Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Specificaties Socket AM3 met AMD 790X chipset - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Gigabyte GA-790XTA-UD4 Review

+3
TERW_DAN 10 februari 2010, laatste update op 11 februari 2010, 3.574 views

Gigabyte GA-790XTA-UD4

Pluspunten

  • prijs
  • featureset
  • kwaliteit/stabiliteit

Minpunten

  • geen onboard buttons
  • SATA 6Gbps is misschien nog wat overkill.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Layout Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4
Na de Gigabyte P55A-UD6 die ik eerder bekeken heb, heeft Gigabyte ook het AMD platform voorzien van een NEC USB3.0 chip en een Marvell SATA 6Gbps chip. Omdat ik de Buffalo 1TB USB3.0 schijf en de Barracuda XT nog even kon lenen voor wat benchmarks ben ik met dit bordje aan de slag gegaan.

http://tweakers.net/ext/f/iXVj5rXKkgARBGEKALgi5dkI/full.jpg

Specificaties
SocketAM3
Chipset790X + SB750
DIMM4x DDR3
PCIe x161x
PCIe x81x (in x16 uitvoering)
PCIe x12x
PCI3x
USB2.010x
USB3.02x
SATA 3Gbps6x
SATA 6Gbps2x
eSATA2x
Firewire3x
FormfactorATX
Netwerk1x 1Gbps


De Gigabyte 790XTA-UD4 beschikt over een AMD 790X chipset met een SB750 northbridge.
Het moederbord is net zoals alle moderne Gigabytes gebaseerd op een donkerblauwe PCB met witte en lichtblauwe sloten. Op de achterkant van het bord zitten 2 PS/2 sloten, 6 USB2.0 poorten, 2 USB3.0 poorten, 2 USB2.0/eS-ATA combopoorten, een 1Gb netwerkverbinding en S/PDIF en 6 3.5mm jacks voor het geluid. Daarnaast zitten er nog 2 firewirepoorten op het backpanel.
http://tweakers.net/ext/f/PduMS7hqvmD4cukpA5FgSt9h/full.jpg

Op het bord zit een heatpipe constructie die de VRMs met de northbridgekoeler verbindt. De northbridgekoeler is zo gemaakt dat het bovenste x1 slot nog te gebruiken is, doordat kaarten eroverheen kunnen steken. Op de southbridge zit een kleine heatsink die niet met een heatpipe is verbonden.
Het bovenste uitbreidingsslot is een PCIe x1 slot, met daaronder het PCIe x16 slot., gevolgd door een 2e PCIe x1 slot. Vervolgens zit er een regulier PCIslot, een PCIe x8 slot dat fysiek x16 sloten kan huisvesten en nog 2 reguliere PCIsloten.

http://tweakers.net/ext/f/wPgOrnKkwCr96xF4rQqeDKQG/full.jpg

Onder deze sloten zit nog een rijtje connectoren. Een header voor een compoort, een FDD aansluiting, een header voor een firewire poort en 2 headers voor USB2.0 poorten. Naast het gekleurde frontpanel zitten nog een3- en een 4pins fanheader.
Aan de lange kant van het moederbord zitten 8 gekantelde S-ATAsloten. 2 witte SATA 6Gbps sloten en daarnaast 6 blauwe SATA 3Gbps sloten die aan de SB750 chip zitten. Een PATAconnector zit daar iets verder boven, tussen de ATXconnector en de S-ATA sloten in.
Naast de 24 pins ATXconnector zit nog een 3 pins fanheader. De 4e en laatste fanheader is een 4pins header die boven de cpu socket zit en naast de 8 pins stekker voor de stroomvoorziening naar de cpu.

http://tweakers.net/ext/f/WMqPpS40xfeRAbZ0DIPdXGlT/full.jpg

Onderop zitten nog een aantal headers voor USB, firewire, een compoort en een floppydrive aansluiting.

http://tweakers.net/ext/f/52vQsP8DQvpSUytsuGgVo8PU/full.jpg

Chips & connectors
NorthbridgeAMD 790X
SouthbridgeAMD SB750
AudioRealtek ALC889
USB3.0NEC USB3.0 PD720200
Gbit netwerkRealtek 8111D
eSATAJMicron JMB362
SATA 6GbpsMarvell 9128
FirewireTexas Instruments TSB43AB23


http://tweakers.net/ext/f/XGdQewl79RYgp61bMACBJUZy/full.jpg

Zoals alle nieuwe Gigabyte borden beschikt dit bord ook over Ultra Durable 3, wat inhoudt dat er solidcaps gebruikt worden, er een dikkere laag koper in de PCB zit en er lowrdson mosfets en ferrite core chokes worden gebruikt.
Daarnaast heeft dit bordje ook nog iets dat 333 onboard acceleration genoemd wordt.
Dit houdt in dat het bord beschikt over:
USB3.0
SATA 6Gbps
USB powerboost.

http://tweakers.net/ext/f/lZEfmnPBmlxyLNFoJNQfVntV/full.jpg

USB3.0 wordt aangestuurd door de NEC USB3.0 PD720200. Waar USB2.0 nog 480Mb/s biedt aan bandbreedte kan USB3.0 dit vertienvoudigen. Bij dit moederbord had ik ook een Buffalo 1TB USB3.0 schijf om de USB3.0 controller eens te testen.

Ik heb de schijf aangesloten op USB2.0 en USB3.0, met onderstaand resultaat:

HDTune - Buffalo USB3.0 - average
USB2.0USB2.0: 29.0 MB/sUSB2.0: 29.0 MB/sUSB2.0: 29.0 MB/s 29.0 MB/s
USB3.0USB3.0: 115.4 MB/sUSB3.0: 115.4 MB/sUSB3.0: 115.4 MB/s 115.4 MB/s


HDTune - Buffalo USB3.0 - min/max
USB2.0 USB2.0 min: 28.4 MB/sUSB2.0 min: 28.4 MB/sUSB2.0 max: 29.4 MB/sUSB2.0 min: 28.4 MB/s 28.4/29.4 MB/s
USB3.0 USB3.0 min: 69.2 MB/sUSB3.0 min: 69.2 MB/sUSB3.0 max: 142.7 MB/sUSB3.0 min: 69.2 MB/s 69.2/142.7 MB/s


Zoals te zien geeft USB3.0 een flinke performanceboost ten opzichte van USB2.0. Meer benchmarks zijn te vinden in deze review http://tweakers.net/produ...on-hd-hxu3-1tb-zwart.html en hier voor deze disk op de Gigabyte P55A-UD6: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=986

http://tweakers.net/ext/f/TrRPINHPacj8vrhSRNSAWKGN/full.jpg

Als 2e beschikt het bord over SATA 6Gbps (vaak onterecht SATA 3 genoemd). Dit verdubbelt de bandbreedte voor de SATAconnectoren van 3Gbps naar 6Gbps (met overhead meegerekend zou dat dus tot 600MB/s moeten zijn). Deze functionaliteit wordt mogelijk gemaakt door de Marvel 9128 controller. Deze biedt 2 poorten (de witte) op het moederbord. Om dit te testen had ik de enige SATA 6Gbps disk die beschikbaar was, de Seagate Barracuda XT 2TB.

De resultaten van de schijf zijn leuk, maar nog niet overweldigend.
HDtune read average
Barracuda XT @ 6GbpsBarracuda XT @ 6Gbps: 110.1 MB/sBarracuda XT @ 6Gbps: 110.1 MB/sBarracuda XT @ 6Gbps: 110.1 MB/s 110.1 MB/s
Barracuda XT @ 3GbpsBarracuda XT @ 3Gbps: 109.6 MB/sBarracuda XT @ 3Gbps: 109.6 MB/sBarracuda XT @ 3Gbps: 109.6 MB/s 109.6 MB/s


HDTune read min/max
Barracuda XT @ 6GbpsBarracuda XT @ 6Gbps min: 64.6 MB/sBarracuda XT @ 6Gbps min: 64.6 MB/sBarracuda XT @ 6Gbps max: 138.4 MB/sBarracuda XT @ 6Gbps min: 64.6 MB/s 64.6/138.4 MB/s
Barracuda XT @ 3GbpsBarracuda XT @ 3Gbps min: 62.9 MB/sBarracuda XT @ 3Gbps min: 62.9 MB/sBarracuda XT @ 3Gbps max: 139.3 MB/sBarracuda XT @ 3Gbps min: 62.9 MB/s 62.9/139.3 MB/s


Zoals te zien zit er amper verschil tussen de prestaties op SATA 3Gbps en SATA 6Gbps. Ook wel te verwachten, wat de bottleneck ligt bij deze schijven helemaal niet bij de controller.
Binnenkort komen de eerste SATA 6Gbps SSDs eraan, dan gaat een controller als deze mogelijk wel wat uitmaken, gezien de lees- en schrijfsnelheden van SSDs natuurlijk een heel pak hoger liggen.

Voor de complete benchmarks van deze schijf, kun je hier kijken http://tweakers.net/produ...-xt-st32000641as-2tb.html of hier voor dezelfde disk op de Gigabyte P55A UD6: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=986

Het derde onderdeel van de 333 onboard acceleration is USB power boost. En dat doet precies wat de naam zegt. Volgens de spec moet een USBpoort 500mA kunnen leveren. In de meeste gevallen doen ze dat ook wel. Maar sommige USB apparaten hebben meer nodig. Externe 2.5” HDDs worden vaak gevoed door enkel de USB kabel. Dan zitten er 2 plugjes aan de kabel, omdat deze schijfjes vaak toch zo'n 700mA pakken, wat een enkele poort niet kan leveren. Wat Gigabyte doet op dit bord zorgt ervoor dat je niet langer 2 plugjes nodig hebt. De stroomvoorziening op de poort wordt van 500mA naar ongeveer 3x die hoeveelheid, dus 1,5A. Het voordeel is dat je verder totaal geen andere bekabeling toe hoeft te passen.

Om dit te testen heb ik een 2.5” notebook schijfje gepakt en een USB behuizing. Als eerste heb ik deze ingeplugd op mijn eigen pc en gekeken of het ding opspint. De verassing was groot toen dat lukte en Windows netjes meldde dat er een schijf gevonden was. Best knap, gezien het schijfje volgens de spec 700mA nodig heb. Wat bleek, bij het benaderen van de schijf viel de schijf gelijk weg en was deze onleesbaar. Pas bij het inpluggen van de 2e stekker kreeg de schijf genoeg stroom. De schijf had duidelijk niet genoeg aan 1 poort.
Bij het inpluggen op de 790XTA werd de schijf ook netjes herkend en nu was het prima mogelijk om er bestanden naar toe te kopiren, zonder haperingen of uitval.
Al met al een best handige feature dus.

Verder beschikt dit bord over dualbios. Wat hier misschien wel het vermelden van waard is is dat Gigabyte ook deze functie een tijd geleden aangepast heeft. Vroeger (dan hebben we het over bijvoorbeeld de Nforce 2 bordjes) waren dit namelijk gewoon 2 losse bioschips waarvan het bord kon opstarten. Dit had als probleem dat je 2 verschillende biosversies kon hebben omdat 1 chip wel geflasht was en de andere niet (dit was niet by design zo, maar het kon voorkomen).
Nu is het zo dat er 1 backupbios is die alleen werkt als de mainbios het niet meer doet, zodat je op die manier altijd 1 werkende bios hebt.

Het enige dat eigenlijk ontbreekt zijn onboard knopjes voor power, reset en clearCMOS. Deze vind ik zelf wel erg makkelijk, maar die ontbreken helaas.

Benchmarks
Uiteraard heb ik ook weer een aantal benchmarks op dit systeem losgelaten en vergeleken met een AMD 780G bordje en een AMD785G waar ik nog een paar benches van had (helaas heb ik dit bord niet meer, dus heb niet alle benches mee kunnen nemen).
Voor deze test heb ik gebruik gemaakt van 4GB DDR2 of DDR3 geheugen (afhankelijk van welk bord ik gebruikte), een Phenom II 810 en een 8500GT videokaart.

Als eerste heb ik superPi 1M gedraaid, vervolgens Cinebench 10, Wprime en PCMark Vantage.

SuperPi 1M
790XTA-UD4790XTA-UD4: 26.52 s790XTA-UD4: 26.52 s790XTA-UD4: 26.52 s 26.52 s
MA78GPM-DS2HMA78GPM-DS2H: 26.43 sGA-MA78GPM-DS2H: 26.43 sGA-MA78GPM-DS2H: 26.43 s 26.43 s
MA785GMT-UD2HMA785GMT-UD2H: 26.86 sMA785GMT-UD2H: 26.86 sMA785GMT-UD2H: 26.86 s 26.86 s


Echt veel verschil zit er niet in, zoals eigenlijk wel te verwachten was, gezien het hier om pure cpu power gaat.

Cinebench.
Cinebench OpenGL
790XTA-UD4790XTA-UD4: 3448790XTA-UD4: 3448790XTA-UD4: 3448 3448
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 3085GA-MA78GPM-DS2H: 3085GA-MA78GPM-DS2H: 3085 3085


Cinebench Single
790XTA-UD4790XTA-UD4: 3060790XTA-UD4: 3060790XTA-UD4: 3060 3060
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 2913GA-MA78GPM-DS2H: 2913GA-MA78GPM-DS2H: 2913 2913


Cinebench Multi
790XTA-UD4790XTA-UD4: 10856790XTA-UD4: 10856790XTA-UD4: 10856 10856
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 10478GA-MA78GPM-DS2H: 10478GA-MA78GPM-DS2H: 10478 10478


De openGL score laat nog een klein verschil zien, de single en multirender liggen al een heel eind dichter bij elkaar.

Wprime
Wprime 32
790XTA-UD4790XTA-UD4: 14.1 s790XTA-UD4: 14.1 s790XTA-UD4: 14.1 s14.1 s
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 14.34 sGA-MA78GPM-DS2H: 14.34 sGA-MA78GPM-DS2H: 14.34 s 14.34 s


Wprime 1024
790XTA-UD4790XTA-UD4: 447.86 s790XTA-UD4: 447.86 s790XTA-UD4: 447.86 s 447.86 s
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 449.53 sGA-MA78GPM-DS2H: 449.53 sGA-MA78GPM-DS2H: 449.53 s 449.53 s


Ook bij wprime liggen de scores, net als bij SuperPi, vrij dicht bij elkaar.

PCMark Vantage.
Voor PCMark Vantage heb ik de volledige suite gedraaid. De benchgrafieken laten de score van ieder individueel onderdeel zien.

PCMark (totaal)
790XTA-UD4790XTA-UD4: 5601790XTA-UD4: 5601790XTA-UD4: 5601 5601
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 5553GA-MA78GPM-DS2H: 5553GA-MA78GPM-DS2H: 5553 5553


PCMark - memory
790XTA-UD4790XTA-UD4: 3461790XTA-UD4: 3461790XTA-UD4: 3461 3461
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 3517GA-MA78GPM-DS2H: 3517GA-MA78GPM-DS2H: 3517 3517


PCMark - tv
790XTA-UD4790XTA-UD4: 1348790XTA-UD4: 1348790XTA-UD4: 1348 1348
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 1384GA-MA78GPM-DS2H: 1384GA-MA78GPM-DS2H: 1384 1384


PCMark - gaming
790XTA-UD4790XTA-UD4: 4832790XTA-UD4: 4832790XTA-UD4: 4832 4832
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 4680GA-MA78GPM-DS2H: 4680GA-MA78GPM-DS2H: 4680 4680


PCMark - music
790XTA-UD4790XTA-UD4: 3939790XTA-UD4: 3939790XTA-UD4: 3939 3939
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 3895GA-MA78GPM-DS2H: 3895GA-MA78GPM-DS2H: 3895 3895


PCMark - communication
790XTA-UD4790XTA-UD4: 5840790XTA-UD4: 5840790XTA-UD4: 5840 5840
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 5817GA-MA78GPM-DS2H: 5817GA-MA78GPM-DS2H: 5817 5817


PCMark - productivity
790XTA-UD4790XTA-UD4: 5696790XTA-UD4: 5696790XTA-UD4: 5696 569
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 5773GA-MA78GPM-DS2H: 5773GA-MA78GPM-DS2H: 5773 5773


PCMark - hdd suite
790XTA-UD4790XTA-UD4: 4399790XTA-UD4: 4399790XTA-UD4: 4399 4399
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 4461GA-MA78GPM-DS2H: 4461GA-MA78GPM-DS2H: 4461 4461


Bij geen van de grafieken zitten er grote uitschieters bij, wat logisch is, gezien beide bordjes vrijwel gelijk presteren.

Lightsmark2008
Lightsmark heb ik op 1280 x 1024 gedraaid.

Lightsmark 2008 - 1280 x 1024
790XTA-UD4790XTA-UD4: 78.9 fps790XTA-UD4: 78.9 fps790XTA-UD4: 78.9 fps 78.9 fps
GA-MA78GPM-DS2HGA-MA78GPM-DS2H: 81.1 fpsGA-MA78GPM-DS2H: 81.1 fpsGA-MA78GPM-DS2H: 81.1 fps 81.1 fps

Ook hier is het verschil niet groot, met slechts 2 frames verschil tussen de verschillende bordjes.

Algemene indruk
Het bordje is fijn in gebruik, ik ben verder geen vreemde dingen tegengekomen met het werken (op een typo in de bios na, waar munual staat ipv manual). De bios is vrij standaard, maar alles wat je nodig hebt zit er in en biedt daarbij genoeg overclockmogelijkheden.
Een leuke optie is de Q-flash die erbij zit. Hiermee kun je vanuit de bios een update doen door enkel een USBstick met de juiste bios versie erin te steken. Dat scheelt flashen vanuit Windows, of moeten booten met een of andere drive. Ik heb het getest op dit bordje en het werkt ook nog eens lekker snel, waardoor een bios snel te updaten is.
De meegeleverde driverDVD bevat alle drivers die je nodig hebt en installeert deze in 1 klik automatisch als je dat wilt.

Alle basisbenodigdheden worden meegeleverd, een PATA IDEkabel, 4 SATAkabels, waarvan 2 met een gehoekte connector, natuurlijk de handleidingen, driverCDs en I/Oshield.

Prijs
Voor iets meer dan 100 euro kun je dit bord in huis hebben. Geen slecht bedrag voor een vrij compleet bordje.

Conclusie
De 790XTA is een leuk compleet bordje. Zeker als je een beetje op de toekomst voorbereid wil zijn met USB3.0 en SATA 6Gbps is dit een leuke plank voor een leuk bedrag. De performance is prima, het enige dat ik echt mis zijn onboard buttons.

Gebruikt in combinatie met:

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Gigabyte GA-790XTA-UD4?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (14)

Wijzig sortering
Hey,

Ik heb dit moederbord ook gekocht maar heb er alleen maar problemen van...

Na alles geinstalleerd te hebben, kreeg ik geen beeld. Alleen een korte piep om de 5 seconden wat een RAM probleem zou aanduiden. Dus ik had mijn RAM modules (GeIL Black Dragon GB34GB1333C7DC) n voor n getest in elk RAM slot. Alleen met n module in het derde slot startte het systeem op en kreeg ik beeld. Dit werkte met allebei de modules, maar geen enkel andere slot of combinatie daarvan werkte...

Dus ik dacht dat het bord stuk was, en heb het RMA gestuurd naar cool-prices. Deze zeggen echter geen defect te kunnen vinden. Dus nu moet ik de rest van mijn systeem opsturen en kijken wat nou het probleem is.

Ondertussen had ik al een hoop gezocht op internet, en er schijnen vaak problemen met opstarten te zijn bij gigabyte moederborden en dual channel geheugen. Zowieso lijkt het nogal lastig in elkaar te zitten met DDR3 en moet men vaak voltages aanpassen en weet ik veel wat om het werkend te krijgen.

Had jij hier geen problemen mee? Ik baal echt van mijn bord namelijk.
Dat geheugen dat je gebruikt, wat voor voltage heeft het nodig? Veel spul draait buiten de DDRspec van 1.5V, wil je dat stabiel draaien dan moet je gaan overvolten om het stabiel te krijgen (maar goed, ik heb nog geen mobo meegemaakt waarbij dat niet zo was). Maar ik moet zeggen dat dit bord dat juist heel lekker deed, zelfs met geheugen dat 1.9V nodig had.

Heb je de QVL geraadpleegd? Dat is (zeker met DDR3) ongeacht het merk of type moederbord altijd verstandig om te doen. Zeker gezien veel DDR3 niet binnen de officiele DDR3 spec van 1.5V werkt kun je hier problemen mee verwachten.

Maar wat betreft geheugencompatibiliteit is dit een van de fijnere DDR3 bordjes die ik in handen heb gehad.
Ja, daar had ik inderdaad rekening mee gehouden. Volgens de specs zouden deze C7 1333 modules van GeiL juist met 1,5V al moeten werken.

http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/202

- Working Voltage
1333MHz C6: 1.6/1.7V*
1333MHz C7/C9 : 1.5V


Maar zodra ik alles terug heb zal ik eens verder duiken in het voltage-gedoe. Had niet verwacht dat het zo'n heisa zou zijn. Gewoon inprikken en gaan was mijn idee :P Bedankt voor de tips :)

[Reactie gewijzigd door Therapy777 op 12 februari 2010 15:55]

2 dingetjes (Voor de rest puike review!! 5 sterren indeed)
- Waarom geen SSD getest (ipv de 'trage' HD), dan konden was pas 'standaard doorvoer zien, uiteraard is de nieuwe SATA 6Gbps verbinding sneller, maar het is jammer een HD te gebruiken (of was dit meer een prijzen kwestie? Die krengen blijven nog duur -.-)
- Je hebt het over gemis van 'onboard buttons' maar hier ga je in je review niet op in. Wat bedoel je onder andere hiermee? (voor de 'leken' onder ons)

Wederom, heerlijke review.


[edit, zie net dat je de hd's kon lenen, mental note: leer lezen! eerste alinea nog wel -.-]

[Reactie gewijzigd door jreijmer op 11 februari 2010 09:25]

De HDDs kon ik lenen, een SSD heb ik zelf nog niet en kon er ook niet direct eentje lenen van iemand (ik ken wel een paar mensen die zo'n ding hebben, maar die hebben het ding zelf in gebruik voor hun OS enzo :P).

Daarbij komt de eerste SATA 6Gbps SSD pas op 22 februari, dus dat duurt nog 11 dagen.
Als ik er eentje kan lenen dan zal ik er zeker mee aan de slag gaan.

Onboard buttons zijn de knopjes die op het moederbord zelf zitten, zodat je geen losse powerbutton aan hoeft te sluiten op de header daarvoor.
Weer een hele nette review, 5 sterren van mij als ik thuiskom.
Nog wel een opmerking: je hebt 2 keer cinebench single staan ipv 1x multi. Ook staat er ipv lightsmark een tweede hdd suite. Doet niet af. an de kwaliteit die je steeds weer neerzet though :p

Verder vraag ik me af: hoeveel meer gaat het bordje verbruiken met de 333 functie aan? (kan eroverheen gelezen hebben)

[Reactie gewijzigd door Merethil op 11 februari 2010 07:27]

super review :)
Ook zie je hier goed het verschil tussen usb 2.0 en 3.0
Ik ben op zoek naar een AM3 moederbord, dus deze review komt precies op tijd. Overzichtelijk en uiterst informatief. Ik denk dat ik een kandidaat heb gevonden!
Mijn complimenten voor deze review hier heeft elke tweakers wat aan!

Het enige wat ik persoonlijk nog mis is de kwaliteit van de aansturing van de CPU-en casefans door het moederbord. Sommige moederborden van Gigabyte gaan er goed mee om sommige wat minder.
Puike review, 5 sterren!
Een kleine vraag: je ziet aan de backplate dat er mini-FW en een full-size-FW poort voorzien zijn, niet vermeld in de tekst over de backplate, evenals de cinch en SP-DIF. Zijn deze misschien niet bruikbaar?
firewire poortjes had ik er niet bij staan, de S/PDIFpoorten wel.
TJA dit is gewoon weer een zeer nette revieuw!

Ook goed het voordeel van usb3 uitgebuit, tis alleen wel dat esata toch ook redelijk ingeburgerd is. Alsnog 5sterren van mij, zo zouden alle revieuws moeten zijn.
Pracht review, op deze stof ga ik lekker mijn ziek heid uitslapen, zeker een leuk bordje als je naar iets nieuws op zoek bent, 5 sterren voor jou!


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*