De 240mm NZXT Kraken X52 doet nauwelijks onder voor zijn 280mm broer, maar is ook nauwelijks goedkoper; vooral een 'past het' keuze dus. De nieuwe Kraken serie blijft echter ongelofelijk aantrekkelijk: koel, stil, dikke uitstraling van pomp en slangen, en een heerlijke RGB implementatie.
Pluspunten
Koelt uitstekend; nauwelijks onder de 280mm variant die onze lijst aanvoert.
Iets efficienter dan vorige generatie AIO's/
Onhoorbaar stil onder de meeste omstandigheden, zelfs load met OC op een 6700K hoef je de stille stand niet af.
Looks! Infinity mirror design met de RGB LEDs is (subjectief) fantastisch, ook de slangen en het rad is net weer wat mooier.
Uiteraard eenvoudig inbouwen
6 jaar garantie
Prijs: Toont overtuigend meerwaarde tov andere AIO's voor een te-overziene meerprijs
Minpunten
Grote pompconstructie kan layout-afhankelijk boven of tegen je eerste geheugenbank komen te zitten.
Prijs:Voor 'een beetje oc' op een typische Intel quadcore staan luxere AIO's onder stevige druk van veel goedkopere luchtkoeling.
Prijs: Slechts een 10tje goedkoper dan de Kraken X62. Als je een 280mm radiator kwijt kan ligt die keuze voor de hand.
Koeld zeer goed en is met de juiste fan control ook erg stil. Prima voor de H210 en H210i kasten van NZXT voor goede koelprestaties. Als deze kan plaatsen ipv de X42 is het met het kleine prijsverschil de moeite waard.
Pluspunten
Koelt goed
Stil
Mooi RGB
Bijgeleverde fans stil met juiste profiel
6 jaar garantie
Minpunten
Duur
Veel kabels nodig voor aansluiten pomp
USB kabel pomp nogal lomp en dik dus op mITX lastig een plek te geven
Relatief dik CPU koelblok en als je NZXT logo recht wil komen tubes mogelijk tegen ram.
De reden van aanschaf was dat ik maximaal een 240mm radiotor kwijt wilde. De koeler doet goed zijn werk en verder niks op aan te merken. De min en pluspunten geef ik hieronder weer.
Pluspunten
Uiterlijk (RGB en mirror)
Slangen makkelijk te bewegen
Ruimte voor RAM in alle 4 de slots
Minpunten
Veel kabels ( Mini USB, Fan hub, USB)
USB kabel net aan, maar geen cable management mogelijk... ivm lengte
Duur voor de prestatie per euro, vooral looks en dat beejte extra kost geld.
Werkte prima (voor een dag). Een mooi syteem. Thermal paste niet goed verdeeld waardoor 60c bij weinig load. Hebt software nodig voordat hij goed werkt. Dag 2 KAPOT.
Pomp geeft 0RPM processor 105 graden bij opstart en 120c toen de pc uitviel. gebeurd vaker (reddit/internet) belabberde kwaliteit/duurzaamheid voor deze prijs.....
Pluspunten
Mooi design
Vrij makkelijk te monteren (kan ook aan mijn behuizing liggen)
Een mooie koeler die mijn CPU (i5-6600K, 1.45V 4.9 GHz) ver onder de 70 C koelt en de koeler produceert amper geluid in combinatie met mijn Corsair SP120 RGB fans!
Helaas was de NZXT Kraken erg slecht leverbaar in Nederland.
Maar eindelijk was de voorraad in de Nederlandse webshops weer aangevuld!
Meteen besteld, en toen die binnenkwam ingebouwd.
Wat een mooi product! Echt blij mee
Pluspunten
Super toffe look!
Uitgebreide driver(s) van CAM!
Koelt erg goed! Beter als mijn oude H100i v2
Buigzame & lange slangen, in vergelijking met andere AIO koelers
Goede fans, rubber zorgt voor geen/minder trillingen
Minpunten
Veel kabeltjes die aangesloten moeten worden op het koelblok. Deze kabeltjes moeten ook weer weggewerkt worden.
Kort mini usb kabeltje ( welke bij mij aan de andere kant van het mobo bevestigd moet worden)
Heb jij ook een NZXT Kraken X52 (met AM4 support)?