Zelf heb ik nu ruim een maand de Galaxy Note 4. Op het eerste gezicht was het een super mooie grote phablet. Ik was meteen verliefd op het grote qhd Super Amoled scherm. Wat overigens in mijn optiek niet echt tot uiting komt. Het scherm is scherp, maar daar heb je het meegehad.
De 2,7Ghz octacore wat een beest van een processor zou moeten zijn laggt bij spelletjes zoals The Simpsons Tapped Out... Bij mijn Galaxy S5 (2,5Ghz quadcore) totaal geen last van. Hier heb ik ook vaak last van met andere apps zoals de Navigatie.
De batterij is niet geweldig sterk, hij gaat vaak nog geen dag mee, voor de middag zoals nu met af en toe facebooke, mailen, en reviews bekijken is mijn batterij al ruim voor de helft leeg...
Echt super premium voelt de Note 4 niet aan, de kwaliteit prijsverhouding klopt in mijn optiek niet helemaal.
Verder is het een telefoon die doet wat hij moet doen. Wat een fijn detail is, is dat er een snellader meegeleverd word. Die ik structureel in mijn tas heb zodat ik gewoon even snel mijn batterij bij kan vullen.
Pluspunten
[list] Groot helder scherm
[list] Snellader
[list] Handige S-Pen
[list] Goede camera, voor en achter
[list] 32GB interne opslag
Minpunten
[list] Niet zo overpowered als men zegt
[list] Van de qhd 4x 720p zie je niet veel
[list] Te veel standaard meegleverde apps, Whatsapp en Facebook om er een paar op te noemen.
[list] 3GB Ram is hetzelfde als de Note 3
[list] Lay-out Android 5.0.1