Philips Hue Motion Sensor v1

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties Multi-sensor (ZigBee) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
9
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
PeacekeeperNL 7 februari 2022 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v2

De Philips Hue Motion Sensor is een fijne sensor voor het automatisch in- en uitschakelen van verlichting in een ruimte zodra er beweging wordt gedetecteerd. De sensor is voorzien van twee AAA-batterijen en zou hier, volgens fabrieksopgaaf, minstens twee jaar mee moeten kunnen doen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Pluspunten

  • Werkt op twee AAA-batterijen met een lange batterijlevensduur
  • Reageert meestal snel
  • Eenvoudige montage met bijv. bijgeleverde (sterke) magneet
  • Formaat, valt daardoor minder snel op
  • De nieuwe, plasticvrije verpakking is tevens kleiner, erg fijn.

Minpunten

  • Standaard slechts twee ‘behaviors’ in te stellen (Via Hue Labs drie mogelijk)
  • Prijs ligt in de lijn der verwachtingen van Hue-producten
  • Niet mogelijk om losse lamp te selecteren om te schakelen, slechts ruimten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+2
JDFS 13 juni 2021 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

Uitmuntende Zigbee motion sensor met een timeout van minimaal tien seconden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld die van Aqara / Xiaomi (60 seconden). Meet ook temperatuur en illuminance (lux), waarmee je in Home Assistant hele mooie automations kunt maken. In combinatie met een deursensor is er nog veel meer mogelijk!

Pluspunten

  • Timeout van tien seconden
  • Bouwkwaliteit
  • AAA-batterijen i.p.v. knoopcelbatterij
  • Ondersteuning binnen Zigbee2MQTT

Minpunten

  • Perfect als die ook luchtvochtigheid zou meten
  • Laatste Zigbee OTA update van een paar jaar terug?
  • Ring op de achterkant om houder aan te bevestigen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+2
PeacekeeperNL 6 december 2021 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

De Philips Hue Motion Sensor is een fijne sensor voor het automatisch in- en uitschakelen van verlichting in een ruimte, zodra er beweging wordt gedetecteerd. De sensor is voorzien van twee AAA-batterijen en zou hier, volgens fabrieksopgaaf, minstens twee jaar mee moeten kunnen doen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Pluspunten

  • Werkt op twee AAA-batterijen
  • Volgens fabrieksopgave lange batterijlevensduur
  • Reageert in de meeste gevallen snel
  • Eenvoudige montage met bijv. bijgeleverde (sterke) magneet
  • Formaat, valt daardoor minder snel op

Minpunten

  • Slechts twee ‘behaviors’ in te stellen in Hue app
  • Prijs ligt in de lijn der verwachtingen van Hue-producten
  • Niet mogelijk om losse lamp te selecteren om te schakelen, slechts ruimten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

+2
Fabianintveld 6 oktober 2016

Philips Hue Motion Sensor v1

Een goede toevoeging aan het Philips Hue ecosysteem en ideaal op plekken in het huis waar je vaak maar even bent en je niet voortdurend de lamp wil hebben branden.

Pluspunten

  • Goede toevoeging aan Hue ecosysteem
  • Goed configurabel(lichtsterkte/gevoeligheid)
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • rechte montage of onder een hoek van ongeveer 15*
  • geen plakstip meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

peirre 21 augustus 2022 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v2

Werkt redelijk maar batterij is snel leeg (( Dan moet je hem weer van de muur halen (ladder ed) om de batterijen (2x AA) te vervangen.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Hue

Minpunten

  • Werkt niet na 6m
  • Werkt soms niet

Eindoordeel

Score: 2
VanillaPriest 22 januari 2022 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v2

Ik moet zeggen, ik ben inmiddels arm, maar vooral gelukkig. Hoofdreden hiervan is toch wel de integratie met Apple HomeKit. Als Apple gebruiker heb je zeker alternatieven, maar het zeer complete aanbod van Hue en de extreem lange levensduur van de producten maakt dat het lastig te negeren is.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • Apple HomeKit
  • Apple HomeKit
  • Temperatuur via Apple HomeKit

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
USER_A.W. 17 oktober 2021 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

Leuke sensor voor de prijs. Draadloos en de batterijen gaan lang mee, tot nu toe geen problemen gehad met setup. Makkelijk op te hangen want dat kan magnetisch, dus je hoeft niet te boren.

Pluspunten

  • Montage
  • Batterijduur
  • Werkt goed

Minpunten

  • Niet alle functionaliteit zit in de Hue app

Eindoordeel

Score: 4
StevenKool 4 februari 2021 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

Ik gebruik de sensors in de hal, toilet en badkamer. Je kunt scenes instellen voor dag en nacht. De batterij gaat zeer lang mee en de installatie is met één schroefje en een magneetje binnen no time gefixt! Het instellen gaat ook heel gemakkelijk via de Hue app.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Werkt uitstekend
  • Reageert naar behoren

Minpunten

  • Enkel opties voor overdag en 's nachts
  • Op batterij

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 377399 7 november 2020 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

Meerdere in huis, o.a. naast de douche, om de badkamer buisventilator (middels een Innr smartstopcontact in een andere ruimte) automatisch aan en uit te zetten. Ook eentje in de brievenbus (buiten), om een lampje in huis een andere kleur te geven als de brievenbus wordt geopend. Werkt uitstekend.

Pluspunten

  • kan met de magneet aan metalen oppervlaktes geplakt worden, zonder schroeven of plakstrip dus

Minpunten

  • relatief prijzig vind ik, voor wat ie doet

Eindoordeel

Score: 5
Wendyet 8 februari 2019 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

Erg fijne toevoeging op het bestaande systeem. Met kleine kinderen die nog niet bij de lichtschakelaars kunnen, en er anders sowieso niet aan zouden denken om het licht ook weer uit te doen, ideaal.

Pluspunten

  • Doet precies wat het moet doen
  • Fijne instelmogelijkheden
  • Dochter durft nu alleen naar het toilet

Minpunten

  • Best prijzig, zou er nog veel meer willen

Eindoordeel

Score: 4
AJediIAm 18 januari 2018 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

Ik heb best wat domotica in huis, maar de Philips hue motion sensor is echt iets bijzonders. Het is bijzonder eenvoudig op te zetten via de app. Gevoeligheid en minimaal lichtniveau kunnen in de app aangegeven worden. Hierdoor werkt de sensor precies zoals je zou verwachten. Bijzonder goed ontworpen product.

Pluspunten

  • Eenvoudig op te zetten
  • Goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Weinig uitgebreide logica

Eindoordeel

Score: 5
kopieerkoning 29 november 2017 Product gekocht

Philips Hue Motion Sensor v1

Ik gebruik ze in alle gangen, ideaal. Enige minpuntje: Hoewel je veel kan customizen zijn de opties ietwat beperkt. Je kan bij beweging niet lamp A op gedimd licht zetten en lamp B op felle sterkte / andere kleur. Het is maar 1 actie voor 1 (of meerdere) lampen.

Pluspunten

  • Eenvoudige montage, schroef of magneet.
  • Ideaal voor in de gang

Minpunten

  • Er is maar 1 actie per (1 of meerdere lampen) uit te voeren

Eindoordeel

Score: 5
Jochemd13 5 februari 2017

Philips Hue Motion Sensor v1

De Hue Motion Sensor is een goede toevoeging aan je Hue systeem. Ondertussen hebben wij pas nog maar een redelijk klein systeem, maar wegens het grote gebruiksgemak staan er zeker nog een paar op de lijst. De bewegingsmelder in onze gang is dan ook super handig in gebruik!

Pluspunten

  • Kwalitatief goed product, geen slecht lelijk plastic of goedkope uitstraling. Je hebt wel met iets van kwaliteit te maken als je hem vasthoud.
  • Zeer praktisch in garages, kelders, kasten, hallen, overlopen en dergelijk Iets minder geschikt voor grotere ruimtes
  • Voor een goede prijs verkrijgbaar, je betaald nou eenmaal voor goede kwaliteit.

Minpunten

  • Detectierange kan groter, in onze hal moet je ongeveer halverwege zijn voordat hij inschakelt, soms werkt het wel beter.
  • Laatst een storing, hij reageerde niet en het licht ging dus ook niet aan wanneer gewenst.
  • Helaas nog niet buiten te gebruiken, enkel onder een afdak of vergelijkbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 3
SpeedingWilly 23 december 2016

Philips Hue Motion Sensor v1

Deze Hue motion Sensor is een prima aanvulling op het Hue ecosysteem. In mijn geval met meer dan 20+ lampen eindelijk door vrouwlief gewaardeerd door toepassing in hal boven en beneden (automatisch licht aan uit bij beweging als het donker is). Dus WAF factor!

Pluspunten

  • Geeft leuke nieuwe mogelijkheden
  • Klein
  • Goede montagemogelijkheden

Minpunten

  • Prijzig voor alleen een sensor

Eindoordeel

Score: 4
jfr79 5 december 2016

Philips Hue Motion Sensor v1

Perfecte toevoeging. Ik heb er nu twee, in de badkamer en in de bijkeuken. Vooral het feit dat je met tijden het licht automatisch in de nacht kunt laten dimmen (d.m.v. een scene). Perfect voor een ruimte waar je maar heel kort bent of langs loopt.

Pluspunten

  • Sensor werkt goed
  • Uiteraard van hoge kwaliteit
  • Onopvallend en klein

Minpunten

  • Niet handig in bv woonkamer
  • Staat niet in de handleiding maar harde reset van de bridge is nodig. Zonder reset zal de sensor af en toe de lampen niet aansturen.
  • Werkt op batterij, afwachten hoe lang de sensor blijft werken.

Eindoordeel

Score: 4
HDVXYZ 30 november 2016

Philips Hue Motion Sensor v1

Dé oplossing voor mij, gezien elke keer als ik de kamer binnen loop mijn telefoon moeten pakken om het licht aan te zetten naar mijn mening niet zo 'smart' is. Reageert prima, voldoende instelmogelijkheden via de app maar gezien 'ie niet infrarood is wel af en toe even zwaaien.

Pluspunten

  • Handig montagesysteem
  • Instelmogelijkheden middels de app voor reactie vanaf bepaalde lichtsterkte of beweging
  • Klein en onopvallend
  • Prijs valt niet over te klagen

Minpunten

  • In de woonkamer soms irritant als je rustig op de bank zit en moet zwaaien
  • Als je handmatig een ander schema (of lichtsterkte) instelt en beweegt switcht hij (soms) terug naar het bij de bewegingssensor ingestelde schema

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Philips Hue Motion Sensor v1?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee