Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Prijs
€ 65,90
Specificaties 16GB DDR4 @ 3.200MT/s, kit van 2 - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
39
Score: 4
10
Score: 3
3
Score: 2
3
Score: 1
3
+1
Jean Paul 14 april 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Onbetrouwbare performance, verschillende versies in omloop en alleen V5 werkt met de X570 chipset en derde generatie AMD CPUs, maar ook niet zonder problemen. Beide versies gehad, de v4 heeft alleen miserie gegeven, welke retour is gegaan. Draai nu de v5 met cold boot problemen.

Pluspunten

  • Low profile

Minpunten

  • Inconsistente performance
  • Verschillende versies in omloop
  • Compatibiliteitsproblemen

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Stabiliteit Score: 1
Overklokbaarheid Score: 1

+1
vochtige 30 december 2019 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Voor een intelsysteem zal deze kit prima werken en krijgt hij uiteraard wel 5 sterren, maar voor mijn persoonlijk ryzen 2de generatie systeem kreeg ik het niet op 3200mhz stabiel.

Pluspunten

  • deftige verpakking
  • ziet er aardig uit voor het oog
  • draaide probleemloos op 2133mhz
  • Lage prijs

Minpunten

  • Niet compatibel Asrock b450m pro 4 en 2700x op bios 3.60

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Stabiliteit Score: 1
Overklokbaarheid Score: 3

0
Pokjus 30 augustus 2016

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Ontzettend goede kwaliteit RAM geheugen en trouwens ook snel

Pluspunten

  • Goedkoop voor 3.200 MHz
  • Goede kwaliteit
  • Mooi uiterlijk
  • 16 GB

Minpunten

  • Niets

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5

DennisH82 13 april 2022 Hands-on

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Al verschillende sets van deze gebruikt voor zowel Intel als AMD systemen, nooit problemen mee gehad, er zijn verschillende versies in omloop, prestaties ervan verschillen iets maar zeker niet veel. Zeker tegenwoordig kun je dit setje gewoon inpluggen, XMP aan en gaan. En voor oudere AMD systemen geldt: Bios update

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties

Minpunten

  • Geen
Bruhlex 7 april 2022 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Geen defecten gespot, maar volgens sommigen zijn die er wel. Ik neem aan dat dit model zo goedkoop is door goedkope quality control. Kopen op eigen risico (ook al is dit risico behoorlijk klein)

Pluspunten

  • Clock speed zoals geadverteerd
  • XMP in bios verliep soepel
  • Wordt niet heet
  • Geen rgb
  • Low profile
  • Efficient materiaalgebruik

Minpunten

  • Riskant, sommige mensen beweren dat ze defecte modellen gekregen hebben
  • Kan duurzamer ontworpen worden, maar is wel beter dan je gemiddelde ''gaming rgb ram bullshit edition''

Eindoordeel

Score: 4
fx500 20 februari 2022 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Perfect! En precies wat ik zocht ivm hoogte. Niets bijzonders gewoon normaal 3200MTs geheugen zonder RGB ellende. Erg tevreden mee.

Pluspunten

  • Geen RGB
  • Low profile
  • Prijs

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
rover87 18 januari 2022 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Werkt prima in combinatie met mijn AMD 5600x

Pluspunten

  • Snel
  • Goed
  • Geen RGB

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Nachoman 14 mei 2021 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Werkte prima na enkele dagen op 2133mhz, ook na week xmp profiel 1 @3206 mhz. Plots bsod's. Windows memory. Diag. Tool gaf error.1 stick verwijderd liep weer prima, ook Windows diag. Tool gaf geen error meer. Dus 1 module corrupt. Megekko heeft dit heel snel en netjes opgelost, top!

Pluspunten

  • Snel
  • Werkt prima met xmp op Gigabyte Aorus B550 PRO V2

Minpunten

  • 1 module kapot na 1 week

Eindoordeel

Score: 2
Default-tweaker 22 april 2021 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Heb deze ram nu al bijna twee jaar en heb eerder dit jaar nog een extra set bij besteld. Het doet zijn werk goed.

Pluspunten

  • Prijs
  • Uiterlijk
  • Preformance

Minpunten

Eindoordeel

Score: 4
wtfloris 12 april 2021 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Werkt top. Heb 4 sticks met een Ryzen 5 3600 op een X570 bord, met snelheid op 3266 MHz.

Pluspunten

  • Fijn uiterlijk
  • Klein stukje overclockbaar
  • Was niet prijzig (vorig jaar)

Minpunten

  • Russisch roulette welke versie je krijgt

Eindoordeel

Score: 5
Chaos gaming 8 oktober 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Perfect voor ryzen met het XMP profiel nooit problemen mee gehad in de 39 PCs die ik heb gebouwd. laag profiel waardoor je geen probleem zal hebben met luchtkoelers. mooi zwart en passen in bijna elke PC met het minimalistisch design.

Pluspunten

  • XMP profiel
  • Perfect voor ryzen
  • Mooi design en goede heatsink
  • Lage prijs

Minpunten

  • Geen RGB wat veel mensen graag willen maar als je zo graag lichtjes wilt kost het maar 15eu meer

Eindoordeel

Score: 5
IanDG 29 september 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

goede RAM voor zeer mooie prijs.

Pluspunten

  • Prima snelheid
  • Goedkoop

Minpunten

  • geen RGB

Eindoordeel

Score: 5
ThomasRO 27 september 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Prima RAM, werkt goed en is ook goedkoop. En het heeft een neutrale zwarte kleur.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Flavius 27 september 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Werkt stabiel op 3200MHz (met XMP) i.c.m. Asus Prime B450M-A en AMD Ryzen 3 3200G Boxed.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Prijs
  • Betrouwbaar
  • Low profile
  • Levenslange garantie

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Thee_Yo 25 augustus 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Werkt goed op 3200 MHz samen met Ryzen 5 3600 op een MSI B450 Gaming Plus Max. Op 3200 MHz is zo de zien een sweet spot voor de CPU. Je moet wel de standaard speed op 3200 MHz in bios zetten (default is het 2133MHz). Overklokken niet geprobeerd

Pluspunten

  • 3200 MHz
  • doet wat het moet doen

Minpunten

  • geen minpunt

Eindoordeel

Score: 5
AstocMD 14 augustus 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Prima setje gezien de prijs (58€). Op x570 Ryzen 3rd Gen (3600) draait hij zonder problemen op XMP (3200Mhz-CL16-18-18-36-54). Met wat finetuning stabiel op 3400-18-19-18-46-68 gekregen, alles geprobeerd, hoger niet mogelijk. Geen klachten.

Pluspunten

  • Beetje Overclock ruimte
  • Prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Akelake 1 augustus 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Perfecte RAM voor als je 16GB nodig hebt en geen RGB hoeft, kan hem iedereen aanraden. Cas latency en MT\s zijn niet speciaal, maar het effect hiervan is de extra prijs vaak niet waard, het verschil is nihil.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • 3200MT/s
  • Low Profile Cooler
  • 'Levenslange' garantie

Minpunten

  • geen 3600MT/s+
  • geen super lage CAS latency

Eindoordeel

Score: 5
SaltyGamer 7 juli 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Was de goedkoopste 2x8 3200 MHz CL16 RAM toen ik het kocht. Heb het een paar maanden nu en werkt tot nu toe prima. Kon XMP aanzetten en ging gewoon naar 3200 MHz. Moederbord was een ASRock B450M Pro4. CPU een Ryzen 5 3600.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Goedkoop
  • Lekker snel

Minpunten

  • niet de mooiste heatspreaders (persoonlijk)

Eindoordeel

Score: 5
TMCThomas 8 juni 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Aantal reviews gaven aan dat ze niet zouden werken met ryzen 3000. Werkt echter allemaal prima op MSI mag Tomahawk X570 en 3700x. Heb in totaal 32GB (4x8GB) en dat werkt perfect op 3200mhz. Hoefde enkel A-XMP in te schakelen in de bios. (Samsung b-die ver 4.32)

Pluspunten

  • Werkt goed met X570 en ryzen 7 3700x
  • 4 sticks op 3200mhz werkt goed
  • goedkope prijs
  • Samsung b-dies (indien ver 4.32)

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
exnox 5 juni 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Goed draaiend en stabiel voor een Asrock B450 Steel legend, Ryzen 5 3600.

Pluspunten

  • Goed kwaliteit
  • 3.200 MHZ op XMP profiel
  • Betouwbaar
  • Prijs

Minpunten

  • Niets

Eindoordeel

Score: 4
ThatOneCheetah 31 mei 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Presteert zoals geadverteerd (3200 stabiel met XMP, B450M Mortar Max + Ryzen 5 3600). Absoluut geen ruimte voor overclocking (3266 is al onstabiel). Mijn versie was Samsung B-die, maar ongetwijfeld barslechte bin.

Pluspunten

  • Prijs
  • Zoals geadverteerd

Minpunten

  • Geen overclock potentiaal

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Stabiliteit Score: 4
Overklokbaarheid Score: 1
JH34D 29 mei 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Heerlijke geheugenstokjes die door mijn moederbord direct worden gezien als 3200C16 capabel

Pluspunten

  • Insteken en gaan!
  • Zien er goed uit
  • Relatief snel geheugen voor een goede prijs
  • Low Profile

Minpunten

  • Twee sets van dit geheugen zien er niet exact hetzelfde uit; bij de een staan de heatspreaders net verder uit elkaar.

Eindoordeel

Score: 5
ImNotnoa 22 mei 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Werkt prima in combinatie met mijn ASRock B450M Pro4 en Ryzen 5 3600, je moet in de bios uiteraard wel even het juiste XMP profiel selecteren anders word je teruggeclockt naar 2144 mhz

Pluspunten

  • Goede prijs-kwaliteit
  • Betrouwbaar
  • Geen discoverlichting

Minpunten

  • Werkt op sommige chipsets wellicht niet meteen zonder het juiste XMP profiel

Eindoordeel

Score: 5
nrbuitenhuis 20 mei 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Gekocht stond op Intel optimized maar draai zelf op Ryzen. Maar zonder problemen 4 sticks 32GB stabiel 3200Mhz CL16 op B450 MSI Mortar. No comment.

Pluspunten

  • Intel en AMD optimized
  • Cheap RAM
  • Stabiel op 3200MHz

Minpunten

  • Verwarrend specifiek met Intel en AMD optimized

Eindoordeel

Score: 5
Gamende 17 mei 2020 Product gekocht

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16

Leuk corsair kitje. Is niet heel bruikbaar op ryzen platform (B350) aangezien de geadverteerde 3200mhz hier niet gehaald kan worden. Krijg hem max stabiel op 2800mhz. That being said, als je dit kitje goedkoop kan krijgen net zoals mij dan is het een prima koop.

Pluspunten

  • Price to GB
  • Low profile
  • Design

Minpunten

  • Stabiliteit
  • Compatibiliteit met ryzen platform

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee