Het is tijd voor de nieuwste high-end desktopgeneratie. Met het X99-platform brengt Intel processors uit op basis van de Haswell-architectuur, maar met een aantal aanpassingen ten opzichte van de reguliere desktopprocessors.
Goeie CPU voor gamen en meerdere multimedia toepassingen, indien je besluit voor deze CPU te gaan goeie aftermarket cpu cooler erbij kopen. Hyper threading niet altijd nodig voor games maar handig voor rendering software etc.
De processor is erg snel en heeft 4 cores. Het is een i7 dus is hij Hyper Threaded. Hij beschikt over 8 Threads. Verder was de processor met de cooler net erg goed verpakt. Ook is de cooler erg luid.
Mijn CPU heeft een fout bij de temperatuur.
Pluspunten
Snel
Quad Core
8 Threads
Kan mijn GTX 970 aan
Minpunten
Warm
Luide cooler
Koop een aftermarket cooler wil je er zwaardere dingen mee gaan doen
Over het algemeen een heel goede cpu, erg snel en vooral overclocken gaat extreem goed (alhoewel je goede koeling nodig hebt).
Ik ben heel blij met de keuze voor de i 4790k
Lastig om een review te schrijven over een processor. Het ding doet wat hij moet doen... Veel performance leveren en daarbij redelijk weinig energie verbruiken. De standaard snelheid is erg fijn (4GHz), maar je kunt er eenvoudig meer uithalen. Ik gebruik hem in een gamepc waar hij niet tegenvalt.
Pluspunten
Voor weinig geld een zeer snelle processor
Zeer eenvoudig mee te clocken, maar houdt het hoofd koel
Op max load 74 graden @ 4.8GHz
Idle rond de 35 graden @ 4.8GHz
Na langere tijd (ik heb hem al ruim 1,5 jaar), nog steeds erg snel en nog lang niet toe aan vervanging (nog steeds één van de snelste CPU's om mee te gamen)
Minpunten
Niet voor de kleinere budgetten (ondanks de "lage" prijs)
De processor is geweldig. Hij is verschrikkelijk snel natuurlijk maar blijft ook heel koel under load, naja als je een beetje fantsoenlijke after market koeler neemt want de standaard koeler is totaal geen pretje. De prijs is ook goed gedaald sinds die is uitgekomen dus daar zit hij ook goed.
erg snelle processor mijne klokt lekker over met weinig voltage
( 4.5ghz met vcore van 1.22v)
de verbeterde tim is een goede verbetering 10graden gemiddeld
in vergelijking met 4770K
alleen veel te hoge vcore en vring met mijn z87 bord
1.5v vcore 1.45v vring ( cpu cache )
Pluspunten
beter overklokbaar dan de gewone haswell cpu`s
betere Tim tussen de heatpreader dus koeler dan standaard haswell`s
betere voltage regulator in de cpu met condensators voor betere overklok resultaten
Minpunten
veel te veel vcore en vring voltage met huidige Z87 moederborden ( niet elk moederbord heeft hier last van maar het schijnt dat een hoop moederborden dit probleem wel hebben)
Inmiddels gebruik ik deze cpu al enkele jaren en ben nog steeds zeer tevreden. Ik zie dan ook geen reden om een nieuwe aan te schaffen. De enige winst die ik voor mijn wensen zou kunnen maken is een besparing op energieverbruik.
Pluspunten
Intel!
Blijft lekker koel
Value for money
Meer dan genoeg capaciteit, heb nog steeds niet het gevoel dat het (veel) sneller kan.
Draak van een beest van een apparaat. Hard en snel en veel en goed. Overklokt alsof z'n leven er van af hangt. Stabiel nog een hele kunst, maar zelfs matige overkloks geven nog steeds keiharde resultaten. Want daar is de K-versie tenslotte voor. Hyper-threading duim omhoog, ongekend vermogen. Power house.
Pluspunten
Rekenkracht
Hyper-threading met twee vingers in de neus
Overklokbaarheid (Z97)
Prijs/kwaliteit
Spuwt vuur en lust je rauw!
Minpunten
Stock koeler natuurlijk zo gauw mogelijk in een hoekje dumpen en vergeten
Warmteproductie na de i7 4770K nog steeds een issue (TIM)
Overklokken vereist ervaring, geduld en fingerspitzengefühl
Ik was aan het twijfelen tussen de 6700K en deze. Na wat benchmarks bekeken te hebben was de keus snel gemaakt, ook gezien ik nog 32GB DDR3 had liggen. Geen spijt van gekregen. Mooi cputje, draait onder een H100i op 4,9Ghz 24/7
Zeer snelle processor, blijft in combinatie met een custom cooler erg koel en stil. Met luchtkoeling heb ik hem makkelijk naar de 4.8Ghz stabiel gekregen, dus goed overclockbaar.
Super CPU. Alleen niet goed voor overclocken, wordt met stock koeler zeer warm. Daarbij hoge snelheid en het blijft een i7 dus ik ga er voor langere tijd plezier van hebben!
Zeer snelle processor, 4/8 cores door hyperthreading, word daarintegen belachelijk warm, dit verschild wel zeer bij elke chip, ditzelfde geld voor overclockbaarheid, je moet ook geluk hebben met welke chip je krijgt, eerst gebruikt op z87 met bios flash, werkte instabiel, werkt perfect op z97. teleurgesteld door temparaturen en overclockbaarheid.