Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
11
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0

Xiaomi Mi Band 2

De vertrouwde Mi Band, maar nu een versie die in tegenstelling tot de eerdere Mi Bands van Xiaomi, een klein display heeft. Een klein aanpassing die een grotere functionaliteit geeft voor nog steeds 20 euro?

Pluspunten

  • Goede batterijduur
  • Correcte hartslag en stappen metingen
  • Prettig om te dragen tijdens slaap/sport activiteiten
  • Gemakkelijk om het bandje te vervangen
  • Notificaties van alle apps in te stellen
  • Goede / uitgebreide / overzichtelijke app
  • Veel mogelijkheden voor deze prijs
  • Real-time overzicht ipv. achteraf zoals bij de Mi Band 1 en 1s

Minpunten

  • Geen complete aan/uit mogelijkheid
  • Onder water / zweet blijf het knopje 'ingedrukt'
  • Iets te strak dragen laat afdrukken op je huid achter / te los zal het langer duren om de hartslag te meten
  • Stof / vingerafdruk magneet

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Ergonomie Score: 5
Prijs Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+2
DamirB 19 juni 2017

Xiaomi Mi Band 2 (Product gekocht)

Voor de prijs krijg je erg veel met de mi band 2. Hij ziet er goed uit en is solide gebouwd. Hij heeft genoeg leuke en handige functies maar is niet echt een fitness tracker omdat hij alleen lopen of hardlopen meet.

Pluspunten

  • Prijs
  • App notificaties
  • Accurate stappenteller
  • Accurate hartslagmeting
  • Ergonomie
  • Batterijduur
  • Stijlvol
  • Waterdicht

Minpunten

  • Andere bewegingen soms als stap geteld.
  • Geen support voor andere sporten
  • Maar 5 app notificaties
  • Knop reageert op water
  • Geen aan/uit functie
  • Scherm te donker voor gebruik in felle zon.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Ergonomie Score: 5
Prijs Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

+2
jandeman63 3 september 2016

Xiaomi Mi Band 2

Als opvolger van mijn mi band1 omdat het op papier een mooie update leek. Na 1,5 maanden heb ik een oordeel over dit "slimme" bandje.

Pluspunten

  • Geeft de tijd weer
  • Voor mij prima accuduur
  • Hartslagmeting redelijk correct
  • Notificaties goed in te stellen
  • Stappenteller prima

Minpunten

  • Slaap monitoring dubieus
  • Bandje laat veel indruk na.
  • Knopje werkt niet altijd even goed
  • Hartslag meten gaat lastig/mislukt vooral tijdens sporten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 3
Ergonomie Score: 4
Prijs Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
Tinnman 29 juni 2016

Xiaomi Mi Band 2

Een goedkope activity tracker met een goede afwerking.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Comfortabel
  • Goede, overzichtelijke app

Minpunten

  • Scherm korreliger als verwacht
  • Accu geen 21 dagen, eerder 14.

Eindoordeel

Score: 4

+1
blowk 5 augustus 2016

Xiaomi Mi Band 2

Prima toestel voor notificaties, stappenteller, fitnesstracker en als uurwerk.

Pluspunten

  • Duurzaam
  • Goeie prijs/kwaliteit
  • Gaat lang mee
  • Melding van notificaties
  • Zelf in te stellen welke apps voor notificaties

Minpunten

  • Bandje komt soms gemakkelijk los
  • Bij notificaties geen melding van welke app

Eindoordeel

Score: 4

+1
hoekronald 8 augustus 2016

Xiaomi Mi Band 2

Als enthousiaste gebruiker van de Mi Band 1 (en 1s), nu de Mi Band 2 een paar dagen in gebruik. De eerste ervaringen zijn positief en zelfs onder mijn pak misstaat de 'standaard' uitvoering niet. Een mooie opvolger in de Xiaomi familie.

Pluspunten

  • Voelt (wederom) degelijk aan
  • Informatie af lezen op scherm
  • Notificaties van apps
  • Hartslag direct af kunnen lezen

Minpunten

  • App niet in het Nederlands
  • De gesp niet te strak dragen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ergonomie Score: 5
Prijs Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5

+1
totaalgeenhard 25 november 2016

Xiaomi Mi Band 2

Goede prijs/kwaliteit verhouding, als APP verder uitgewerkt zou worden dan zou het weleens beste sport horloge van het moment kunnen zijn.

Pluspunten

  • Levensduur op batterij lading
  • Gewicht
  • Draagcomfort

Minpunten

  • Xiaomi android App bevat foutjes
  • Paar pragmatische zaken ontbreken in app
  • Apps lijken soms er naast te zitten met hartslag

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Ergonomie Score: 5
Prijs Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5

0
denemio 4 januari 2017

Xiaomi Mi Band 2

Leuke instap fitnesstracker met een goede accuduur voor weinig geld.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Waterdicht
  • Afstand redelijk accuraat
  • Handige notificatie als je te lang stil zit
  • Je kan de tijd zien

Minpunten

  • Hartslag wordt niet altijd opgepakt

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 4
Ergonomie Score: 4
Prijs Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Sick_PunkLover 29 november 2016

Xiaomi Mi Band 2

Dit is een prima apparaatje, mits je niet hecht aan een perfecte meting van de hartslag. De stappenteller werkt prima, de batterij gaat erg lang mee en hij zit prima om de pols.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Functionaliteit
  • Degelijk
  • Helder scherm

Minpunten

  • Hartslag niet altijd correct?
  • Het is soms zoeken binnen de app

Eindoordeel

Score: 4
Probub 11 november 2016

Xiaomi Mi Band 2

Leuke prima werkende fintness tracker/stappenteller/slaapanalyse bandje. Erg tevreden hierover! Zeker over de batterijduur, soms wel een maand!

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Hartslagmeter
  • Stappenteller
  • Notificaties van Apps
  • Waterdicht

Minpunten

  • Duurder als je direct in Nederland besteld

Eindoordeel

Score: 5
opcxtreme 22 september 2016

Xiaomi Mi Band 2

Op zoek naar een sporttracker door een collega getriggerd. Deze collega heeft een 1e generatie van Xiaomi band zonder display. Deze Xiaomi Mi Band 2 heeft dus wel een display. Via een van de chinese webshops besteld en een kleine week later in bezit. Meet tot nu toe nauwkeurig.

Pluspunten

  • goede stappenteller
  • (tril) wekker functie
  • DND (Do Not Disturb)
  • accuduur is circa 4 weken
  • werkt ook prima met hardlopen
  • waterdicht tot 1 meter (30 minuten)

Minpunten

  • rubberbandje "zweet"

Eindoordeel

Score: 5
mstx 26 augustus 2016

Xiaomi Mi Band 2

Prima product om als horloge/stappenteller te gebruiken en om notificaties van je smartphone op te ontvangen. De app waar je statistieken bij kan houden werkt ook goed. In het begin had ik problemen met de hartslagdetectie en aanraking van de knop, maar die zijn verholpen met een firmwareupdate.

Pluspunten

  • Accu gaat makkelijk 25 dagen mee
  • Notificaties van je smartphone
  • Statistieken in de app
  • Andere bandjes verkrijgbaar, makkelijk verwisselbaar

Minpunten

  • Firmwareupdate wordt direct uitgevoerd bij het openen van de app, dit kun je niet annuleren of uitstellen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 3
Ergonomie Score: 4
Prijs Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5
danger89 23 augustus 2016

Xiaomi Mi Band 2

Past zelfs om mijn pols, ik heb een dunne pols. Scherm is duidelijk genoeg. Hij is water dicht, knop reageert soms wel op water. Hartslagmeting werkt, helaas niet continue. De 'smart alarm' feature is verwijderd in de nieuwe Mi Fit. Idle alert is een goede feature.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Goed afgewerkt/bouwkwaliteit
  • Telt stappen werkt goed
  • Tijd (jaja)
  • App meldingen
  • Idle Alert
  • Vaak firmware updates
  • Goede batterij duur!

Minpunten

  • Geen smart alarm (meer)
  • Kan slaaptijden achter niet aanpassen (hetzelfde geld voor stappen)
  • Geen verschil tussen rennen en lopen
  • Hartslag geschiedenis kan niet geplot worden
  • Enkel een app icoontje (geen tekst)
  • Geen GPS
  • Geen stress meting

Eindoordeel

Score: 4
Linden2 15 augustus 2016

Xiaomi Mi Band 2

Nadat de mi band 1 heb verloren, ben ik nu in het bezit van de mi band 2. Meest bysondere functie: Naast de knop om door de display functie te scrollen zit er ook een intu´tieve functie op: De tijd bekijken. Door simpel weg de armbeweging wordt de tijd zichtbaar.

Pluspunten

  • Intu´tief klok kijken, zonder op de knop te drukken

Minpunten

  • Kleine pols band

Eindoordeel

Score: 4
t_vdb 14 augustus 2016

Xiaomi Mi Band 2

De verhouding prijs/kwaliteit is zeer goed. Makkelijk in te stellen met de app. zit goed om de pols. De metingen werken relatief goed op de hartslagmeter na. Tijdens lopen werkt dit niet altijd en duurt +/- 20s.

Pluspunten

  • goede prijs/kwaliteit
  • app is goed
  • batterij is goed

Minpunten

  • hartslagmeter tijdens lopen

Eindoordeel

Score: 4
haha666413 7 augustus 2016

Xiaomi Mi Band 2

goedkope en goed te gebruiken fitness tracker. gaat lang mee maar helaas niet zo lang als zijn voorganger

Pluspunten

  • prijs
  • accu
  • functionaliteit

Minpunten

  • minder accu dan voorloper

Eindoordeel

Score: 5
theduke1989 17 juli 2016

Xiaomi Mi Band 2

Prima fitnesstracker voor een goede prijs met hier en daar wat minpuntjes. Maar voor Ą30,- verwacht ik ook niet anders. Keurige metingen leuke app (mag wel wat beter qua informatie - ook in het Nederlands bijvoorbeeld maken.

Pluspunten

  • Makkelijk in te stellen.
  • Licht in gewicht.
  • Strak design.
  • Leuke extra's zoals straps etc.
  • Hartmeting is accuraat.
  • Je kan er mee douchen, geen problemen.
  • Genoeg maten voor je hand, dus ook de dikkere polsen.

Minpunten

  • Alleen via Mi-account werkt het.
  • Niet mogelijk met andere apps.
  • App niet in het Nederlands.
  • Kan op sommige huiden (huidirritatie veroorzaken) .

Eindoordeel

Score: 3
nilesmiles 3 juli 2016

Xiaomi Mi Band 2

Leuke gimmick. Als je een smartwatch te duur vind.

Pluspunten

  • Fijne lichte band
  • Goed prijs 23 dollar
  • Hartslag sensor
  • Stappenteller
  • Slaapregistratie
  • Waterdicht

Minpunten

  • Geen tekst notificaties
  • Geen continue hartmonitoring

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi Band 2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch Samsung Galaxy S8+ LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*