Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 22 februari 2017

Een compacte Android-smartphone zien we niet vaak meer en eentje met mooi oledscherm al helemaal niet. De Galaxy A3 2017 is dat wel en dat is verfrissend om te zien. Het is een prima telefoon met mooi scherm, een verzorgd ontwerp met luxe materialen en leuke extra functies. De camera's zijn snel, maar schieten in kwaliteit tekort. Hij komt uitstekend uit de accutesten, maar in de praktijk kun je moeite hebben om er meerdere dagen mee te doen. Hoewel de plaatsing van de luidspreker uitstekend is, zijn er veel concurrenten die een beter geluid produceren. De A3 2017 is vooral een prima telefoon voor wie vrijwel alle andere smartphones te groot vindt. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
7
Score: 4
27
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Prima voortzetting van de A-series. Duidelijk stappen vooruit met nieuwe functionaliteit. De accuduur had nog net wat beter gemogen.

Pluspunten

  • Metaal
  • Gyroscoop voor VR applicaties
  • Barometer
  • Snel

Minpunten

  • Batterijduur had ik beter verwacht
  • USB-C vereist nieuwe verloopjes
  • Speaker heeft nauwelijks bass
  • Nog geen Android 7

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gebruiksgemak Score: 4
Accuduur Score: 3
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4

+2
j_or_ns 12 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Goud

Een fascinerende telefoon. Hij is nu aangesloten op mijn computer met de bijgeleverde kabel en het scherm toont een afbeelding die nog het meest wegheeft van het Noorderlicht. Een mysterieuze telefoon, waarvan de cover met zijn gouden kleur niet misstaat op feesten en partijen.

Pluspunten

  • compleetheid aan functionaliteiten
  • levendige foto's met de camera te maken
  • vingerafdrukscan

Minpunten

  • te groot, niet met 1 hand te bedienen
  • 1 luidspreker, geen 2

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 3

+1
ingekaman 18 maart 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Een prima toestel voor een goede prijs met aantal mooie features, maar ook wat kleine minpuntjes. --> Lees mijn uitgebreide review hieronder.

Pluspunten

  • opplaadsnelheid
  • vingerafdruk toegang
  • waterdicht

Minpunten

  • scherpte beeldscherm
  • geluidkwaliteit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Design Score: 5
Scherm Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

+1
Janeway 21 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Goud

Goede kwaliteit, Heldere display, Gebruiksvriendelijk, Fraai design Dun en niet al te zwaar. Mooi afgerond beeldscherm. De structuur van de A3 is bijna het zelfde als mijn vertrouwde s7.De telefoon werkt intuïtief. De foto's gemaakt met de telefoon zijn erg goed qua kleur en scherpte.

Pluspunten

  • Helder beeld scherm ook bij zon
  • vormgeving

Minpunten

  • ander soort usb aansluiting..

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Accuduur Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

+1
8ianca 16 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

De batterij gaat makkelijk 2 dagen mee en is daarna in een avondje opgeladen. Foto's en filmpjes zijn goed en scherp, zelfs inzoomen maakt nog redelijke foto's. Geluid is ook goed, filmpjes en muziek klinken goed. Wat ik wel jammer vind is dat je maar 1 niet-storen tijd kan instellen.

Pluspunten

  • waterdicht
  • accu
  • foto kwaliteit

Minpunten

  • niet storen tijd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
segil 30 augustus 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Blauw (Product gekocht)

Prima toestel, klein en licht. Fingerprint scanner werkt goed.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Licht
  • Fingerprint scanner
  • USB-C
  • Redelijke camera
  • Design
  • dubbel-druk home voor camera
  • Waterdicht

Minpunten

  • Garantie beleid t.a.v. rooten
  • Geen notificatie led

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
ZeTaCy 18 mei 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Ik zocht een vervanger van mijn al weer 4 jaar oude Aldi telefoon van 4,5 inch. Omdat de concurrentie op dit formaat telefoon klein is en ik dit keer een telefoon wilde met meer ondersteuning, heb ik gekozen voor de Samsung Galaxy A3 (2017).

Pluspunten

  • In mei/juni een gratis speaker bij deze telefoon
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Compact
  • Snel
  • Met één hand te bedienen
  • unlocken met je vinger is top!
  • Waterdicht

Minpunten

  • Veel voorafgeprogrammeerde apps die ik niet gebruik

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
sst0107 14 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Prima toestel, qua specs vergelijkbaar met een Samsung S4, maar dan veel volwassener.

Pluspunten

  • Batterij
  • Camera
  • Water bestendig
  • Vingerafdruk
  • Design

Minpunten

  • Weinig werkgeheugen
  • Lage resolutie scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

+1
trendlady 10 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Goede prijs/ kwaliteit verhouding, fijn toestel, zeer gebruiksvriendelijk met een paar minpuntjes

Pluspunten

  • goede camera
  • handige nieuwe functies
  • langdurige accuduur

Minpunten

  • afwijkende opladers ingang
  • je kan niet bij de batterij
  • beeldscherm is gevoelig voor zon en vlekken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

+1
displaciamento 9 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

De Samsung Galaxy A3 (2017) is een solide keuze als je opzoek bent naar een compacte premium aanvoelende smartphone; vooral het compacte maakt hem behoorlijk uniek.

Pluspunten

  • Een compacte premium aanvoelende telefoon: een zeldzaamheid in 2017
  • Uitstekende camera - zonder dat deze uit de behuizing steekt
  • Kleurrijk AMOLED scherm
  • Vingerafdrukscanner
  • Waterdicht
  • Always on scherm voor notificaties
  • Migratie vanaf een andere Samsung telefoon is zeer eenvoudig met Smart Switch app

Minpunten

  • Resolutie/pentile scherm
  • Slechts drie vingers in te stellen voor vingerafdrukscanner
  • Android 6 (maar wel met recente security patches)
  • Batterijduur voor zware gebruikers wellicht wat beperkt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gebruiksgemak Score: 5
Accuduur Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 3
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5

0
SonYam 26 maart 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Compact toestel. Overzetten van gegevens is gemakkelijk. Accu gaat 2 dagen mee. Andere oplaadstekker (usb-c), maar ook een verloopstukje. Nieuwe Always On Display functie voor notificaties. Het geheugen van 16GB is uit te breiden met een micro SD kaart. Gebruiksvriendelijk toestel met diverse handige functies voor een schappelijke prijs.

Pluspunten

  • Fijn formaat
  • Handiger selfies maken met "hand"timer
  • Always on Display functie
  • Lange batterijduur
  • Laadt snel op
  • Waterdicht

Minpunten

  • Geen lampje voor notificaties
  • Andere oplaadstekker

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

0
xlucy8 14 maart 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Goud

De gouden Samsung A3 telefoon heb ik nu een paar dagen in gebruik. Wat een mooi design en mooie kleur. Helaas was het wel een gedoetje om de telefoon aan de praat te krijgen.

Pluspunten

  • Waterdicht
  • Accessoires bijgevoegd
  • Snelheid
  • Design
  • Compact

Minpunten

  • Geen notificatie lampje
  • Sleuteltje nodig om sim en sd kaart te plaatsen
  • Overzetten telefoongegevens niet goed overgekomen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

Passie(f) 15 november 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart (Product gekocht)

Handzaam telefoontje, maar was meet tevreden met mijn S2. Scherm vind ik te blauw, daarom altijd de blue filter aan. System UI-tuner afwezig (waarom heb je dan android?). Voor mij een reden om niet meer voor Samsung te keizen. lijkt op Apple nu! Camera nog slechter dan gedacht!

Pluspunten

  • Handzaam formaat

Minpunten

  • Geen system UI-tuner
  • Camera dramatisch slecht
  • Geen waar voor je geld

Eindoordeel

Score: 2
kjderksen 25 juli 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart (Product gekocht)

Een volwaardige smartphone in een klein(er) jasje en een heel verschil met mijn oude xcover 3. Zeker een aanrader voor mensen die gewoon een goede smartphone willen hebben zonder de bankrekening te plunderen.

Pluspunten

  • Prima bouw kwaliteit
  • Compact
  • Batterij gaat gerust 2-3 dagen mee.

Minpunten

  • Weer een nieuw stekertje
  • Batterij niet te verwijderen. Misschien meer een gewennings ding, maar eerder nog wel eens handig als je telefoon vast liep.

Eindoordeel

Score: 4
knutselhenk 29 juni 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart (Product gekocht)

Mijn oude mobiel was niet meer te vertrouwen dus aan het zoeken geweest wat het dan moest worden. Maar ik heb reuma handen , en er kwam uit dat het de Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart moest worden , en heb er geen spijt van , een prima telefoon.

Pluspunten

  • Heel goed voor mijn handen
  • een mooie telefoon
  • prettig in gebruik
  • kan er mee doen wat ik wilde

Minpunten

  • hij is voor mij wat te glad voor mijn handen

Eindoordeel

Score: 4
aimbob 15 juni 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart (Product gekocht)

Gekocht omdat het enige toestel is met een scherm kleiner dan 5" met een prijs lager dan 250¤. Op de afbeeldingen oogt de telefoon enigszins goedkoop (met name achterkant). Maar dit bleek mee te vallen toen ik het toestel binnen had (achterkant is glimmend en oogt goedkoop en is vingerafdrukachterlatend)

Pluspunten

  • Scherm onder de 5"
  • Degelijk gebouwd, voelt stevig aan
  • 720p scherm volstaat prima

Minpunten

  • Samsung bloatware
  • Nog maar Android 6.0 (7 komt later ivm toevoegen bloatware)
  • USB-C (nog niemand die ik ken heb een usb-c kabel, moet mijne altijd meenemen)
  • Te groot om met 1 hand te bedienen

Eindoordeel

Score: 4
Justinn1988 13 juni 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Ik was op zoek naar een compacte en eenvoudige smartphone tegen een niet al te hoge prijs en zonder teveel poespas. Gezien mijn positieve ervaringen met Samsung viel mijn oog al gauw op dit toestel. Ondanks de wat hoge prijs ben ik er zeer tevreden mee.

Pluspunten

  • Compacte midrange telefoon
  • Premium bouwkwaliteit
  • Mooi helder scherm
  • Accuduur

Minpunten

  • Prijs wat hoog
  • Regelmatig onjuiste melding dat USB-C poort nat is
  • Vingerafdrukscanner drama om in te stellen
  • Geen notificatielampje

Eindoordeel

Score: 4
heidie1976 22 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Goud

telefoon is makkelijk in gebruik. Ook overzetten van gegevens van oude telefoon ging super makkelijk. Maakt mooie foto's

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • afmeting
  • gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • accu snel leeg bij slecht netwerk

Eindoordeel

Score: 4
Doin 21 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Ik ben erg tevreden over deze telefoon . In gebruiksgemak mis ik niets in vergelijking met mijn s6. De batterij duur is heel goed net zoals de laadsnelheid! Het enige wat ik mis is het meldingslampje!

Pluspunten

  • Formaat
  • Laadsnelheid
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Geen meldingslampje

Eindoordeel

Score: 5
Henk (NL) 21 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Ik heb jaren een iphone gehad en ben nu overgestapt op de #Galaxy A-series A3. Het is een heel fijn toestel, snel, gebruiksvriendelijk, batterij gaat lang mee dankzij het slimme batterij bespaar app, mooi scherm en prachtige foto's. Ik kan dit toestel aan iedereen aanraden

Pluspunten

  • helder beeldscherm
  • maakt mooie foto's
  • handig broekzak formaat

Minpunten

  • kan soms schokkerig zijn bij het vegen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Jann04 18 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Een modern ogende, kwalitatief goede telefoon voor een betaalbare prijs. Goede camera's, lange batterijduur, kan tegen water en stof. Daarnaast hij heeft een helder scherm en geluid en voldoende opslagruimte. Het Always On-scherm en blauwlichtfilter zijn fijne extra's. Vingerscanner ter ontgrendeling vind ik geen succes.

Pluspunten

  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  • Goede camera's
  • Batterij gaat lang mee
  • Mooi design
  • Kan tegen water en stof

Minpunten

  • Telefoon ontgrendelen met de vingerscanner lukt vaak niet
  • Er is voldoende licht nodig voor een scherpe foto

Eindoordeel

Score: 4
stokkoe 17 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Goud

Toestel met zeer prettige schermgevoeligheid. Ligt lekker in de hand en laadt heel snel op.

Pluspunten

  • snel opladen
  • dun
  • schermgevoeligheid pretting
  • vingerafdruk herkenning

Minpunten

  • andere usb dan voorgaande modellen

Eindoordeel

Score: 5
Marjolijn77 16 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Ik heb eerst een Huawei gehad. Daardoor valt de grootte van het scherm wat tegen en is het wennen om de toetsen in te drukken. Selfie mode is erg leuk, de camera maakt zeer mooie foto's. De batterij gaat lang mee, om de dag opladen.

Pluspunten

  • snel
  • lange batterijduur

Minpunten

  • klein scherm

Eindoordeel

Score: 4
markmvw 16 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Toestel start snel op, heeft een voldoende intern geheugen, past makkelijk in m'n broekzak, heeft een mooi helder scherm, camera's voor en achter maken zeer goede foto's. Het geluid van de luidspreker is ook wat luider dan de vorige serie. De tiptoetsen naast de homebutton zijn niet standaard verlicht.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Stof- en waterdicht
  • Design
  • Licht gewicht
  • Kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Snelheid

Minpunten

  • Accu niet te vervangen
  • Gevoelig scherm
  • Aanschafprijs

Eindoordeel

Score: 4
Alfajer 14 april 2017

Samsung Galaxy A3 (2017) Zwart

Wat een prettig toestel om te gebruiken, werkt snel en nauwkeurig en maakt ook nog eens goede foto's met beide camera's. Stand by tijd is goed en qua geheugen ook zeer goed te doen. Enige nadeel is het nieuwe oplaadstekkertje, dit is geen micro USB meer.

Pluspunten

  • Camera's
  • accuduur
  • gebruiksgemak

Minpunten

  • oplaadstekker

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy A3 (2017)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*