen voor de kerst met de korte venstertijd van de panelen (10.00 uur ~ 16.00 uur) waarvan effectief tussen 11.00 en 15.00 uur, wie net als ik de panelen op pal zuid hebben liggen, ik best wel nu met mijn 16 kWh opslag gewoon te kort kom, vandaag geef ik de voorkeur aan de Anker Solix F2000 in de keuken om bij te laden, om het beetje wat de panelen nog leveren mee te pakken, moest wel handmatig activeren (knop op de stekker, met app instelling 6 uur vast) omdat de drempel van 150 watt voor activering nog te laag was.
Ja het is niet anders, hoe mooi het is om energie op te slaan, in deze donkere maanden met meerdere grijze dagen achter elkaar, loopt je opgeslagen zonnepanelen energie snel leeg en dan heb ik nog een 1-persoon huishouden, wat zou dat zijn in een 4-persoons huishouden
Met mijn 16 kWh opslag ga je dus never nooit zelfvoorzienend worden, de verdere investering wordt te kostbaar voor die periode in oktober - maart, realistisch niet verantwoord waar op zich massa = kassa is in opslag, draait dat de nek om in de grijze dagen reeks. Nu het salderen er nog is, kan ik wat eerder weer herladen omdat ik in balans nog steeds meer teruggeleverd heb dit jaar, maar wat vanaf 2027?
Blijf deze review-blog volgen in de updates, deze hou ik actueel in mijn experiment in vooruit lopen naar einde salderen in zonnepanelen energie opslaan. De slimme stekkers spelen een duidelijke onmisbare rol hierin en of je ze nu van HomeWizzard hebt of een ander merk, dat lijkt meer op een voorkeur van smaak, je hebt ze wel degelijk nodig als je de opslag zo effectief mogelijk wil optimaliseren. Ik had ze ook van Anker kunnen kopen, maar kon daar weinig of geen reviews over lezen en waren ook fors duurder. Nog geen mindering in de sterren waardering, ze doen nog steeds wat ze moeten doen, nog geen defecten.
Meer reviews van mij
Vind je dit een goed leesbare review, ik probeer het altijd met een lage drempel de praktijk te beschrijven en bespaar nooit in tekst, lees dan ook mijn andere reviews over Anker producten (powerstations & hubs), Blu-ray spelers, Witgoed, Samsung tablets, Computers etc, ik draag graag bij en ben ook interactief met de reacties er onder die ik altijd zeer waardeer.
Direct naar de website van
HomeWizzard over de Energy Socket (slimme stekker)
Uitleg over de Energy Socket in review video:Het einde van de salderingsregeling?