Google Chromecast Ultra

Prijs
€ 99,99
Specificaties WiFi - Bekijk alle specificaties
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
8
Score: 4
7
Score: 3
4
Score: 2
2
Score: 1
3
+3
victor1701 25 juni 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Grote krachtpatser in kleine simpele behuizing met mooie mogelijkheden. Deze media player is uiterst simpel aan te sluiten en kinderlijk simpel in gebruik. Is in staat content af te spelen in 4k tot 60hz met HDR.

Pluspunten

  • Gemakkelijk en snel te installeren
  • Eenvoudige bediening via telefoon en of tablet
  • Uiterst gemakkelijk vanaf tablet en telefoon te streamen
  • Beeldkwaliteit
  • Ondersteunt tot en met 4k 60hz met Hdr
  • Streamen vanaf je NAS
  • Compact

Minpunten

  • Stuk duurder dan zijn voorgaande broertje uit 2015
  • 4k content is nog schaars
  • 4k alleen met bijgeleverde stroom kabel
  • Alleen stop, play en pauzeren werkt op de afstandbediening
  • Ondersteunt alleen stereo, Dolby digital 5.1 (AC3) en Dolby digital plus 5.1 (EAC3)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Geluidskwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5

+1
Xyphoid 16 augustus 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Voor de upgrade van de oude vind ik het toch nog iets te prijzig. Maar als je er nog geen een hebt, dan is deze wel aan te raden.

Pluspunten

  • Draadloos (of bekabeld) streamen
  • Goed voor grote bestanden (1080p)

Minpunten

  • Iets te prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5

+1
CyBeRSPiN 20 december 2016

Google Chromecast Ultra

Goed product, maar voor een zeer beperkte doelgroep. Alleen voor mensen die een 4K tv hebben die niet de Smart App van Youtube/Netflix ingebakken heeft of waarvan de App geen 4K ondersteunt (de kans is zeer klein dat je in die situatie zit!)

Pluspunten

  • makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • 4K alleen met bijgeleverde voeding
  • 4K alleen met HDCP 2.2
  • duur

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 2

BounceMeister 24 februari 2022 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Ik wilde met deze Chromecast een 720p LCD-TV via HDMI->DVI op de slaapkamer "smart" maken. Beeld werkt, maar audio naar een bluetooth-headset sturen, hoe simpel dat ook zou zijn, kan dus helemaal niet! "Google says no." Een hdmi-audio-extractor werkt helaas ook niet omdat het dan 1080p wordt, dus geen beeld.

Pluspunten

  • compact
  • maak je tv "smart" via je telefoon.
  • Geeft beeld op een 720p tv

Minpunten

  • Audio kan niet naar bluetooth
  • Geen audiojack
  • Geen aan/uit knop
  • Kan zelf geen videoresolutie instellen

Eindoordeel

Score: 2
Deux 24 juli 2021 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Rommel

Pluspunten

  • zag er goed uit

Minpunten

  • kwaliteit
  • prijs
  • leugens

Eindoordeel

Score: 1
lourens777Newbie 6 februari 2021 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Het is gewoon goed zoals je mag verwachten van de Chromecast . alleen heel jammer dat die dus niet alles streamt. Heb het idee dat google er alles aan doet om illegale downloads en streams te blokken.

Pluspunten

  • goed beeld
  • makkelijk in gebruik
  • snelheid

Minpunten

  • niet alle bestanden kunnen afspelen .

Eindoordeel

Score: 4
salipander 24 juni 2020 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

..en weer teruggestuurd. Hij ondersteunt -nog steeds- geen mkv bestanden met h.265 codering. Dit kan geen technisch probleem zijn, maar de onwil om een of andere royalty te willen betalen. Mkv hevc mag onderhand wel essentieel genoemd worden! Als dat gefixt wordt, mag hij weer bij mij komen.

Pluspunten

  • Veelzijdig met youtube, netflix etc.
  • Goede ondersteuning vanuit Android
  • Makkelijk te gebruiken.
  • ondersteunt h.265, maar....grote maar...

Minpunten

  • Geen h.265 MKV ondersteuning!!
  • Vrij duur
  • Geen h.265 MKV ondersteuning!!

Eindoordeel

Score: 2
Dylaaan 2 juni 2020 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Het is eigenlijk een prima product. Voor iedereen die bekend is met een chromecast, hij doet wat een chromecast moet doen en ook nog in 4K.

Pluspunten

  • 4K (Waar mogelijk)
  • Compact

Minpunten

  • Ethernet kabel in adapter

Eindoordeel

Score: 4
einstein 13 maart 2020 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Op papier aardige specs maar in de praktijk niet echt bruikbaar door de vele verbindingsproblemen. Goedkoop is duurkoop. Geen aanrader. Er zijn prima alternatieven voor net wat meer geld.

Pluspunten

  • Klein
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Verbdingingsproblemen
  • Onstabiel
  • Niet echt bruikbaar

Eindoordeel

Score: 1
wjn 26 december 2019 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Onbruikbaar zonder je locatie en rest van huishouden bij Google in te voeren. Teruggestuurd dus.

Pluspunten

  • Ziet er leuk uit.

Minpunten

  • Niet bruikbaar zonder account

Eindoordeel

Score: 1
SamenZwoegenNewbie 25 augustus 2019 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Doet precies het moet doen, goede streaming in topkwaliteit

Pluspunten

  • Streaming
  • Mooie Kwaliteit
  • Goede Design

Minpunten

  • Zou handig zijn als de stroom vanuit de TV kon komen via USB

Eindoordeel

Score: 5
QnotsNewbie 25 december 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Ik koos voor de ULTRA omdat die standaard met vast Ethernet komt. Inmiddels is mijn Rpi met KODI de deur uit. Ik gebruik Plex voor het spelen van lokale content uit mijn thuisnetwerk.

Pluspunten

  • Naadloze integratie met Android, Chromebook en Chrome browser
  • Koppeling met Google Home en stembesturing is leuk
  • Vast ethernet zorgt voor stabiele verbinding in een omgeving met veel Wifi netwerken
  • Veel leuke integratiemogelijkheden

Minpunten

  • Niet te besturen met universele afstandsbediening (was even wenne)
  • Weinig 4K content beschikbaar

Eindoordeel

Score: 5
Joosie200 15 juli 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Ik had een 'normale' v2 van de Chromecast voor mijn oude full HD tv. Maar met de overstap naar een 4k OLED tv vond ik het de moeite waard om van de oude chromecast over te gaan op deze editie. Is het prijsverschil de aankoop waard? Ik vind van wel

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Makkelijk in te stellen
  • Prima alternatief voor 4k tv's

Minpunten

  • Duurder dan de instapversie

Eindoordeel

Score: 4
YouWotM8 18 april 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Overgestapt van de v2 naar de ultra en wat een verschil. Eindelijk 1080 60fps voor het kijken van streams op Twitch. Laden van apps gaat een stuk sneller en er zit een ethernet port op voor als je een slechte Wifi verbinding hebt. Aanrader voor kijkers van 60 fps streams.

Pluspunten

  • 60 fps
  • super snel
  • 4k hdr support

Minpunten

  • geen 24 fps support

Eindoordeel

Score: 5
SonicFC 1 maart 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Super manier om van een domme TV of verouderde Smart TV een up-to-date Smart TV te maken. Dit apparaat in 5 seconden op, net zo snel op als mijn TV. Je kan gelijk beginnen met casten. De beeldkwaliteit is een enorme verbetering ten opzichte van de Apple TV gen 3.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit (ook non-4K)
  • Prijs voor 4K + HDR
  • Je tablet of telefoon heb je niet nodig tijdens het streamen
  • Compact
  • Energieverbruik (< 5w)

Minpunten

  • Werkt niet zonder telefoon of tablet

Eindoordeel

Score: 5
basriet 12 februari 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Chromecast ultra direct aan LG 27UD69P-Wit. Prettige combi voor het betere genieten van 4K streaming video zoals NPO Start, Youtube, Vimeo en later misschien Netflix. Chromecast via wired ethernet (cat 6 cable) aan de Experia v10 router. Dat werkt! Zie ook: https://tweakers.net/productreview/176287/lg-27ud69p-wit.html Beschadigt aanschaf bij Mediamarkt Outlet. 63 euro.

Pluspunten

  • eenvoudig aansluiten en werken
  • app vanaf android
  • bedienen beeld vanaf telefoon of tablet
  • NPO, Spotifiy, Youtube...
  • Cast gestart, telefoon uit.

Minpunten

  • eigenlijk geen

Eindoordeel

Score: 5
ErikT5952 11 november 2017 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Helaas geen mogelijkheid om HDR video's te casten i.c.m. Dolby Digital 5.1 geluid. Sluit je de CC aan op je versterker->geen HDR beeld(wel 4K) Sluit je de CC aan op je TV->geen Dolby Digital 5.1 geluid (ook niet via HDMI-ARC of Optische kabel) Erg jammer Google!! Goed beeld + snel.

Pluspunten

  • Beelkwaliteit
  • Snelheid

Minpunten

  • Gebruiksaanwijzing
  • Geen Dolby Digital 5.1 geluid icm HDR beeldkwaliteit
  • Geen HDR beelkwaliteit icm Dolby Digital 5.1 geluid
  • Alleen HDR bij aansluiten in TV niet via versterker/receiver
  • Alleen Dolby Digital 5.1 bij aansluiten versterker/receiver niet via TV
  • UTP aansluiting maar 100Mb/s (Waarom geen 1Gb/s Google??)
  • Dus te duur voor wat hij kan en niet kan.

Eindoordeel

Score: 3
-SambaL- 29 oktober 2017 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Google Chromecast Ultra

Daar waar de originele Chromecast voor velen nog altijd een ideale en betaalbare oplossing is voor het streamen van (HD) content via een breed scala aan ondersteunende apps, daar zal zijn grote (4K en HDR) sterkere broer moeite hebben een passende doelgroep te vinden, zeker gezien de veel hogere adviesprijs.

Pluspunten

  • Nog altijd een compact, kwalitatief en praktisch design.
  • 4K en HDR10, en dat zo klein behuisd.
  • Ingebouwde ethernet poort in stroom adapter voor wanneer Wi-Fi niet genoeg is.
  • Gemakkelijk en snel te installeren.
  • Gebruiksvriendelijke bediening met goede respons.

Minpunten

  • 4K content is tot op heden nog altijd schaars.
  • De meeste 4K TV's van nu en die nog komen gaan zullen al een gelijkwaardige oplossing ingebakken hebben..
  • ..terwijl degene die niet in het bezit zijn van een 4K TV geen tot weinig reden hebben de Ultra te verkiezen boven de normale Chromecast.
  • De prijs, die in verhouding met de normale Chromecast, te hoog is..
  • .. en vreemd genoeg nooit onder de advies prijs te vinden is, echter wel ruim daarboven. (zie pricewatch)

Eindoordeel

Score: 3
Cpimp 6 september 2017 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Ik gebruik hem voornamelijk voor de tv in de keuken welke geen kastje van Ziggo heeft voor televisie zenders. Met dit apparaat stream ik via de ZiggoGo app alle televisiekanalen die ik wil bekijken. Daarnaast ook erg handig om content vanaf mijn nas schijven af te spelen (vooral in bedraad)

Pluspunten

  • Gemak
  • Betrouwbaarheid
  • Lan kabel mogelijkheid
  • Afspelen vanaf NAS

Minpunten

  • Prijs
  • Beperkingen apps

Eindoordeel

Score: 5
Max14392 8 maart 2017

Google Chromecast Ultra

Top ding, werkt veel beter dan de standard smart tv apps. De bediening werk ook als een zonnetje. Via een micro usb kabel kan je ook je tv als voeding gebruiken (let op, dan kan je geen 4k streamen maar spaart een stopcontact)

Pluspunten

  • Makkelijk aan te sluiten
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • Prijzig
  • Weer een stopcontact nodig

Eindoordeel

Score: 4
Tuktop 9 februari 2017

Google Chromecast Ultra

Topding! Alles werkt na supereenvoudige installatie en zonder rare hiccups. Door standaard aanwezige ethernetaansluiting in de adapter snelle en betrouwbare verbinding mogelijk. Niet gekocht voor 4K/HDR (heb niet zo'n TV), maar voor eenvoud, snelheid en ethernetaansluiting. Geteste apps: Netflix, Spotify, YouTube en Plex.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Standaard etthernetaansluiting aanwezig

Minpunten

  • Aan de dure kant

Eindoordeel

Score: 5
berkens 22 januari 2017

Google Chromecast Ultra

@nMad Er zit volgens mij geen ethernet poort op https://www.google.com/intl/nl_nl/chromecast/tv/chromecast/tech-specs/

Pluspunten

  • Verbeterde wifi tov vorige model
  • Werkt met Android, Windows en Apple stuff

Minpunten

  • Hoge prijs

Eindoordeel

Score: 3
Barter 5 december 2016

Google Chromecast Ultra

Qua snelheid een mooie verbetering ten opzichte op de vorige Chromecast. De verbeterde snelheid wordt mede gerealiseerd door het gebruik van een ethernet aansluiting. Wanneer je (net als ik) niet over een 4K tv beschikt zijn er (los van de snelheid) niet andere merkbare verschillen ten opzichte van zijn voorganger.

Pluspunten

  • Sneller dan zijn voorgangers
  • 4k ondersteuning (niet kunnen testen)

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
nMad 19 november 2016

Google Chromecast Ultra

Opvolger van de Chromecast 2015 versie, op alle punten verbeterd maar wel tegen een flinke meerprijs. Merkbaar sneller, 4K 60hz ondersteuning en standaard een ethernet poort zijn erg fijn!

Pluspunten

  • 4k 60hz ondersteuning
  • Snel
  • Ethernetaansluiting
  • Eenvoudige bediening

Minpunten

  • Geen 24p ondersteuning
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Google Chromecast Ultra?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee