Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7

Gebruikers

Score: 4
13 reviews

Crucial MX300 2,5" 275GB

Prijs
Specificaties 2,5" • 3d v-nand (TLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 16 december 2016

Crucial MX300: aardig presterende instap-ssd

De MX300 is een instap-ssd die goedkoop tlc-geheugen combineert met een controller die de prestaties opkrikt. Crucial gebruikt daarvoor een slc-cache, dat de prestaties gedurende korte tijd verbetert. Als de cache vol is, blijkt het tlc-nand een stuk trager, maar voor alledaags gebruik maakt dat weinig uit. De MX300 is een prima upgrade voor een harde schijf, maar als vervanger voor andere ssd's hoef je geen grote winst te verwachten, behalve wat capaciteit betreft. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
8
Score: 4
1
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
0
HaX0r 3 augustus 2018 Product gekocht

Crucial MX300 2,5" 275GB

Prima prijs-kwaliteitverhouding zoals je mag verwachten van Crucial.

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

  • Betrouwbaarheid?

Eindoordeel

Score: 3
enthernal 20 november 2017 Product gekocht

Crucial MX300 2,5" 275GB

Een degelijke SSD voor een schappelijke prijs die toch over alle nodige features beschikt. Wordt gebruikt als OS disk in mijn home server.

Pluspunten

  • goede prijs/GB
  • voorzien van alle belangrijke features, inclusief stroomverlies bescherming

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
OB1 3 november 2017 Product gekocht

Crucial MX300 2,5" 275GB

Heb een 275GB SSD in gebruik. Werkt erg snel en is een prima upgrade voor (oudere) computers met een HDD.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs/GB

Minpunten

  • Geen accessoires meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
nokiaan958GB 18 oktober 2017 Product gekocht

Crucial MX300 2,5" 275GB

Matige product van een kwaliteitsmerk.

Pluspunten

  • sneller dan een harde schijf

Minpunten

  • slechte Acronis software uit 2015
  • geen kabel of houder meegeleverd
  • matige prestaties
  • slechte handleiding

Eindoordeel

Score: 3
Japiegsxr 22 maart 2017

Crucial MX300 2,5" 275GB

Prima ssd voor de prijs vooral vanwege de extra opslag vergeleken met de concurrentie . Helaas na 4 maanden stuk en dat is wel erg vlot bij normaal gebruik. Volgende toch maar weer een Samsung .

Pluspunten

  • 25 GB meer als concurrentie
  • Goed geprijsd
  • Prima snelheden
  • Stroom verlies bescherming.

Minpunten

  • Levensduur
  • Rma procedure omslachtig

Eindoordeel

Score: 3
altiga2k 15 maart 2017

Crucial MX300 2,5" 275GB

Prima SSD voor scherpe prijs, doet het niet na +- 8 maanden gebruik. Alle stappen doorlopen (power cycle, wachten, alles aan/uit...). Niets. Ook niet herkend door Crucial's eigen SSD-tool. RMA gaat gelukkig redelijk vlot bij Crucial, al is RMA-lab in de UK: duurder transport. Tip: backups maken!

Pluspunten

  • Snel t.a.v. HDD (uiteraard)
  • Interessante kwantiteit (275 GB)
  • Goedkoop
  • Vlotte communicatie (RMA)

Minpunten

  • Stuk na 8 maanden
  • RMA in U.K.

Eindoordeel

Score: 2
laurenst97 24 februari 2017

Crucial MX300 2,5" 275GB

Gekocht als vervanging van mijn WD Blue HDD als bootdrive en hij werkt perfect. PC is in een paar seconden opgestart met een nieuwe installatie van Windows 10. Je krijgt er ook nog een code bij voor Acronis om je oude harde schijf te kopieren naar je nieuwe.

Pluspunten

  • Prijs
  • Performance
  • Gratis code Acronis

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Zedj 5 februari 2017

Crucial MX300 2,5" 275GB

SSD met goede value for money. Niet de snelste, maar tenzij je vaak grote bestanden overzet merk je dat niet echt. Hij heeft niet zo'n professionele uitstraling als de Samsung 850 EVO. Maar tenzij je een glazen behuizing hebt merk je daar ook niet veel van.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Paar extra GB's (275GB tegenover 256GB)

Minpunten

  • Niet de snelste
  • Ziet er een beetje goedkoop uit

Eindoordeel

Score: 4
EwieM 1 januari 2017

Crucial MX300 2,5" 275GB

prima prijs kwaliteit verhouding. Niet supersnel, maar wel duidelijk sneller dan een hdd, natuurlijk. lekker groot! meestal heb je een 240 gb voor deze prijs! is ook lekker dun, de meegeleverde verhoging van 7 naar 9 mm zorgt ervoor dat hij ook goed in laptops met een grotere bay past.

Pluspunten

  • goedkoop
  • groter dan meeste ssd's voor deze prijs
  • dun

Minpunten

  • niet de snelste

Eindoordeel

Score: 5
yorroy 26 november 2016

Crucial MX300 2,5" 275GB

De MX300 gekocht om een laptop te upgraden van 128gb naar 275gb. De Crucial is iets sneller als de standaard Samsung schijf die erin zat. Blij verrast dat er een licentiecode van Acronis bij zat. Prima schijf en iets meer capaciteit als de andere schijven in dit segment (240gb)

Pluspunten

  • Acronis software bijgeleverd
  • Plastic adapter meegeleverd

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Zwotrix0 31 oktober 2016

Crucial MX300 2,5" 275GB

Erg goed prijs/kwaliteit. Gekocht omdat ik er zelf nog een 500 gb schijf in had. Pc voelt een stuk sneller aan met deze ssd.

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit
  • snelheid
  • prijs/GB

Minpunten

  • niet de snelste maar snel genoeg

Eindoordeel

Score: 5
KDL 24 oktober 2016 Product gekocht

Crucial MX300 2,5" 275GB

Beste prijs/kwaliteitverhouding op het moment, na goede mx200 van vorig jaar weer een ssd van crucial aangedurfd. Update: Werkt nog 100% Prijzen zijn gestegen sinds release!

Pluspunten

  • paar extra GB mooi meegenomen
  • Snel genoeg (normaal gebruik even snel als samsung etc)
  • stroomverliesbescherming
  • MacOS en Windows geen probleem
  • Acronis

Minpunten

  • benchmark iets trager, dit merk je niet

Eindoordeel

Score: 5
yanntjezz 14 augustus 2016

Crucial MX300 2,5" 275GB

De SSD is gemakkelijk de koning in het budget assortiment. Meer dan voldoende snelheid voor basistaken en gamers die op een budget zijn. Er zijn alternatieven in deze prijsklasse, maar die zijn meestal 240/250 GB voor dezelfde prijs. 25/35 meer GB voor dezelfde prijs is mooi meegenomen.

Pluspunten

  • Prijs per GB
  • 275GB i.p.v. 240/250GB
  • Snel genoeg voor basistaken en gamen. Start snel genoeg op, heb zelfs m'n BIOS boot een paar keer gemist omdat het zo snel ging.
  • Userbenchmark killer. Die benchmarks neem ik vanaf nu met een korreltje zout.

Minpunten

  • Uiteraard is het niet één van de snelste SSD, maar het is de beste optie in de prijsklasse.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Crucial MX300 2,5" 275GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Google

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True