Kokoon Nightbuds (Grijs) Review

PeacekeeperNL
10 januari 2023, laatste update op 25 april 2023, 10.973 views Product gekocht

Kokoon Nightbuds (Grijs)

De Kokoon Nightbuds zijn een pittige investering voor je nachtrust. Of ze wat voor jou zijn is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Voor mij was dit niet de beste keuze en in deze uitgebreide review lees je waarom! Benieuwd geworden naar mijn ervaringen? Lees dan snel verder!

Pluspunten

• Mogelijkheid tot afspelen eigen muziek/podcasts/audiobooks
  • Zeer dun en pasvorm naar wens af te stellen
  • Comfortabel
  • Maskeren omgevingsgeluid
  • (Beperkte) slaaptracking mogelijk

Minpunten

• Pittige investering
  • Geen laadcase
  • Continu bluetoothverbinding vereist
  • Voor Kokoon geluiden is actieve internetverbinding nodig
  • Na bijna half uur ‘lasmoment’ hoorbaar in Kokoon geluidsfragment
  • Maakt geen ‘seal’ in mijn gehoorgang

3 van 5 sterren (Voldoende)

Historie:
• 20230110 - Initiële review

Inleiding

Eerder schreef ik al een goed gelezen en beoordeelde review van de Bose Sleepbuds II (verder “Sleepbuds”). Vandaag voeg ik hier een uitgebreide review van de Kokoon Nightbuds aan toe (verder “Nightbuds”). Zie ook mijn review op Slaapwijsheid.

Mijn Sleepbuds hadden onlangs voor de tweede keer in twee jaar tijd problemen. Hierop besloot ik om een keer iets anders te proberen, en zodoende kwam ik bij de Kokoon Nightbuds uit. Er zijn ook andere alternatieven, hoewel de keuze geen reuze is helaas. Ondanks de enkele alternatieven had ik mijn oog laten vallen op het concept welke door Kokoon wordt aangeboden.

Ik heb deze via de officiële Kokoon website besteld en middels de dienst Huifkar naar Nederland laten overkomen. Kost wat, maar was uiteindelijk alsnog behoorlijk goedkoper dan via een Nederlandse webshop te bestellen.

Met een prijs van (op moment van schrijven) 174.99 euro exclusief eventuele kortingen is het goedkoper dan de Bose Sleepbuds. Mocht je ze willen bestellen via de officiële website van Kokoon, vergeet dan geen kortingscode op te zoeken. KOKOON5 werkt op het moment van schrijven (en het afgelopen halve jaar al) om 5% korting te krijgen. Ik heb niet actief gelet op andere kortingscodes.

Maar nu, snel door naar de review!

Unboxing

De Nightbuds komen keurig verpakt in een doos die NET NIET door de brievenbus past (zo jammer). Eenmaal de verpakking geopend vind je daarin een hardcase met daarin de Nightbuds, een beknopte handleiding, USB-A naar USB-C kabel en nog verschillende maten siliconen sleeves voor de Nightbuds.

Jammer vond ik dat de opbergcase niet ook fungeert als laadcase, zoals dat bij de Sleepbuds wel het geval is. Wel voelt de opbergcase stevig en relatief luxe aan. Het ‘hart’ van de Nightbuds zit er stevig in vast, in een stuk schuimrubber. De oortjes kunnen vrij bewegen maar de kabels ervan zijn relatief stug waardoor het niet zomaar een kant op schiet. Het komt eigenlijk altijd terug in de ‘normale’ vorm.

Gebruik

Om gebruik te maken van de Nightbuds is het ten zeerste aan te raden de MyKokoon app te installeren. Een nadeel van deze app vind ik dat je verplicht moet inloggen. Dit kan (op Android) door het aanmaken van een account bij Kokoon, of door gebruik te maken van je Google account.

Zodra je eenmaal bent ingelogd, kun je de Kokoon Nightbuds selecteren. Vervolgens vraagt de app om je Nightbuds op te laden. De LED begint dan groen te knipperen, maar stopt hier na enkele keren knipperen mee. Dat vond ik het meest verrassende, omdat ik zo niet direct zag wanneer de Nightbuds waren opgeladen. Door kort op de O-knop te drukken komt het groene ledje weer terug, waarbij knipperen aangeeft dat ie nog laadt, of continue branden als ie volledig is geladen.

Na het laden word je geleid naar het pairen, doorloop de stappen en dan kun je door naar het ‘wearen’. Hier wordt (nogmaals) expliciet vermeld dat je de kabel niet moet over-stretchen wanneer je de Nightbuds hanteert/omdoet. Ook wordt geadviseerd om oorbellen/sieraden uit te doen en (indien van toepassing) haar aan de kant te doen.

Stockfoto van Kokoon website

Het kastje van de Nightbuds draag je in je nek. De oortjes trek je voorzichtig tot aan je oren, en nog net iets er voorbij. Vervolgens kun je de siliconen oortjes voorzichtig indoen. In de stappen in de app wordt uitgelegd wat de juiste pasvorm is, en kun je dus de sleeves aanpassen naar een andere maat indien gewenst. Het ‘omdoen’ van de Nightbuds krijg je vanzelf een handigheid is en is in principe best makkelijk. Ook voel je hem vrijwel niet zitten.

Bij het dragen merkte ik eigenlijk al direct dat de Nightbuds het omgevingsgeluid niet zo goed uitsluiten als de Sleepbuds dat doen. De Sleepbuds lijken een betere ‘seal’ te maken in mijn oren, wat al zorgt voor de nodige demping van omgevingsgeluid. Dit heeft als resultaat voor mij dat ik de Nightbuds wat harder moet zetten, om het omgevingsgeluid voldoende te maskeren zodat ik er geen last meer van heb. Het voordeel is dat er knoppen op het kastje in je nek zitten waarmee je het volume kunt bedienen.

Een volgende tegenvaller was dat de Nightbuds geen phonefree mode kent zoals Bose dit heeft. Je hebt dus altijd je telefoon nodig om er gebruik van te maken, en ook altijd op zijn minst een bluetooth verbinding nodig.

De Nightbuds hebben verder in het rechter oortje een ingebouwde hartslagmeter. Deze is bedoeld om je slaap te tracken, zoals health wearables zoals bijvoorbeeld de Garmin Fenix 7X, Samsung Galaxy Watch of Fitbit dat ook kunnen. De slaaptracking is echter wel vrij basic, en hiervoor zou ik hem zeker niet aanschaffen. De eerdergenoemde health trackers zijn daar velen malen beter in.
Charging case
Nog iets wat ik dus wel miste aan de Nightbuds, is de charging case zoals de Sleepbuds hebben. Zo start je iedere nacht gegarandeerd met een opgeladen hoofdtelefoon, en hoef je alleen eens in de zoveel tijd de case op te laden.

De Nightbuds hebben een accuduur van ruim 10 uur, wat voldoende is om een nacht mee te kunnen gaan. Dit resulteert er dus wel in dat je ze iedere ochtend weer aan de lader moet hangen. In dat opzicht zou een charging case dus wel praktisch zijn. Blijkbaar was er vaker vraag naar en heeft Kokoon deze in ieder geval ontworpen en ontwikkeld, aldus een update op hun Kickstarter pagina. Ik kan er echter verder weinig van vinden en ook is deze op het moment van schrijven via de website (nog) niet te bestellen. Mogelijk dat dit in de toekomst wel nog wijzigt, al zou ik gezien het tijdsverloop sinds de eerste aankondiging op Kickstarter ervan wel verwacht hebben dat deze inmiddels beschikbaar was.

Repareerbaarheid

Over de repareerbaarheid van de Nightbuds kan ik vrij kort zijn. Buiten het vervangen van de siliconen sleeves valt er zo op het oog weinig te vervangen of repareren voor de gemiddelde consument.

Een zeer handige Tweaker zou wellicht het product nog netjes open kunnen krijgen, om zodoende bijvoorbeeld de interne accu of andere componenten te vervangen, echter zou ik dat zeker niet adviseren en gaat dat zelfs mijn expertise te boven.

Al met al zullen de Nightbuds dus niet een award winnen voor repareerbaarheid, maar dat zou ik er ook niet van verwachten. Het moet wel tegen een lichte mate van zweet kunnen, omdat je ’s nachts altijd wel iets zweet.
Terug naar boven

Een nieuw hoofdstuk wat ik wil proberen, en bij een enkele review inmiddels ook al heb geplaatst, is mijn ervaring met de klantenservice. Je koopt een product, maar daar hoort natuurlijk ook aftersales bij, een stukje ondersteuning. Aangezien ik inmiddels redelijk wat ervaring heb gekregen met de klantenservice van Kokoon, lijkt me dit een mooi punt om wat nuttigs hierover te schrijven.

Kokoon heeft een ’30 night trial’, zodat je het product dus dertig dagen mag proberen, niet tevreden, geld terug. Initieel had ik wat problemen met de Nightbuds, doordat ik de exacte werking van het product niet op deze manier had verwacht en ik de werkwijze van de Sleepbuds gewend was. Derhalve had ik contact opgenomen met de klantenservice met een aantal vragen.

Helaas duurde het bijna twee weken alvorens ik hier reactie op kreeg, en had ik inmiddels al deels het antwoord op mijn vragen proefondervindelijk uitgevogeld. Uiteindelijk heb ik besloten de Nightbuds niet te houden, maar binnen de geboden 30 nachten zichttermijn retour te sturen. Dit kost me helaas wel (internationale) verzendkosten naar Ierland, maar het zij zo. Helaas bleek ook hierin de klantenservice niet vlot te reageren, daar het invullen van het retouradres nogal een uitdaging bleek te zijn, waar de klantenservice van PostNL ook niet bij kon helpen…

Op het moment van schrijven, 10 januari 2023, is mijn product reeds een maand onderweg/retour, wellicht reeds afgeleverd. Helaas heb ik mijn aankoopbedrag nog niet terug mogen ontvangen.

Al met al vind ik de klantenservice wel vriendelijk, echter vind ik de reactiesnelheid bedroevend. Om het nog steeds op Covid te gooien, vind ik persoonlijk een slap excuus, hoewel ik de actuele situatie in Ierland (thuisbasis Kokoon) natuurlijk niet weet.
Terug naar boven

De Kokoon Nightbuds zijn een pittige investering in een goede nachtrust. Of dit voor jou het waard is kan ik je niet vertellen. Zowel de Nightbuds als de Bose Sleepbuds II hebben ieder zo hun voor- en nadelen, en voor mij bleek uiteindelijk Bose de terechte winnaar. Dit hoeft echter niet te betekenen dat dit voor jou ook geldt.

De voordelen van de Nightbuds zijn dat je, naast een beperkte library vanuit Kokoon, ook eigen muziek en geluiden kunt afspelen. Verder is er een (beperkte) mate van slaaptracking mogelijk. Daarnaast zijn de Nightbuds een stuk dunner dan de Sleepbuds, wat voor sommige mensen erg prettig kan zijn. Zelf heb ik geen last van mijn Sleepbuds, maar ik kan me zeker inbeelden dat er mensen zijn waar de beperkte dikte van de Sleepbuds nog te dik is om comfortabel te kunnen slapen.

De nadelen zijn voor mij dat je continu een Bluetooth verbinding dient te behouden met de Nightbuds. Als je de geluiden van Kokoon zelf wilt afspelen, dien je op dit moment zelfs nog een actieve internetverbinding te behouden, wat voor mijn gevoel juist averechts kan werken voor een goede nachtrust. Daarnaast, maar dat ben ik, stoorde ik me mateloos aan het ‘lasmoment’ waarop het geluidsfragment weer begon met opnieuw afspelen.

Door middel van een (voor mijn gevoel) eenvoudige crossfade, wat geheel op je telefoon plaatsvindt, zou dit frustratiepunt zo zijn opgelost. Tot slot sluiten de Nightbuds omgevingsgeluiden minder goed af vergeleken met de Sleepbuds. Deze laatste creëren een betere ‘seal’ in mijn gehoorgang, wat al voor een aardige demping zorgt zonder de white noise geluiden.

Al met al waren deze nadelen voor mij té overheersend en heb ik besloten om, voor nu, bij de Bose Sleepbuds te blijven. Maar ook die zijn niet feilloos, zoals je in de verschillende updates van die review kunt lezen.

De ontworpen charging case, zover ik heb kunnen nagaan helaas nog altijd niet te koop

Afsluiting

Heb je aan de hand van mijn review nog vragen over de Kokoon Nightbuds, stel ze gerust hieronder in de comments. Heb je een foutje gespot of heb je aanvullingen op de review? Stuur me dan met liefde een PB'tje!

En last but not least, als je het einde van deze review hebt gehaald, hartelijk dank dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen (en eventueel een reactie achter te laten)! Ik zou het ook top vinden als je mijn review zou willen beoordelen. Dit kan rechtsboven, of onder de afbeeldingengalerij.
Terug naar boven

Heb jij ook een Kokoon Nightbuds (Grijs)?

Naar aanleiding van jouw review @PeacekeeperNL , ben ik me eens verder gaan verdiepen in die sleepbuds.
Blijkbaar hebben ze bij QuietOn inmiddels versie 3.1. Hier las ik her en der wat positiefs over en wou het dan toch maar eens proberen.

Een weekje of 3 na bestelling, de klantendienst vertelde me dat ze wat achter stonden met hun leveranciers, kwam het pakje dan toch toe met de Post. Ingepakt à la pakje van Ebay uit China, maar toch geen beschadiging aan het doosje. oef
Een klein compact houdertje/lader met twee eigenlijk erg kleine oortjes in zouden het moeten doen. Er zaten ook 4 verschillende foamen oorkussentjes in zodat het apparaat in ieders oren perfect past.

Klassieke USB-C verbinding (een USB-C kabel naar USB-A is meegeleverd) zorgt ervoor dat het oplaaddoosje van prik voorzien wordt.

Dat oplaaddoosje is erg intuïtief: boven de USB-C poort heb je drie lampjes die het oplaadniveau van de, in het oplaaddoosje voorziene batterij, weergeven. Hetzelfde is aangebracht voor elk oortje.
Men heeft gekozen voor witte lampjes, wat ik persoonlijk als een slecht idee ervaar. Je gebruikt zoiets natuurlijk in de slaapkamer die liefst verduisterd is. Resultaat: de lampjes verlichten de volledige slaapkamer. Men zou beter voor een rode/oranje kleur kiezen. Per slot van rekening wordt dit apparaat toch gekocht door mensen die het al moeilijk hebben om te slapen.

Eens het juiste kussentje voor elk oor gekozen is, is het tijd om er een nachtje mee te slapen. Men laat je op elke manier wel goed verstaan dat je eerst naast een geluidsbron moet gaan staan (liefst lage tonen zoals een wasmachine), de oortjes uit de houder haalt en ze meteen in je oren moet stoppen. Een 20 seconden later hoor je effectief de noise cancelling inschakelen. Ook duidelijk hoorbaar is dat er gefocust wordt op lage tonen.
Anders dan in mijn Airpods Pro, hoor je nog vogeltjes in de tuin fluiten. Het brommend geluid van een vaatwasser/wasmachine wordt duidelijk onderdrukt.

Als het juiste kussentje gekozen is en de earbuds correct geplaatst voel je ze amper zitten en is ermee slapen, mechanisch gezien, niet hinderlijk.
Ik zeg mechanisch, want het vergt toch wel enige gewenning de eerste nachten. Wat ik in het verleden al eerder ervoer, maar vooral bij over-ear noise cancellation hoofdtelefoons, is een soort van druk in mijn hoofd. Wellicht iets persoonlijks. Hetzelfde fenomeen ervoer ik nu ook met deze Quietons. Na de eerste volledige nacht ermee geslapen te hebben was het wel verdwenen. Gewenning?

Nu goed, we doen het allemaal om het gesnurk van de bedpartner buiten te houden. Helaas, elke nacht in de loop van de nacht werd ik even goed wakker van het snurk geluid.
Ik gebruikte voorheen steeds oordoppen van oordoppen.nl die zouden dempen tot 39dB. Op een nacht dat ik weer eens wakker lag van dat dekselse snurk geluid een testje gedaan. Ik nam mijn vertrouwde oordoppen terug en beluisterde het snurken. Vervolgens nam ik opnieuw de Quietons terug en wachtte tot de noise cancelling inschakelde. Wat bleek: de "simpele" oordoppen dempen precies even hard als een werkende QuietOn.
Toegegeven: naarmate de nacht vordert, verliezen de klassieke oordoppen "kracht". Wellicht door zweet en oorsmeer dat ze langzaam verzadigt. De Quitons blijven natuurlijk de hele nacht hetzelfde niveau dempen.

Als ik na de nacht de oordopjes weer in hun houder doe en de laadindicator bekijk, lijkt het alsof ze twee nachten +/-8u zouden meegaan op een batterijlading.
Wellicht hangt dat ook af van het omgevingslawaai. Behoudens het snurken is het hier vrij stil. Wellicht dat in een stadscentrum de batterij er wat sneller door is?

Nu goed, in mijn geval gaan ze retour. 233€ voor iets wat met een pak foamen oordopjes van 20€ per pak hetzelfde resultaat geeft is natuurlijk not done.

Kom je op de website terecht van Quiton voor de refunds en retouren. Error, error, error.... Het lijkt ervoor gedaan.

aan de moderatoren: nu ik mijn eigen tekst even nalees lijkt dit eerder op een review. QuitOn lijkt niet in de pricewatch te staan, dus kan geen "echte" review plaatsen. Is dit niet te regelen?
Hee @Beeldbuisje,

Dank voor je uitgebreide reactie, wat inderdaad meer als een review oogt ;).
Je ervaring kun je eventueel ook delen in het Bose Sleepbuds ervaringentopic wat ik lange tijd terug heb aangemaakt.

Wel goed om te weten dat bij de QuietOn het retourproces dus ronduit bagger loopt (min of meer vergelijkbaar, of misschien zelfs erger als mijn ervaring met Kokoon...)

Je kan eventueel zelf een product toevoegen aan de Tweakers Pricewatch, en na publicatie daar een review achterlaten! Daar moet je wat gegevens invullen zoals bijvoorbeeld een EAN (barcode) en/of SKU/artikelnummer, zodat de pricewatch daarin optimaal werkt.

Maar dank voor je ervaring! Dan weet ik in ieder geval alvast dat de QuietOn niet voor mij bedoeld is. Erg jammer, want ik ben alvast aan het uitkijken naar een waardige opvolger van mijn Sleepbuds II, nu deze niet meer verkocht worden.

Wel hoop ik binnenkort de Philips/Kokoon-collab uitgebreid te kunnen testen en reviewen hier op Tweakers. Ik ben vooral benieuwd of Philips de tekortkomingen van de Kokoon Nightbuds heeft kunnen tackelen, of dat het gewoon een rebrand is. Product wordt op 14 juni gelanceerd.

Meer info over de Philips Sleep Headphones vind je tevens hier (voor als/zodra de bovenstaande link niet meer werkt)
@PeacekeeperNL Goed om weten dat ze geen ANC hebben, ik ging er vanuit dat dat wel zo zou zijn.

Voor mij geen oplossing à la Kokoon (of binnenkort dan die van Philips), want geluiden maskeren met andere geloof ik weinig van.
Goede ervaringen met het merk Bose deden me al geloven in de Sleepbuds II die jij nu momenteel gebruikt. Echter, ik las jouw review en het feit dat ze bijna nergens meer te krijgen zijn, doet me besluiten dat ik daar zeker moet vanaf blijven.

In jouw gelinkte topic vond ik dan nog de QuietOn 3 oordopjes. Leek het me helemaal te zijn... Doch de vele slechte reviews vs. tamelijk hoge prijs laten me toch maar besluiten om het voorlopig bij een afspraakje in de slaapkliniek met foamen oordopjes te houden.
Jammer dat men anno 2023 geen waterdicht ANC systeem kan bouwen. Ik kocht het meteen.
Edit: shoot, had als reactie onder je comment gemoeten... laten we het erop houdem dat het laat is ;)

Hi @De Sonneman,

Dank voor je reactie! De Kokoon Nightbuds zijn mij erg tegengevallen, en ik heb ze binnen de proefperiode retour gestuurd. Dit was nog best een uitdaging omdat ik van Kokoon zelf had gekocht.

Ik kijk er (ook) tegenop dat mijn huidige, vierde setje Bose Sleepbuds II de geest gaan geven. *Knocks on wood* Voor nu gaat het nog goed gelukkig maar ik verwacht dat het een kwestie van tijd is...

Zoals gezegd vielen de Nightbuds me erg tegen, maar dat komt voornamelijk doordat de Nightbuds mijn oren vrijwel niet afsluiten van het omgevingsgeluid zoals de Sleepbuds dat doen.

Hierdoor hoor ik de auto's op straat en ademhaling van mijn partner, waar ik door mijn ADHD op focus.

Als jij hier geen last van hebt, zouden de Nightbuds best wat voor je kunnen zijn. Anders kan je ook de Philips x Kokoon in de gaten houden.

De kickstarter is net afgelopen, en ik weet niet precies vanaf wanneer ze daadwerkelijk in de verkoop gaan. Dit is een vernieuwde/verbeterde uitvoering van de Nightbuds.

Ik hoop op termijn een sample te ontvangen zodat ik deze goed kan testen en mijn ervaringen kan vergelijken met de Nightbuds.

Hopelijk kun je hier iets mee! Mocht je nog aanvullende vragen hebben, laat het me vooral weten!

[Reactie gewijzigd door PeacekeeperNL op 22 juli 2024 17:31]

Zelf ben ik al jaren op zoek naar een goed systeem om niet wakker te worden van mijn snurkende partner.
Tevens draag ik daar al jaren oordopjes voor, maar die houden het erg stevig snurkgeluid niet buiten. Zeker in de loop van de nacht wordt ik daar keer op keer wakker door.

Dit device lijkt gebruik te maken van active noise cancelling... Ik stel me altijd de vraag als er nu zo'n white noise wordt afgespeeld, dat dat niet storend is. Met achtergrond geluiden geraak ik amper in slaap, laat staan dat er continu white noise wordt afgespeeld. Ik vraag me af hoe de reviewer dit beoordeelt...

Tevens lijkt er ook precies hetzelfde doosje te bestaan met "Philips Kokoon" op. Is dat het zelfde apparaatje, of een verbeterde versie?
Hi @Beeldbuisje, dank voor je reactie!

De Kokoon Nightbuds hebben geen active noise cancellation. Het is echt bedoeld om externe geluiden te overstemmen middels bijvoorbeeld white noise. De Philips N7808 is naar mijn weten nog niet beschikbaar, dus ik durf ook niet te zeggen of er verschillen zitten, buiten het merknaampje. Zo op het oog lijkt het een rebranded product te zijn.

Zelf slaap ik nog altijd met mijn Bose Sleepbuds II, deze sluiten het geluid beter buiten naar mijn ervaring. Hierdoor hoef ik het white noise niet harder te zetten dan noodzakelijk. De white noise vind ik daarnaast persoonlijk erg prettig en niet storend. Het is een constante ruis waar ik niet op kan focussen.

De Bose Sleepbuds II worden helaas inmiddels niet meer verkocht. De Kokoon Nightbuds, mocht je ze willen gaan testen, bestel ze via Slaapwijzer, of een andere Nederlandse toko, niet via Kokoon zelf. Dit had ik zelf gedaan en ben bijna een half jaar bezig geweest om mijn geld terug te krijgen. De klantenservice van Kokoon is (op dit moment) heel erg langzaam (weken) in reageren.

In dit topic worden verder nog enkele andere alternatieven genoemd.

Helaas heb ik nog niet de kans gehad de andere slaaphoofdtelefoons te testen. Hopelijk mettertijd wel, al heb je daar nu niks aan.

Hopelijk heb ik hiermee je vraag voldoende beantwoord!
‘@PeacekeeperNL Prachtige review. Is er echter een verschil tussen de Philips Kokoon en de normale Kokoon?
Hi @Djerique,
Dank voor je reactie! Zelf heb ik de Philips x Kokoon niet getest, staat wel op de wenslijst.

De Philips x Kokoon is een vernieuwde variant van de hier geteste Kokoon. Al moet ik zeggen dat ik nog niet iets vernieuwends zie buiten een subscription model voor de app.
Ik zal er morgen even naar kijken om dat extra product toe te voegen.

Wel goed om de weten dat je het Philips/Kokoon product gaat uitproberen. Ik hou dat hier zeker in de gaten. Behalve de foamen oordopjes ben ik natuurlijk nog steeds niet geholpen *zucht* ;(
Eveneens erg benieuwd. Intussentijd probeer ik mijn buds nog te retourneren.
Hi,

Dank voor deze review. Na een aantal jaar Sleepbuds van Bose (en helaas meerdere keren vervanging door problemen) lijkt mijn laatste setje er ook mee op te houden. Ondertussen kan Bose geen vervanging meer aanbieden. Ze bieden daarom een volledige refund (een jaar na de laatste vervanging, maar ruim 5 jaar na de initiële verkoop en dus uitermate netjes). Ik ben op zoek naar een vervangend product, omdat tinnitus het slapen anders heel moeilijk maakt. Heb vannacht de soundcore sleep a10 geprobeerd, maar die zijn net te dik en gaan dus pijn doen bij mij als zijslaper.

Hoe is jouw ervaring met deze Kokoon dopjes?