Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
22 reviews

Samsung C24FG70 Zwart

Prijs
Specificaties 23,5" • 1920x1080 (Full HD) • 144Hz • VA • 1ms - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Samsung C24FG70 Zwart. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
6
Score: 4
12
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
Toon reviews van:

Samsung C24FG70 Zwart

Neem je genoegen met een Full HD resolutie en is je budget toereikend? Dan heeft Samsung met de C24FG70 een erg sterke kandidaat in handen die je niet kan negeren. Een tipje van de sluier: 144Hz, no nonsense design, goede kijkhoeken, snelle reacties, ...

Pluspunten

  • Heerlijk snel en rustig beeld
  • Geen schreeuwerig gamer’s design
  • Instelmogelijkheden voet
  • Snel switchen tussen scherm presets
  • Kijkhoeken
  • Motion blur reduction technology

Minpunten

  • Prijs
  • Resolutie mocht hoger
  • Geen DVI-D aansluiting
  • Niet geschikt voor compacte bureau's

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

Samsung C24FG70 Zwart

De Samsung C24FG70FQU heeft een mooi design. De reactietijden en de Refresh Rates zijn goed. Kleuren zijn prima maar de voet neemt erg veel ruimte in en de resolutie had van mij hoger gemogen. Het is een prima monitor voor iemand met een klein budget.

Pluspunten

  • Design
  • 144Hz en 1ms
  • Curved

Minpunten

  • Voet met arm te groot
  • Resolutie

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4

+2
DamirTestpanel 12 maart 2017 Testpanel

Samsung C24FG70 Zwart

Een degelijke monitor, mooi afgewerkt en ook nog eens curved. Uitstekend om op te gamen door de 1ms responstijd en 144 Hz vernieuwingsfrequentie.

Pluspunten

  • Curved monitor
  • 144 Hhz & 1ms
  • Instelbare presets

Minpunten

  • Grote afstand tussen muur en monitor door arm
  • Arena Lighting voegt weinig toe

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 3

Samsung C24FG70 Zwart

Prima Full HD-monitor voor een (naar mijn mening) bang for buck. (onder de 399 euro!) Waar genot voor elke gamer, ongeacht of je over een krachtige AMD (voor Freesync) grafische kaart beschikt!

Pluspunten

  • Aansluiting via zowel HDMI als Displayport mogelijk
  • Mogelijkheid tot zowel draaien, kantelen én zwenken!
  • Het curved-aspect biedt écht iets extras
  • Maximaal 144hz mogelijk (enkel via Displayport; HDMI max 120hz)
  • Samsung's MBRT (motion blur reduction technology) werkt m.i. ideaal (!)
  • Zwaar pluspunt voor het OSD

Minpunten

  • Geen geïntegreerde speakers
  • Redelijk onhandige voet, zowel qua uitsteken als gewicht
  • OSD-button achterop kan voor sommigen ietwat onhandig zijn om te bereiken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

+2
weszzTestpanel 12 maart 2017 Testpanel

Samsung C24FG70 Zwart

Ik was zelf onder de indruk van het beeldscherm en hij liet een goeie indruk achter, de 144HZ en de roteer/omhoog/omlaag mogelijkheden miste ik toch meer dan ik dacht en dit is er voor mij eentje om toch echt in de gaten te houden bij een price drop!

Pluspunten

  • 144HZ + 1ms
  • Voet + arm
  • Mat scherm

Minpunten

  • Toch best groot in oppervlak

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

Samsung C24FG70 Zwart

Mooi en net afgewerkt fullHD scherm met een curve en vol gaming opties voor een flinke prijs.

Pluspunten

  • In hoogte verstelbaar
  • Kantelbaar
  • Afwerking
  • Vrijwel compleet gekalibreerd

Minpunten

  • Geen 125% sRGB (max 97%)
  • Geen constante 'ambient' verlichting

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

Samsung C24FG70 Zwart

Dit is Samsung's eerste poging tot een Gaming Monitor en zeker niet onverdienstelijk! Duidelijke aanrader als je op zoek bent naar een (curved) gaming monitor. Ook voor 2 of 3 naast elkaar doe je met deze monitor geen miskoop.

Pluspunten

  • 144Hrz
  • VA-paneel
  • Stevige constructie
  • MBRT werkt naar behoren
  • Scherm is in alle mogelijke standen te zetten

Minpunten

  • geen always-on mogelijkheid voor arena light
  • Onduidelijk of er nou een QI in zit of niet?

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

Samsung C24FG70 Zwart

De Samsung C24FG70 is de beste all-round gaming monitor van dit moment. Het kleurenbereik is super door onderandere Quantum Dot en de 144Hz refresh rate maakt de game ervaring nog beter. 359 Euro is veel voor een 144Hz monitor maar het is het meer dan waard!

Pluspunten

  • Prachtige kleurweergave (125% sRGB)
  • Gekalibreerd in fabriek
  • Prijs
  • 144Hz VA-paneel
  • Strak design met handig standaard

Minpunten

  • Het standaard steekt aan de achterkant uit
  • Last van ghosting (Lees in review, hoeft niet bij elke monitor te zijn)
  • Geen eigen effecten voor Arena Lighting

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

+1
DiviNe187 8 februari 2018 Product gekocht

Samsung C27FG70 Zwart

Prima monitor. Iets wat prijzig maar is het waard. Kleuren zijn zeer netjes en het contrast is super. De standaard met hoek is iets waar je tafel op voorbereid moet zijn, dat wel. Enigste nadeel is het probleempje met de 144hz, lees verder hoe je dit kan verhelpen.

Pluspunten

  • Uitstekende kleuren
  • Contrast is heel erg netjes
  • Licht aan de onderkant, per game in te stellen.

Minpunten

  • Hoek van de standaard (arm) zal niet voor iedereen handig zijn.
  • 144Hz kan wat problemen opleveren (soort van artifacts) als je de omweg om dit te verhelpen niet weet.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
TruetactiX 13 augustus 2017 Product gekocht

Samsung C24FG70 Zwart

Misschien wel het beste 1080p scherm van dit moment, met één groot minpunt...

Pluspunten

  • Kleurweergave
  • Refreshrate
  • Menu

Minpunten

  • De voet!

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

+1
Mr-ETestpanel 12 maart 2017 Testpanel

Samsung C24FG70 Zwart

Prima scherm voor een prima prijs is mijn conclusie, neemt wel wat ruimte in!

Pluspunten

  • Mooi kleurenbereik
  • Handig instelbare presets
  • Mechanische instellingen erg simpel
  • Altijd in de juiste stand te zetten
  • Curved en 144hz!

Minpunten

  • Enorme voet!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

+1
790835Testpanel 2 maart 2017 Testpanel

Samsung C24FG70 Zwart

De Samsung Curved Monitor speciaal voor de gamers.

Pluspunten

  • Kleurweergave
  • Kwaliteit en afwerking
  • Quantum Dot technologie
  • Ghosting
  • Prijs

Minpunten

  • Iets te grote voet

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 3
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 3

Tejoh 16 januari 2019 Product gekocht

Samsung C24FG70 Zwart

Prima monitor voor een goede prijs. De kwaliteit van het scherm neigt naar een IPS paneel, goede poot ook. Daarnaast is sinds januari 2019 G-sync ook werkende op dit scherm! Achteraf gezien wellicht toch voor een hogere resolutie moeten gaan gezien mijn hardware. Prijs bij eerste aanschaf was wel hoog.

Pluspunten

  • Kleuren
  • Poot (draaibaar, kantelbaar, hoogte)
  • G-sync
  • 144hz

Minpunten

  • Resolutie
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
jeffreyvr 20 juli 2018 Product gekocht

Samsung C24FG70 Zwart

Als je op zoek bent naar een Full HD monitor met een refreshrate van 144Hz is dit een prima exemplaar. De monitor voelt stevig aan en kan in elke positie worden ingesteld.

Pluspunten

  • 1800R Curve
  • Design
  • Duurzaam
  • 144Hz
  • OSD

Minpunten

  • Last van Inverse Ghosting(minimaal)

Eindoordeel

Score: 4
Tinu-s 8 januari 2018 Product gekocht

Samsung C27FG70 Zwart

Prima scherm zo op het eerste oog, misschien wat aan de prijs. Wat me echter opviel bij een zwart scherm 3 lichte/witte vlekken ter grootte van een golfbal op de rechterhelft van het scherm, zijn er anderen met dit probleem? Soms ook zichtbaar bij gamen met donker beeld.

Pluspunten

  • Vormgeving
  • 144hz + 1ms
  • Kleuren, Contrast

Minpunten

  • Prijs
  • Vlekken/Clouding?

Eindoordeel

Score: 3
WouterbitsNewbie 28 juli 2017 Product gekocht

Samsung C24FG70 Zwart

Het is een game monitor maar ik heb hem daar niet voor maar voor de fysieke instel mogelijkheden, in hoogte en hoek, Ja, hij is groot op je bureau maar toch vind ik het ruimtelijk ogen omdat hij zweeft.

Pluspunten

  • Draag arm waarmee je de positie van het scherm instelt
  • Voorkeurstoets instelling van het beeld: 1 op fel voor overdag, 1 op nachtstand (minder wit) voor rustige ogen

Minpunten

  • Milieu onvriendelijke verpakking

Eindoordeel

Score: 4
Yousif 27 juli 2017 Product gekocht

Samsung C24FG70 Zwart

144hz monitor met een VA panel, goed contrast- en kleurweegave. Redelijk voor gaming buiten ghosting/paarse trailing wanneer je de 'response time' niet op 'standaard' hebt (langzaamste optie). Iets duurder dan de TN modellen die beter zijn voor gaming.

Pluspunten

  • Contrast en kleurweergave, goed voor films
  • Menu makkelijk te navigeren
  • Ziet er vrij strak uit
  • Display Port kabel wordt meegeleverd
  • Buiging van scherm merk je helemaal niet
  • Kijkhoeken zijn goed
  • Anti-glare coating is niet te dik/zwaar
  • Voet is degelijk

Minpunten

  • Ghosting/trailing (vooral op snelste 'response time' optie)
  • Voor €330 zijn er betere (TN) opties puur voor gamen
  • Onveranderbare helderheid bij de snelle 'response time' opties
  • Soort van interlacing als er snel bewegend beeld is
  • Slechte quality control, je kunt geluk hebben met een goede monitor of pech met een slechte monitor (veel meer trailing/ghosting etc)

Eindoordeel

Score: 2
ionenkanonNewbie 24 juli 2017 Product gekocht

Samsung C24FG70 Zwart

Mooie kleuren, super contrast. Quality control is erg laag. Dit is mijn tweede C24 met problemen. Eerste had een verticale groene lijn door het scherm. Tweede heeft last van blauwe artifacts, een flikkerende lijn bovenin het scherm en purple trailing. Super als je een goed model hebt. Anders bagger.

Pluspunten

  • Kleuren
  • Stevig
  • Contrast
  • Snel (144Hz)

Minpunten

  • Purple trailing
  • Flikkerende lijn
  • Helderheid is laag
  • Blauwe artifacts
  • Quality control van samsung
  • Grote voer

Eindoordeel

Score: 2
DonMozes 9 juni 2017

Samsung C24FG70 Zwart

Heerlijk scherm met een goede prijs voor wat je krijgt. Kijkhoeken zijn goed, de kleuren zijn fantastisch t.o.v. TN en de 144hz refresh-rate maakt het mooi af.

Pluspunten

  • 144hz
  • Goede kijkhoeken
  • Curved
  • heldere kleuren
  • Voet draaimogelijkheden

Minpunten

  • De grootte van de voet. OMG
  • speakers zijn matig

Eindoordeel

Score: 4
peddy69 13 april 2017

Samsung C24FG70 Zwart

I bought this monitor because i wanted 144hz fullhd, and NOT a TN panel. Im very happy with it, the contrast and colors are really nice. The curve you get used to fast and after that you start to like it. The stand is still too big however

Pluspunten

  • colors are briliant
  • VA panel
  • 144Hz
  • smart controll with 3 profile buttons
  • nice build quality of the screen, with metal side?
  • contrast

Minpunten

  • design of stand is too big at the back
  • stand is not stable for vibrations

Eindoordeel

Score: 5
Drumsticker 22 maart 2017

Samsung C24FG70 Zwart

Uitstekende monitor met mooie kleurweergave en sublieme refresh rate

Pluspunten

  • Kleurweergave
  • Refresh rate
  • Vriendelijke bediening
  • Voldoende inputs

Minpunten

  • Erg onhandige voet
  • Geen speakers
  • Ambient lichting voegt weinig toe

Eindoordeel

Score: 4
D4rKy21 30 januari 2017

Samsung C27FG70 Zwart

Het perfecte full HD scherm dat er bestaat. Als je echt het aller beste scherm wil om mee te gamen zoek dan niet verder. Dit scherm heeft echt alles wat een gamer wil. Zwart is echt zwart, mooi design, haarscherp beeld, kleuren ontpoppen echt letterlijk uit het scherm.

Pluspunten

  • Zeer scherp beeld
  • Zwart is echt zwart
  • 27 inch en full HD is prachtig

Minpunten

  • Prijs
  • Geen
  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung C24FG70 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True