Fantastisch beeld in een goed geslaagde verpakking, en de beste 4K OLED prijs/prestatie voor mijn gebruik. Ondermaats geluid. Bediening vergt gewenning. Kan hem absoluut aanraden!
Een aanrader voor wat betreft design en beeldkwaliteit. Bediening en de software (Android TV implementatie) is wat mij betreft (nog) ondermaats, mogelijk dat een software update dit kan verhelpen.
Update: TV vervangen, nieuwe software update, maar geen verbetering, besloten om de TV in te leveren en ander merk te kiezen.
Mooi beeld, maar verder alleen maar teleurstellingen. Verkeerde Ambilight implementatie verziekt elke meerwaarde en maakt het praktisch onbruikbaar. Voor dit geld kan je dan beter een LG OLED55E6 kopen, welke een zeer acceptabel geluid heeft dankzij de Harman Kardon soundbar onderaan het scherm.
Ik was net zoals velen op zoek naar een nieuwe tv. Eisen waren OLED, 55 inch , geen luidsprekers aan het scherm. En ambilight zou mooi mee genomen zijn. Zodoende kwam ik uit op de 55POS9002. In deze review zal ik per categorie mijn plus en minpunten benoemen.
Briljante TV. HDR films knallen letterlijk je woonkamer binnen en het Ambilight geeft een mooie extra dimensie bij de film. Smart functie in de TV werkt prima en kreeg onlangs een update naar recente Android versie.
De Ambilight implementatie is een persoonlijke keuze of je het leuk vind of niet.
Qua OLED TV's is de prijs kwaliteit verhouding erg goed. Goeie TV voor als je alle opties wil (4K, HDR, Ambilight etc.). Enkele overkombare minpuntjes.
Update 11-08-2017 (~2 weken na aankoop):
Helaas meerdere problemen met de tv gehad en hem hierop, mede gezien de felheid van de ambilight, omgewisseld voor een Lg C7V.
Beeldkwaliteit is goed, maar de hardware wilt nog steeds niet bij Philips. Plus- en minpunten aangepast.
TV met prima beeld. HDMI ARC werkte dramatisch op meerdere soundbars/versterkers. Lijkt een software-issue dat ze niet opgelost krijgen. Bij harder zetten gaat het TV geluid én de soundbar/versterker harder.... met een echo tot gevolg.
Teleurgesteld over ambilight. Schijnt als een TL-Bak in de kamer. Zie foto's. Verder mooie TV met veel mogelijkheden.
Prachtige 4K OLED TV met een fenomenaal beeld en prima geluid. En dat voor een hele mooie prijs. Petje af voor Philips.
Televisie is na 3,5 jaar volledig ingebrand en de user interface is traag/buggy..
gekocht bij foka, super geholpen,
Na anderhalf jaar vallen vlekken in scherm op. Geen inbranding, maar in de kleuren rood en oranje en geel donkere vlekken. Scherm wordt onder garantie vervangen maar dat mislukt. Alles wordt meegenomen naar werkplaats. Kunnen niet aangeven wanneer nieuwe onderdelen binnen komen. Monteur zegt dat dit bij Philips vaak voorkomt.
Gekocht januari 2018. Prachtig beeld, vooral via de schotel. Paneel bovenzijde ietwat gekromd doch niet storend. Helaas oled paneel nu geheel ingebrand, ondanks standaard instellingen. Reparatie dure grap. Jammer.
Strak design en fantastisch beeld. De zwartwaarden van OLED verbluffen vooral bij donkerdere scenes. De meerprijs van Ambilight is het zeker waard, voor degenen die hier van kunnen genieten. Android TV werkt fijn, maar soms wat traag. Geluidskwaliteit van de TV speakers is niet om over naar huis te schrijven.
Zeer goede tv voor de prijs waarvoor ik 'm heb (rentenputen + cashback). OLED + HDR is een echte toevoeging. Nu 3-zijdige ambilight (+hue) een woord: wow! (Geen idee wat het interne geluid doet)
Heb hem voor 1000 euro kunnen aanschaffen. Voor deze prijs echt een top tv. Beeld is echt super. Ingebouwde speakers gebruik ik niet. Ik moet zeggen dat ik het design ook heel mooi vind, heel strak. Ambilight vind ik voor een film wel echt van toegevoegde waarde.
Deze TV heb ik 4 maanden. Makkelijk in gebruik door Android TV en afstandbediening. Youtube 4k materiaal wil hij nog wel eens stotteren ivm een langzame socket. Komt wel eens voor dat de TV bij uitschakelijk "aan" blijft staan. (ambilight blijft wit branden, standby uit). Kodi is te installeren
Uitstekende OLED voor dit geld. Vooral HDR weergave is geweldig.
Vormgeving is niet bijzonder, komt ook door de Ambilight. Ambilight zelf is een aardige gadget maar gaat snel vervelen. Koppeling met Philps Hue is wel grappig: de hele kamer knippert mee.
Veel genoemde problemen zijn inmiddels opgelost met laatste firmware,
Ondanks de reviews toch besteld, Toch een prima OLED TV voor 1100.-
Aanvankelijk wilde ik de Philips 55PUS7502/12 aanschaffen maar bij het zien van de beeldkwaliteit in vergelijking met het OLED scherm van de 55PO9002/12 was de keuze snel gemaakt, ik heb de OLED tv aangeschaft. Tot op heden geen spijt van gehad wat een pracht beeld.
Beeldkwaliteit is simpelweg top, de Ambilight voegt echt wat toe aan de beleving, alleen jammer dat deze strooilicht op het plafond geeft.
Philips was altijd dramatisch met de algemene snelheid en CI+ kaarten, dat is met dit model prima in orde.
Beeld is super mooi na afstelling. Geluid kan beter maar is aan gesloten via de versterker. De ambilight is mooi wat op de muur verschijnt alleen de balk op het plafond is not done? Films met HDR is echt mooi om te zien. De Android mag iets sneller reageren.
Aangekocht via Foka Superstore, prima service. Extra 3 jaar garantie bovenop de standaard 2 jaar. De Philips cashback actie is helaas niet van kracht bij hun, maar daar is de prijs ook naar.
Uitstekend beeldscherm, maar audio is echt te slecht voor deze prijs. Een extra audioset is een must.
Ik was op zoek naar een nieuwe tv, dit is 'm geworden. goede review staat hier: http://www.hdtvtest.co.uk/news/55pos9002-201711194508.htm en de prijzen hier: https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/50771369#50771369. (UBB codes werken hier niet).
Uitstekende beeldkwaliteit met onderscheidend Europees design.
Meer dan tevreden over de nieuwe ervaring op tv gebied. Beeld is echt super! Geluid is matig maar dat is op een andere manier op te lossen.
Dit is een prima tv voor een hele goede prijs. Zeker in combinatie met rentepunten en 300 euro cashback van Philips.
De Philips 55POS9002/12 4K oled tv heb ik bij uitkomst en obv de positieve ´hands on´recensies direct besteld. Na ontvangst van het toestel en inmiddels een paar weken verder ben ik nog steeds van gelijke mening!
Doorslaggevend zijn het strakke design, ambilight en de zeer snelle smart omgeving!