Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
15 reviews

Google Chromecast Ultra - Reviews

Prijs
Specificaties WiFi - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
6
Score: 4
5
Score: 3
4
Score: 2
0
Score: 1
0

Google Chromecast Ultra

Grote krachtpatser in kleine simpele behuizing met mooie mogelijkheden. Deze media player is uiterst simpel aan te sluiten en kinderlijk simpel in gebruik. Is in staat content af te spelen in 4k tot 60hz met HDR.

Pluspunten

  • Gemakkelijk en snel te installeren
  • Eenvoudige bediening via telefoon en of tablet
  • Uiterst gemakkelijk vanaf tablet en telefoon te streamen
  • Beeldkwaliteit
  • Ondersteunt tot en met 4k 60hz met Hdr
  • Streamen vanaf je NAS
  • Compact

Minpunten

  • Stuk duurder dan zijn voorgaande broertje uit 2015
  • 4k content is nog schaars
  • 4k alleen met bijgeleverde stroom kabel
  • Alleen stop, play en pauzeren werkt op de afstandbediening

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidskwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4
Design Score: 4

+1
Xyphoid 16 augustus 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Voor de upgrade van de oude vind ik het toch nog iets te prijzig. Maar als je er nog geen een hebt, dan is deze wel aan te raden.

Pluspunten

  • Draadloos (of bekabeld) streamen
  • Goed voor grote bestanden (1080p)

Minpunten

  • Iets te prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 3
Design Score: 5

+1
CyBeRSPiN 20 december 2016

Google Chromecast Ultra

Goed product, maar voor een zeer beperkte doelgroep. Alleen voor mensen die een 4K tv hebben die niet de Smart App van Youtube/Netflix ingebakken heeft of waarvan de App geen 4K ondersteunt (de kans is zeer klein dat je in die situatie zit!)

Pluspunten

  • makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • 4K alleen met bijgeleverde voeding
  • 4K alleen met HDCP 2.2
  • duur

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Gebruiksgemak Score: 2
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 2
Design Score: 5

Joosie200 15 juli 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Ik had een 'normale' v2 van de Chromecast voor mijn oude full HD tv. Maar met de overstap naar een 4k OLED tv vond ik het de moeite waard om van de oude chromecast over te gaan op deze editie. Is het prijsverschil de aankoop waard? Ik vind van wel

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Makkelijk in te stellen
  • Prima alternatief voor 4k tv's

Minpunten

  • Duurder dan de instapversie

Eindoordeel

Score: 4
YouWotM8 18 april 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Overgestapt van de v2 naar de ultra en wat een verschil. Eindelijk 1080 60fps voor het kijken van streams op Twitch. Laden van apps gaat een stuk sneller en er zit een ethernet port op voor als je een slechte Wifi verbinding hebt. Aanrader voor kijkers van 60 fps streams.

Pluspunten

  • 60 fps
  • super snel
  • 4k hdr support

Minpunten

  • geen 24 fps support

Eindoordeel

Score: 5
SonicFC 1 maart 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Super manier om van een domme TV of verouderde Smart TV een up-to-date Smart TV te maken. Dit apparaat in 5 seconden op, net zo snel op als mijn TV. Je kan gelijk beginnen met casten. De beeldkwaliteit is een enorme verbetering ten opzichte van de Apple TV gen 3.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit (ook non-4K)
  • Prijs voor 4K + HDR
  • Je tablet of telefoon heb je niet nodig tijdens het streamen
  • Compact
  • Energieverbruik (< 5w)

Minpunten

  • Werkt niet zonder telefoon of tablet

Eindoordeel

Score: 5
basriet 12 februari 2018 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Chromecast ultra direct aan LG 27UD69P-Wit. Prettige combi voor het betere genieten van 4K streaming video zoals NPO Start, Youtube, Vimeo en later misschien Netflix. Chromecast via wired ethernet (cat 6 cable) aan de Experia v10 router. Dat werkt! Zie ook: https://tweakers.net/productreview/176287/lg-27ud69p-wit.html Beschadigt aanschaf bij Mediamarkt Outlet. 63 euro.

Pluspunten

  • eenvoudig aansluiten en werken
  • app vanaf android
  • bedienen beeld vanaf telefoon of tablet
  • NPO, Spotifiy, Youtube...
  • Cast gestart, telefoon uit.

Minpunten

  • eigenlijk geen

Eindoordeel

Score: 5
ErikT5952 11 november 2017 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Helaas geen mogelijkheid om HDR video's te casten i.c.m. Dolby Digital 5.1 geluid. Sluit je de CC aan op je versterker->geen HDR beeld(wel 4K) Sluit je de CC aan op je TV->geen Dolby Digital 5.1 geluid (ook niet via HDMI-ARC of Optische kabel) Erg jammer Google!! Goed beeld + snel.

Pluspunten

  • Beelkwaliteit
  • Snelheid

Minpunten

  • Gebruiksaanwijzing
  • Geen Dolby Digital 5.1 geluid icm HDR beeldkwaliteit
  • Geen HDR beelkwaliteit icm Dolby Digital 5.1 geluid
  • Alleen HDR bij aansluiten in TV niet via versterker/receiver
  • Alleen Dolby Digital 5.1 bij aansluiten versterker/receiver niet via TV
  • UTP aansluiting maar 100Mb/s (Waarom geen 1Gb/s Google??)
  • Dus te duur voor wat hij kan en niet kan.

Eindoordeel

Score: 3
-SambaL- 29 oktober 2017 Product geleend

Google Chromecast Ultra

Daar waar de originele Chromecast voor velen nog altijd een ideale en betaalbare oplossing is voor het streamen van (HD) content via een breed scala aan ondersteunende apps, daar zal zijn grote (4K en HDR) sterkere broer moeite hebben een passende doelgroep te vinden, zeker gezien de veel hogere adviesprijs.

Pluspunten

  • Nog altijd een compact, kwalitatief en praktisch design.
  • 4K en HDR10, en dat zo klein behuisd.
  • Ingebouwde ethernet poort in stroom adapter voor wanneer Wi-Fi niet genoeg is.
  • Gemakkelijk en snel te installeren.
  • Gebruiksvriendelijke bediening met goede respons.

Minpunten

  • 4K content is tot op heden nog altijd schaars.
  • De meeste 4K TV's van nu en die nog komen gaan zullen al een gelijkwaardige oplossing ingebakken hebben..
  • ..terwijl degene die niet in het bezit zijn van een 4K TV geen tot weinig reden hebben de Ultra te verkiezen boven de normale Chromecast.
  • De prijs, die in verhouding met de normale Chromecast, te hoog is..
  • .. en vreemd genoeg nooit onder de advies prijs te vinden is, echter wel ruim daarboven. (zie pricewatch)

Eindoordeel

Score: 3
Cpimp 6 september 2017 Product gekocht

Google Chromecast Ultra

Ik gebruik hem voornamelijk voor de tv in de keuken welke geen kastje van Ziggo heeft voor televisie zenders. Met dit apparaat stream ik via de ZiggoGo app alle televisiekanalen die ik wil bekijken. Daarnaast ook erg handig om content vanaf mijn nas schijven af te spelen (vooral in bedraad)

Pluspunten

  • Gemak
  • Betrouwbaarheid
  • Lan kabel mogelijkheid
  • Afspelen vanaf NAS

Minpunten

  • Prijs
  • Beperkingen apps

Eindoordeel

Score: 5
Max14392 8 maart 2017

Google Chromecast Ultra

Top ding, werkt veel beter dan de standard smart tv apps. De bediening werk ook als een zonnetje. Via een micro usb kabel kan je ook je tv als voeding gebruiken (let op, dan kan je geen 4k streamen maar spaart een stopcontact)

Pluspunten

  • Makkelijk aan te sluiten
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • Prijzig
  • Weer een stopcontact nodig

Eindoordeel

Score: 4
Tuktop 9 februari 2017

Google Chromecast Ultra

Topding! Alles werkt na supereenvoudige installatie en zonder rare hiccups. Door standaard aanwezige ethernetaansluiting in de adapter snelle en betrouwbare verbinding mogelijk. Niet gekocht voor 4K/HDR (heb niet zo'n TV), maar voor eenvoud, snelheid en ethernetaansluiting. Geteste apps: Netflix, Spotify, YouTube en Plex.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Standaard etthernetaansluiting aanwezig

Minpunten

  • Aan de dure kant

Eindoordeel

Score: 5
berkens 22 januari 2017

Google Chromecast Ultra

@nMad Er zit volgens mij geen ethernet poort op https://www.google.com/intl/nl_nl/chromecast/tv/chromecast/tech-specs/

Pluspunten

  • Verbeterde wifi tov vorige model
  • Werkt met Android, Windows en Apple stuff

Minpunten

  • Hoge prijs

Eindoordeel

Score: 3
Barter 5 december 2016

Google Chromecast Ultra

Qua snelheid een mooie verbetering ten opzichte op de vorige Chromecast. De verbeterde snelheid wordt mede gerealiseerd door het gebruik van een ethernet aansluiting. Wanneer je (net als ik) niet over een 4K tv beschikt zijn er (los van de snelheid) niet andere merkbare verschillen ten opzichte van zijn voorganger.

Pluspunten

  • Sneller dan zijn voorgangers
  • 4k ondersteuning (niet kunnen testen)

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
nMad 19 november 2016

Google Chromecast Ultra

Opvolger van de Chromecast 2015 versie, op alle punten verbeterd maar wel tegen een flinke meerprijs. Merkbaar sneller, 4K 60hz ondersteuning en standaard een ethernet poort zijn erg fijn!

Pluspunten

  • 4k 60hz ondersteuning
  • Snel
  • Ethernetaansluiting
  • Eenvoudige bediening

Minpunten

  • Geen 24p ondersteuning
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Google Chromecast Ultra?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True