Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Ik heb deze schijf in oktober 2004 gekocht, in de veronderstelling een betrouwbaar produkt te hebben aangeschaft. Dit bleek helaas niet zo te zijn. In Januari heeft deze schijf de geest gegeven, ik vermoed dat hij gecrasht is, Maxtor accepteerde hem zonder problemen nadat ik hem getest had met Powermax. Heb hem naar Maxtor gestuurd met het RMA nummer die ik van ze kreeg en een week later had ik een 'nieuwe' (refurbished) die helaas na 6 weken ook de geest heeft gegeven. Op zich allemaal geen drama, mijn belangrijke gegevens staan ergens anders, maar het is wel lastig. De backup van een vriend die we er net op gemaakt hadden voor een nieuwe install is helaas wel voorgoed verdwenen, de beste man is dus AL zijn gegevens van de afgelopen 5 jaar kwijt. Nu is het natuurlijk ook niet slim om nooit backups te maken, maar toch, je verwacht een levensduur van iets meer dan 4 maanden! Helaas te laat om dit te voorkomen hoorde ik achteraf in mijn omgeving wel geluiden van mensen die dezelfde problemen met deze schijf hebben. Voor mij nooit meer een Maxtor!

Pluspunten

• vrij snelle schijf
  • redelijke ondersteuning (mijn 2de schijf is nog steeds niet vervangen!!!)

Minpunten

• je hebt een diskette nodig voor XP install
  • veel warmte, je kan er een ei op bakken
  • 2x in een half jaar tijd gecrasht

1 van 5 sterren (Waardeloos)
11 april 2005 Rapporteer

Deze harde schijf is een toppertje van de eerste generatie SATA harde schijven. Met name omdat het 80-gb platters gebruikt is de geluidsproductie tot een minimum gehouden. Over de snelheid ben ik bovendien wel positief. Warmte afgifte heeft deze nauwelijks en hoeft niet eens extra gekoeld te worden wat voorheen bij oudere schijven wel hard nodig was indien je het in een server wilt laten draaien dat 24/7 haar werk doet.

Pluspunten

• Lage geluidsproductie (lichte ruis) tijdens IDLE proces en lichte tikken tijdens het zoeken en schrijven.

Minpunten

• Negatief is dat deze nog geen NCQ ondersteunt en indien je een verkeerde SATA Controller gebruikt de datasnelheden beneden de 45MB/s blijft. I.C.M. een Promise Fastrack 2 S150 werkt deze op 53 - 58 MB/S

21 januari 2006 Rapporteer

Ik heb deze schijf nu al een tijdje. Ik heb hem op de HCC gekocht, en was er erg tevreden over. hij deet wat ik er van verwacht had. de gegevens die maxtor aangeeft kloppen

De nadelen zijn dit:

Ik heb hem in maart 2004 gekocht in februari 2005 ging hij stuk, dus ik terug naar de winkel en daar is i opgestuurd naar maxtor en gemaakt. nu (januari 2006) is hij weer stuk gegaan.

Compatibiliteit heb ik wat minder gegeven, maar dat is eigenlijk niet de schuld van de hardeschijf, maar van windows. omdat deze gewoonweg geen SATA ondersteund. daarmee bedoel ik dat je eerst de drivers apart moet laden.

Maar ik neem aan dat in de volgende versie van windows (longhorn) dit verholpen zal wezen.

de Geluidsproductie is vergeleken andere schijfen wat aan de hoge kant, nou is er wel een tooltje voor om de schijf stiller te maken, maar dat maakt hem ook langzamer.

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij produceerd deze schijf best wel wat warmte, al is het niet zo erg zoals de schijfen van vroeger. Dit is de enigste schijf die ik heb, die ik rond maart 2004 heb aangeschaft, dus ik kan het niet echt vergelijken, daarom heb ik ook geen beoordeling van de warmteproductie ingevuld.

Kortom: ik zou geen maxtor meer kopen daar ze elke...

Pluspunten

• Goede Prestaties

Minpunten

• de Compatibiliteit. maar, dit is gewoon weg een SATA-schijf probleem dat elke sata schijf heeft die je onder windows XP installeert, namelijk de dat je de drivers apart moet laden van floppy.
  • slechte betrouwbaarheid.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
25 november 2005 Rapporteer

Op zich een goede schijf voor het geld (prijs/kwaliteit).

Tot nu toe nog niet defect of andere problemen gehad met deze schijf. Een tweetal dingen vallen een beetje tegen, zoals de geluidsproductie en de prestaties. Het laatste kan overigens ook aan andere factoren liggen. Het was tegen verwachting, dus deze kan ook verkeerd zijn.

Ik heb altijd goede ervaringen gehad met Maxtor en dit veranderd hier niets aan. De schijf heb ik aangeschaft als eerste SATA schijf op mijn nForce4 aangestuurde moederbord. Als de schijf aan het schrijven is maakt het een dof rattelend geluid. Dit geluid zorgt soms zelfs voor trillingen in de kast (welke gebouwd is voor het tegengaan van dergelijke irritaties.)

De schijf ook gebruikt voor Linux en de recente distros hebben geen problemen met de aansturing. Dit lijkt me echter geregeld te worden door de chipset van het moederbord.

Pluspunten

• S-ATA
  • Stabiliteit

Minpunten

• Geluidsproductie

30 oktober 2005 Rapporteer

De schijf houdt het tot nu toe goed uit. Maar hij wordt extreem warm. De Sonata behuizing heeft de mogelijkheid om met een 120mm fan een koel briesje langs de schijf te laten waaien. Maar dan als nog wordt hij na een paar uurtje arbeid rond de 45 graden celcius. Daarbij vind ik (ondanks dat hij in rubbere voetjes zit) een redelijk hoog geluidsniveau als ik hem vergelijk met een Spinpoint van Samsung wanneer ze aan het werk zijn. Idle vind ik dat de schijf een acceptabel geluidsniveau heeft. Wat de prestaties betreft ben ik tevreden, hij is snel genoeg voor het normale huis- tuin en keuken-gebruik en de gemiddelde games die ik met mijn 6600GT speel. Over het algemeen ben ik dus redelijk positief op 2 grote nadelen na.

Pluspunten

• SATA(maar daar heb ik hem op gekocht)

Minpunten

• Te heet zonder actieve koeling
  • Hoge geluidsproductie

9 mei 2005 Rapporteer

Na 3 maanden plots rijp voor RMA. Zonder waarschuwing vanuit de SMART status, die ik kort voor de crash nog bekeken had in AIDA. De Drive werd erg warm en maakt behoorlijk lawaai.Zeker in verhouding tot de western digital HD die in de PC erbij geprikt is. Dit is ook niet de eerste drive van Maxtor die ik heb moeten terugsturen. Ik wacht nu op de retourzending vanuit Hongarije, maar het trackingnummer van UPS klopt niet?! Dus het wordt spannend of ik hem ooit nog terug zie. Gezien de ervaringen van andere gebruikers ben ik ook wat onzeker geworden van de rol die de retour-drive gaat spelen. Voor mij geen Maxtor meer. Het feit dat je niet eens een fatsoenlijk e-mail adres kunt vinden voor vragen over de shipping getuigt niet echt van betrouwbaarheid.

Pluspunten

• De lage prijs

Minpunten

• Drive wordt te heet
  • Maakt veel lawaai
  • RMA is spannend

2 van 5 sterren (Slecht)
20 april 2005 Rapporteer

Evenals Wrecker25 zijn mijn ervaringen met deze schijf niet onverdeeld positief. De eerste harde schijf is in gebruik genomen in januari 2004. Deze hield het precies een jaar uit. De persoonlijke documenten waren via Knoppix nog gedeeltelijk benaderbaar maar windows wilde van de c partitie niet meer starten. Met behulp van de code van het powermax programma is een RMA code aangevraagd waarna de schijf naar Ierland kon worden verstuurd. In ruil hiervoor kwam een refurbished exemplaar. Deze hield het enkele weken uit waarna een aantal sectoren onleesbaar werd/bleek. Dit was dus niet hetzelfde probleem als met de eerste schijf maar ook in dit geval vond het programma Powermax dat vervanging vereist was. Bij het invullen van het serienummer op de website van maxtor bleek dat voor refurbished exemplaren de RMA afhandeling via de support afdeling loopt ipv geautomatiseerd. De RMA na een kleine miscommunicatie (waarschijnlijk vanwege aanvraag in het paasweekend) met een kleine vertraging ontvangen. Ditmaal moest de schijf naar Hongarije. En nu al een paar weken aan het wachten op de vervangende harde schijf. Ben benieuwd hoelang die het uithoud.

Pluspunten

• Stil

Minpunten

• Schijnbaar hoog percentage uitvallers, vooral onder de refurbished HD's.

Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB , 160GB

1 september 2009 Rapporteer

Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB , 160GB

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB , 160GB?