Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Prijs
Specificaties Geen WiFi • 3-poorts switch (max 1Gbps) - Bekijk alle specificaties
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
13
Score: 4
7
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
phubert 8 november 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Ideale router met vele mogelijkheden voor gebruik thuis en (klein)zakelijk. Mogelijkheid direct aan te sluiten op (glasvezel- of kabel) modem. Eigenlijk is de router / USG een essentieel onderdeel in het Unifi-Eco-systeem.

Pluspunten

  • Afwerking (aluminium)
  • Veel mogelijkheden
  • Firewall
  • Mogelijkheid dubbele WAN/Failover
  • Beheer via Unifi Eco Systeem
  • Open/L2TP-VPN(server) & Site2SiteVPN
  • SFP WAN/LAN (USG-Pro)
  • Rackmount (USG-Pro)

Minpunten

  • Netwerkkennis vereist
  • Kan behoorlijk warm worden
  • Niet stil (USG-Pro)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4

+1
HugoTilburg 23 juli 2016

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Geweldige router, en klein kastje wat best wel wat warmte af geeft, wel bijzonder solide gebouwd en een echte alles kunner

Pluspunten

  • solide kast
  • snel
  • degelijk
  • loopt niet vast
  • goede SW

Minpunten

  • geeft nogal wat warmte af

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
enverlin 18 juli 2016

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Prima router voor de wat meer prosumer/zakelijk of Tweaker!

Pluspunten

  • Compact
  • Solide
  • Monitoring (via controller)
  • Beheer (via controller)

Minpunten

  • Aparte controller
  • Switch vereist

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5

0
Eddo-79 12 januari 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Ik heb de USG gekocht vanwege de goede ervaringen met de AC Pro en PoE switches. De integratie met Unifi controller software is prima. Maarrrrr...de instellingen voor VLAN tagging en het scheiden van verkeer met glasvezel is te complex.

Pluspunten

  • Stevig
  • Unifi integratie
  • Zeer goede prestaties

Minpunten

  • Nog te complex voor gebruik met glasvezel en VLANs voor de gemiddelde consument.

Eindoordeel

Score: 4

0
Artbij 8 januari 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Installatie is snel, simpel. Binnen een paar minuten online incl DHCP. Erg veel features die ingesteld en bekeken kunnen worden in de Unifi Controller software.

Pluspunten

  • Featureset
  • Unifi Controller
  • Snelheid
  • Stevige behuizing

Minpunten

  • Unifi Controller

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Beheerbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 4

Perboemski 3 oktober 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Super apparaat met zeer uitgebreide mogelijkheden. Super in combinatie met Ubiquity Access points. Jammer dat je een externe configuratie controller nodig hebt, maar dat kan ook op een NAS of een PI. Niet goed te gebruiken met KPN iTV en telefonie.

Pluspunten

  • Stevige behuizing
  • Super configuratie tool (extern)
  • Professionele mogelijkheden
  • Goed icm bijbehorende access points

Minpunten

  • Complexe configuratie
  • Werkt niet in combinatie met KPN Experiabox en iTV
  • Geen all-in-one oplossing

Eindoordeel

Score: 5
Cerenas 2 oktober 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Zeer tevreden met deze router icm mijn 750Mbit T-Mobile verbinding. Zit regelmatig rond de 800Mbit. De router is erg stabiel en is goed te configureren met de UniFi Controller.

Pluspunten

  • Snel (kan mijn 750Mbit verbinding iig aan met laag cpu gebruik)
  • Stabiel (volledige uptime tussen de updates door)
  • UniFi Controller (UniFi Cloud Key in mijn geval)
  • Solide behuizing, voelt erg stevig aan

Minpunten

  • Enige IT kennis nodig voor de UniFi Controller
  • App, (locaties van) instellingen komen niet overheen met de UniFi Controller, waardoor ze in de app soms gewoon leeg zijn
  • Beetje erg warm (merk je vooral door metalen behuizing)
  • Helaas niet door PoE te voeden zoals de andere producten die ik van ze heb (access points en Cloud Key)

Eindoordeel

Score: 5
Gijs Vriezekolk 19 september 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Om je netwerk compleet te maken kun je met de USG van UBIQUITI prima uit de voeten. Door deze router in je netwerk te plaatsen heb je volledige controle over je eigen netwerk en apparaten mits je ook en switch en Access Point van UBIQUITI UNIFI hebt.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede kwaliteit
  • Betrouwbaar
  • Goede beheermogelijkheden

Minpunten

  • Is vrij warm

Eindoordeel

Score: 5
phoxy84|IA 17 augustus 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Werkt perfect na wat installatie hoofdpijn (achter bestaande Draytek T-mobile router). Werkt nu perfect! Veel in te stellen en in te zien.

Pluspunten

  • Veel in te stellen
  • Prijs

Minpunten

  • Installatie niet eenvoudig

Eindoordeel

Score: 4
Mark981 27 juni 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Klein, Compact, Solide en bizar veel mogelijkheden erin!

Pluspunten

  • Mogelijkheden
  • Controller
  • Unifi

Minpunten

  • Wordt wel warm, maar daar voelt de meterkast niets van.
  • door al die mogelijkheden, moet je wel weten wat je doet (aanmodderen geeft ellende)

Eindoordeel

Score: 5
Division 2 mei 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Zeer degelijke router met erg veel configuratiemogelijkheden, een uitstekende default state en stevige aluminium bouwkwaliteit. Erg tevreden over; maar waar ik veel punten aan moet geven is de unifi community op zowel reddit als hun eigen forum. Kundige mensen die je graag helpen.

Pluspunten

  • Zeer hoge bouwkwaliteit
  • Perfecte integratie in mijn Unifi netwerk
  • Default settings zijn dik in orde.
  • Meer dan voldoende config mogelijkheden

Minpunten

  • Het is een Unifi feestje qua ecosysteem. Als je deze koopt, wil je vervolgens ook een Unifi switch, cloud key, etc
  • Apparaat kan warm/heet worden wanneer niet voldoende lucht in de ruimte beschikbaar is.

Eindoordeel

Score: 5
keebrevNewbie 14 maart 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Hoge kwaliteit van de hardware, voelt zeer solide aan, aansluiten en instellen via de Unifi controller software een fluitje van een cent. Zeer uitgebreide instelmogelijkheden en in combinatie met de andere producten een zeer solide thuisnetwerk met zeer veel instelmogelijkheden. Zeer verslavende product serie (Unifi-serie).

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Solide
  • Uitgebreid configureerbaar

Minpunten

  • Niet voor basisgebruikers

Eindoordeel

Score: 5
Le Marquis 29 januari 2019 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

De Security Gateway heb ik met de UniFi Cloud Key, -Access Point en de -Switch gekocht. De aanschaf is wat prijzig maar door de modulaire opstelling is het upgraden slechts een kleine investering. Een ware toevoeging voor de IT enthousiasteling of professional.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Upgrade mogelijkheden
  • Stabiliteit
  • Bouwkwaliteit
  • Boordevol opties
  • Constante security updates

Minpunten

  • Enige technische kennis is vereist
  • Installatie is enigszins tijdrovend

Eindoordeel

Score: 5
Dobey 15 juni 2018 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Na het steeds slechter werken van mijn huidige wifi router toch maar de keuze gemaakt om alles in 1 bulk te vervangen. Na het lezen over de USG toch de keuze gemaakt voor dit apparaat en zeker geen spijt. Het is handig dat ik alles vanuit 1 portaal kan beheren.

Pluspunten

  • Compact
  • Duidelijke handleiding

Minpunten

  • Kan redelijk warm worden

Eindoordeel

Score: 4
Luigi1 31 maart 2018 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Niet zo goed als je zou verwachten. De eerste Unifi USG crashte na een maandje. Moest helaas terug naar de winkel. Tijdelijk een TP-Link Archer C7 gebruikt en deze deed niet onder voor de Unifi USG. Dat zegt genoeg.

Pluspunten

  • Ziet er degelijk uit

Minpunten

  • Niet Stabiel
  • Slechte Software
  • Te weinig Lan poorten

Eindoordeel

Score: 2
rhgroeleven 17 maart 2018 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Ideaal in samenwerking met andere Unifi producten om een dekkend en goed draadloos netwerk in mijn woning te krijgen. Tot nu toe alleen maar positief.

Pluspunten

  • Stevige kast
  • snel
  • Actieve community
  • Monitoring and management via UniFi Controller
  • Super stabiel

Minpunten

  • Ingewikkelde dingen moet nog via CLI echter wordt er steeds meer aan controller toegevoegd
  • Netwerk kennis vereist

Eindoordeel

Score: 5
gastje01 3 januari 2018 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Prima router voor klein-zakelijk of thuisgebruik. Snel, veel functionaliteiten, die helaas nog niet allemaal via de controller te beheren zijn. Komt steeds meer functionaliteit bij.

Pluspunten

  • Basisfuncties makkelijk te configureren via controller software
  • Snel
  • Veel ingebakken functionaliteit (DPI,VPN, Radius etc.)
  • LAN2 te gebruiken als extra WAN voor fail-over/load balancing
  • Goede support van UBNT
  • Actieve community

Minpunten

  • Wordt erg warm
  • (nog) niet alles is in te stellen via de controller
  • Ontbreken IPv6 support in controller

Eindoordeel

Score: 4
Jonathan-458 25 november 2017 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

In combinatie met overige UniFi producten geweldig. Bij elke update komen er meer functies beschikbaar via de Controller software, CLI is nu alleen nodig voor ingewikkeldere handelingen. Enige wat tegenvalt is VPN performance en performance hit voor gebruik QoS.

Pluspunten

  • Één controller too Rule all UniFi hardware
  • Monitoring and management via UniFi Controller
  • Klein
  • Supersnel, 900Mbps+
  • Vrijwel elke update voegt extra opties toe en meer via GUI beschikbaar
  • VLAN, Radius server, DPI, Advanced Firewall
  • Begint eindelijke echt in de buurt te komen van EdgeOS GUI opties
  • Super stabiel

Minpunten

  • VPN performance 30/10mbps op 400/40Mbps
  • Ingewikkelde dingen moet nog via CLI echter wordt er steeds meer aan controller toegevoegd
  • QoS perfomance hit, +/- 200Mbps
  • Netwerk kennis vereist

Eindoordeel

Score: 4
Reptillian77 26 augustus 2017 Product gekocht

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Geweldige router. In combinatie met een UniFi switch 8 ports PoE en een UniFi AP AC Pro werkt het velen malen beter dan een Asus, Linksys of Netgear router waar alles in één kastje zit. Playmobil kwaliteit. Met UniFi merk je dat het professionele kwaliteit is.

Pluspunten

  • Zeer stabiel
  • Zeer uitgebreid met instellingen
  • VPN en VLAN opties
  • Echt alles is aan te passen zoals DNS
  • Alle extra apparaten van UniFi in één console te beheren
  • Geen vertragingen in de software om alles in te stellen. Met mijn vorige Asus router had je vertragingen
  • Goede firewall
  • snelle Dual-Core 500 MHz MIPS64 processor met 512 MB DDR2 geheugen. De USG beschikt ook over 2 GB aan flash storage voor alle configuraties en de firmware

Minpunten

  • Java nodig om te configureren met UniFi Controller software

Eindoordeel

Score: 5
hawkeye73 29 december 2016

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Flinke tijd geërgerd aan Ziggo Technicolor TC7210 deze in bridge mode laten zetten en Ubiquiti Unifi USG gekocht. Ik had dit veel eerder moeten doen, verademing. Niet echt voor beginners maar mooi qua werking/functionaliteiten. Unifi ecosysteem bevalt me zeer goed. Handige GUI maar ook CLI mogelijkheden. Meer info zie http://www.ramonddevrede.nl/ubiquiti-en-ziggo-blijkt-goed-team/

Pluspunten

  • stevig
  • kwalitatief product
  • snel
  • makkelijk te onderhouden
  • DNS zelf instellen
  • zowel UI via Unifi als CLI

Minpunten

  • niet voor iedereen (beginners)
  • warm

Eindoordeel

Score: 5
tHe_BiNk 24 oktober 2016

Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)

Eventueel eerst even via de ssh/cli het ip veranderen als je nog een oude controller software hebt draaien. Zie youtube voor hoe. Wordt inderdaad redelijk warm. Van de VOIP kan je een LAN2 van maken. Heb je een hoop specifieke wensen, geen controller software draaien, ga dan voor de edge.

Pluspunten

  • Niet al te duur
  • Integreerd mooi met de Unifi Software
  • Metalen behuizing

Minpunten

  • Warm
  • Geen rackmount
  • Hoop nog niet via de GUI te doen, wel alles via de cli

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Ubiquiti Unifi Security Gateway (USG)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True