Woox R4028 smart indoor powerstrip Review

18 september 2020, laatste update op 19 november 2020, 1.402 views Rapporteer
Testpanel +3

Pluspunten

• Per stopcontact te schakelen
  • 4x USB
  • Smart control met Google Home
  • Schema`s maken per stopcontact
  • Over voltage protection

Minpunten

• Led`s op het blok niet uit te zetten / dimbaar
  • 4x USB niet appart te schakelen
  • Geen ophang mogelijkheden

Aangezien ik een slimme stekker heb voor de buiten lamp ga ik de rest ook slim maken door de lampen op bepaalde tijden in te schakelen en te bedienen met je stem. Tevens kan ik nu op lamp tafel de telefoons opladen en de tablet die ik gebruik als controlepaneel. Hiermee bedien ik de lampen, stekkers, camera`s en andere slimme items in het huis.

Nu had ik thuis steeds meer losse lampen en die wou ik aansturen met een slimme stekkerblok, 1 vitrine met de verzameling van Max Verstappen, 1 tafellamp die als tafel dient tussen de bank en stoel in, en de telefoons gingen op de lader als we thuis kwamen.

Nu kan alles mooi op 1 plek opgeladen worden en kan ik de lampen bedienen als ik thuis ben of onderweg, zowel met de app als met Google Home.

En wat tevens handig is dat je als je gaat slapen met 1 stem commando alles uit kunt zetten, zo hoef je niet elke lamp handmatig uit te zetten en de opladers uit het stop contact te halen (tja ik doe dat namelijk wel)

De specs van een stekkerblok zijn niet zo heel spannend, hij moet namelijk de juiste aantal volts gaan door geven en je wilt weten wat hij max aan kan over het hele blok en wat de USB poorten aan kunnen met de Amperage. De USB gedeelte is 5v en kan max 4 Ampère leveren over de 4 USB poorten.
  • Dimensions: 264x66x40mm (L x W x H)
  • Power supply:AC 90V-264V (50/60Hz)
  • Nominal input voltage: AC 230V
  • Standby power loss: 1W
  • Total outlet current: 16A Max.
  • Single outlet current: 10A Max.
  • Maxmium load: 3680W
  • USB output: DC 5V/4A totally
  • Protocol:WIFI IEEE 802/11b/g/n 2.4Ghz
  • Materials: ABS+PC, (750℃ V-0 FIRE-RETARDANT)
  • Working temperature: -30℃ - +65℃
Het uitpakken van iets nieuws is altijd leuk, maar met 1 product erin is dat niet heel spannend wat je gaat aantreffen.

Een handleiding in vele talen enkel Nederlands ontbreekt hierin.

Zoals je ziet heb ik nu 2 stekkers in het blok zitten, maar momenteel zit alles vol en 3x usb zijn gevuld met de snoeren voor de tablet en telefoons.

De installatie ging net zoals de slimme stekker vlot en snel, puur de stappen volgen in de app en koppelen maar, soms wil het niet in 1 keer maar dan kun je een andere koppel methode gebruiken en kun je het alsnog koppelen. Al duurt dat net 3 tot 5 minuten langer.

Het aanmaken van een account in de app laat ik in de review weg aangezien dat niet al te moeilijk is om te doen, we gaan direct van start met het koppelen van het product in de app en volgen hiervoor de stappen zoals hier onder afgebeeld is.

https://tweakers.net/i/F2ka6c9doD8KN3cTar4YkNTMVU4=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/Eo3r4TgVQVS2zmbsgH0jAvax.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/jnk_3_NGrdl-UNpToqr-F2qjJiM=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/viCX6jjtegO9CNzRpcqmtV8A.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/1KNMaOTCiEKe_lJ9AM9s9YqDq_s=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/eN3cetZit9RlswylR97M3MFM.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/kKuT-6UfZY4S0si0sodolvdIcGI=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/y9m3u6vFQuQcf5mM7wscuSGE.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/CRoHicnBKb7_Y0lwOtwaxQEjDKw=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/ZSz42BvQcg8ZL9OwIXW9fjFp.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/pcNRsNdqB5BDaiwRa4RavqbR0NU=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/2VwzJ1jmIQCRDwnQvmdNUT14.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/5yxp7IwgLz-L5KvCd8xeozOAIto=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/UnDTCiEyCpbC9ijkQI7nci9J.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/cbnroQ66UPrBU_MLetDdaRfq5f8=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/0NSX9OZ5eTt24Piuy2L4C8TQ.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/FzFm3jED3bwzow72VJmEkonYThY=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/3PfuQoDr8W2xJozPXdCP4sSp.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/YTI8765ETOh04gjNBpMU9iFasHU=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/127ourCORgueZG0FJzeTtXXN.jpg?f=user_large

Zoals je ziet vrij eenvoudig, mocht het na deze stap niet lukken dan kun je een andere koppel methode kiezen, handmatig wifi verbinding maken met het apparaat zelf, een soort WPS met de app en het apparaat. Maar elk moderne router met 2,4Ghz aan boort moet het vrij moeiteloos gaan met het koppelen.

Nu dat we het stekkerblok hebben draaien in de app kunnen wij nu de stekkers individueel bedienen en de apparaten op USB aansluiten.

Hieronder zie je enkele afbeeldingen in de app zelf en daarna van Google Home aangezien de Woox Home app ook gekoppeld is met Google Home, en in het laatste heb je net iets meer mogelijkheden met de instellingen van de naam per stopcontact.

Een overzicht met de 4x USB die je niet afzonderlijk kunt bedienen maar als groep.
https://tweakers.net/i/91qJi7aVEWjnhKxYm3UBuMhjCoI=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/uVrfuUcf6AIU8as3OliFkwPa.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/b88BgO_g-3l_zLvchGn2EY8YXf0=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/gvYj41BrKSvVv4JO2kmwlVO1.jpg?f=user_large

En nu de mogelijkheden tot het instellen van schema`s countdown`s en de mogelijkheid om een groep te maken zodat je alles in 1x kunt uitzetten.
https://tweakers.net/i/G9YPD4t7xvbD6EhhHT_574QyM58=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/mDKyYQk6cs9Rmwjqt893QATz.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/RA2qYjobTufB5ASub1Sgd-TqbmQ=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/oqfz2yXP3NDEGOX318sgd0jv.jpg?f=user_large

Voor de Max Verstappen kast heb ik een schema ingesteld aangezien ik die elke dag wel aan heb. Als je een schema aan het instellen bent zie je repareren boven in staan, dit is een vertaal foutje in de app, de app draait op het tuya platform en niet alle vertalingen zijn goed gedaan nog naar het Nederlands.
https://tweakers.net/i/W_l_YenpIEFBOVI4dDD0Ww3VamU=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/eGo3d2vapTrpEoKBYXxiaWqv.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/lKCvQo6eMKXHZdnbjysGi_2gyT8=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/cw3KfJmZ6NXpDDOHOWk28N6x.jpg?f=user_large

De algemene instellingen voor het stekkerblok, groep maken, firmware controle, en Google Home, Alexa en IFTTT mogelijkheden.
https://tweakers.net/i/EYAakMxMUcdhdHD6g_ZQph014pk=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/AkKcSzgOWqBI8clvwzmWeUaq.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/Oz6Tr6-EbrllXHlLSFYc39P7Y6U=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/OZ1ORfRJl9PnQHqDMGjKIEHQ.jpg?f=user_large

En nu door naar Google Home. Hiermee heb je net iets meer mogelijkheden om de naam naar wens aan te passen zodat je de lampen of stekkers een naam kunt geven om zo makkelijk het aan of uit te kunnen doen.
https://tweakers.net/i/ZjRslh1pErzaK75YnzLzjfdeuBQ=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/JdXudVCyXWUhJmk0GISimHN6.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/X5eSA_SE1Q_batp1AQhqkh4Farw=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/tLAKs3W04sv3nD6GfHre21an.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/qSc-T5bDeGfXVCzBmTq8ajHOX7I=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/HaifEDr9ldjGAgtbObaJMi18.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/uJ88rxaBwnkN-5zVWY-x5gtqINE=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/CmetxADsRC2iNmCWohm7vniq.jpg?f=user_large

https://tweakers.net/i/RvAQllk_sJB4W3f21HQ0_Oku6dI=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/ds0CKASIChRHgUx01R3ekuIo.jpg?f=user_large https://tweakers.net/i/Qbfw5d2RQe-ervxqPuQe7IC067A=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():strip_icc():fill(white):strip_exif()/f/image/i7GPSeGeZUdqgpb8KL1q1y0o.jpg?f=user_large

Product pagina Woox
Product pagina Tweakers
Woox Home App

En nog even 2 leuke video`s gevonden op youtube, 1 van het aansluiten van een USB en een lampje op een stopcontact. Het 2e filmpje gaat over de slimme Over voltage protection, dus als je een defecte kabel erin wilt doen slaat de gehele stekkerblok uit. Helaas heb ik geen defecte kabels van bijvoorbeeld de action die snel defect gaan aangezien ze het goedkoopste materiaal gebruiken. Anders had ik zelf even getest met een kabel en het hier laten zien.

Steeds meer apparaten bedienen we in huis of met de stem of hebben de mogelijk daar toe met een app om ze los te bedienen.

Persoonlijk bedien ik veel in huis met mijn stem of een App, zo stel ik schema`s in per lamp of per stekker, en zo ga ik het hele huis af tot dat alles slim is en ik enkel thuis hoeft te komen en de lamp buiten gaat dan aan bij beweging en een bepaalde tijd, etc etc.

Nu even over de stekkerblok, ik ben er persoonlijk heel tevreden over op een enkele punt na maar dat zijn kleine dingen die misschien nog in een later stadium komen.

Het stekkerblok kun je eenvoudig bedienen per app of met de Google home app of met je stem.
Aan de 4x USB heb je meer dan voldoende aan echter heeft deze max 4 Ampère totaal, het was beter geweest om bijvoorbeeld 2 poorten 5v / 2A te maken en de andere 2 poorten 5v /1A te geven, zo kun je snel laden op 2 poorten en op de andere poorten oudere apparaten die niet snel laden aan te sluiten.

Nu de apparaten op de slimme stekkerblok zitten geeft het een stuk gemak dat ik nu de apparaten per stuk makkelijk kan in en uitschakelen.

Kortom tevreden over het resultaat.

Woox R7046 Smart PIR Motion Sensor
Woox R7070 Smart Wireless Gateway
Woox R4028 Smart Multi Plug
Woox R9078 Smart Filament bulb
Woox R5024 Smart Plug EU 16A
Woox R4957 Slimme deurbel

En klik hier voor een compleet overzicht van alle reviews

Heb jij ook een Woox R4028 smart indoor powerstrip?

Ik heb van die losse stekkers, maar wil voor mijn werkkamer wel zo'n stekkerblok. Maar 3 aansluitingen is te weinig. Heb er minimaal 6 nodig.