Inleiding Omdat ik mijn server tegenwoordig ook gebruik om te mailen, surfen en andere lichte taken, heb ik besloten deze te upgraden. Gebruik nu een Foxconn 690V met X2 5200+ en die verbruikt idle 36W. Doel is om een zuiniger en sneller systeem te maken. De HT3.0 bus zou daarbij misschien kunnen helpen, maar ook een nieuwe North en Southbridge zou zuiniger kunnen zijn. http://www.tomshardware.c...volt-cpu-phenom,2348.html Keuze Intel G31 + Pentium dual-core E5200 (33+58=91 euro) Intel G41 + Pentium dual-core E5200 (55+58=116 euro) nVidia GF8200 + X2 245 (43+58=101 euro) AMD 740 + X2 245 (43+58=101 euro) Prijzen zijn van 13jul2009. Intel G31+E5200: + Goedkoop - chipset zou niet zo zuinig zijn. - Alleen VGA output...
[Reactie gewijzigd door peter123 op 22 juli 2024 19:42]
[Reactie gewijzigd door peter123 op 22 juli 2024 19:42]
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 22 juli 2024 19:42]
Jah idd, dat is het vervelende. Daarom is het ook zo jammer dat phenom nog niet in de ondersteuning zit.Ik kan alleen de X2 245 undervolten in het BIOS. Maar dan is ie gefixt op 2,0GHz 1,2V bijv. en dan werkt C'nQ niet meer. Zal nog eens kijken hoe laag ik kan gaan met ondervolten op 0,8GHz. Goed idee
Moet je ff in de pricewatch unsorted kijken. Ik meen dat ie daar er wel bij staat. Ik blijf het vreemd vinden. Misschien ook omdat ze geen gebruik kunnen maken van handige software voor onderklokken/volten.Een review op Tomshardware gaf echter aan dat je de Phenom wel kunt ondervolten, maar dat op 1 of andere manier het verbruik niet veel omlaag gaat. Ben met een review bezig over de X2 245, maar hij staat nog niet in de pricewatch.
Jah ik zelf ook hoor, maar tengewoordig zit er altijd wel USB ondersteuning in. Dan doet ie voor je usb alsof het een floppy is. Weel vaag dat je zon problemen had met de SATA driver.Dat van die XP zonder floppy wist ik nog niet, maar heb een XP bootdisk met alle driverpacks op een DVD en heb me daar nog nooit zorgen om gemaakt. Het verbaasde me dat ik voor de GF8100 een SATA driver nodig had. Stond ook wel in de handleiding van het moederbord trouwens.
De nVidia drivers deden hun werk niet goed nadat ik drivers van AMD had verwijderd. Meestal lukt dat wel, maar nu moest ik Windows opnieuw installeren. Toen kwam ik ook nog eens het SATA driver probleem tegen. Vandaar dat ik compabiliteit minder vind. Andere hardware tooltjes deden het soms ook niet. Moet even kijken welke het waren.
Dat willen we idd wel wetenDie USB poorten ga ik nog even naar kijken. Zal nog even verschillende sticks proberen en zonder kabel. Probleem is nu dat de stick de verbinding verliest. Ga nog verder onderzoeken.
Sja maar proces zegt niet alles over zuinigheid. Dingen als aantal fasen en qualiteit van het stroom circuit is ook erg belangrijk. Daarbij, is de 8200 wel op 65nm gebakken. Ik denk niet dat ze er geld voor krijgen.De 740G is gemaakt op 55nm en de GF8100 op 80nm. Ik vond het vreemd dat op hardware.info de GF8100 10W zuiniger is dan de 740G en geloof dat nu niet meer. Zou hardware.info geld krijgen voor het publiceren van verkeerde meeresultaten? Of halen ze meetresultaten door elkaar?
Leuke link. Ik zie een verband tussen verbruik en temperatuur. Natuurkundig gezien zou dit ook kloppen. Mooi onderzoek.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 22 juli 2024 19:42]