Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
10 reviews

Nintendo Classic Mini

Prijs
Specificaties Voordeelbundel met 512MB interne opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Review - Nintendo NES Classic - Schattig, maar komt iets tekort

De NES Classic Edition kost 60 euro. Voor dat geld krijg je een mini-console met 30 klassieke games uit de jaren '80. Het kastje heeft wat tekortkomingen, maar is heerlijk retro.

256    15 nov '16

Videoreview - Nintendo NES Classic - Schattig, maar komt iets tekort

De Nintendo Classic Mini is een aantrekkelijk hebbedingetje dat vast populair zal zijn bij Sint en kerstman, al is het daarvoor wellicht aan de dure kant. Bovendien is het ding overal uitverkocht en is het maar de vraag of er voor Sinterklaas en zelfs voor...

21    15 nov '16

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
2
Score: 4
7
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:

Nintendo Classic Mini

Deze NES-emulator brengt de nostalgie van de jaren '80 absoluut terug! Het menu zit overzichtelijk in elkaar, games zien er goed uit in FullHD. Het saven tussendoor (na reset-button-press) voorkomt de "nostalgische" frustratie van toen. Ondanks de vaak snellere&opgepitchte game-audio krijg je een goeie emulator met een goeie selectie games.

Pluspunten

  • Nostalgiebeleving ten top
  • Schattige mini look
  • Goede selectie van games
  • Geen voedingsadapter nodig: micro usb kabel is genoeg; elke tv met usb poort werkt
  • Sommige lag-punten van games op originele NES ook aanwezig

Minpunten

  • Kabel van contoller schandalig kort
  • Audio is vaak van NTSC-bron: opgepitcht en versnel afgespeeld, zoals bij Excitebike
  • Audio en beeld niet geheel in sync met controller button press
  • Ontbreken van andere nostalgische klassiekers zoals Tetris, Turtles-serie, Ducktales e.d. De hardware kan het prima aan
  • "Dichtgetimmerd". Gebruiker heeft geen mogelijkheid om zelf games erop te zetten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4

+2
Jasphur 12 november 2016

Nintendo Classic Mini

Tof machinetje voor diegene die met het origineel heeft gespeeld.

Pluspunten

  • Aanbod games
  • Plug 'n Play
  • Retro look/feel

Minpunten

  • De controller kabel!!!!

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Randapparatuur Score: 4
Spelaanbod Score: 4
Multiplayer Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5

0
Daniel36 10 januari 2017

Nintendo Classic Mini

Ontzettend leuk ding om te hebben, zeker als je de spellen van vroeger kent!

Pluspunten

  • Uiterlijk is geweldig
  • Schattig klein formaat

Minpunten

  • veel te korte kabel controller
  • beschikbaarheid

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4
Randapparatuur Score: 3
Spelaanbod Score: 3

KennieNL 2 juli 2017 Product gekocht

Nintendo Classic Mini

Leuk hebbeding om weer oude games te spelen, jammer van de korte kabels

Pluspunten

  • Oude NES gevoel
  • Leuke games included

Minpunten

  • Korte kabels
  • Geen voeding

Eindoordeel

Score: 4
Jvann 28 februari 2017

Nintendo Classic Mini

Leuk apparaat wanneer je hem voor een goede prijs kan krijgen. Ik hoor veel mensen klagen over responsetijd, ikzelf heb deze niet ervaren. Aangezien ik het apparaat aan een monitor gebruik had ik het opzich wel fijn gevonden als er een aparte 3.5mm jack op had gezeten. 8.5

Pluspunten

  • Nostalgische waarde
  • Goede selectie aan games
  • Goede emulatie
  • Save States
  • Nu ook hackbaar
  • Leuke behuizing
  • WII Classic Controller Support
  • Prettige Controller ...

Minpunten

  • Beschikbaarheid
  • Geen 3.5mm jack
  • Geen 2de Controller meegeleverd
  • ... op de kabellengte na

Eindoordeel

Score: 4
RoD 12 januari 2017

Nintendo Classic Mini

Een remake van de klassieke NES, in een modern jasje. Werkt perfect, maar jammer van de korte controllerkabel en het feit dat er maar eentje wordt meegeleverd.

Pluspunten

  • Retro!
  • 30 games meegeleverd
  • Snel opgestart

Minpunten

  • Slechts 1 controller meegeleverd
  • Zeer korte controllerkabel
  • Geen resetknop op de controller

Eindoordeel

Score: 4
Woy 10 januari 2017

Nintendo Classic Mini

Erg leuke gadget die een hoog nostalgie factor heeft. Het enige leuke van de korte kabel is dat je weer zoals vroeger veel te dicht op de TV moet gaan zitten, maar voor gewoon gebruik is het erg vervelend.

Pluspunten

  • Nostalgie
  • Plug & Play

Minpunten

  • Maar 1 Controller bijgeleverd
  • Korte kabel controller

Eindoordeel

Score: 4
Nemisia 19 december 2016

Nintendo Classic Mini

Het is een leuk hebbedingetje voor een best aantrekkelijke prijs. €60,- voor 30 spellen in een retro console. Idd, de kabel van de controller is kort, maar dat is goed op te lossen. Jammer dat je er geen nieuwe spellen bij kunt zetten.

Pluspunten

  • Nostalgie/retro
  • Prijs/plezier verhouding
  • Plug 'n play

Minpunten

  • 30 Spellen, that's it.
  • Korte kabel controller

Eindoordeel

Score: 4
cbryan 15 december 2016

Nintendo Classic Mini

Persoonlijk voel ik mij bedrogen bij de aanschaf ervan. Controller kabel is echt schandalig kort. Ondanks de vele games kan ik geen vrede nemen met de absurde -retro- response time. Uiteindelijk kunnen ze de hardware wel een update geven...

Pluspunten

  • Echte retro
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Schandelig korte controller
  • Response tijd games

Eindoordeel

Score: 2
tinoz 8 december 2016

Nintendo Classic Mini + controller

Start zeer snel op, goede scherpe beeldkwaliteit, 30 games voor 60 euro is een mooie deal i.m.o.

Pluspunten

  • Nostalgie/retro gevoel
  • Leuk voor kids en volwassenen
  • Voor 60 euro een mooie deal
  • Wii controller zou moeten werken

Minpunten

  • Kort snoer controller

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nintendo Classic Mini?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smarthome

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True