€ 148,85 bij Megekko

Logitech Brio 4K Business Edition Review

R2-D2
18 januari 2023, laatste update op 18 januari 2023, 3.199 views Product gekocht

Logitech Brio 4K Business Edition

Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest in een product, maar dit slaat echt werkelijk waar alles. Ik heb deze Brio 4K Business aangeschaft met de veronderstelling dat de kwaliteit echt uitmuntend zou zijn in verschillende video conference software, like Teams, Zoom etc..

Pluspunten

• Windows Hello
  • Privacy shutter
  • Lange USB kabel

Minpunten

• Prijs
  • Kwaliteit beeld

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Voordat ik deze camera had aangeschaft gebruikte ik mijn werktelefoon, een iPhone SE 2020 als camera met behulp van software van Reincubate Camo Pro(ook gratis te gebruiken) met een AliExpress tripod als steun. Qua opzet was het behoorlijk lastig, als de telefoon in gebruik was kon ik geen belletjes meer beantwoorden of berichtjes lezen. Daarom maar overgestapt op een dedicated webcam als deze Brio 4K.

Maar de kwaliteit laat echt zwaar te wensen over. Je kunt het vergelijken met een DVD+ naar 4K Ultra HD Blu-ray. De kleuren komen korrelig en dof over, het lijkt wel dat er een soort wazige mist achter de lens zit.

Qua bouwkwaliteit is het wel dik voor elkaar, mooie aluminium design met een stevige houder, daar zit het totaal niet in maar het product is het geld bij lange na niet waard IMHO..

Heb jij ook een Logitech Brio 4K Business Edition?

Ik heb deze ook, maar ik herken me er niet in. Heb je misschien de peel op de lens laten zitten? ;-)

Maar, gebruik je 'm met MacOS of Windows? En heb je G Hub van Logitech ook geïnstalleerd? Ik krijg namelijk vaak complimenten dat ze m'n neusharen kunnen tellen!
Ik werk op Windows 10, versie 22H2. Qua software had ik Logi Tune geïnstalleerd voor het updaten van de camera firmware en het managen. Verschil vond ik echt enorm tegenvallen tegenover de kwaliteit van de iPhone. Vooral in Microsoft Teams is het echt goed te merken.

Probeer 't maar eens, je zult het wel zien.

[Reactie gewijzigd door R2-D2 op 22 juli 2024 15:53]

Het valt me op dat in Teams de kwaliteit nog wel eens wil wisselen met deze camera. Soms is het vaseline, soms ziet het er redelijk strak uit (edit: zal aan Teams liggen). Het ding dealt ook slecht met zonlicht waardoor het contrast de mist in gaat. De camera prefereert duidelijk een donkere ruimte met kunstlicht.

Na ongeveer 2 jaar gebruik vind ik de Brio veel te duur voor de kwaliteit die er geleverd wordt, zeker als je het vergelijkt met een mobieltje.

[Reactie gewijzigd door oef! op 22 juli 2024 15:53]

Ik heb de webcam zelf niet maar ik werd toch nieuwsgierig en heb even wat video-reviews bekeken.. Reviewers zijn het bijna unaniem eens over de goede tot uitstekende kwaliteit van de beeldkwaliteit. Dan ben ik toch benieuwd wat er mis gaat...
Dit bedoel ik: https://youtu.be/Q5wtRPcq5I0

Je ziet een erg duidelijk verschil tussen de twee, de Logitech Brio is niet slecht maar wel minder in overall performance. Persoonlijk vind ik het onacceptabel voor een webcam die op vier tientjes na 200 euro kost.

Een gratis (webcam)app op je telefoon heeft veel betere resultaten, je moet hoogstens een steun kopen voor je telefoon. Maar dat is alles!
Ik ben het volledig eens met je review. Tegenwoordig gebruik ik gewoon mijn telefoon via OBS en DroidCam. Stukken goedkoper en oneindig veel beter. Hoe is het mogelijk dat een dedicated camera van destijds rond de 200 euro niet eens in de verste verte in de buurt komt van een telefooncamera?

Waarom ben ik hier in 2025? Omdat ik wilde kijken of er inmiddels wél iets beters is (zonder dat ik mijn telefoon via een lastige constructie op mijn monitor hoef te zetten) en toen zag ik een oude bekende camera. ;)