Ik heb dit toetsenbord aangeschaft voor de game-pc van mijn zoontje. Het gehele apparaat is een RGB lichtorgel. Het joch is tien, dus ik snap dat wel. Dit toetsenbord is een perfecte combinatie voor het geheel. Het is RGB (4 zones) en typt redelijk, tot matig (ik vind hem zompig).
Maar, dat maakt bij RGB niet uit, zolang het maar RGB is

en daar is dit toetsenbord goed in, iets te goed naar mijn zin zelfs.
Het toetsenbord heeft namelijk de onhebbelijke eigenschap dat de verlichting altijd aangaat, ook als de pc uit staat!
Dit is om krankzinnig van te worden, midden in de nacht hoeft de kat maar te niesen of hop, full RGB kermis.
Ik heb online gekeken, maar ik zie niet zo 1 2 3 een werkbare oplossing voor een tienjarige, buiten de gehele pc van het stroom halen na uitschakelen.
Mijn zoontje vindt het geen probleem en wilde hem ook niet ruilen, maar persoonlijk zeg ik, dikke showstopper, ik had hem persoonlijk meteen geretourneerd om dit feit. Om deze reden krijgt dit toetsenbord van mij een slechte beoordeling.
Als het aangaan van de verlichting met de pc uit geen issue voor je is, negeer mijn mening over dit onderdeel en dan scoort dit tobo bij mij ook, zeker qua prijs vs features een ruime voldoende.
edit:
Kennelijk, zie ook discussie hieronder, is er een workaround en dat is het uitschakelen van USB powered when in soft off/sleep, of zo iets

in het bios. Je verliest hiermee wel meteen de mogelijkheid om de USB poort te gebruiken voor het opladen van je mobiel als de pc uitstaat.
edit 2:
Te vroeg gejuicht, of ik heb wat fout gedaan, of ik snap er geen zak van, of beide, maar vannacht stond het toetsenbord weer vrolijk RGB te loeien. Ik heb de pc nu maar op een contactdoos met schakelaar gezet, dan maar helemaal spanningsloos
leuk dat RGB, maar wel met grenzen hoor