€ 179,- bij NBB.com

Review door de redactie

Door Jeroen Horlings - Redacteur 11 april 2020

Vijf thuiswerkwebcams getest

De Logitech Brio webcam kan filmen in 4k. Dat levert net wat scherpere beelden op, hoewel hij in 1080p ook vrij scherp is. Deze hoge resolutie heeft tevens als voordeel dat je het beeld digitaal kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies ten opzichte van 1080p. Ook is beeldhoek instelbaar: 65, 78 en 90 graden. Lees verder »

Tweakers zegt: 9
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
18 januari 2023 Rapporteer

Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest in een product, maar dit slaat echt werkelijk waar alles. Ik heb deze Brio 4K Business aangeschaft met de veronderstelling dat de kwaliteit echt uitmuntend zou zijn in verschillende video conference software, like Teams, Zoom etc..

Pluspunten

• Windows Hello
  • Privacy shutter
  • Lange USB kabel

Minpunten

• Prijs
  • Kwaliteit beeld

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Goed beeld maar automatische wit balance is bagger

Pluspunten

• Beeld kwaliteit
  • Windows hello ondersteuning

Minpunten

• Wit balance
  • Niet goedkoop

27 oktober 2020 Rapporteer

Dure webcam die bij weinig licht net zo slecht werkt als bijvoorbeeld een C270 van 40 euro

Pluspunten

• Goede ruisonderdrukking op de microfoon
  • Grote beelhoek

Minpunten

• Duur
  • Zeer slecht beeld bij matig licht

20 juli 2021 Rapporteer
Product gekocht 0

Dit is volgens mij een beetje de beste webcam die je kan kopen in deze prijscategorie, 4k/30, 500% zoom, 90 graden kijkhoek, op veel standen vast te maken, usb-c, infraroodsensor voor Windows Hello, 1 jaar licensie tot XSplit Premium, ik ben er blij mee.

Pluspunten

• Uitstekende kwaliteit
  • Logitech G Hub werkt erg goed
  • Grote kijkhoek

Minpunten

• Hoge Prijs
  • Compalibiteit met windows 11?

15 april 2024 Rapporteer

Logitech Brio Stream

Product is bij mij na twee jaar (na garantie) defect geraakt.
Probleem met de usb-c aansluiting van de webcam.
Contact gehad met logitech, maar die willen niets doen.
De business variant van deze webcam is 10 euro goedkoper en heeft 3 jaar beperkte fabrieksgarantie. Deze Brio Stream heeft 1 jaar fabrieksgarantie (en twee jaar door EU denk ik)
Internet laat mij weten dat dit probleem vaker voorkomt, dus ik kan gezien de prijs dit product niet aanbevelen.

Pluspunten

• windows hello

Minpunten

• kwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)
3 januari 2024 Rapporteer

Logitech Brio 4K Business Edition

Recent de Logitech Brio Webcam (4K) aangeschaft, omdat ik in mijn nieuwe thuiswerkplek opzet mijn laptop niet meer opengeklapt heb (ultrawide monitor voorziet me van voldoende beeldscherm oppervlak voor meerdere Windows schermen).

Dus een externe webcam nodig (doe heel veel Teams sessies) die ook Windows Hello (inloggen via gezichtsherkenning) moest ondersteunen.

Tot nu toe heel tevreden; beeldkwaliteit en geluid zijn heel goed (veel beter dan via mijn ingebouwde 720p laptop webcam) en ik kan de flexibiliteit van de camera ook waarderen (links, midden of boven op de monitor te plaatsen).

Pluspunten

• Zeer goede beeldkwaliteit
  • Prima microfoon
  • Eenvoudige installatie
  • Windows Hello ondersteuning

Minpunten

• Prijzig dingetje

Logitech Brio Stream

Na veel zoeken ben ik toch overstag gegaan voor de webcam van Logitech Brio Stream. De opties van Logitech C920 en C922 waren eerder goede opties maar kunnen niet tippen aan dit product.
De instelmogelijkheden zijn legio. Al vanuit Windows 11 waar de camera al door de windows-software direct bruikbaar is geven prima resultaten. Echter na het downloaden van de capture-software van Logitech zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd. De lichtgevoeligheid en kleurweergave zijn uitstekend,. Zelfs met erg weinig licht is het resultaat fantastisch. Opties als inzoomen en grotere beeldhoek geven een duidelijke meerwaarde. Er is een klepje meegeleverd om de camera af te schermen tegen ongewild opnemen. Het opslaan van de gemaakte beelden met beeldfrequenties tot 60fps zijn bijzonder. Dit vraagt wel een snelle processor en voldoende geheugen.
Stereo-geluid is prima. Voldoende lange kabel voor koppeling aan PC is meegeleverd.
Kortom: voor mij een topper in de webcam-jungle

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Eenvoudige aansluiting en software
  • Veel extra's met Capturesoftware van Logitech
  • Solide uitvoering
  • in staat tot hoge beeldfrequenties
  • Uit voorraad leverbaar bij Azerty

Minpunten

• Tot nu toe geen
  • Prijs is aan hoge kant, maar toch rechtvaardiging door kwaliteit.

6 december 2022 Rapporteer

Waardeloos

Pluspunten

• 4k
  • Windows hello

Minpunten

• Windows hello werkt niet

11 juli 2022 Rapporteer

Logitech Brio 4K Business Edition

Valt tegen voor de prijs. De kwaliteit van het geleverde camerabeeld is niet veel beter dan de ingebouwde 720p camera in mijn laptop. Daarnaast is er, in ieder geval binnen Teams, iets mis met de witbalans. Als ik de ruimte niet verduister dan ziet alles er verwassen uit.

Pluspunten

• Stabiel, werkt altijd
  • Microsoft Hello ondersteuning
  • Privacy klepje aanwezig

Minpunten

• Beeldkwaliteit brightness / contrast overtuigt niet
  • 4k / FHD kwaliteit wordt niet gehaald in teams meetings

3 van 5 sterren (Voldoende)
4 april 2022 Rapporteer

Logitech Brio 4K Business Edition

Werkt perfect onder linux (ubuntu 20.04). Inpluggen en gaan, geen drivers nodig.
Eventueel nog eenmalig de zoom aanpassen met `v4l2-ctl -d /dev/video1 -c zoom_absolute=150` commando.

Pluspunten

• Linux support
  • Geen drivers nodig
  • Prima beeldkwaliteit

Minpunten

• Nog geen

18 februari 2022 Rapporteer

Logitech Brio Stream

Prima webcam. Maar er zijn vele versies, waarbij de verschillen onduidelijk zijn. Brio Business Edition, Brio Utra HD Pro Business, Brio 4K streaming, 4K Pro, Brio 4K Streaming Edition, etc. Goed kijken welke je koopt want van sommige is de laatste firmware update 3 jaar geleden en andere nog onlangs.

Pluspunten

• Beeld goed
  • Eenvoudig te installeren
  • G-hub gebruiksvriendelijk

Minpunten

• Verwarrende type aanduiding
  • Niet voor hele dunne bezels

20 maart 2021 Rapporteer

Logitech Brio 4K Business Edition

Mijn advies: denk er niet eens over om dit ding te kopen.

De brio heeft een zeer slechte beeldkwaliteit en is in 2021 niet meer relevant. Zelfs de front camera van de (nu al flink oude) iphone 6s verslaat deze webcam op elk gebied. Meteen retour!

Pluspunten

• Windows Hello ondersteuning
  • Privacy klepje voor de camera
  • Ingebouwde microfoon

Minpunten

• Zeer slechte beeldkwaliteit, zelfs in goed licht
  • Enorm overpriced
  • Erg grainy beeld, zelfs in goed licht
  • Exposure is om te janken zo slecht
  • HDR functie is helemaal voor de sier

17 december 2020 Rapporteer

Logitech Brio 4K Business Edition

Wat een beest. Al veel reviews gezien op YT, maar eigen ervaring is toch anders: Scherp, prima bij minder licht.
YT reviews vind ik in dit geval erg kritische terwijl de nieuwe speler op de 4K webcam markt,
AverMedia wordt opgehemeld. Die laatste krijgt in de praktijk heel slechte reviews.

Pluspunten

• 720p en 4k erg goed
  • Windows Hello ondersteuning
  • Goed bij minder licht
  • Veel instelmogelijkheden
  • Enige in zijn soort op de markt
  • No nonsense voor zakelijk gebruik

Minpunten

• Even firmware en drivers updaten...

27 november 2020 Rapporteer

Logitech Brio Stream

Aangenaam verrast dat de USB-hub van mijn LG 27UK850 monitor er absoluut geen probleem van maakt dat ie met één USB-C kabel én mijn MacBook Pro van een extra beeldscherm moet voorzien, én van elektriciteit om te laden én van het beeld en geluid van de Brio webcam.

Pluspunten

• cleane setup (zie toelichting)
  • robuust ding
  • plug+play op MacOS
  • microfoon neemt galm weg
  • past op een BenQ Screenbar

Minpunten

• voetstukje neemt 5x35mm van het beeldscherm weg
  • kabel is geen usb-c naar usb-c

Logitech Brio 4K Business Edition

Prima product, aansluiten en het werkte.
Ook te gebruiken met Windows Hello.

Pluspunten

• Zeer goede beeld kwaliteit
  • compatible met windows Hello

Minpunten

• aan de dure kant.

5 april 2018 Rapporteer

Logitech Brio 4K Business Edition

Komt met een USB-C kabel, een steun voor op scherm of om neer te zetten en een los klepje waarmee je de camera kan afdichten voor privacy. Beeld is erg goed ook al is er weinig omgevingslicht. De ingebouwde microfoon is voor mij ook goed genoeg.

Pluspunten

• Tot 4K Video 30fps
  • Brede camera hoek
  • Ingebouwde microfoons
  • Autofocus
  • HDR
  • IR-sensor

Minpunten

• Prijs
  • Geen officiële Linux ondersteuning
  • Formaat

Heb jij ook een Logitech Brio Stream?