Zeer tevreden met de Chromecast Audio. Uitstekende geluidskwaliteit bij een analoge verbinding, maar kan ook digitaal dmv optische TOSLINK aangesloten worden. Eenvoudig aansluiten/bedienen. Ik was letterlijk binnen 2 minuten al aan het streamen naar mijn stereo. Smartfoon/tablet werkt als afstandsbediening. Ik stream meestal van de DLNA-server op mijn NAS.
De CC Audio is een klein, simplistisch en goedkoop streamertje. Installeren binnen je netwerk kán wat gedoe zijn maar als hij eenmaal werkt heb je er geen omkijken naar. Het casten met verschillende apps werkt makkelijk en goed. De geluidskwaliteit is prima voor de gemiddelde gebruiker zonder high-end audio spul.
Een simpele manier om je speakers slim te maken. Met de Google Chromecast audio is het gedaan in een handomdraai. Zeker een vooruitgang t.o.v. bluetooth of je ouderwetse AUX-kabeltje.
Een mooi, briljant en simpele gadget om je muziek vanaf je telefoon, tablet, pc en of smart tv via wifi naar je speakers te streamen. Het geluid is van uitmuntende hoge kwaliteit.
Allereerst wil ik beginnen met een waarschuwing. Hou er rekening mee dat als je audio wilt streamen het meestal alleen in de BETAALDE versies van de apps werkt! Dus als je bijv. Spotify free version gebruikt dan heb je pech.
streamen vanuit Youtube WERKT NIET!
Heel erg blij om op een eenvoudige manier muziek van de NAS te kunnen streamen naar de Hifi installatie. Installatie is eenvoudig. Bediening via Spotify app of DS Audio (Synology) of Plex. Niet of niet eenvoudig via Windows laptop te bedienen.
Handig product, wanneer het werkt.
Heeft gedurende 2 à 3 jaar relatief goed gewerkt, met de nodige bugs.
Vanaf een 3 jaar, had deze een wekelijkse herstart nodig.
Recentelijk is het meer miserie dan muziek...
Het instellen van de Chromecast gebeurt via de Google Home app. Deze app is verschrikkelijk buggy, onbetrouwbaar en mateloos ergerlijk om te gebruiken. De app blijft momenteel consistent hangen op "verbinding maken met Chromecast".
Toestellen als deze dienen instelbaar te zijn via IP en webpagina, niet via buggy designer-apps!
Edit: Na een uur heeft de Google Home app verbinding kunnen maken met de Chromecast. Echter blijft deze nu hangen bij "Chromecast verbinden met wifi", dit terwijl ik in mijn Unifi dashboard kan zien dat de Chromecast reeds is verbonden op het wifi netwerk. Maw: Rommel!
Inmiddels al weer doorverkocht, maar enkele maanden gebruikt als audio-input device.
Werkt vlekkeloos en precies zoals hij hoort.
Helaas wel slecht te krijgen en duur op het moment van schrijven, aangezien ze niet meer worden gemaakt.
Via custom kabel gekoppeld aan antieke radio. Werkt fantastisch! Wel moet de wifi verbinding erg goed en stabiel zijn, anders moet je hem steeds opnieuw instellen.
De google audio maakt je box makkelijk slim. Ik gebruik hem nu voor een box die we nooit meer gebruikten. Nu we makkelijk muziek kunnen afspelen gebruiken we hem weer.
Goed alternatief om "oude" speakers om te vormen naar streaming-enabled speakers, zorgt ook dat je zonering kan maken in je huidige speakers doorheen het huis, alles gemakkelijk bedienbaar via de Google Home app.
Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: Een erg leuk hebbedingetje voor je speakers ^^ Ideaal om draadloos Spotify af te spelen in huis.
Erg goede Chromecast van Google. Doet wat het moet doen en makkelijk op te zetten. Alleen had de prijs van 39,99 wel omlaag gekund voor wat de Chromecast audio doet.
Kortom goed product voor de mensen die een premium prijs willen betalen!
Als het werkt is het een goed product, in de praktijk stopt het geluid vaak regelmatig zonder reden (met Spotify of Soundcloud).
Ook verbreekt na een tijd zonder reden de verbinding met de app. De chromecast is dan onbestuurbaar vanuit de app en moet er weer handmatig verbinding worden gemaakt.
Aangesloten op receiver voor voornamelijk Spotify connect.
Snel, werkt goed. Erg fijn dat google ook heeft gekozen voor de universele standaard: 3,5mm.
Nog net geen plug & play maar wel snel klaar met instellen. Geluid is goed en via een software update is multi room support beschikbaar.
In de woonkamer fungeerde een oude nexus7 als spotify player (nu stuk) , dit stuk is nu vervangen door een ChromeCast Audio en doet precies datgene wat je ervan verwacht.
Binnen 10 minuten luisterde ik via optische uitgang en mijn versterker naar Spotify. Niet vergeten hoge range aan te zetten in de settings. Werkt super met Android in ieder geval.
Klein, spdif en werkt ok. Gramophon werkte beter met spotify.
Voor 40,- euro je stereo uit 1999 upgreaden naar een heus streaming device! Natuurlijk wilde ik dit. Helaas bleek al snel dat mijn "eigen" muziek op de NAS niet wordt ondersteund: hiervoor is een extra app nodig. Een betaalde streamingdienst is verplicht. Geluidskwaliteit is redelijk tot goed.
Installatie verliep erg vlot, maar de Chromecast Audio viel steeds weg uit het netwerk, alleen stroom eraf hielp om weer zichtbaar te zijn. Bleek verholpen te zijn na aanzetten UPnP op mijn Ziggo router.
Erg vervelend is dat volume altijd op 100% staat bij 1e connectie met app.
Dit apparaat besteld via de Google store en ondanks de goedkoopste verzendoptie de volgende dag al in huis. Echter, het apparaat was een grote teleurstelling. Mijn Synology 411j liep vast met casten, en voor Spotify heb je premium nodig. Driemaal raden, retour dus.
Qua gebruiksgemak en kwaliteit een enorme stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger; een Bluetooth ontvanger. Geluidskwaliteit erg goed, met name voor de prijs.
De Chromecast Audio is ontzettend makkelijk te gebruiken. De setup neemt een minuutje in beslag. Casten begint direct. Het enige minpunt is dat er nog geen goede ondersteuning is voor het casten van audio bij films. De audio loopt niet synchroon wanneer een film wordt afgespeeld. Voor de rest: prefect!
Doet precies wat het moet doen. Simpel in te stellen en zeer eenvoudig in gebruik.
Ook de mogelijkheid om HDR (High Dynamic Range) te gebruiken voor nog betere audiokwaliteit is een zeer welkome functie als je het apparaat wilt gebruiken op een goede audioinstallatie.
Na Gramofon en de voor buitengebruik geschikte Rocki de CC Audio getest.
Uitstekend apparaatje en door de wifi-loze gast-functie via een pincode leuk voor feestjes.
Een functie die ik bij gebruik bij mijn werkplek mis, is een fysieke aan/uit knop, een voor mij verrassend handige feature van de fraaie Gramofon.
Eindelijk kan ik mijn domme maar kwalitatief nog goede buizenversterker inzetten voor het luisteren naar streaming audio zonder dat hiervoor de TV aan hoeft te staan. Aangesloten op een aux uitgang.
Apparaat doet wat je er van verwacht, in mijn geval muziek doorgeven aan een oudere stereotoren. Geluidskwaliteit is met High Dynamic Range aan goed te doen. Apparaat wordt wel iets meer dan handwarm.
Gebruikte apps: TuneIN, Sportify (vanaf desktop werkt (nog?) niet) en DSaudio (synology
Handig i.c.m oude versterker. Handig aan te sluiten en bediening is een fluitje van een cent. Er zullen altijd betere en duurdere oplossingen zijn, maar dit is een fijn ding voor maar € 39.
Doet precies wat het belooft: op een handige manier geluid van telefoon/tablet naar de stereo brengen. Veel beter dan bluetoothopties. De geluidskwaliteit van de analoge output is goed (wel de 'High Dynamic Range' aanzetten als je hem op een stereo aansluit), maar fijnproevers kunnen ook kiezen voor de digitale uitgang.
Stevig klein apparaat met een ietwat grote voeding. Installatie was snel maar de geluidskwaliteit valt mij tegen ten opzichte van mijn huidige oplossing (PS3). Ik hoop dat een firmwareupdate dit oplost. Voor deze prijs is het een redelijk product.