Top beeldkwaliteit met chique fysieke bouw, dunne bezels en extreme verstelbaarheid. De prestaties laten weinig te wensen over, maar de EV2451 speelt wel in de prijsklasse waarin hogere resoluties en grotere diagonalen de standaard zijn; pittige keuzes, maar als je ultiem 24"/1080p voor creative zaken zoekt zit je hier goed.
Pluspunten
Laat (subjectief) zeer goede gevoelens achter wat betreft beeldkwaliteit
Prestaties onderbouwen het gevoel: kleurbereik top, gemiddelde kleurafwijking zeer gering, gamma en grijswaardes erg sterk, uniformiteit erg goed, kijkhoeken goed, backlight bleeding geen sprake van.
Fysiek indrukwekkend: dunne bezels, extreem verstelbaar, minimaal kleine footprint op je bureau
OSD goed uitgevoerd
Omgevingslichtsensor voor automatische aanpassingen, ook handmatig extreem dimbaar.
Af en toe een beetje gamen ook prima te doen.
Witte kabels en accessoires.
5 jaar garantie met on-site service.
Minpunten
Al die plusjes kennen een prijskaartje, waarbij je voor hetzelfde bedrag ook 'goede' 27" 1440p schermen kan kopen, of enkele 4K modellen, beide met ruim meer netto productiviteitsruimte. De algemene meerwaarde van extra pixels mag voor tal van applicaties toch zwaar gewogen worden.
Maximale helderheid met 250 cd/m2 veelal prima, maar niet heel extreem.
Individuele kleurafwijking van puur rood en blauw hoger dan je zou verwachten. Nu zal een extreme kleurkriticus sowieso calibreren, maar toch.
Dutchiee.tv schreef afgelopen jaar 3 reviews, waarvan 100% gesponsord.
Via Eizo mocht ik weer een scherm reviewen, aangezien ik over het algemeen altijd aangenaam verrast ben met de schermen van Eizo (zie vorige reviews), wilde ik ook deze weer reviewen. De EV2451, wat heeft dit scherm zoal in huis? In deze review zoeken wij het uit!
Een modern beeldscherm van EIZO, met een degelijke bouwkwaliteit. De afwerking had beter gekund aan de randen en is ook 6x dikker dan geadverteerd is. Daarbij is de beeldkwaliteit goed te noemen, maar gezien de prijs had ik er nog meer van verwacht.
Pluspunten
Modern strak uiterlijk
Degelijk gebouwd
Automatische helderheid
Energieverbruik
Instellen en automatiseren met Windows software
Goede beeldkwaliteit
Uitgebreide voet met veel instelmogelijkheden
5 jaar garantie
Minpunten
Afwerking van de randen slecht
Prijs
Enkel software voor Windows beschikbaar
Vaak draaien van scherm kan mogelijk kabels kapot trekken
Deze EIZO heeft een prachtig, bezel-less design, is in hoogte verstelbaar en kan zowel naar links als rechts 90 graden gekantelt worden. Helaas moet je dan voorzichtig zijn met de kabels in de kabelmanager. Beeld is prima, geluid is om te huilen: in mijn ogen te duur voor haar features.
Pluspunten
Prachtig randloos design
Alle aansluitingen (VGA, DP, HDMI, DVI-D) aanwezig
Full-HD, mat én IPS
Stabiel: wiebelt niet bij bewegen ondergrond
Stevige arm
Simpele doch mooie voet
Automatische helderheid
In hoogte verstelbaar + kantelbaar
Minpunten
Geen €395 (adviesprijs) waard
Kabels schieten los of trekken strak bij kantelen monitor door kabelmanager
Prachtig vormgegeven (dunne bezel) en scherp beeld wat prettig werkt. Maar de aandacht wordt continue getrokken door één dode rode subpixel. De support van EIZO is slecht voor zo'n dure 23,8 inch monitor (€340,-). EIZO is niet bereid om het product te vervangen.