Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB , 160GB Review
Deze harde schijf is een toppertje van de eerste generatie SATA harde schijven. Met name omdat het 80-gb platters gebruikt is de geluidsproductie tot een minimum gehouden. Over de snelheid ben ik bovendien wel positief. Warmte afgifte heeft deze nauwelijks en hoeft niet eens extra gekoeld te worden wat voorheen bij oudere schijven wel hard nodig was indien je het in een server wilt laten draaien dat 24/7 haar werk doet.
Pluspunten
- Lage geluidsproductie (lichte ruis) tijdens IDLE proces en lichte tikken tijdens het zoeken en schrijven.
Minpunten
- Negatief is dat deze nog geen NCQ ondersteunt en indien je een verkeerde SATA Controller gebruikt de datasnelheden beneden de 45MB/s blijft. I.C.M. een Promise Fastrack 2 S150 werkt deze op 53 - 58 MB/S