Review door de redactie

Door Wout Funnekotter - Hoofdredacteur 18 oktober 2014

Samsung Galaxy Note 4: kleine overstap naar een grote telefoon

Met de Note 4 heeft Samsung wederom een telefoon gebouwd die op hardwarevlak indruk maakt; het 5,7" super amoled qhd-scherm is werkelijk prachtig en de Snapdragon 805 beschikt over flinke spierballen, al wordt die snelheid primair gebruikt om de hogere resolutie mogelijk te maken. De camera werkt fijn en maakt in de meeste omstandigheden goede foto's. Daarnaast zijn we erg blij dat net als bij de Note 3 het basismodel 32GB opslag krijgt, dat ook nog eens uitbreidbaar is met een micro-sd-kaart. Dankzij de aluminium rand oogt hij luxer en het is fijn dat je de achterkant kunt verwijderen zodat de accu te verwisselen is. De software zit, zoals we van Samsung gewend zijn, overvol met mogelijkheden waardoor het soms wat onoverzichtelijk wordt. Daarnaast is de Note 4 met zijn prijskaartje van meer dan 700 euro één van de duurste telefoons van dit moment. Je krijgt voor dat hoge bedrag echter wel veel terug. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

De Samsung Galaxy Note 4 is hoogwaardige telefoon met een grote featureset die gemakkelijk meekomt met de (beperkte) concurrentie. Dit is overduidelijk een telefoon voor mensen met specifieke hoge wensen omtrent smartphone gebruik, die meer dan zeker worden waargemaakt.

Pluspunten

• S Pen + Actiememo
  • Kwalititeit AMOLED Scherm
  • Super Energy Saving Mode
  • Accuduur
  • Geluidskwaliteit
  • Snelheid
  • Strak design

Minpunten

• Stof verzamelende gleuf
  • Kwaliteit front camera
  • Werking vingerafdrukscanner
  • Hoofd/apps scherm kantelt niet

Marcello_87
13 oktober 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

De Galaxy Note 4 is een van de meest complete Android smartphones op de markt. De combinatie van het nieuwe materiaal gebruik, het QHD scherm, camera upgrades, en de aanwezigheid van een stylus zorgen voor een geweldige smartphone ervaring.

Pluspunten

• QHD scherm!
  • Materiaal gebruik
  • Optical Image Stabilization
  • 3.7mp front camera (90°)
  • Micro-SD
  • Snel opladen

Minpunten

• HDR functie maakt foto's over-verzadigd
  • Groot formaat (persoonlijke voorkeur)
  • Enkele niet te verwijderen Samsung apps
  • Geen USB3 support

securitymayo
12 oktober 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

De Note4 is dun en voelt goed en solide aan. Het scherm is geweldig, qua kleur, helderheid en kijkhoeken. De camerakwaliteit is goed en heeft veel functies. De Spen met functies voegt wat toe. Gaat lang mee op een accu en is vervangbaar. Nadeeltje, scherm ligt hoger dan de zijkant.

Pluspunten

• Scherp beeld
  • Dun en licht
  • Goede camera met vele functies
  • Verwisselbare accu
  • Handige apps, zoals Snote en snapnote

Minpunten

• scherm ligt iets hoger dan de zijkant
  • de achterkant van het toestel
  • veel apps die je niet kan verwijderen

ikvanwinsum
7 oktober 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

De Samsung Galaxy Note 4 is een absoluut toptoestel. Er is zeer goed gekeken naar het design van de telefoon. Ook over TouchWiz is goed nagedacht. De telefoon heeft één groot nadeel: Hij kost meer dan €700,-.

Pluspunten

• Zeer goed scherm
  • S-pen werkt prettig
  • Uitstekende camera
  • vingerafdrukscanner
  • Mooi, strak design
  • Verwisselbare accu

Minpunten

• Duur
  • Hartslagsensor niet heel betrouwbaar

Appel105
6 oktober 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Op alle vlakken een toptoestel: snel, goede camera, stevig gebouwd en vele extra's (bijv. vingerafdrukscanner en IR Led). Het scherm is misschien nog wel het grootste pluspunt: scherp, helder en groot! Er zijn eigenlijk maar twee redenen waarom je deze mobiel niet zou willen: te groot of te duur.

Pluspunten

• Scherp scherm met mooie kleuren
  • Dankzij metalen rand mooi en stevig
  • Mooie foto's overdag en 's nachts
  • Stylus
  • Heel snel opladen met Quickcharge
  • IR om te gebruiken als afstandbediening
  • Vingerafdrukscanner
  • Fijn aanvoelende knoppen

Minpunten

• Hoge prijs
  • Samsung afhankelijke software
  • Dankzij hoge resolutie scherm niet altijd super vloeiend en snel
  • Heel veel apps standaard geïnstalleerd die niet verwijderbaar zijn.
  • Camera niet vlak in behuizing
  • (Groot)

johanneslol
16 februari 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

In deze review ga ik in mijn Note 4, deze heb enkele weken in bezit. Ik kom van een iphone 4, hier zal ik dus veel naar terug grijpen. Deze heb ik vervangen omdat deze hij traag was geworden, ook het gesloten karakter ging mij steeds meer tegen staan.

Pluspunten

• Snel !
  • Voelt solid
  • S-Pen werkt perfect

Minpunten

• Metalen rand iets te scherp ( Niet fijn vast houden)
  • Metalen rand kwetsbaar (krast te snel)

Ashimar
24 oktober 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Dit verslag is tamelijk subjectief. Dat is met opzet, want het gaat om hoe ik tegen de telefoon aankijk en niet hoe anderen dat zouden doen. Zo verafschuw ik de nepleren achterkant van de Note 3 & 4. Met het materiaal op zich is echter niets mis, met putjes bijvoorbeeld.

Pluspunten

• QHD Amoled display is geweldig, maar ieder amoled scherm is eigenlijk een pluspunt. Ook in mijn Note 2.
  • Veel mogelijkheden en sensoren - as close to a "tricorder" as you can get ! De Barometer en de UV sensor. De zuurstof in het bloed meter. Geweldig. Nu nog meerdere apps die er slim gebruik van maken.
  • Extreem goede "power saving" functie.
  • De "handligging" van de nieuwe S-pen is beter dan die van bijvoorbeeld de Note 2 en de Note 8.0, helaas voelt schrijven op het scherm nog steeds aan als schrijven op een veel te gladde glasplaat.
  • Oculus Rift-achtige headset is origineel, maar voor de prijs wacht ik gewoon op de echte Oculus Rift retail-versie voor de PC.
  • De 16 Mp camera van Sony met optische stabilisatie is prima, maar hoe lang gaat het nog duren alvorens we bij kaarslicht goede foto's te zien krijgen ? Dat moet toch niet zo moeilijk zijn ? De politiek incorrecte iPhone doet dat nog steeds beter.
  • Lekker groot. Ik was al fan van de eerste Note, maar pas bij de Note 2 kocht ik hem als mijn eerste Smartphone. Alles beneden de 1200x800 vind ik een Smartphone onwaardig. Ja, ook gij, Steve Jobs met je gelimiteerde "4 inch is de ultieme maat, meer heeft u niet nodig" 960x640, 1136x640, whatever !
  • Er komt over een jaar een Note 5. Hopelijk zonder gebogen display, want dat is pas echt onpraktisch. Ik ben benieuwd. De aftel klok is weer gestart.

Minpunten

• Men heeft het maar over "meer premium". Waar dan ? Polycarbonaat was premium in mijn boek. Waar is de Titanium "look" ?!
  • Die rand, hoegenaamd van metaal, die ligt niet lekker in de hand, is scherp als je de telefoon stevig vasthoud, wat ook wel moet, want als hij valt is hij denkelijk sneller kapot dan mijn Note 2 die al vele valpartijen op beton, steen, asfalt overleefd heeft.
  • Gap-gate een feature... Ik voel mij geminacht door Samsung Korea. Het is gewoon een blunder.
  • Geen FM RDS tuner. Als je er zoveel in kunt stoppen, kun je er ook een FM tuner instoppen, net als bij de Note 2. Ik gebruik dat ding namelijk.
  • Ik wilde een Iris Scanner, geen vingerafdruk lezer.
  • Mijn Note 2 is een stevige telefoon, deze Note 4 komt niet zo op mij over. Ik denk dat hij net zo makkelijk buigt als de iPhone "laten we een Samsung Note namaken" 6 Plus.
  • Wanneer de S5 met IP67 certificatie (stof en water dicht) uitkomt, dan had de veel meer vlaggenschip-achtige Note 4 hier zeer zeker ook van voorzien moeten zijn. In die zin, dus een blamage.
  • Waarom kan een toestel van tussen de 700 en 750 euro adviesprijs niet voorzien worden van verende, vergendelbare, indrukbare Micro SIM en Micro SD card houders, zoals de Note 2 nog wel heeft ? Hoveel kosten die dingen en hoort dat niet bij een premium telefoon ? Nu moet ik opeens mijn Micro SD eruit peuteren om over de Micro SIM nog maar te zwijgen. Waardeloos.

roles
13 juni 2016 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Wit

Na de Note 1 t/ 3 is de Note 4 weer een prima toestel van de makers van Samsung.

Pluspunten

• AMOLED Scherm
  • snel
  • voldoende intern geheugen
  • prima camera

Minpunten

• erg veel onzin apps
  • ontvangst laat af en toe te wensen over
  • relatief duur

jlint94 Newbie
21 april 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Beste telefoon op de markt dit moment. Ongetwijfeld!

Pluspunten

• Helder en scherp beeld
  • Hij is erg snel, zowel in gebruik als opladen (in 30 min helemaal vol)
  • Camera zowel voor als achter hebben veel verschillende functies
  • S-pen
  • Vingerscanner
  • Luxe uiterlijk
  • Je kan hem gebruiken als e-reader of tablet
  • 5GHZ wifi

Minpunten

• Zit niet lekker in je broekzak
  • Prijskaartje is aan de hoge kant

28 oktober 2014 Rapporteer

Op eenzame hoogte.

Pluspunten

• Groot, super helder scherm
  • Design en afwerking
  • Accuduur
  • Mogelijkheden S Pen
  • Snel
  • Camera

Minpunten

• Misschien wat zwaar
  • Lastiger te bedienen met één hand
  • Touchwiz is lelijk

29 september 2017 Rapporteer Product gekocht

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

prima phone. handig dat je nog een sd kaart kan toevoegen en de batterij kan vervangen. styles pen werkt erg goed en snel. batterij duur is bij normaal gebruik een halfe dag.

Pluspunten

• robust gebouwd
  • krachtig
  • mooi scherm
  • scherpe fotos

Minpunten

• bartterij verbruik
  • krast snel

15 augustus 2016 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

2 jaar na publicatie nog altijd een toptoestel. De perfecte mix tussen de oude en nieuwe design language van Samsung. De Note 4 heeft alles waar de Note lijn origineel voor stond:
- Specificaties voor echte powerusers
- Talrijke functies
- Infrarood en Micro sd
- Verwijderbare batterij
- ...

Pluspunten

• Krachtig
  • Veel functies
  • Mooi design
  • Goede camera
  • Goede batterij

Minpunten

• Heel slechte versie van TouchWiz (je moet toestel rooten en er een custom rom opzetten als je er zijn volle potentieel wil uithalen)
  • Trage camerafocus
  • Aluminium randjes krassen gemakkelijk

TheMaurice
8 maart 2016 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Wit

Paar kleine minpunten, maar lang niet genoeg om er een ster af te halen. Ben zeer tevreden met dit toestel en zie het absoluut zitten om hier nog 2 jaar mee te doen.

Pluspunten

• Supermooi scherm
  • Uitstekende microfoon kwaliteit
  • Beide camera's prima kwaliteit
  • Perfect formaat en grote screen-phone ratio
  • Snel opladen met fast charger
  • Voelt dun en licht aan en behuizing ziet er sexy uit
  • Uitstekende focus op de backcamera, bij selfie videos is de focus altijd perfect

Minpunten

• Geen IOS voor hogere resolutie dan 1080p 30fps
  • Nog geen ondersteuning voor RAW foto's, waarom niet?
  • Gebruikelijke Samsung bloatware

Titan_Fox
24 februari 2016 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Mooi toestel, prachtig scherm.

Pluspunten

• Prachtig scherm
  • Goede bouwkwaliteit
  • Prima camera

Minpunten

• Software-updates laten lang op zich wachten

Jordakoes
1 oktober 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Super mobiel, Ik kom vanaf een HTC one m7 met CM12.1 ik kan wel zeggen dat het touchwiz erg tegen viel zeker in het begin. toch heb ik de mobiel niet geroot omdat ik anders Spen functies verloor. Ik heb een launcher eroverheen gegooit.

Super accu, super scherm, super mobiel.

Pluspunten

• Snel
  • Goede accu

Minpunten

• Touchwiz....

Terrie
30 juni 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Wit

Perfect product, heeft dan wel wat mogen kosten, maar is zeker de investering waard! De skin die er op zit heb ik natuurlijk wel wat aangepast, maar nu is hij helemaal naar mijn zien. Dit is dan ook al mijn 2de note toestel. Hiervoor had ik een Galaxy Note 2!

Pluspunten

• Geweldig QHD scherm
  • S-pen
  • Home knop
  • Camera
  • AChterkant voelt fijn aan

Minpunten

• metalen rand is krasgevoelig
  • Slecht ontvangst met hoesje

janbrede
4 juni 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Heb dit toestel vooral gekocht vanwege het grote scherm en de positieve camera-reviews. Had hiervoor een S2 en S4. De Note 4 heeft een duidelijk betere look and feel, geen 'plastic' ervaring meer en een betere grip. Het scherm is het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb.

Pluspunten

• Prachtig groot scherm en pen voor als je iets wilt copy-pasten.
  • Snelle processor en genoeg geheugen en opslag.
  • Camera maakt mooie foto's bij voldoende licht, misschien zelfs iets te mooi (verzadigd).

Minpunten

• Voorgeinstalleerde apps die niet te verwijderen zijn, gelukkig wel uitschakelbaar.
  • Vingerafdruk- en hartslagsensor niet erg betrouwbaar
  • Camera-prestaties bij weinig licht vallen tegen. Helaas wordt de Camera2 API in Android 5 nog steeds niet ondersteund waardoor handmatig belichten niet mogelijk is :(

Decipher666
1 mei 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Ontzettend vlotte telefoon met een prachtig scherm en goede accuduur. De stylus is een leuke toevoeging en maakt het bewerken van foto's enorm eenvoudig.

Pluspunten

• Prachtig scherm met hoge helderheid
  • Goede accuduur
  • Standaard 32gb en uitbreidbaar met SD kaart

Minpunten

• Prijs
  • Vingerafdruksensor is nogal gevoelig

SIII
22 maart 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Reeds een half jaar in bezit en nog altijd zeer tevreden! Wat een scherm, camera, snelheid, batterijduur, hoeveelheid aan opslag en functionaliteitsmogelijkheden!

Pluspunten

• Scherm! QHD is echt geen gimmick maar sweetspot
  • Back camera is van top kwaliteit! +16mp
  • Batterij: eindelijk makkelijk dag doorkomen met intensief gebruik
  • Vervangbare batterij en micro SD kaart
  • S-Pen functionaliteit en software
  • Kwaliteitsmaterialen, ziet er ook high end uit
  • Software met uitgebreide en geavanceerde mogelijkheden
  • Degelijkheid (half jaar gebruik zonder cover en screen protector)

Minpunten

• Prijs
  • Front camera
  • Metalen rand krast gemakkelijk
  • Ongewenste pre-installed software

AmazingBigsmoke
21 maart 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Mooie telefoon, alleen een beetje duur voor mij, maar dat kan je ook wel verwachten voor de specificaties ervan

Pluspunten

• Mooi
  • Goede resolutie
  • Goede camera

Minpunten

• beetje duur

18 maart 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Goud

Gister, na heel lang zoeken, eindelijk de Note 4 gold (N910C) gevonden

Pluspunten

• Super mooie telefoon!

Minpunten

• Originele case is duur

Gonster
25 februari 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

De note 4 is denk ik het vlaggenschip van samsung en de beste van het moment, metalen behuizing prachtig scherm en vele opties. Nadelen: stof tussen de naden, geluid matig

Pluspunten

• strak design, metalen behuizing
  • mooi groot helder scherm
  • echt een mini pc in je zak

Minpunten

• wat zwaar
  • stof loopt makkelijk in de naden
  • Geluid is niet echt mooi vol ( als bijvoorbeeld de iphone 6)

25 februari 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Wit

Overgestapt van een 5S naar deze telefoon. Het was heel erg wennen in het begin, en ik dacht dat ik een verkeerde keuze had gemaakt om over te stappen naar Samsung maar ik ben zeer tevreden en heel blij dat ik voor deze telefoon gekozen heb!

Pluspunten

• Prachtig design
  • Onehand gebruiksvriendelijk
  • S Pen is erg handig
  • Zeer goede camerakwaliteit
  • Veel vrijheid

Minpunten

• Wennen aan het programma

firejelle
15 januari 2015 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Deze telefoon is op dit moment het topmodel van de smartphones. alles voor de veel eisende mensen.

Pluspunten

• Behuizing
  • QHD Scherm
  • Camera
  • Multi-window
  • Batterij duur (vergeleken met de concurrentie)
  • Snelheid

Minpunten

• Soms iets langzamer

magnat505
11 november 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Echt een geweldige telefoon, geen last van "gapgate" de behuizing ziet er prima uit, het scherm en accuduur zijn beide echt geweldig. Alleen voor al deze geweldige dingen betaal je wel een mooie prijs. en koop je ook direct een hoop nadelen

Pluspunten

• Mooi ontwerp
  • Prachtig scherm
  • S health in combinatie met Gear S
  • Camera bij goede belichting is indrukwekkend.
  • Vingerprint scanner werkt goed.
  • Hartslag meter en zuurstof meter

Minpunten

• Prijs die snel daalt
  • Hoge start verkoop prijs
  • Geen directe notificaties als je bezig bent met een applicatie, zoals bij IOS.
  • Geen slomotion geluid bij slomotion video
  • Waardeloze service van Samsung
  • GPS al na 1 maand kapot
  • Accu vrij snel leeg vergeleken met Nokia 930 of iphone 6

1 van 5 sterren (Waardeloos)

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Saai degelijk design met een prachtig scherm maar serieuze tekortkomingen. Bereik is onder de maat en de telefoon laat regelmatig steken vallen als het aankomt op meldingen.

Pluspunten

• Mooi helder scherm
  • Fysieke home knop
  • Accuduur beter dan gemiddeld
  • Gevoeligheid pen
  • Formaat nog goed te doen met één hand

Minpunten

• Pen voor mij overbodig
  • Slecht bereik
  • Metalen randje (glanzend deel) krast snel
  • TouchWiz is niet aangepast aan hoge resolutie
  • Speaker aan de achterzijde

3 van 5 sterren (Voldoende)
z0r3n41991
30 oktober 2014 Rapporteer

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Wit

Goede telefoon die doet wat ervan wordt verwacht, High end smartphone met antwoorden op de problemen van nu. ( Accuduur, Multitasking, etc ) Helaas nog steeds erg vol met onnodige Samsung extra's, verder nagenoeg een perfecte telefoon!

Pluspunten

• Accuduur
  • Snelheid
  • S Pen werkt goed
  • Quickcharge werkt zoals beloofd.
  • Display is af te stellen op je eigen kleursmaak.
  • Camera is kwalitatief goed.

Minpunten

• Nog steeds veel Samsung apps waar je niks mee doet.
  • QHD Scherm is weinig van te merken ( Was Verwacht )
  • Relatief duur

Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Zwart

Super telefoon, maar als je net als ik al een Note 3 hebt/had zou ik (tenzij je hem net als mij goedkoop kan krijgen) lekker wachten tot de Note 4 voor rond de 500 euro te koop is.

Pluspunten

• Mooiste scherm
  • Werkt supersnel
  • Camera maakt super foto's
  • De sublieme afwerking

Minpunten

• De extra software
  • USB2 ipv 3
  • De prijs is best pittig

Heb jij ook een Samsung Galaxy Note 4 (N910F) Wit?