Tweakers
Tweakers
Samsungs Galaxy Note 3 heeft een flink 5,7"-scherm maar doordat de telefoon redelijk compact in elkaar zit valt het met de afmetingen nog wel mee. Toch blijft het een grote smartphone en daar moet je van houden. Zoals gebruikelijk maakt Samsung gebruik van een amoled-scherm waardoor de kleuren en het contrast erg indrukwekkend zijn. Ook de hardware en accuduur zijn dik in orde. Op softwarevlak biedt de Note 3 veel opties en mogelijkheden, vooral omtrent de meegeleverde stylus, maar de software is soms erg onoverzichtelijk en ondanks de snelle hardware is er af en toe wat vertraging merkbaar. Binnen het segment van grote telefoons is de Note 3 duidelijk één van de toppers. Lees verder »
Inhoudsopgave - 1. Inleiding en uiterlijk - 2. Flip wallet (cover) - 3. Specificaties - 4. Camera - 5. Beeldscherm - 6. Root - 7. S Pen - 8. Samsung toevoegingen - 9. Accuduur & oplaadtijd - 10. Prestaties: CPU, GPU en USB3 - 11. Geluid - 12. Prijs - 13. Overig - 14.
Na de prijsdaling is dit toestel een stuk interessanter geworden voor het grote publiek. Het fantastische grote scherm, de snelle hardware en de immense accu maken het een echte high-end smartphone. De stylus is een goed uitgewerkte en nu volwassen toevoeging. Alleen jammer dat Touchwiz te veel features bevat.
De Note 3 is zelfs nu nog mijn favoriet. De hardware is wat de Note 3 een echte krachtpatser maakt. De camera maakt erg mooie foto’s. Toestel bij eerste uitgaven gekocht(+/- 2 jaar geleden) maar ik merk wel dat de batterij het enigszins begint te begeven(sneller leeg).
Tijdens onze review van de Galaxy Note II van Samsung liepen de verkopen van het grote toestel nog niet echt vaart. Hoe anders is het een paar maanden later, wanneer zijn opvolger de Galaxy Note 3 de winkels uit vliegt. Een kwestie van goede marketing, of terecht een verkoopsucces?
Wanneer we het toestel in handen krijgen, komt bij ons direct weer het gevoel naar boven hoe groot toestel dit eigenlijk wel niet is. Als vanouds houden wij hem eerst tegen ons oor (het blijft toch een telefoon, is het niet?). Wát een toestel. Een paar jaar geleden hadden wij lachend dit toestel weggewuifd als kolossaal en veel te groot.
Nu echter, zien we vooral het scherm wanneer we het toestel aan zetten, en beseffen ons dat hier tegenwoordig de...
Aangezien de telefoon (onder andere) in 1 week al 3 keer is vastgelopen, 2 keer het scherm niet meer aanging en er een hinderlijke vertraging is tussen het scherm uitzetten en op de aan/uit-knop drukken, vind ik dat deze telefoon zeer slecht presteert voor een vlaggeschip dat 575+ euro moet kosten.Totaal niet onder de indruk. Alhoewel ik ben overgestapt van een oude HTC Desire HD (zwart) vind ik dat mijn oudere telefoon op veel vlakker stabieler en beter presteerde dan de Galaxy Note 3.
Het eerste dat mij opviel was het scherm, het geeft een geweldig mooi beeld met veel detail en heldere kleuren. Misschien niet het neusje van de zalm (volgens de Tweakers review) maar als je van een Desire HD afkomt is dit aan wereld van verschil.
Daarna...
Ik heb de Note 3 nu een week in gebruik en kan zeggen dat ik ondanks de nieuwe ervaring met een phablet erg tevreden ben over het toestel!
Hiervoor heb ik een Galaxy S3 mini gehad, en dit werd voor mijn dagelijkse bezigheden echt te klein. Om dan gelijk naar het andere uiterste over te stappen was voor mij daarom ook een grote stap en heb er toch best een tijd over nagedacht, maar heb er tot heden geen spijt van!!
Inhoud doos:
Doos van de Samsung Galaxy Note 3:
- Galaxy Note 3
- Adapter
- USB 3 micro USB kabel
- Headset
- Handleiding
- Accu 3200mah
- Klem ( voor het vervangen van je stylus puntjes)
- Genoeg stylus puntjes
Toen ik de doos open maakte vond ik het enigszins jammer dat ik een witte oplader en oplaadkabel erbij heb...
Mooi toestel. erg handig, leuk om te hebben / gebruiken. pracht design. genoeg geheugen voor genoeg apps
Heb deze telefoon 1 dag in bezit dus nu nog een korte review over een paar weken misschien een uitgebreidere review.
Reden aanschaf
Ik had een Sony Xperia S en wou graag een grotere telefoon zodat ik wat makkelijker alle menu's kon bedienen, minder spelfouten zou maken, een langere accuduur zou hebben en een upgrade van alles wat de Xperia S in huis heeft vond ik ook wenselijk, meer snelheid, meer opties, beter scherm etc.
Ik codeer ook weleens onderweg en een groot scherm is daarom handig. Dat is ook de reden waarom ik hem verkozen heb boven een hele hoop andere 4,9" 5" of 5,1" telefoons.
Groter dan 6" paste niet meer meer in mijn zakken en vielen daar door sowieso af.
Ik moet wel zeggen dat ik de Nokia 1520 een van de mooiste...
Update: Review van de Samsung Galaxy Gear geplaatst + een link onderaan geplaatst. Meer foto's toegevoegd & de foto's klikbaar gemaakt zodat de foto's niet gelijk het hele scherm vullen. Review wat uitgebreid! Sinds korte tijd ben ik de trotse bezitter van een Samsung Galaxy Note 3 32GB Zwart in combinatie met de Samsung Galaxy Gear Zwart. Hiervoor had ik de Note 2 dus qua formaat van de doos keek ik niet meer op. Doos van de Samsung Galaxy Note 3: - Galaxy Note 3 - USB oplader - USB 3 micro USB kabel - Headset - Extra oortjes - Handleiding - Accu - Schroefje + klem (voor de styluspen)...
Toestel met veel potentieel maar helaas vol met bugs, bloadware en onregelmatige prestatie en accuduur .
Daar is hij dan, de Samsung Galaxy Note 3. Twijfels heb ik er zeker over gehad, dit omdat ik sinds jaar en dag een HTC fan ben en ik dit ook zeker zal blijven. Punt is dat dit het enige toestel is met de specs het uiterlijk en de beschikbaarheid die bij mij aansluiten. De Note 3 dus, hierop de review.
De Note 3 nu twee dagen in huis. Een van mijn grootste reden om nu een toestel te kopen was de aanwezigheid van een virtual machine of sandbox. BYOD (bring your own device) is altijd lastig geweest omdat na het installeren van de bedrijfs-email je toestel wordt overgeleverd aan de grillen van de IT afdeling. Als je bijvoorbeeld niet binnen een gestelde periode je wachtwoord veranderd wordt je toestel leeg gemaakt. In 2012 was er al een virtual machine voor android gemaakt door VM-ware. Dit was echt een VM in een VM (want alle processen zijn in Android tenslotte VM's).
Samsung heeft echter ook speciale apps gekeurd voor gebruik binnen de beveiligde omgeving. Je kan dus niet zomaar van alles installeren binnen deze omgeving.
Na het...
Ik heb deze telefoon van een vriend overgenomen omdat mijn Acer telefoon op vakantie in mijn schoot is gestorven en ik moet zeggen: hij is fantastisch en voor iemand met mijn zicht van 10& en een beetje kan ik wel concluderen dat dit een dijk van een telefoon is. Top.
ik heb deze Note 3 al 6 maanden. Hij bevalt me zeer goed de stylus is soms wel handig op deze grote smartphone als je wilt browsen,woordzoekers en tweakeren natuurlijk.
Het is een mooi toestel maar ik had meer verwacht
Snelle smartphone. Ook in eind 2015! De s pen heeft leuke gratis in. Ik ga later deze review volledig schrijven
prachtige telefoon alleen jammer van de zilveren rand die bij mij vrij snel slijt.
Dit is mijn meest teleurstellende smartphone tot op heden. Duur, matige hardware (de rand beschadigt erg snel, vol met bloatware! Vanwege de slechte ervaring met - alweer - een Samsung wordt mijn volgende smartphone per definitie geen Samsung.
Na ruim een jaar gebruik werkt hij nog perfect. Ziet er fantastisch uit, met alle voordelen van een plastic body. Erg goede, maar situationele camera. Accu gaat lang mee en laadt snel op. Scherm is nog steeds het beste, echt prachtig. Micro usb v3.0 is echter een stuk minder.
Ik heb een half jaar getwijfelt of ik dit toestel aan zou schaffen.
Tot op heden heb ik slechts spijt dat ik m niet eerder heb gekocht.
Koop een goede case(!) Anders steekt de camera uit, is hij niet smooth en kun je hem niet neer zetten. Folie is basic.
Leuk toestel, zeer performant maar levensduur is beperkt tot twee jaar wat eigenlijk niet kan voor zo'n prijzig toestel.
na de note 1 gehad te hebben heb ik vorig jaar de note 3 gekocht wat een super toestel krachtig en snel wat de note 1 tekort schoot hebben ze aangevuld bij de note 3 wat een topper
Absolute aanrader tijd vooruit veel functies en handigheden. Mooie vormgeving standaard met lether look achterkantje (is echt mooi met stiksels) dus perfect voor internet gebruik en niet te groot zodat hij makkelijk in je broekzak past. Wordt geleverd met schrijfpen kan handig zijn als je bijv geen notitieblokje/pen hebt.
Grote smartphone met een groot 5.7'' amoled display voor diepe zwarte kleuren. En een razendsnelle processor gecombineerd met 3GB werkgeheugen ideaal voor gamen en voor een hele soepele ervaring, na het gamen opladen? Geen probleem met de 3.0 USB poort gaat dit heel snel.
Erg fijne telefoon, gebruik hem zelf voor werk en de write on screen functie is erg fijn hierbij. Over het algemeen ligt hij erg fijn in de hand en past hij in vrijwel elke broekzak, iets dat ik niet verwachtte.