Eizo FlexScan EV2451 Zwart

Prijs
€ 330,09
Specificaties 23,8" • 1920x1080 (Full HD) • 60Hz • IPS • 5ms - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Eizo FlexScan EV2451 Zwart Review

HetGezegde Testpanel 5 juni 2017, laatste update op 3 augustus 2017, 5.391 views Testpanel

Eizo FlexScan EV2451 Zwart

Deze EIZO heeft een prachtig, bezel-less design, is in hoogte verstelbaar en kan zowel naar links als rechts 90 graden gekantelt worden. Helaas moet je dan voorzichtig zijn met de kabels in de kabelmanager. Beeld is prima, geluid is om te huilen: in mijn ogen te duur voor haar features.

Pluspunten

• Prachtig randloos design
  • Alle aansluitingen (VGA, DP, HDMI, DVI-D) aanwezig
  • Full-HD, mat én IPS
  • Stabiel: wiebelt niet bij bewegen ondergrond
  • Stevige arm
  • Simpele doch mooie voet
  • Automatische helderheid
  • In hoogte verstelbaar + kantelbaar

Minpunten

• Geen €395 (adviesprijs) waard
  • Kabels schieten los of trekken strak bij kantelen monitor door kabelmanager
  • Heeft niets bijzonders t.o.v. de concurrentie

Dit is mijn allereerste review over een beeldscherm. Ik heb deze EIZO FlexScan EV2451 van Tweakers mogen ontvangen via het Testpanel – dit is mijn eerste van Tweakers ontvangen product.
De best reviewende Tweaker van de in totaal vijf reviewers die via dit testpanel zijn benaderd, mag het beeldscherm houden. De andere vier ontvangen een diner bon.

Wil jij ook producten van Tweakers HQ ontvangen om te mogen reviewen? Word dan lid van het Tweakers testpanel - let op! Je moet minimaal 1024 karmapunten hebben.

Daarnaast mag mijn werk altijd worden beloond met een beoordeling (het liefst +3), een aardige comment, een DM en/of een nominatie voor “Review van de Maand Juni”

Vragen stellen en opmerkingen plaatsen mag in de reacties onderaan.

Bedankt!

Oh ja, de plaatjes zijn klikbaar voor het grootste formaat (4000x3000px) – indien niet, dan staat dit er onder

INTRODUCTIE

Zoals ik dagelijks op Tweakers aanwezig ben, kijk ik juist niet dagelijks in mijn SPAM-folder in mijn mailbox. Ik kreeg plotseling via Tweakers DM een bericht van het Tweakers Hoofdkwartier, dat een bericht van hen waarschijnlijk in mijn niet-zo-vaak-door-mij-gecheckte SPAM-folder terecht was gekomen:

dmtweakers

Gelukkig werd mij via DM direct duidelijk gemaakt waar dit bericht over ging.

dmtweakers

Natuurlijk ging ik hier op in. Wat een kans, wat vet dat ik hiervoor werd uitgekozen/uitgeloot. Ik reageerde positief op het bericht en sindsdien checkte ik meermaals per dag mijn SPAM-folder – om de een of andere reden maakte het Outlook.com niet uit of ik de afzender als niet-SPAM markeerde. De berichten bleven in deze folder binnen komen. Helaas.

Direct hierna ben ik uit gaan zoeken wat de EIZO FlexScan EV2451 precies doet, kan en wat hem zo bijzonder maakt:

Divers papierwerk ingestuurd en toen was het wachten. Ik werd gebeld door een nummer uit Amsterdam: “Bent u morgen russen 09:30 en 11:30 thuis aanwezig om een pakket van Tweakers te ontvangen?” – “JAZEKER!”
En zo geschiedde.

Het pakket kwam binnen, maar bleef toch nog een korte tijd ingepakt. Ik ging die week verder met mijn dagelijkse bezigheden en had nog geen tijd voor de monitor. Tot vandaag, tweede Pinksterdag. Een uitermate geschikte dag om deze doos eens van dichtbij te bekijken en de inhoud ervan eens flink aan de tand te voelen. Dankzij mijn hooikoorts moet ik toch binnen blijven.

INHOUD

REVIEW

UNBOXING

Sit back and relax.

unboxing

En nu is de binnenkant aan de beurt. Ik verwacht een monitor en wat kabels, maar wat precies, dat heb ik mezelf geheim gehouden. Ik heb ook expres geen afbeeldingen, unboxingen en reviews opgezocht van deze monitor, zodat ik mezelf bij openen flink kan verrassen.

unboxing

Vier zakjes waarin drie kabels en een kabelmanager.

Alles netjes uitpakken.

unboxing

Van twee kabels is mij de werking duidelijk: Display Port en de powercable. Alleen het nut van de USB3.0 kabel ontbreekt me nog. Ik gok erop dat deze gebruikt gaat worden om USB aansluitingen op de monitor te voorzien van power en datatransfer mogelijkheden – yep: de monitor heeft 2 USB3.0 aansluitingen.

unboxing

Dan bevat de doos enkel nog wat lucht, piepschuim, een handleiding met CD en de monitor zelf (natuurlijk).

unboxing

Bij het omhoog trekken van de monitor, trek je in eerste instantie de monitor zelf naar boven. De voet komt pas later. Deze zit er overigens gewoon al aan, iets dat je niet vaak ziet bij monitoren. Vaak moet je de voet nog monteren, waardoor je het scherm kan beschadigen door ‘m plat te leggen. Ideaal.

Totaal is er dus het volgende meegeleverd:
• Handleiding op CD;
• Korte ‘snelstart’ gids;
• Doos;
• Piepschuim;
• Plastic – gelukkig niet overmatig veel.

FEATURESET
Terug naar de “Inhoud”

De specificaties van de monitor.

De monitor heb ik direct aangesloten. Ik kon niet wachten met deze verder nog uit te pakken.
En kijk eens wat een prachtig beeld:

featureset

Okay, nu serieus. Kijk eens wat prachtig! – de testafbeeldingen verderop zijn Full-HD.

featureset
Let niet op de Zeeuwse spelling "Om boodschappen". Natuurlijk moet dit "Boodschappen doen" zijn

featureset

Nu eens zien hoe we de kabelmanager (“Cable Cover”) op de monitor kunnen aansluiten.

featureset

Het fijne van deze monitor is dat ‘ie in hoogte te verstellen en draaibaar is.

De monitor kan zowel naar links als naar rechts kantelen, tot maximaal 90 graden (staand in plaats van liggend).
Let wel op de kabelmanager wanneer je de monitor wilt draaien. Deze houdt de kabels tegen en zorgt ervoor dat ze worden strak getrokken – in mijns inziens is dit een zwakke feature voor zo’n (relatief) dure monitor.

featureset

De kabelmanager springt er gewoon af als je aan de kabels trekt om ze er doorheen te krijgen.

featureset

Verder is het mij niet mogelijk het beeld op de monitor mee te laten draaien. Wanneer de monitor staand staat, kan er veel tekst op het scherm. Helaas krijgt Windows 10 (update 1703) het niet voor elkaar het beeld te draaien.
Het instellingmenu loopt vast, reset explorer.exe en gaat weer verder met waar het mee bezig was. Het is ook niet zo dat er software op de meegeleverde CD staat. Er staat enkele een handleiding op. En laten we die nu niet nodig hebben als Tweaker (of gemiddelde consument). De monitor is verder namelijk gewoon plug-and-play.

Ik heb met EIZO contact opgenomen over dit euvel. Het is even afwachten wat hun reactie gaat zijn.

Ondertussen heb ik mijn drivers eens geüpdatet (doe dit met regelmaat, maar dacht 'laat ik het nu voor de zekerheid nog eens doen'). Aangezien NVIDIA bijna wekelijks (zo lijkt het wel) met nieuwe updates komt, was er inderdaad een update beschikbaar.
EIZO heeft me ondertussen aangegeven te proberen de monitor alleen aan te sturen en dus te kiezen voor "beeld enkel op 2 weergeven".

Na nogmaals proberen, werkte het draaien prima.
Ik kon het beeld op zowel mijn laptop als de EIZO laten zien, zowel gedupliceerd als uitgebreid.

De tip van EIZO was dus niet van toepassing. Ik ben in ieder geval wel blij dat het werkt (en het gewoon aan mijn laptop lag).

featureset

Wat ook werkt vanuit de nieuwe Windows 10 versie, is de “nachtlamp”.

Ik heb zelf een mobiele monitor (Asus MB169B+. Deze heeft een 15,6inch, Full-HD, IPS scherm met matte afwerking). Deze wordt via USB3.0 aangesloten (gebruikt geen andere aansluiting), maar ondersteund geen nachtlamp.
Wel draait deze mooi mee wanneer ik dat wil :9

Verder beschikt deze EIZO over de volgende aansluitingen/knoppen/mogelijkheden:
• Power aansluiting
• Aan/uit knop

featureset

De data voor het beeld wordt via één van de volgende vier poorten het beeldscherm ingeschoten:
• VGA in
• Display Port in
• HDMI in
• DVI-D in

featureset

Verder is era an de zijkant nog ruimte voor een soort interne HUB met de volgende aansluitingen:
• 2x USB3.0 uit
• USB3.0 in
• 3,5mm audio jack uit
• 3,5mm audio jack in

featureset

De zijkant ziet er als volgt uit. Niet heel dun en de arm aan de achterkant maakt de monitor nog wat dieper, maar al met al prima qua afmetingen.
De arm is ook erg stevig en glijdt gemakkelijk naar boven en beneden. Ook zit er een fijne weerstand in, waardoor ‘ie niet vanzelf gaat glijden.

KLEURWEERGAVE

TESTEN
Terug naar de “Inhoud”

Ik heb voor deze test de Monitor Test van PassMark gedownload en gedraaid. Mijns inziens zijn de kleuren goed en zag ik dit eigenlijk al op voorhand. Foto’s met veel kleur komen goed tot z’n recht en er is geen ghosting op te merken (dat mag ook wel voor deze prijs).
Hoe dan ook laat de test ook zien dat het een mooi IPS display is met goede kijkhoeken.

Hetgeen dat ikzelf gewend ben is mijn voormalige Acer laptop met een 15,6inch, Full-HD, mat, IPS scherm, evenals mijn huidige HP laptop met dezelfde scherm specificaties.
Deze EIZO is alleen een stukkie groter, maar ziet er verder net zo mooi uit als het gaat om kleurweergave.

Hier wat afbeeldingen van de test die ik heb uitgevoerd.

kleuren

Ik heb het idee dat mijn laptop wat donkerder is en de EIZO wat lichter en meer verzadigd/betere (mooiere) kleuren laat zien. Bovenaan telkens de monitor met daaronder mijn laptopscherm.

kleuren

Ik heb de afbeeldingen gelijk proberen houden qua grootte, waardoor het aantal pixels ook gelijk zou moeten zijn. Moet zeggen dat ik de EIZO duidelijk grover vindt qua pixelstructuur.

EIZO EV2451

HP Omen laptop

CONTRASTHELDERHEID
Terug naar de “Inhoud”

Zowel mijn HP laptop als deze EIZO laten zwart zonder ghosting zien en beide schermen tonen in mijn ogen vrijwel even diep zwart (de HP misschien nét wat dieper).

kleuren

Zeker wanneer de EIZO op z’n felst staat, wordt het zwart grijzer. Maar da’s niet gek voor een LCD LED scherm.

kleuren

De EIZO lijkt de kleuren net wat feller weer te geven, maar met wat minder contrast, wanneer ze allebei op z’n felst ingesteld staan. Het zwart (in de onderste drie foto’s goed te zien), lijkt op beide schermen gelijkwaardig.

Het lijkt allemaal wel per afbeelding te verschillen.

PIXELDEFECTEN
Terug naar de “Inhoud”

Deze monitor heeft geen pixeldefecten. Ik heb de monitor zo’n 8 uur achtereen ingeschakeld gehad, zonder problemen.
De volgende afbeeldingen laten dit goed zien.

GELUIDSKWALITEIT
Terug naar de “Inhoud”

Deze monitor heeft boxen ingebouwd. Heb er alsjeblieft geen (hoge) verwachtingen van, want mijn broek zakte er bijna van af. Oh oh wat een slechte kwaliteit. En probeer ze niet te hard te zetten (maximaal 24 op een schaal van 30 in de monitor zelf), anders kraakt en ruist het langs alle kanten. Zelfs zo erg dat de boxen kapot lijken of dit elk moment kunnen gaan.

Ik heb het geluid zo goed mogelijk proberen opnemen, met als vergelijk mijn Logitech UE Megaboom en de interne speakers van mijn HP laptop.

[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=j2reJ1hhgAs]
De monitor heeft een AUX in- en uitgang. Mijn advies is dan ook om deze te gebruiken wanneer je het geluid ook naar je monitor doorspeelt.

Begrijp me niet verkeerd. Ik had natuurlijk ook niet heel hoge verwachtingen van interne speakers in een monitor, maar het geluid uit dit model is gewoonweg niet om aan te horen. Flat en blikkerig. Het geluid in een standaard TV of andere monitor met interne boxjes is vele malen beter – en zelfs dat is vaak niet goed.

Sorry, maar op dit vlak heeft EIZO de plank volledig misgeslagen. Ze hadden het beter weggelaten.

VORMGEVING
Terug naar de “Inhoud”

Met de vormgeving zit het helemaal goed. De monitor oogt sexy dankzij haar dunne bezels. De voet is rond en niet al te groot en de arm is slank maar toch stevig.
Ook langs de zijkant ziet de monitor er erg mooi uit en geeft de arm haar een stoer uiterlijk.
Het wittransparante vlakje onderaan de monitor (meet omgevingslicht) is een kleine eye-catcher die de monitor net dat beetje extra high-tech uiterlijk mee geeft.

[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Hd9kjKULx80]
De automatische helderheid werkt prima!

En de handige kabelmanager zorgt voor een bureau zonder kabels.

BOUWKWALITEITENAFWERKING
Terug naar de “Inhoud”

De afwerking is prachtig. Geen openstaande kiertjes te bekennen of andere tweederangs mankementen. EIZO heeft gewoonweg een prachtige monitor afgeleverd.
Zoals al eerder vermeld is de monitor stevig, mede dankzij de arm.
De arm is breed, maar niet te opvallend. Het omhoog en omlaag schuiven gaat soepel met precies genoeg weerstand. Het draaien gaat ook goed, alleen moet je zorgen dat de kabels mee gaan.
De arm en de voet zorgen ervoor dat de monitor niet wiebelt bij aanraking van de monitor of beweging op het bureau/de tafel waar ‘ie op staat.

De knoppen aan de voorkant reageren op aanraking (touch) en doen dit snel en direct.

INSTELMOGELIJKHEDEN
Terug naar de “Inhoud”

Aan het beeld en geluid is heel wat in te stellen.
Laten we met het gemakkelijkste beginnen: het geluid.
Het enige dat in te stellen is, is het volume. Aan de brakke kwaliteit is helaas niks te doen (behalve dan ’t niet gebruiken of een speakersetje aansluiten).

geluid

Dan het beeld. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is in te stellen.
Het basismenu bestaat uit zeven opties, van links naar rechts:
• Input keuzes;
• Gebruikersvoorkeuren/profielen;
• Energiemodus (EcoView);
• Geluid;
• Helderheid (past zich standaard vanzelf aan);
• Opties (kleur, signaal, voorkeuren, talen, informatie);
• Aan/uit.

De input lijkt me duidelijk. Er is keuze tussen Display Port, HDMI, DVI-D en D-SUB (VGA)

geluid

De verschillende zes profielen zijn:
• User1
• User2
• sRGB (ideaal voor foto-fanaten)
• Paper (roder beeld voor rustiger kijken bij tekst – normaal veel, fel wit)
• Movie (dynamischer beeld)
• DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) – een bepaalde standaard voor medische beeldinformatie.

geluid

De waardes voor User1 en User2 kunnen via de “Opties” worden ingesteld.

geluid

De energie instellingen is een van de grote Unique Selling Points van deze monitor. Hij zou zeer zuinig zijn (A++) – en deze zuinigheid kan worden ingesteld.

geluid

De geavanceerde instellingen laten de gebruiker kiezen hoe wat onder andere de maximale en minimale helderheid mag zijn.

geluid

Het geluid is inmiddels besproken.

Dan is er nog de helderheid. Dit spreek voor zich.

geluid

Dan zijn er nog de algemenere opties, waarbij er keuze is tussen de volgende onderdelen:
• Color (hier kunnen dus User1 en User2 worden aangemaakt en aangepast);
• Signal (kleurbereik, input type, etc.);
• Preferences (rotatie van het menu, power save en power indicator – LED lampje);
• Languages
• Information

Color
De optie “Color” hebben we reeds besproken/laten zien.

Signal

Preferences

geluid

Het draaien via “Menu Rotation”, zorgt helaas enkel voor het daadwerkelijk roteren van het menu en niet het beeld zelf.

Languages
Hiermee stel je logischerwijs een andere taal dan standaard Engels in.

Information
“Information” laat informatie als serienummer (doorgestreept) en gebruikstijd zien:

GARANTIE
Terug naar de “Inhoud”

EIZO zorgt voor 5 jaar on-site garantie. Is er wat mis, dan wordt ‘ie door EIZO zelf op locatie omgeruild.

Een klik brengt je naar het garantieoverzicht van EIZO

PRIJS
Terug naar de “Inhoud”

Deze monitor heeft van EIZO een adviesprijs van €395 mee gekregen. Zelf vind ik dit enorm duur voor een monitor, zeker gezien het feit dat hij niet eens per se beter is dan de ingebouwde monitor van mijn HP laptop.
Voor deze prijs zijn er grotere monitoren en zelfs met meer pixels beschikbaar.
Ik zie enkel het volgende als meerwaarde voor deze monitor:
• Je hebt USB3.0 nodig op je monitor;
• Dunne bezels is een must
• Snellere response (grijs-grijs) dan 5ms is niet nodig;
• Automatische helderheid om energie en ogen te (be)sparen;
• Hij moet verstelbaar zijn;
• Hoeft geen geluid af te spelen via interne speakers;
• 5 jaar lang nergens naar te hoeven kijken;
• Uitgebreide instelbaarheid van beeld en automatisch aanpassen aan hetgeen dat je projecteert.

Als je dit lijstje (grotendeels) kunt aanvinken, is dit een prima monitor voor jou.

CONCLUSIE
Terug naar de “Inhoud”

De monitor komt niet voor gekalibreerd uit de fabriek. Het is ook geen speciale monitor voor fotobewerking of andere doeleinden welke natuurgetrouwe kleuren vereisen.
Het is gewoon een Full-HD, IPS monitor met een matte afwerking. Zoals zovelen. Het grote voordeel is wel dat er USB poorten op zitten en vrijwel elke video-in aansluiting aanwezig is.
Daarnaast zijn de randen slechts 1mm dik en begint het beeld vanaf 4,3mm vanaf de rand. Dit design spreekt mij erg aan, esthetisch gezien, maar of het fijn werken is, vraag ik mij af. Dikkere randen zorgen voor een groter contrast tussen jouw scherm en hetgeen wat daar achter gebeurt. Dunne randen zorgen ervoor dat de monitor meer in zijn omgeving omgaat, wat niet per se handig of nuttig is.
Ook is het geluid erg slecht. Een losse speaker is zeker te adviseren. Blijf van deze monitor weg wanneer je een monitor zoekt met redelijk (of beter) geluidsweergave via ingebouwde speakers.

Verder vind ik het erg jammer dat Windows 10 niet overweg kan met het draaien van het beeld op deze monitor.

Mocht er wat zijn, dan krijg je van EIZO wel 5 jaar on-site garantie. Dat zorgt waarschijnlijk ook voor de ietwat hogere prijs van deze monitor, maar ik wil ook niet stellen dat dit voor de hogere prijs mag zorgen. Maar, mocht er wat mis zijn, dan komt EIZO deze monitor dus bij jouw thuis (of op kantoor/camping/festival) omruilen voor een ander exemplaar.

Normaals, als mooi, garantie/service en verstelbaar belangrijk is voor jou, dan is dit een prima monitor. Anders zou ik persoonlijk verder kijken, gewoonweg gezien de hoge prijs en de wisselende prestaties (onder andere slecht geluid, beeld niet draaibaar en doodnormale prestaties voor deze prijs) – hij blinkt nergens in uit. Dit is de reden dat de monitor van mij een voldoende krijgt.

CHANGELOG

• 31-05-2017: Monitor ontvangen;
• 05-06-2017: Begonnen met review.
• 07-06-2017: Typefoutjes en diverse layout foutjes opgelost.
- De twee GIF-files wilden niet goed laden. Deze worden nu gehost via Tweakers fotoalbum zelf;
• 08-06-2017: Contact opgenomen met EIZO over niet meedraaien beeld;
• 11-06-2017: Diverse typo's opgelost;
• 12-06-2017: Drivers laptop geüpdatet: nu draait scherm prima;
- Minpunt "kan scherm niet draaien in Windows 10 u1703" weggehaald;
- Cijfer featureset van 3 sterren naar 4 (omdat het scherm draait);
- Eindoordeel van 3 sterren naar 4.
• 03-08-2017: Bleek een verkeerde foto gelinkt van thumbnail naar fullscreen. Aangepast.

Heb jij ook een Eizo FlexScan EV2451 Zwart?

Heb je ook geprobeerd om het beeld te draaien met Ctrl + Alt + pijltjestoetsen? Dit heeft bij Windows 10 voor mij nog op elke versie, en elke monitor gewerkt.
Draait het beeld dan ook niet op mijn laptop mee?
En hoe dan ook: het zou gewoon op de normale manier moeten werken, via beeldscherminstellingen.
Neen, je kunt hiermee het scherm waar je muis in zit apart van de rest draaien. Ik merk wel dat Windows 10 dan soms besluit om mijn beeldschermen op een andere manier te arrangeren, waardoor ik dat via de display settings weer terug moet zetten.
Thanks voor de tip. Zal het dit weekend uitproberen. Maar hoe dan ook ben ik van mening dat het binnen Windows moet werken, aangezien dit op mijn andere monitor wel prima werkt.

Ik ga hierover ook nog contact met EIZO opnemen.
Heb je de software geïnstalleerd? Sommige monitoren hebben eigen software nodig voor de 90 graden draaien feature! Er is vast wel een cd meegeleverd?
Zoals er staat in de review:
Totaal is er dus het volgende meegeleverd:
Handleiding op CD;
• Korte ‘snelstart’ gids;
• Doos;
• Piepschuim;
• Plastic – gelukkig niet overmatig veel.
En:
Het werkt inmiddels: drivers updaten en gewoon nog eens proberen.
Het scherm draaien werkt inmiddels. Gewoon vanuit de Instellingen in Windows 10: drivers updaten heeft geholpen.
Anoniem: 372172
6 juni 2017 07:35
Zeer gave review :) +3
Mooie, uitgebreide review
Geeft me weer een leuk inzicht hoe jij naar kleuren van het scherm kijkt, thanks!
Anoniem: 498327
11 juni 2017 15:53
Wat is het kleurgamut? sRGB of groter? En indien groter, hoe knijpt ie dat dan af bij sRGB preset? Met 3D lut of gewone LUT?
En is er een 1920x1200 voor een vergelijkbare prijs? Voor dit geld zijn die 120 pixels extra hoogte meer dan welkom.
Belangrijkste reden voor automatische helderheid is trouwens niet energie of ogen sparen, maar zorgen dat gamma-curve past bij omgevingslicht zodat je alle 256 grijswaarden goed kunt zien.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 11 juni 2017 15:55]

Ik zou het niet weten.
Extra pixels? Dit scherm is 1920x1080 pixels. Geen 1920x1200.
Thanks voor de info. Dat kan ik zelf niet controleren.
Anoniem: 498327
@HetGezegde11 juni 2017 16:05
Ik snap dat scherm 1920x1080 is, maar voor dit geld verwacht ik bij 24 inch nog ouderwetse 16:10 HD, namelijk 1920x1200 zoals gebruikelijk voordat we TV's gingen miniaturiseren (Apple Cinemadisplay of zelfs IBM T220 met 3840x2400 4K! uit resp 2002 en 2001).
Kijk eens in de Pricewatch zou ik zeggen :)

Misschien deze Acer? - daar heb je er zelfs 2 voor.

[Reactie gewijzigd door HetGezegde op 11 juni 2017 16:09]

Een uitgebreide review en netjes geordend alleen ik snap één ding niet. Als je naar een scherm in deze prijsklasse kijkt dan is het toch juist belangrijk om metingen uit te voeren om de kleurechtheid, het kleurbereik etc te testen? Ook al wordt er bij dit scherm niet expliciet vermeld dat het voor foto-/videobewerking bestemd is kan ik me niet voorstellen dat mensen dit scherm zouden kopen vanwege de USB-aansluitingen, dunne scherm rand en de mogelijkheid om het scherm te kantelen.
Ik heb geen apparatuur of kennis om dit te meten.
Het is mij vanuit het Tweakers testpanel ook niet specifiek gevraagd dat te doen, anders had ik het reviewen van dit scherm aan mij voorbij laten gaan.

Ik heb het zo goed mogelijk proberen te vergelijken met mijn laptop, maar dit zegt inderdaad niks objectiefs. Ik kan het enkel vergelijken met hetgeen ik qua kennis bezig en ook qua meetapparatuur.

Wat me wel opviel is dat er eigenlijk geen ghosting aanwezig is. De kleuren op het scherm zijn gelijkmatig verdeeld. Maar dat idee heb ik ook t.o.v. mijn HP laptop.
Mijn excuses, ik heb het stukje introductie overgeslagen en ben meteen de review ingedoken. Ik ging er dan ook vanuit dat je zelf het initiatief had genomen voor deze review maar lees nu dat het via een winactie was. In dat geval enkel lof over hoe uitgebreid je het hebt aangepakt met de middelen die je voor handen had :)
Bedankt :)

Is ook m'n eerste review over schermen. Mochten er vaker komen, dan wil ik zeker wat meetapparatuur bemachtigen.

Het is dan alleen jammer dat het direct zo'n duur scherm moet zijn, waarbij metingen vaan belangrijker zijn.

Kijk anders naar de Review van Foritain - deze staat vol metingen.
Hoe kan zelfs iemand mij een '0 - oppervlakkig' als score geven voor deze review? 8)7

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren