Dit gamingtoetsenbord is de enige in zijn klasse met programmeerbare toetsen.
Het heeft RGB effecten, maar zijn beperkt. Er zijn kleinigheidjes waar wat op aan te merken valt.
Pluspunten
Programmeerbare "G" toetsen.
Instelbare RGB effecten.
US layout met brede shift toetsen
Kan ook gebruikt worden zonder de software te installeren
De eerste indruk van dit toetsenbord is aardig, helaas weet hij deze indruk niet waar te maken. Matig typcomfort, maar het voornaamste minpunt is toch wel dat de macrotoetsen allerlei websites en applicaties openen na het inprogrammeren die je niet hebt ingesteld.
Op zich een prima toetsenbord om goed op te tikken. Ook voor gamers een aanrader. Alleen het instellen van de functietoetsen is nogal omslachtig. Ook is het jammer dat de ESC-toets niet als functietoets geprogrammeerd kan worden. De originele esc toets zit namelijk erg hoog links op het toetsenbord.
De corsair k55 typt best wel goed maar soms krijg ik last van rubber dome
Een Wrist rest kwam standaard bijgeleverd maar is heel hard hij heeft 6 macro keys
wat niet van te pas komt omdat ik ze niet gebruik
Fijn typend toetsenbord voor kopers die niet op zoek zijn naar mechanische switches. Het geluid is luid maar niet vervelend, de macrokeys werken goed en de mediaknoppen zijn adequaat. Het toetsenbord presteert echter niet meer dan nodig, dus is geen uitblinker voor zijn prijs of categorie.
De software is matig, onoverzichtelijk en dat voor een programma van 1,5 gb...En dit ding wil nog wel aangaan op random momenten. Typt niet heel prettig. Service van Corsair is wel top, sturen zonder vragen nieuwe toetsen op.
Lastig schoon te houden/maken. Boven de €50,-- afrader
Een heel fijn, full-size, toetsenbord, met veel luxe elementen, zeker voor deze prijs. Alleen is het erg gevoelig voor stof, maar daar is mee te leven.
Niet te veel poespas, maar wel voldoende om speciale stream knoppen in te stellen. Dit toetsenbord heeft een numpad waardoor ik deze naast het gamen (en de bijbehorende lichtstand) goed kan gebruiken voor het thuiswerken (uiteraard zonder de fancy lichtjes).
Kleuren zijn in 3 zones verdeeld, linker-, rechter-toetsenbord en numpad.
Pluspunten
Numpad
iCue
6 G-knoppen
Minpunten
jammer dat je niet de toetsen los van kleur kunt voorzien
De extra rij functietoetsen aan de linkerkant lijkt handig. Maar als je vingers zich automatisch, dus zonder dat je je ervan bewust bent, orienteren op de linkerkant van het toetsenbord, dan tik je dus steeds mis. Dat drijft mij tot wanhoop.
EDIT: extra functietoetsen eraf geklikt. Dat werkt beter.
Prima toestenbord als je niet te veel kwijt wil voor een game toetsenbord.
Daarnaast vond ik het vooral belangrijk dat het toetsenbord niet te hard klikgeluid had en dat valt bij deze inderdaad mee.
Ervaren als een fijn toetsenbord maar heb het terug moeten sturen omdat de specs van de 8KRO rollover niet juist waren. Bij sommige toetsencombinaties kwam ik op 1 max. 2 KRO. Wees hiermee dus gewaarschuwd voordat je het keyboard aanschaft...
Pluspunten
Mooie RGB
Met polssteun
Typt erg fijn
Minpunten
Geen 8KRO rollover zoals staat aangegeven bij de specs
Erg leuk toetsenbord met goeie RGB verlichting. Toetsen zijn niet afzonderlijk maar in 3 zones. Op zich geen probleem gezien ik geen flitsend toetsenbord zoek, maar 1 zelfde statische kleur verkies. Toetsenbord is ook erg stil. Bijgeleverde polssteun en goeie rubber voetjes zijn ook zeer handig.
Het toetsenbord werkt prima op een of laptop, maar op de playstation werkt hij heel apart. Elke keer als ik één van de G keys indruk stopt hij helemaal met werken en moet ik hem opnieuw aansluiten. Oftewel op playstation is hij niet te gebruiken.
Pluspunten
Werkt prima op pc
Minpunten
Niet te gebruiken op een playstation terwijl dat wel hoort te kunnen
Tweedehands gekocht voor €30,-, als je van Corsair houdt of van de stijl, zeker goed keyboard, maar ik kan voor €25,- een mechanisch toetsenbord kopen bij de lokale action. De macrokeys zijn erg handig though, en de iCue software is erg krachtig.
Gekocht om de 15 jaar oude Dell op pensioen te sturen (gekuist en op het reserve schap) RGB staat grotendeels uit, maar leuke optie. Typt lekker naar mijn beleving, voldoende opties en afwerking voor deze prijs.
Voor mij was dit het eerste gamingkeyboard met instelbare toetsen, handig bij bepaalde programma's en games. De lichten zijn tevens goed instelbaar per zone en aanpasbaar per applicatie / game.
De macro knoppen zijn erg fijn om dingen die je vaak typt op te slaan. na het een jaar gebruiken zijn er wat dingen mis gegaan maar dat kan aan mijn gebruik of ongeluk liggen. de RGB en xknop werken niet goed voor de rest zeer goed voor de prijs
De beste budget gaming keyboard en natuurlijk logitech g413 maar ik vind deze towtsenbord DE beste die er bestaat
Pluspunten
stil
programmable macro keys
rgb
iCUE
Wristband
Minpunten
zweet afdrukken(veegbaar)
Anoniem: 11851
4 februari 2019 Product gekocht
Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)
Op zich een prima ramplank met leuke verlichting, de software/verlichting (iCUE) werkt prima (Win10), nee het is niet per toets, maar per zone te veranderen maar wat wil je voor die prijs. Grootste nadeel vind ik dat na verloop van tijd (1 jaar in gebruik) de toetsen steeds stroever worden.
Pluspunten
Prima prijs/kwaliteit verhouding
iCUE software werkt hartstikke goed, zelf onder WIn10
Ziet er leuk uit op je bureau met de achtergrond verlichting
Software en firmware worden steeds ge-update
Minpunten
"G" Toetsen aan de linkerkant verward je snel met de escape-knop
Comfort van de toetsen gaan naar verloop van tijd (snel) achteruit.
Simpel toetsenbord, voelt lekker aan. Software voor RGB is niet geweldig. Stof is snel zichtbaar. Kwaliteit lijkt goed, na een halfjaar gebruik geen enkele beschadiging.
Geweldige keyboard! Fijne toetsen, niet een te harde druk, maar ook geen klik, beetje tussen membraam en mechanical in. Maakt ook niet te veel lawaai dus. Kleuren zijn handig in te stellen met de fn toets of via de CUE enigne. Ook niet te duur!
Pluspunten
Niet te luid
Fijne toetsen
Kleuren handig in te stellen
Polssteun erg fijn
Goedkoop!
Minpunten
Als iets tussen de toetsen valt is het er lastig uit te krijgen
Dit toetsenbord is voor een relatief lage prijs zeker een goede aankoop. Het heeft goede toetsen, een mooi ontwerp, en veel functies zoals: LED verlichting, multimedia toetsen en macro keys. Wel is de LED verlichting niet heel mooi, en je kan het niet volledig zelf instellen.
Prima product voor zijn prijs doet wat het moet doen.
Erg handig zijn de programmeerbare g toetsen aan de linker kant.
De verlichting onder de toetsen is mooi egaal over het hele toetsenbord.
Pluspunten
De verlichting
het gevoel van de toetsen
Kleuren worden goed weergegeven
Minpunten
Beperkt aantal opties verlichting
het kunststof flapje aan de voorkant oogt wat goedkoop
de glanzende finish aan de bovenkant van het toetsenbord
Leuk toetsenbord, maar gaat erg snel kapot. Zeer zuinig op geweest, maar toch werken bepaalde keys opeens niet meer. Goedkoop ook wel duurkoop zeggen ze. Langdurige kwaliteit helaas erg slecht.
Prima toetsenbord dat er ook nog goed uitziet. RGB is leuk en werkt prima als je de benodigde software hebt geïnstalleerd. Weliswaar niet zo'n uitgebreide functionaliteit als de duurdere versies, maar daar is de prijs ook naar.
Software zeer buggy - tobo wordt niet herkend na sleep/hibernate dus iedere keer kerstboom-wave bij resume. Software moet dan gereboot en tobo unplugged/replugged. Bekend en oud probleem. Polssteun erg slap en niet helemaal recht waardoor hij 'klapt' bij handoplegging. Indicatorleds erg fel. WKOA-kandidaat.
Pluspunten
Mooie looks
Typt lekker
Geinige kleurtjes
Minpunten
Icue software zeer buggy: tobo niet herkend na sleep/hibernate
Capslock / numlock leds storend fel en niet aanpasbaar (staan uit op alle glamour shots)
Kwart gig suite vereist om bewegende kerstboom uit te zetten en lichten op normale RAL9010 background te krijgen.
Functietoetsen aan de linkerkant is zeker even wennen
Polssteun buigt door, is hard, en niet recht
2 van 5 sterren (Slecht)
Heb jij ook een Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US)?