Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
7 reviews

Bose Sleepbuds II (Wit)

Prijs
€ 207,39
Specificaties In-Ear zonder bediening - Bekijk alle specificaties
Bekijk alle reviews

Bose Sleepbuds II (Wit) Review

+3
PeacekeeperNL 6 maart 2021, laatste update op 31 januari 2022, 18.961 views Product gekocht

Bose Sleepbuds II (Wit)

De Sleepbuds II zijn een pittige investering voor je nachtrust. Of ze wat voor jou zijn is geheel aan je persoonlijke voorkeuren. Ik ben er blij mee, en in deze uitgebreide review lees je waarom! Klik snel verder!

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Maskeren omgevingsgeluid goed
  • Vrij uitgebreide keuze in geluiden
  • Luxe uitstraling

Minpunten

  • Pittige investering
  • Geen eigen muziek/podcasts af te spelen
  • Niet altijd even prettig voor zijslapers
  • Zeer afhankelijk van persoonlijke voorkeur
  • Levensduur product (zie update 31-01-2022)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

Updates:


• 09-03-2021: Kleine update/toevoeging in Phone-Free Mode
• 16-04-2021: Kleine update/toevoeging in De case
• 19-04-2021: Update in De oortjes
• 18-10-2021: Update in De oortjes en Inleiding m.b.t. eerste generatie Buds, en verder een update van de opmaak van de review
• 31-01-2022: Update i.v.m. RMA




Vandaag heb ik weer een nieuwe review voor jullie, mijn mede-Tweakers, en deze keer gaat het over de Bose Sleepbuds II. Het is wel af en toe in verhalende vorm geschreven, dus houd daar rekening mee. Voor het korte deel, skip dan naar de persoonlijke ervaring en de conclusie.

https://tweakers.net/i/MtORNZKBknebDn47pnE8V-nAeaI=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz1z2oFuLsSqBPug6j1UFRJEfjX4tFXcMuG9DDYHusTp4N.jpeg?f=620xauto

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_largehttps://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large

Inleiding

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
In september van het vorige jaar wijdde Tweakers er al een artikel aan, de Bose Sleepbuds II. Het zijn de opvolgers van de Bose Sleepbuds, welke wegens accuproblemen van de markt zijn gehaald. Per 21 oktober 2021 worden de eerste generatie Sleepbuds zelfs uit de Sleepbuds-app gegooid en dienen gebruikers die ze nog hebben over te stappen op de 'Bose SB1' app over te stappen. De Sleepbuds II hebben eenzelfde adviesprijs gekregen als de eerste generatie, te weten €269.95.

Ik vond de Sleepbuds II er wel interessant uitzien, maar ik sliep verder al prima met mijn toenmalige otoplastieken (gehoorbeschermers op maat). Voorheen van Noizezz, sinds kort van Alpine (omdat Noizezz niet meer geleverd konden worden).

Slaap is een zeer persoonlijk iets, voor iedereen is het anders. Ik ben een moeilijke slaper, want als ik op bed lig, kan ik niet slapen als ik telkens geluidjes hoor. Auto’s, fietsers, hulpverleningsvoertuigen, piepjes, een snurkende partner, ditjes, datjes… ik lig erop te focussen of me eraan te storen en dan blijft mijn hoofd actief. Niet handig als je wilt slapen.

Met mijn otoplastieken van Noizezz, speciaal voor het motorrijden gemaakt, had ik nooit ergens last van. Omdat deze al enigszins op leeftijd waren, besloot ik deze afgelopen jaar te vervangen, en dan specifiek voor slaapoordoppen. Deze oordoppen bevatten geen filter, waardoor ze, in theorie, beter dempen dan hun equivalent mét filter. Helaas heb ik het niet zo mogen ervaren met mijn otoplastieken van Alpine, want ik hoorde er meer mee dan met mijn overjarige Noizezz.

Ter beeldvorming… ik kon de ademhaling (geen gesnurk, gewone ademhaling) van mijn partner er nog mee horen, zij het wel behoorlijk gedempt. Ik met mijn focussen op alle geluidjes… dat was geen ideale combi, dus sliep ik inmiddels standaard met een kussen op mijn hoofd.

Voor het (bovengenoemde) artikel van Tweakers wist ik nog niet van het bestaan van de Sleepbuds af. In het artikel zag ik een prijskaartje van 270 euro (!) staan. Dat vind ik nogal wat! Maar, een goede nachtrust is me wel wat geld waard. Daarnaast kon ik via Bose gebruik maken van een vrijblijvende proefperiode van 90 dagen; niet goed, geld terug!

Dat laatste, de proefperiode van 90 dagen, is wat me over de streep trok om het tóch te proberen. En direct met deze uitgebreide review in het achterhoofd.

De levering

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
Op het moment dat ik mijn bestelling via de website van Bose plaatste, stond er een verwachte leverdatum bij vermeld die vijf dagen later zou zijn. Andere leveranciers konden het pakketje ongetwijfeld sneller leveren, maar aangezien het een hygiëneproduct betreft, verwacht ik niet dat andere partijen ze terug zouden nemen indien ze niet bevielen.

Derhalve besloot ik de Sleepbuds gewoon rechtstreeks bij Bose te bestellen. En wat schetst mijn verbazing, de buds werden de volgende dag al geleverd! Dat was een aangename verrassing.

Wel moet ik zeggen dat de buds wellicht wat beter verpakt konden worden, want in principe konden ze nog vrijuit bewegen in de omdoos waarin het werd geleverd (welke redelijk wat ruimer was dan de verpakking van de buds zelf.

Unboxing

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
De verpakking zelf vond ik er vrij strak uitzien. Aan de onderzijde zat een kleine trekstrip/verzegeling waarmee ik de kartonnen huls van de doos kon losmaken. Toen ik daarna de deksel van de doos haalde, zag je de laadcase zitten. Naast de laadcase (met daarin de buds) vind je in de verpakking ook nog een quick start guide, een USB-C kabel, twee extra sets met siliconen oordopjes (een maatje groter en een maatje kleiner dan wat er standaard op zit), veiligheidsinstructies en tot slot wat silicagel tegen het vocht. Voor mij was dit laatste enigszins onverwacht, maar ergens wel logisch. Zelf heb je er alleen niks aan.

https://tweakers.net/i/jGZ9DnqbZxB_gL9Q3vS3h3XknjY=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz17LtLEdbJ9P78Wrw9kE6SDMH60VBKn8usJa5ZWRyUsVr.jpeg?f=620xauto https://tweakers.net/i/SBn3nc7IsNRpisTTvnuOwjyuqC8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz2BghVXtR3r3ZdqZFUYiba96LUTmhJ5LmlJpgw46UaMvs.jpeg?f=620xauto
https://tweakers.net/i/CeKrK2jyZqri0INm3eYt4TLs4Ds=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz3DhSaWhZU53iF2jjtNgZhv0GLt1McSr9AwfruWMYPkCw.jpeg?f=620xauto https://tweakers.net/i/Vf3-_Su_-MGx1ff-npZ8DLEPM3o=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz3XJJOilRpkzRE6TnOqKeEJSEczvM89vpfT7oqiDSRtKq.jpeg?f=620xauto

Om de metalen case zat een plastic beschermstrip met opschrift ‘1’. De case kon, zonder deze strip te verwijderen, ook niet open. Na deze te hebben verwijderd, kon ik voorzichtig aan de strip met opschrift ‘2’ trekken, waarna de case openschoof. Indien de case is opgeladen, lichten hier bij elke bud een lichtstrip op, knipperend als de buds worden opgeladen, volcontinu als de buds 100% zijn. Verder zitten er een vijftal laadniveau indicatoren.

De case

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
De laadcase heeft een luxe uitstraling, voelt stevig (en koel) aan door het gebruikte metaal en geeft me het gevoel dat ik een echt luxeproduct heb gekocht. Is het ook, en mag ook wel voor het geld wat ze hebben gekost, maar nu ervoer ik het ook. Om de buds eruit te halen schuif je het deksel van de case naar boven. Indien opgeladen, gaan dan ook de verschillende ledlampjes branden.

https://tweakers.net/i/4SFa2zkVLmNZVoKoRDiUKJrGA9k=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz3Th1fS6323weWvczgnd30fquudw0b7VJVmQRRhAi6gMi.jpeg?f=620xauto https://tweakers.net/i/57U1cYlNfzswodxr2F-xjR14wTU=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpzYbi6mrHlHSr5KZSLhhZ7MeBKpt02ek2Wu0eeRlAizeWL.jpeg?f=620xauto

https://tweakers.net/i/A6DV9_MebMFO8MRR0rLMqZEPpZA=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpzNtStYEZQGiDTjcDzPWieShXd5ZAjS7Z3rvqFuRnHcmbl.jpeg?f=620xauto https://tweakers.net/i/vumCiN8knKDniQHCTc-MkURs8Oc=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz3CfGCBgNhnORLFXlbzwBqLznzf2T5X0RaeDrsOiXHSLa.jpeg?f=620xauto

De onderzijde van de case is bedekt met een rubberen antislip voet. Hierdoor blijft de case goed op zijn plek staan, ook wanneer je het deksel openschuift.

De case dient niet alleen ter bescherming en opbergen van je buds, ook worden je buds hiermee opgeladen door de interne accu. Volgens Bose gaat de accu circa drie laadbeurten/dagen mee, en dit is ook mijn ervaring indien ik de normale modus gebruik. De buds zelf houden het (op dit moment) verder rustig een nacht van 9 tot 10 uur vol (alleen in de weekenden dat ik zo lang de binnenkant van mijn oogleden bestudeer). Ik kan mij echter inbeelden dat na verloop van tijd, als de accu’s beginnen te slijten, de levensduur achteruitgaat en ze deze tijden niet zullen halen.

Indien ik de ‘Phone-Free Mode’ gebruik gaat de accu van de laadcase langer mee. Hoeveel langer precies durf ik je niet te zeggen, het is namelijk dusdanig lang dat ik telkens de tel kwijtraak. Ik schat dat het rustig een week kan zijn tussen laadbeurten.

Toen ik de case de eerste keer opende, lichtte hier nog helemaal niks op; de accu van de case was leeg. Dit was ook gelijk de eerste tegenvaller: tijdens het koppelen van de buds via de app, horen de buds automatisch in te schakelen zodra je deze uit de case haalt. Indien de case leeg is, krijgen de buds niet het signaal dat ze uit de case zijn gehaald.

Wat ik wel erg fijn vind, is dat de buds op hun plek worden gehouden met kleine maar sterke magneetjes. Bij het opbergen kun je ze vrij eenvoudig op hun plek klikken door ze boven hun ‘parkeervak’ los te laten; de magneet doet zijn werk wel. Eenmaal terug in de case, schakelen de buds direct uit en laden ze direct op.

Het opladen van de case, de eerste keer, duurde circa anderhalf uur voor deze helemaal vol was. Gelukkig gaat dit dus vrij vlot.

Update 16-04-2021:
Gisterenavond had ik een issue met de linker sleepbud, dat deze niet inschakelde. In de case bleef deze continu als zijnde 'ladend' weergegeven. Ik weet niet waar het precies door is veroorzaakt, maar uiteindelijk bleek de oplossing de laadbox te resetten. Dit kun je doen door met een simtray-ejector in het gaatje naast de USB-C laadpoort het knopje in te drukken tot je een klik hoort. Hiermee wordt de case uitgeschakeld.

Vervolgens bij release duurde het een aantal tellen alvorens de case weer was gestart, en begon vervolgens de buds weer op te laden. Wat wel nadelig was, was dat de linker bud hierdoor niet volledig was opgeladen. Het batterijpercentage was 36%. In 25 minuten is de linker bud vervolgens met 17% bijgeladen, maar gedurende de nacht helaas wel uitgevallen (waar ik helaas ook wakker van werd).

De oortjes

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
Via de Bose Sleep app word je door het proces geleid om de buds te koppelen met je telefoon. Hiervoor dien je dus wel eerst de case op te laden zodra je je buds hebt ontvangen; met een lege accu van de case gaan de buds niet aan.

Initieel had ik wel problemen met het koppelen van de buds aan mijn telefoon. De oplossing bleek uiteindelijk te zijn om de app geforceerd te sluiten en vervolgens de cache te legen.

Wat ik als nadeel heb ervaren was de continue melding van de Bose Sleep app in mijn notificaties; deze notificatie heb ik dan ook vrij vlot uitgeschakeld via de instellingen van Android, omdat ik deze niet kon wegswipen. Dit doet verder niks af aan de werking van je buds.

Eenmaal gekoppeld, zie je bij je bluetooth apparaten een ‘Bose sleepbuds Left’ en een ‘Bose sleepbuds Right’. Je kan vervolgens de buds een ‘nickname’ geven (die ook bij de bluetooth apparaten wordt gebruikt). Ik heb ervoor gekozen om ze mijn ‘Dreamteam’ te noemen. Je kan ze uiteraard ook gewoon ‘Bose sleepbuds’ laten, of kiezen voor ‘Surprise Me’.

Vervolgens wordt er een wizard gestart met uitleg van de buds, te starten met een uitleg hoe je de buds het best passend kan maken. Zelf koos ik initieel om met links niks te wijzigen, en rechts een maatje groter (‘3’) te doen. Na ongeveer een week ben ik voor rechts toch terug gestapt naar de middelmaat, ‘2’. Reden hiervoor was dat er een drukplekje/wondje in mijn oor begon te ontstaan waar het uiteinde van de siliconen oortip tegen de rand van mijn oor zat.

Eenmaal op hun plek in mijn oren dempen ze het omgevingsgeluid iets, maar daarin zit de kracht van de Bose Sleepbuds II niet. Dit zit hem in de verschillende geluiden die ze kunnen afspelen.

Op dit moment (Android appversie 3.0.6) is er de beschikking over 54 geluiden: 20 in de categorie Noise Masking, 20 in Naturescapes en 14 in Tranquilities. Noise Masking zijn geoptimaliseerde geluiden om storende geluiden te verdoezelen. Naturescapes zijn geluiden uit de natuur/omgeving (bijvoorbeeld ook het geluid van een wasdroger, of een vliegtuigmotor). Tranquilities zijn relaxende geluiden om je hoofd rustig te maken voor het slapengaan. Dit is overduidelijk heel persoonlijk, want ik stoor mij mateloos aan de (in mijn opinie) ‘zweverige’ geluiden.

Deze laatste categorie is dan ook zeker niet voor mij gemaakt, maar ik kan goed begrijpen dat andere mensen er rustig en kalm van worden. Het zijn een beetje geluiden die je in een spa of massagecentrum hoort.

Het is mogelijk om de verschillende geluiden te luisteren via de telefoonspeaker, zodat je ze niet eerst op de buds hoeft te zetten voor je kan luisteren naar wat je er in vredesnaam op zet.

Het is niet mogelijk om alle geluiden op de buds te zetten, en je kan er ’s nachts maar één gebruiken. Het wisselen van welk geluid wordt afgespeeld gaat via de app. Als het geluid erop staat, gaat dit vrij vlot, alleen je kan alleen vooruit of achteruit, er is geen overzicht van alle geluiden die je op je buds hebt staan waar je uit kunt kiezen. In de Sound Library zie je wel bij sommige geluiden staan ‘On My Sleepbuds’.

Ik heb nog geen optie gevonden om uit mezelf geluiden te verwijderen van de buds. Wel ben ik een keer geprompt om dit te doen toen de opslagruimte op de buds te vol raakte. Het uploaden van nieuwe geluiden naar de buds duurde bij mij gemiddeld anderhalf tot twee minuten, maar mijn persoonlijke favoriet, Rainforest, bleek een grotere file te zijn. Deze duurde ruim vijf minuten voor deze erop stonden.

Nog een minpunt vind ik dat de ‘Tranquility’ ‘Wanderlust’ bij mij niet te verwijderen bleek toen ik geluiden kon verwijderen. Dit geluid zal ik nooit gebruiken, maar ik kan hem onder geen beding verwijderen van mijn buds. Na de app-update 3.0.7 was dit echter wel mogelijk voor mij.

De geluiden spelen standaard de gehele nacht af. In de instellingen is het mogelijk dit te wijzigen in 30 minuten, 45 minuten, 1, 1.5, 2, 4, 6 of 8 uur. Zelf vind ik het prettig om het geluid gewoon de gehele nacht af te laten spelen, daar ik heb gemerkt dat als ik tussentijds wakker werd (of voor mijn wekker) ik prettiger wakker werd, alsof ik in het bos lag te slapen.

Het volume is aanpasbaar via de app, en dit hoor je ook vrijwel direct in de buds. Op het beginniveau vond ik hem persoonlijk initieel prettig, maar toen ik de volgende ochtend wakker werd ervoer ik het geluidsniveau als vrij hard. Ik ben dan ook direct naar een wat lager geluidsniveau gegaan.

Het luidste niveau is (gelukkig) niet het standje gehoorbeschadiging, maar is wel aan de luide kant. Je dient er rekening mee te houden dat de geluiden die door de buds worden geproduceerd ook belangrijke meldingen zoals een brandalarm of deurbel kunnen overstemmen/verdoezelen. De app geeft hier ook een melding van, vanaf een bepaald volumeniveau.

Verder is het mogelijk om audiomeldingen van bijvoorbeeld herinneringen of inkomende oproepen te ontvangen. Dit laatste is voornamelijk handig als je een stand-by dienst hebt en midden in de nacht kan worden opgeroepen. Zo wordt je partner niet wakker.
Wat ik jammer vind is dat de Bose Sleep app vrijwel niet bruikbaar is als de oortjes niet ingeschakeld en gekoppeld zijn. Dit zou ik fijn vinden om bijvoorbeeld alvast een alarm klaar te zetten, welke automatisch wordt gesynchroniseerd zodra ik de oortjes inschakel.
Als laatste heb ik één keer in de ‘normale’ modus (gekoppeld met de telefoon) ervaren dat het geluid van de buds na een aantal minuten abrupt stopte. Ik was toen bijna ‘weg’, maar door het abrupte stoppen was ik helaas direct weer wakker.


Update 19-04-2021
Onlangs, 8 april om precies te zijn, is de Android app van Bose Sleep geüpdate naar versie 3.0.7. Daarnaast hebben mijn sleepbuds een firmware update van 11.9.0.0 naar 11.15.1.0 gehad, en de case van 7.8.0.0 naar 7.13.0.0. Wat van deze firmware updates de changelog is, heb ik nog niet gevonden helaas.

De app-update naar 3.0.7 bracht de standaard 'bug fixes & performance improvements' met zich mee, waar ik zelf verder niks van heb gemerkt, buiten de andere aangegeven updates. De eerste hiervan was de mogelijkheid om geluiden te verwijderen van de Buds via de Now Playing screen. Hiermee kon ik ook een geluid verwijderen die ik eerder nog niet kon verwijderen.

Verder is iedereen op de dark mode gezet voor de app. Nu merk ik hier geen verschil, omdat ik standaard al in de donkere modus werk. De laatste update is aangaande het overzetten van geluiden, dat dit met 100% is verbeterd (of, zoals ik hem dus lees, dat dit twee keer zo snel gaat). Ik dacht dat ik een opnieuw had overgezet welke ik eerder had getimed (Songbirds, degene waar ik problemen mee ervaar in het afspelen). Dit is echter blijkbaar niet het geval.

'Rainforest' had ik eerder getimed en duurde ruim 5 minuten. Nu na deze update zou ik dus korter verwachten, echter duurt deze zelfs 8 minuten! Dus de speed increase van 100% gaat voor mij in ieder geval niet op, in combinatie met 'Rainforest'.



Update 18-10-2021
Sinds de vorige update van april zijn er voor de Buds zelf geen updates meer uitgebracht. De case heeft wel een kleine firmware-update gehad, maar hier heb ik geen changelog van voorbij zien komen.

Wel kreeg ik op 7 oktober 2021 een 'belangrijke' app-update. Voor de Sleepbuds II heeft dit geen vernieuwing gebracht, maar bij het openen van de app werd wel gemeld dat de support voor de eerste generatie Sleepbuds in de app zelf kwam te vervallen per 21 oktober 2021. Gebruikers van de eerste generatie dienen over te stappen op de 'Bose SB1' app.

Bose geeft aan dat je hiermee wel toegang blijft behouden tot de Sound Library, en aanpassingen zoals volumeniveau, het instellen van een alarm en het instellen van Phone-Free mode. Mogelijk dat deze afsplitsing is gedaan om een grote update van de Sleepbuds 2 te faciliteren, zoals Sonos afgelopen jaar een afsplitsing heeft gemaakt tussen een Sonos S1 en Sonos S2 app.
Phone-Free Mode
https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
Zelf vind ik de zgn. Phone-Free Mode prettig; de buds beginnen gelijk mijn favoriete geluid af te spelen zodra ik ze van hun parkeerplek haal. Ook is het batterijverbruik hierdoor aanmerkelijk lager dan wanneer deze modus niet wordt gebruikt. Wel dien je er dan rekening mee te houden dat alarmen vooraf gesynchroniseerd moeten worden, en je dus geen audiomeldingen van je telefoon ontvangt op de buds.

Zelf gebruik ik altijd mijn smartwatch voor de wekkers en inkomende oproepen als ik lig te slapen. Dat is één van de redenen waarom ik de Phone-Free Mode prettiger vind.
De wekfunctie van de buds gebruik ik verder liever niet. Ik heb deze twee keer gebruikt, en ik word er niet prettig door wakker. Daarnaast hebben de buds door de Phone-Free Mode een tijdafwijking. Na één nacht hadden mijn buds al enkele minuten tijdafwijking. Nu kan dit uiteraard een specifiek probleem met mijn buds zijn, maar ik vond dat toch wel minder prettig.

Een laatste reden waarom ik de Phone-Free Mode prettig vind, is omdat ik hier in al die tijd nog geen problemen heb ervaren in de vorm dat het geluid abrupt stopte. Het moment dat ik de buds uit de case haal, start het geluid. Het moment dat ik ze weer parkeer (of de accu’s leeg zijn) stoppen ze pas weer.

Toevoeging 09-03-2021
Wat wel een aandachtspuntje is met de Phone-Free Mode, is dat je de oortjes gelijktijdig uit de case moet halen. Omdat de oortjes direct beginnen af te spelen als je ze eruit haalt, en niet onderling synchroniseren, kan hierdoor een (vertraagde) echo ontstaan als ze niet gelijktijdig eruit worden genomen. Ook heb ik gisteren één keer ervaren dat deze (vertraagde) echo alsnog aanwezig was, ondanks dat ik de oortjes gelijktijdig eruit haalde. In dat opzicht is het gebruik van de normale modus daarover een betere optie.

Persoonlijke ervaringen

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
Boven in de hele lap tekst heb ik her en der al een paar keer verschillende ervaringen aangehaald. Zoals gezegd word ik ’s nachts dus af en toe wakker, wat normaal is. Ik heb ervaren dat ik, als de buds hun geluid afspelen, rustiger en prettiger wakker word tussendoor dan zonder.

Ook heb ik gemerkt dat ik de ademhaling van mijn partner niet meer hoor, ik zonder kussen op mijn hoofd kan slapen, geen last meer heb van andere omgevingsgeluiden, en mij ook niet (echt) meer stoor aan de enkele keer dat mijn partner snurkt. Helaas voor haar snurk ik wel nog een enkele keer, en heeft zij de buds niet (ook niet de wens afaik).

https://tweakers.net/i/g1SoSmlihol-aPzTzh_Cy34gP0o=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1LiDpz2pEcBW2lpi1rzfBqDrHB9dkMgCDabeo1Y9WQM3knH2MP.jpeg?f=620xauto

Ik ben een zijslaper, en dan is het slapen met oortjes of standaard oordoppen vaak erg vervelend. Doordat oortjes vaak wat uitsteken komt er druk op je oor of gehoorgang te staan, waardoor men last gaat ervaren. Dit is dan ook de reden dat ik vroeger met otoplastieken ben gaan slapen. Deze zijn op maat gemaakt, zitten in de gehoorgang en steken niet uit, zeker die voor motorrijden (en ook die van slapen) niet.

Zelf ervoer ik geen problemen met het slapen met de buds. Kanttekening hierbij is dat ik met een vrij uniek kussen slaap van Mline, de Athletic Pillow. Hier zit een extra uitsparing in het kussen voor ventilatie. Daarnaast zorgt dit voor verminderde druk op mijn oor. Eén weekend ben ik bij mijn schoonmoeder wezen slapen met de buds, en ik was toen mijn eigen kussen vergeten. De eerste nacht heb ik toen wel enige last gehad van de bud aan de zijde waar ik meestal op slaap. De tweede nacht had ik er echter geen last meer van.

Verder slaap ik dus met een Samsung smartwatch. In Samsung Health wordt onder andere mijn slaap bijgehouden. Hieruit heb ik data gepakt over drie maanden dat ik nog met otoplastieken sliep, voordat ik de buds had, en de (ongeveer) een maand dat ik met de buds slaap. In hoeverre alle gegevens van Samsung Health kloppen, weet ik niet, maar ik vond het ergens wel de moeite waard om de percentages te vergelijken, omdat mijn (werk)ritme anderszins gelijk is gebleven.

De efficiency met de otoplastieken (verder “oto’s”) kwam uit op 89.0%. Met de buds is dit gestegen naar 89.6%. Het percentage wakker was met de oto’s 9.9%, en dit is met de buds gedaald naar 9.4%. REM-slaap was met de oto’s 22.1% en is met de buds naar 23.0% gestegen. De lichte slaap is van 61.2% met de oto’s gezakt naar 59.3% met de buds. De diepe slaap is echter gestegen, van 6.8% met de oto’s naar 8.3% met de buds.

Al met al is dat een aardige schifting in de richting van de diepe slaap, en ik ben verhoudingsgewijs dus iets minder wakker, maar ook minder lichte slaap. Uiteindelijk natuurlijk de vraag wat ik van dit alles merk, en om heel eerlijk te zijn, is dit redelijk weinig. Het enige verschil wat ik merk is de momenten dat ik ’s nachts kort wakker word, dat ik dit als (een stuk) prettiger ervaar, en vaak ook weer sneller ‘weg’ ben ten opzichte van met de oto’s.



Update 31-01-2022
Onderstaande ook in het ervaringen/discussietopic benoemd.

Inmiddels heb ik mijn Sleepbuds II na nog geen jaar gebruik retour moeten sturen. In Phone-free mode gingen de Sleepbuds op het laatste moment nog geen 7 uur mee, en werd ik telkens (kort) voor mijn wekker wakker.

Daarnaast ging de charging case niet zo lang meer mee als in het begin. Gelukkig ging de verkopende partij (Coolblue) hier goed mee om en heeft me een tegoedbon gegeven ter waarde van het aankoopbedrag. Hiermee heb ik vervolgens nieuwe besteld.

Ik verwacht geen verandering hierin en denk dat ik met een jaar hetzelfde euvel heb, echter is het vervelende dat ik eigenlijk niet zonder kan. Scheelt dat ik zelf een nieuw product heb kunnen aanschaffen en dat ik niet een nieuw product kreeg toegestuurd met de resterende garantietermijn.

Al met al ben ik nog altijd tevreden met de Sleepbuds, alleen dus wel jammer dat voor het geld het product niet zo lang meegaat als gehoopt/verwacht.

https://tweakers.net/i/qUhyenuHARGWN4Dj9qVd--rJoEY=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/535868/1NeERmC7fJR9CRumMJYKnYqGTeNUjNWY6wkHvq31Xs7VDGyxmB.jpeg?f=620xauto
Een foto van de Sleepbuds na een jaar intensief gebruik, vlak voor het retour sturen.

Conclusie

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
De Bose Sleepbuds II is een pittige uitgave, zeker in deze tijd, en ook omdat de gebruiksmogelijkheden beperkt zijn. Zo is het niet mogelijk om eigen muziek/geluiden/podcasts af te spelen; je kan uitsluitend de door Bose aangeleverde/geselecteerde geluiden afspelen. Maar een goede nachtrust is ook een hoop waard. Dit was dan ook voornamelijk de reden dat ik de Sleepbuds II heb gekocht (met gebruikmaking van de proefperiode van Bose).

Zelf ervoer ik dus, als zijslaper, geen problemen met het slapen met de buds. Kanttekening hierbij is dat ik met een vrij uniek kussen slaap. Hierdoor ervaar ik minder druk op mijn oor in combinatie met het slapen met de buds. Een keer met een normaal (stevig) kussen had ik dus de eerste nacht wel enige last van mijn oor, maar de tweede nacht niet meer.

Ik vind ze externe geluiden beter dempen/verdoezelen dan mijn otoplastieken, en daarnaast word ik ’s nachts, tussendoor aangenamer wakker dan met de otoplastieken. Ik heb nog even voordat de proefperiode afloopt, maar zoals ik er nu in sta, vind ik het de investering die ik heb gedaan waard. Of dit ook voor jou geldt, zul je zelf moeten afwegen.

Twijfel je nog, maar kun je het geld (eventueel) wel missen? Dan zou ik zeker aanraden gebruik te maken van de 90 dagen proefperiode via Bose. Bevalt het je toch niet, dan kun je ze altijd nog retour sturen en je aankoopbedrag terugkrijgen.

Nee, ik heb het product niet gesponsord gekregen, al had ik er met dit bedrag zeker geen nee tegen gezegd als ik het kreeg aangeboden om te reviewen. Mijn persoonlijke mening is dat het de investering waard is, vanwege het positieve effect op mijn nachtrust.

De buds zelf zijn overigens nog niet één keer uitgevallen tijdens het slapen. Dit zal ongetwijfeld nog een keer gaan gebeuren, aangezien ik het met mijn otoplastieken ook sporadisch had, maar in tegenstelling tot normale oortjes is dat in ieder geval een prettige ervaring imho.

Afsluiting

https://tweakers.net/i/5zLiWLVFnkAwgtUwkIPLgqLgckU=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/pH9XZIJ9dMYXnzzBp8dBY0zH.png?f=user_large
Heb je aan de hand van mijn review nog vragen over de Bose Sleepbuds II, stel ze gerust hieronder in de comments. Heb je een foutje gespot of heb je aanvullingen op de review? Stuur me dan met liefde een PB'tje!
En last but not least, als je het einde van deze review hebt gehaald, hartelijk dank dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen (en eventueel een reactie achter te laten)! Ik zou het ook top vinden als je mijn review zou willen beoordelen. Dit kan rechtsboven, of onder de afbeeldingengalerij.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Bose Sleepbuds II (Wit)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (57)

Wijzig sortering
Ik heb deze sleepbuts ook een paar maanden geleden gekocht en kan me grotendeels vinden in de ervaringen van deze reviewer ! Fijn in gebruik en helpt me prettig te slapen. Ik vond de 90 dagen refund mogelijkheid ideaal om te kijken of dit product bij me past. Prijs is fors maar als het je helpt is het niet te duur.........
Reageer
Hi EdRaket!
Bedankt voor je reactie. Helemaal mee eens. In dat opzicht vind ik het wel jammer, doch begrijpelijk, dat de 90 dagen op proef niet elders wordt aangeboden.
Wel zag ik afgelopen week dat Bose de geretourneerde artikelen als Bose certified refurbished verkoopt via een speciale webshop van Bose zelf. Ik verwacht dat dit dus is wat ermee gebeurt indien iemand besluit ze terug te sturen.
Nogmaals dank voor de reactie!
Reageer
Mooie review. Mijn ervaring is dat ik ze in het begin veel te hard had staan. Dus tip aan iedereen die dit overweegt: begin op het laagste geluidsniveau waar je ze kunt horen. Ik heb ze op 10% geluidssterkte staan ongeveer, en hoewel ik dan andere dingen nog wel er door hoor, word ik daar niet meer door afgeleid en uit m'n slaap gehouden. M'n vriendin heeft nog wel eens vroege belafspraken in de kamer naast de slaapkamer, en als ik daar wakker van wordt doe ik ze in en slaap ik weer verder.

Nog een tip: haal ze bij bose zelf, want andere winkels bieden die 90 dagen niet ook al zeggen ze van wel. Bij mediamarkt bijvoorbeeld wordt overal met 100 dagen retour geadverteerd, maar als je dat dan wil doen gaat het opeens om een hygiëne product wat niet retour kan (terwijl hun tweedekans vol staat met oorddopjes). Dat wordt ook nergens genoemd, behalve dan in hun voorwaarden, maar overal/ook bij die sleepbuds zetten ze 100 dagen retour erbij (wat dus niet zo is).

Van sony heb ik ook de 1000xm3 (zowel de in-ear als overear) en die hebben noisecancelling wat echt wel vele malen beter werkt dan de sleepbuds. Alleen zijn die echt te groot om mee te slapen.

Wil je ze in een vliegtuig gebruiken dan zullen ze niet veel toevoegen, ik heb ze wel geprobeerd met ook de overear op, en dat werkt wel maar had voor mij weinig toegevoegde waarde ten opzichte van de noisecancelling van de koptelefoon. In een hotel, boot e.d. is het hopelijk wel een uitkomst, maar dat heb ik nog niet kunnen testen wegens gebrek aan reismogelijkheden afgelopen jaar...

[Reactie gewijzigd door barbarbar op 9 maart 2021 13:40]

Reageer
Hi barbarbar,

Bedankt voor je inhoudelijke reactie! Dat ze in het begin veel te hard staan heb ik dus inderdaad aan den lijve ondervonden. Toen ik ging slapen vond ik het een redelijk mooi niveau, maar toen ik eenmaal de volgende ochtend wakker werd vond ik het vreselijk hard.

Aangaande de retouropties van de rode Duitse reus heb ik dat inderaad in het verleden ook zo ervaren. Gelukkig waren het toen relatief goedkope oortjes. Deze sleepbuds daarentegen zijn toch een andere klasse, en daarnaast zijn ze echt maar voor één ding geschikt. Als je ze dan koopt en ze bevallen niet, zit je bij andere verkopers vaak met de gebakken peren voor een stevig prijskaartje.

Nogmaals dank voor de reactie!
Reageer
Leuke en herkenbare review. Ik heb ze zelf ook, na een paar weken verblijf in het ziekenhuis was dat beter voor mijn rust. Ben helaas ook een zijslaper, waardoor de oortjes toch soms niet helemaal lekker liggen. Ik zal eens kijken naar jouw kussen, goede tip. En Rainforest is hier ook de favoriet.

Waar ik nog benieuwd naar ben is je ervaring met de batterijduur van de case. Ik gebruik de buds niet dagelijks. Ik heb nu een aantal keren gehad dat de case leeg bleek toen ik ze na een aantal dagen weer pakte. Heb ook de airpods, maar die case lijkt veel beter in zijn batterij te bewaren. Ik kwam er vorige week achter dat mijn wake-up light een usb-poort had, dus ik heb ze nu maar permanent aan de kabel hangen.
Reageer
Hi SierraPappa,

Dank voor je reactie!

Met betrekking tot het kussen, BeterBed verkoopt hem in ieder geval, dan kun je een keer proefliggen. Ik weet niet of de fabrikant zelf een proefperiode heeft, maar dat zou ik zeker aanraden, aangezien dat kussen zeker niet voor iedereen geschikt is (je hoofd blijft altijd terug in de kuil komen).

Zelf heb ik inmiddels een ander kussen als proef, van het merk Emma. Hierin merkte ik dat ik met de harde zijde last van mijn oor kreeg in de loop van de nacht. De zachtere zijde moet ik toch zeggen dat ik geen last (meer) heb van pijn in mijn oren door de Sleepbuds.

De batterijduur van de case is wellicht wat lastiger te vergelijken met jouw geval, ik slaap namelijk iedere nacht met de Sleepbuds (sinds ik ze heb aangeschaft, nog geen nacht zonder geslapen). Bij mij gaat de batterij van de case 3-4 dagen mee voordat ik deze weer moet opladen, maar dat komt dus echt doordat de sleepbuds elke ochtend moeten worden opgeladen.

Ik gebruik de sleepbuds nu overigens alleen nog in phoneless mode, en ik moet bekennen dat ik van Rainforest ben afgestapt. Het blijft mijn favoriet, alleen hoor ik er een vertraagde echo in (tussen links en rechts). Support van Bose reageert echter niet op mijn feedback hierover, dus nu heb ik een whitenoise geluid aanstaan wat alleen maar ruis is. Het is mij (gelukkig) nog niet gelukt hier een storend/opvallend element in te vinden.

M.b.t. de Wake-up light en de USB-poort, die wake-up light heeft mijn vriendin van mij cadeau gehad, en die is erg blij met de USB-poort achterop, maar dan voor het opladen van haar telefoon iedere nacht. ;)
Reageer
Dus in de "normale" modus hebben de oortjes een permanente bluetooth-verbinding met je telefoon?

Ik vind het wel vreemd (en voor het bedrag triest) dat in "Phone-Free Mode" er synchronisatieproblemen zijn tussen de oortjes; dit had lijkt mij redelijk makkelijk opgelost kunnen worden door de oortjes bijvoorbeeld gedurende de eerste paar seconden met elkaar te laten verbinden om het geluid tussen de 2 te synchroniseren. Maakt dit in praktijk de Phone-Free Mode niet redelijk onprettig/finicky in gebruik?

Ik weet niet of je hier op een antwoord kan geven/of je dit hebt getest, maar jouw review lijkt vooral te zijn in het kader van slapen in je eigen slaapkamer om eventuele geluiden van je partner buiten te houden. Heb je enige ervaring met/ideeën bij het gebruik van deze oortjes voor slapen in mogelijk luidruchtigere omgevingen? Denk bijvoorbeeld aan slaapzalen in hostels (i.e. dronken mensen), of het auto-alarm van de buren dat 's nachts geregeld afgaat?
Reageer
Hi RobinJ1995,

Dank voor je reactie!

In de normale modus hebben ze inderdaad een continue bluetooth (Bluetooth 5.0, BLE). Dit heeft uiteraard impact op de batterijduur van zowel je telefoon als de oortjes, maar vond ik toen niet merkbaar. Wat wel fijn is, is dat je telefoon 'over gaat' via de oortjes als je dan ligt te slapen. Je partner wordt er dan niet wakker van.

Het synchroniseren in Phone-Free mode zou ik inderdaad ook van verwachten dat ze dan kort onderling synchroniseren. Dat is één van de redenen waarom ik nu voor een ander geluid heb gekozen waar het niet uit maakt of ik het ene oortje nu een fractie van een seconde eerder dan de ander eruit haal.

Bij de geluiden waar je bijvoorbeeld vogels hoort of andere geluiden kan het wel als onprettig worden ervaren in phone-free mode, als er een lichte afwijking in zit. Je hoort dan als het ware een lichte echo tussen je linker en rechter oor.

In luidruchtigere omgevingen heb ik het nog niet getest. Bij mijn woning gaan wel zo af en toe autoalarmen af, of een inbraakalarm van een bedrijvencomplex naast mijn woning (zeker op vrijdag is dat irritant... want dat betekent dat dat alarm het hele weekend afgaat zodra er een kat of marter voor de deur daar langs loopt...). Dat alarm gaat dan gedurende 2 minuten (ongeveer) af en is best een irritant geluid.

Hier merk ik verder niks van als ik lig te slapen. Ook niet van de sirenes van ambulances die geregeld langsrijden (ik woon aan een hoofdstraat welke als aanrijroute voor de ambulance wordt gebruikt). Kanttekening hierbij is dat 's nachts de ambulances meestal geen sirenes gebruiken tot ze bij de kruising 100 meter verderop zijn, maar de sirenes zijn dan 'van mijn woning afgericht', en dus zachter.

Over enkele maanden zit ik voor korte tijd in hartje Parijs, wellicht dat ik dan verschil ga merken. Ik was sowieso voornemens om binnenkort de review weer wat verder bij te werken, nu ik de Sleepbuds inmiddels een half jaar in gebruik heb. Wellicht dat ik tegen die tijd mijn ervaringen van Parijs dan ook erin kan verwerken. (Ik weet niet hoe luidruchtig die stad is, ben er nog nooit geweest. Ik kan mij echter inbeelden dat het daar niet stil is 's nachts).
Reageer
Een fijne review. Een beetje offtopic toevoeging voor zijslapers met kleine portemonnee: Als standaard oordoppen (bijvoorbeeld van schuim) teveel druk veroorzaken bij zijslapen, dan kun je simpelweg een stukje van de brede kant afknippen. Let op dat je niet te veel afknipt, anders krijg je ze niet meer te pakken ;). Ze dempen dan iets minder, maar dit werkt prima bij mij.
Reageer
Hi Randfiguur,
Bedankt voor je reactie! Ik ben eigenlijk dan best wel benieuwd hoe dat er bij jou uitziet. Kan je ons eventueel voorzien van een foto?
Thanks!
Reageer
Op dit moment helaas niet, maar je moet het je voorstellen als een schuimrubberen oordop (met of zonder oorsmeer) die een stukje korter is dan gewoonlijk. Duidelijker kan ik het niet omschrijven :D
Reageer
Thanks, @PeacekeeperNL
Goede nachtrust is goud waard, dus zodra het kan ga ik ze aanschaffen. Rechtstreeks bij Bose, vanwege retourmogelijkheid. Al ervaring mee. Had voor de Airpods Pro eerst de Bose Quiet Comfort Earbuds, maar die bevielen niet. Formidabele geluidskwaliteit en noise cancellation, maar vervelende issues met bediening en ik vond ze te zwaar. Geretourneerd en super snel geld terug. Top service van Bose.
Reageer
Hebben jullie Ohropax wel eens overwogen? Veel goedkoper, en voor mij is het ideaal.
Ik kneed overigens de wasbolletjes helemaal door zodat katoen en was goed gemend zijn. Eigenlijk net zoals een bakker dat met deeg doet :)
Reageer
Hi Ignite60,

Bedankt voor je reactie. Ik heb Ohropax niet overwogen. Enerzijds omdat het nooit op mijn radar is gekomen, anderzijds omdat ik denk dat mijn op maat gemaakte oordoppen (zo verwacht ik) betere resultaten zouden moeten geven. Dit was voor mij echter, helaas, niet voldoende. Mijn eerste otoplastieken van Noizezz waren meestal wel voldoende, de otoplastieken van Alpine echter bij lange na niet. Zodoende dat ik uiteindelijk voor de Bose Sleepbuds II ben gegaan, met gebruikmaking van de vrijblijvende proefperiode van Bose.

Maar wel fijn dat de Ohropax voor jou ideaal zijn. Ten opzichte van de Bose Sleepbuds II zijn ze 'iets' goedkoper ;)
Reageer
Hoi Peacekeeper,

Bedankt voor je uitgebreide review! Ik denk dat ik op basis hiervan - als zijslaper - in elk geval het Mline kussen ga proberen. Juist het probleem van geïrriteerde oren nav de druk van de oordoppen, is iets waar ik last van heb, hopelijk kan dat met het kussen worden opgelost. Zelf slaap ik nu met Orthopax, van alle budget oordoppen houden die volgens mij het meeste lawaai buiten. Echter, met een dove kat met een 'high pitch miauw'... wordt ik nog steeds vaak wakker. Geluid maskeren helpt dan denk ik beter.
Een vraag die ik niet echt beantwoord zie in de review, is waarom gewone bluetooth oordoppen niet zouden volstaan. Ik heb zelf een aantal mixen, zoals ook die van Rainforest (favoriet;)) Zoals ik het nu lees, kan ik beter een ander kussen kopen; wat maakt in jouw ogen dat de Bose het beter doet dan (kwaliteits) bluetooth oortjes, al dan niet met active noise canceling?
Reageer
Hi Taquito,

Hartelijk dank voor je reactie.

Het kussen proberen kan uiteraard altijd. Zelf heb ik hem toen bij een Beter Bed geprobeerd, waar ze hem in het assortiment hebben. Mocht het bevallen en je hebt er geen haast mee, zou ik wachten tot hij weer bij iBood in de aanbieding is. Hier komt ie meerdere keren per jaar voorbij in een vrij nette aanbieding in vergelijking met de prijs op de site van Mline.

De Bose Sleepbuds II maskeren voor mij nagenoeg alle geluiden, maar dat is uiteraard ook afhankelijk van het volume welke je hebt ingesteld.

Aangaande je vraag mbt gewone bluetooth oordoppen: ik heb daar gewoonweg niet echt naar gekeken. Enerzijds kwam ik de Sleepbuds II op het spoor na een artikel van Tweakers. Deze zijn specifiek ontwikkeld om mee te slapen, en zijn daardoor slanker dan andere oortjes.

Zelf zit ik niet zo in die markt, maar bijvoorbeeld de Bose QuietComfort Earbuds, lijken mij niet comfortabel om mee te slapen.

Dus om de vraag te beantwoorden, ik heb gewoonweg niet gekeken naar andere bluetooth oordoppen.

De oplaadbare case vind ik prettig, het formaat van de Sleepbuds vind ik goed, dus voor mij is dit een prima oplossing. Ik zal zeker niet zeggen dat dit de beste/meest ideale oplossing is, maar ook komt dat dus doordat ik niet veel verder dan dit heb gekeken.

Heb ik je vraag zo voldoende beantwoord? Als je nog meer wil weten, vraag gerust!
Reageer
Of gewoon op maat gemaakte slaapdoppen. Goed voor iedere type slaper en goed voor jaren gebruik.

bvb https://www.lapperre.be/nl/oordopjes/slapen/
Reageer
Hi Royale de Luxe,

Bedankt voor je reactie.

Aangaande 'Goed voor iedere type slaper': Hiervoor heb ik inderdaad jaren geslapen met op maat gemaakte slaapoordoppen/otoplastieken. Eerst van het merk Noizezz, later van Alpine. De Noizezz waren voor mij voldoende, alleen kon ik die vorig jaar niet meer bestellen. De toko was volgens de audicien failliet. Alpine zou minstens net zo goed moeten zijn. Voor mij was dit echter niet het geval, en mijn Noizezz waren na jaren gebruik helaas echt op.

Toen kwam ik bij toeval dus de Sleepbuds II tegen, volgens mij naar aanleiding van een nieuwsartikel hier op Tweakers. Deze vervolgens besteld via Bose zelf en vanaf het eerste moment was het een match, liefde op het eerste gezicht zegmaar ;).

Ten opzichte van mijn Noizezz was ik voornamelijk erg blij omdat ik nu daadwerkelijk iedere nacht goed kon slapen en geen 'last' meer had van omgevingsgeluid.
Reageer
De Noizezz waren voor mij voldoende, alleen kon ik die vorig jaar niet meer bestellen. De toko was volgens de audicien failliet.
Dat klopt .. maar er is een doorstart geweest:
https://www.optitrade.nl/...iratie/doorstart-noizezz/

En de site is ook gewoon weer in de lucht.
https://www.noizezz.eu/

Dus volgens mij kan je daar vast terecht voor een goede vervanging van je oude Noizezz slaapoordoppen/otoplastieken
Reageer
Thanks! Had inderdaad gezien dat er een doorstart (en nóg een doorstart blijkbaar, na de eerste doorstart vorig jaar was de toko weer failliet gegaan) is geweest. Gelukkig ben ik zelf niet meer in de markt ervoor nu ik geslaagd ben met de Sleepbuds II ;)
Reageer
moet je de katoen en wax mengen? LOL mijn vriendin haalt altijd het katoen eraf
Reageer
Dat is wel de bedoeling ja, anders kan je net zo goed een pot bijenwas kopen en dat in je oor plempen :9
Reageer
Ik gebruik zelf ook die Ohropax (andere variant: deze). Die doen -35dB. En dan hoor je echt helemaal niets meer. Zelfs als je partner snurkt dan hoor je dat niet.
Reageer
Deze waren toch teruggeroepen vanwege exploderende accu's? Lijkt me niet bevorderlijk voor de nachtrust :')

Op zich vind ik dit wel een interessant iets trouwens. Met name omdat ik met een CPAP machine moet slapen (adem apparaat) die me stoort. Maar ik vind ze te duur momenteel. Misschien als de prijs zakt (en het accu probleem wordt opgelost).
Reageer
Hi GekkePrutser,

Dank voor je reactie.

De terugroepactie was vanwege de originele Sleepbuds. Dit is de opvolgende generatie met een nieuw type accu die niet de accuproblemen zou moeten hebben die er toen waren.

Uit het artikel:
Bij deze groep vallen de Sleepbuds op onverwachte momenten uit of laden ze via de bijgeleverde charging case niet volledig op.
Het accuprobleem is dus opgelost. Qua prijs verwacht ik niet dat Bose dit wijzigt. Wat je in dat opzicht zou kunnen proberen is via Coolblue een tweedekans te scoren, of via Bose zelf een refurbished (dat zijn producten die binnen de 90 dagen zichttermijn zijn teruggestuurd, welke zo goed als nieuw zijn).
Bij Coolblue kan je binnen 30 dagen terugsturen, bij Bose zelf binnen 90 dagen. Je moet wel het aankoopbedrag initieel voldoen uiteraard.

Volgens mij gelden die 90 dagen ook via de refurbished by Bose. Ik zal even de link daar naartoe voor je opzoeken.

Edit: Link naar de Bose Outlet

[Reactie gewijzigd door PeacekeeperNL op 22 augustus 2021 12:32]

Reageer
Aha vandaar, dat wist ik niet, ik had de "ii" niet opgemerkt, oeps. En bedankt voor de tips, ik hou de aanbiedingen in de gaten. Ik zie dat de Outlet ze voor 240 heeft maar dat is me ook te duur momenteel.. Maar misschien zakt de prijs wel wat.
Reageer
Ik verwacht niet dat de prijs zal zakken, om eerlijk te zijn. Het afgelopen jaar heb ik geregeld de prijs van tweedekansjes bij Coolblue bekeken (ook na aankoop nog altijd zo af en toe) en daar is ie als goedkoopst 230 euro geweest. Heel misschien rond Black Friday dat er dan een grotere korting op wordt gegeven, maar dat durf ik niet te zeggen, was afgelopen jaar niet het geval.
Een aankoop bij bijvoorbeeld de MediaMarkt zou ik overigens niet adviseren, aangezien je hem daar niet kan retourneren na het testen. Bij de MediaMarkt vallen ze onder een hygiëneproduct, wat het ook is, maar nemen ze deze niet terug zodra de verpakking geopend is.
Reageer
Amazon heeft ze soms wel in de aanbieding voor rond de 200. Amazon.es had ze een paar dagen terug zelfs voor dik 170. Ze staan af en toe op Pepper.
Maar ik weet niet of Amazon ze wel accepteert als je ze geprobeerd hebt, vermoed van niet. Ik heb ze daarom zelf ook gewoon bij Bose zelf besteld (maar ze werkten voor mij niet goed dus zijn terug gegaan).
Reageer
hi Peacekeeper,

Veel dank voor deze uitvoerige review. Ik heb hem met extra belangstelling gelezen, omdat wat jij schrijft over het moeilijke slapen zeer herkenbaar is. Dus als die Bose Sleepbuds II voor jou werken, doen ze dat voor mij wellicht ook.
Op maat gemaakte slaapoordoppen waren jarenlang een redelijke oplossing om mij af te sluiten voor omgevingslawaai. Ook al irriteerden ze soms, ze hebben hebben toch heel wat extra uren slaap gebracht.
Helaas, hondengeblaf houden ze niet tegen. Weet ik sinds buurvrouw een hondje heeft aangeschaft van een ras dat erom bekend staat erg veel te blaffen.
Elke ochtend vroeg wordt dat dier in de tuin gelaten en blaft dan gezellig een kwartiertje tegen alles wat beweegt. Op zo'n 5 meter van mijn open slaapkamerraam. Dat geblaf hoor ik door de Alpines heen. Slapen lukt dan niet meer. Enige dat het blafgeluid blockt is slaapoordoppen en een iPad naast het bed met een white noise app met regengeluid op maximaal volume. Niet iets om de hele nacht aan te hebben.
Als zijslaper kan ik m'n Airpods Pro voor dit doel niet gebruiken. Daarvoor zijn ze niet comfortabel genoeg.
Zachte slaapoordoppen met "ingebouwde" white noise en regengeluid, klinkt dan ook als de ideale oplossing. Maar houden de Bose Sleepbuds het hondengeblaf wel tegen? Misschien heb je er ervaring mee, of kun je voor mijn rekening ergens een Jack Russell huren om te testen? ;)
Alvast dank voor je reactie!

groet,
Taygete

[Reactie gewijzigd door Taygete op 16 september 2021 09:16]

Reageer
Hi @Taygete ,

Dank voor je uitgebreide reactie. Voor mij maskeert het veel geluiden, dit is ook afhankelijk van hoe hard ik de Sleepbuds zet. Hierin zou het voor jou denk ik een balans zoeken zijn, want te hard (maximaal even in dit geval) is ook niet ideaal. Daarnaast moet je er dan wel rekening mee houden dat bijvoorbeeld een rookmelder niet meer opvalt tijdens het slapen.

Je kan de Sleepbuds via Bose bestellen om ze 90 dagen te proberen of het wat voor je is. Bevalt het niet, kun je ze na contact met de klantenservice terug sturen.

Het is een vrij prijzige aanschaf, maar een goede nachtrust is in mijn opinie onbetaalbaar.

Hopelijk heb ik hiermee je vraag voldoende beantwoord, en anders hoor ik het wel!
Reageer
hi @PeacekeeperNL,

Dank je wel voor je snelle reactie. Inderdaad, dat volume zal even zoeken zijn. Luid genoeg om het geblaf of ander omgevingsgeluid te maskeren, zonder gehoorschade te veroorzaken. Ietsje minder goed horen zou welkom zijn. Ik hoor extreem scherp, maar de piep in m'n linkeroor (tijdens concert ooit te dicht naast speaker gestaan) is minder prettig. Die moet niet nog erger worden door te hard geluid.

Nog een aanvullende vraag. Uit jouw review begrijp ik dat de buds beginnen te spelen zodra je ze uit het doosje haalt. Ik zou de sleepbuds niet de hele nacht willen dragen, maar bijv. om middernacht naast het bed klaarzetten, met het gewenste geluid geselecteerd. Als 6 uren later het geblaf begint doosje open, buds in de oren en hopelijk verder slapen. Zou dat zo werken, of zijn er eerst nog andere handelingen nodig?
Reageer
Ik gebruik de buds in phoneless mode, dan beginnen ze inderdaad direct met afspelen zodra je ze uit de case verwijdert (was voor sommige gekuiden nadelig is, omdat ze niet onderling synchroniseren en je dan dus een echo zou kunnen horen)
Zelf gebruik ik daarom nu een geluid waar dit geen probleem is.

Dus je kan dan prima de Buds naast je bed zetten en pas eruit nemen zodra je ze nodig hebt.
Zonder de phoneless mode dien je het geluid vaak (niet altijd... Geen idee waarom maar het werkt niet vlekkeloos) nog met de telefoon te starten. Soms ging ie wel al afspelen (synchroon) zodra die automatisch met de telefoon was verbonden, alleen dit was verre van altijd het geval bij mij. Mogelijk dat ze dit met een update hebben opgelost inmiddels, weet niet wanneer ik de laatste app en firmware-update heb gehad.
Reageer
hi @PeacekeeperNL,

Gisteren de Bose Sleepbuds II binnengekregen en vannacht meteen geprobeerd. Ik ben blij verrast hoe comfortabel ze zitten. Als zijslaper (wel met zacht kussen) voelde ik ze al snel niet meer.
Ik draag de buds niet de hele nacht, maar doe ze in als ik midden in de nacht wakker word voor toiletbezoek. In phone free mode is dat - zoals jij al achreef - heel simpel. Doosje open, beide buds tegelijk eruitpakken, in de oren stoppen en verder slapen.
De kwaliteit van de geluiden valt een beetje tegen, maar dat komt vooral door de vergelijking met wat ik gewend was: het natuurgetrouwe regengeluid van de MyNoise app in de iPad (ideaal voor regenliefhebber 😀). De regengeluiden in de Bose app zijn afgeknepen, scherper.
Omdat ik een piep in mijn linkeroor heb, ben ik voorzichtig met harde geluiden. Daarom het volume van de Sleepbuds op 70% gezet.
Helaas, vanochtend werd ik toch weer in alle vroegte wakker geblaft door de buurhond. Het blafgeluid werd nauwelijks gedempt. Verder dempen de Sleepbuds omgevingsgeluid prima op 70% volume, maar schel hondengeblaf dus niet. Terwijl dat geblaf voor mij de hoofdreden was om ze aan te schaffen.
Komende nacht wil ik daarom het volume van de buds toch maar luider zetten. Op welk percentage heb jij het geluid van de Sleepbuds staan?
Ik vraag mij af wat een verantwoord volume is qua risico op (verergering) gehoorbeschadiging, Kan daar niets over vinden op de Bose site of elders, Heb jij daar weleens iets over gelezen?
Een blaffende hond als wekker is niet fijn, maar een verergering van de piep in mijn oor, daar moet ik echt niet aan denken.
Dank alvast voor je reactie (zo fijn om iemand met ervaring met de Sleepbuds II te kunnen raadplegen!🙏)

Hartelijke groet,
Taygete
Reageer
Hi Taygete,

Ik heb er niks over gelezen moet ik zeggen. Welk percentage ik precies heb moet ik je nog even verschuldigd blijven, maar ik zit net iets boven het waarschuwingsniveau (volgens mij geeft ie dat rond de 80pct, dus ik vermoed 85%).

De eerste keer had ik m gewoon op 100% staan, omdat ik het qua geluidsniveau bij slapen gaan mee vond vallen, maar toen ik de volgende ochtend wakker werd, weet ik nog dat ik met pijn in mijn oren wakker werd, zo hard vond ik het na een nacht.

Ik heb zelf gelukkig geen last van een piep in mijn gehoor, en ik weet ook niet of mijn huidige niveau voor gehoorschade op lange termijn zorgt. Probleem is dat je dat gaandeweg natuurlijk niet doorhebt tot het te laat is.

Hopen dat een iets verhoogd volume niveau voor jou helpt om door te slapen met zo'n vervelende keffer. Succes!

[Reactie gewijzigd door PeacekeeperNL op 22 september 2021 11:52]

Reageer
Dank je. Ik laat het wel even weten. Fijne dag verder 👍
Reageer
Interessant product, maar persoonlijk lijkt het me helemaal niets.
Veel geld en werk om ze te kunnen gebruiken en omdat ze zo groot zijn niet comfortabel.

Ik houd het maar bij goede kwaliteit schuimen oordopjes en 'ocean waves' op YouTube.
Reageer
Hi Gertjanlint,

Bedankt voor je reactie.

Zoals ik ook al zei in de samenvatting:
"Of ze wat voor jou zijn is geheel aan je persoonlijke voorkeuren."

Bij jou dus inderdaad niet het geval. Mag ik vragen of je ze ook daadwerkelijk hebt geprobeerd?

Duur zijn ze zeker, maar een goede nachtrust is mij veel geld waard. Voor mij waren speciale op maat gemaakte oordoppen helaas niet toereikend om me een goede nachtrust te kunnen garanderen.

Qua comfort vind ik de Sleepbuds II zelf voldoende comfortabel. Ik merk het 's nachts niet dat ik ze in heb, en ze vallen ook niet uit (met uitzondering van 1 keer het afgelopen halve jaar). Wel heb ik gemerkt dat de combinatie van de Sleepbuds en het soort kussen hierin van belang is. Bij een hard kussen krijg ik last van mijn oor waar ik op lig. Met een zachter kussen echter niet.

De 'ocean waves' op YouTube, speel je die dan via je schuimen oordopjes af, of via een externe speaker (telefoon, speakertje oid).? In dat laatste geval is dat voor mij zeker geen optie, omdat mijn partner daar dan knetter van zou worden.
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True