HDTune laat duidelijk zijn meerwaarde zien bij de prestatiemetingen. Er zitten wat hiks in de lijntjes, die je met een gemiddelde meting niet ziet. Je merkt deze hiks ook in de praktijk. Een beschreven SSD heeft last van prestatieverlies met de tijd.
Pluspunten
Snelle SLC cache.
Goede prestaties
Geluidsloos
Weegt niets
Klein
Fix voor slechte prestaties???
3 jaar garantie
Minpunten
TLC geheugen is langzamer.
Zwaar belaste SLC cache.
Presteerd wat minder dan zijn grotere broers.
Prijs per Gb nog steeds hoog tov een normale HD.
Prestaties lopen achteruit in de loop van de tijd.
Ik heb twee schijven gekocht om deze in RIAD0 te zetten. Dit heb ik gedaan en is een paar maanden goed gegaan. Daarna een spontane crash met verlies van al m'n data. Dat is het risico van RAID0, kan gebeuren. Daarna heb ik geprobeert om de RIAD weer opnieuw op te zetten maar 0,0 succes. Windows wilde niet installeren, de schijf werd niet herkend in de bios, DISK READ ERRORS en ga zo maar door. Toen ervoor gekozen om er gewoon 1 te gebruiken, daar heb ik geen problemen mee gehad.
Na een paar maanden heb ik besloten een hardware upgrade te doen in de vorm van een nieuw moederbord en CPU. Toen begonnen de problemen pas echt, beide schijven werden niet herkend en windows weigerde erop geinstalleerd te worden, zowel in RIAD0 als los. Heel veel...
Ik heb al wat ervaring in het verleden met de samsung 830. Dit zijn prima schijven, maar helaas niet meer te krijgen.
Toen de 840 en 840 pro op de markt kwamen, was ik enthousiast over de 840 types, maar ook skeptisch vanwege het gebruikte TLC geheugen. Na veel reviews gelezen te hebben - bv. op Anandtech - heb ik toch maar besloten te wachten en te sparen voor de 840 pro versie.
Samsung heeft blijkbaar hetzelfde geconstateerd en daarom een doorontwikkeling gemaakt van de 840 versie van de schijf - de 840 EVO. Omdat deze schijf veel voordeliger is dan de 840 pro, maar toch hele goede prestaties levert, heb ik besloten deze aan te schaffen bij Mycom - goedkoop en gratis levering!. Tot nu toe ben ik er uitermate tevreden over.
Ik heb nu...
Pluspunten
Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
Nu ook in msata versie beschikbaar (maar (nog) niet getest)
Minpunten
sequential writes van de 120 GB versie zijn lager dan die van de 'grotere' schijven.
De prijs/kwaliteit verhouding van de 240 GB versie is redelijk tot goed, maar zou eigenlijk iets beter moeten zijn om dit nog een beter succes te maken.
Inmiddels 6 jaar en 4 maanden actief in mijn HP Micro gen8 server. Cache disk voor xpenology, en inmiddels alweer 8 maanden actief als cache disk voor unRAID in dezelfde server. 319 CRC errors inmiddels, maar toch geen data verloren (cache). Geen nieuwe crc in afgelopen 8 maanden.
Pluspunten
Betrouwbaar!
Goeie prijs/gb destijds
Minpunten
Tja, moet hier iets invullen, maar er is geen minpunt gevonden bij dit exemplaar!
Deze SSD is zeker een aanrader als je overstapt van een HDD. Nadeel van deze SSD is wel dat er niet veel ruimte over blijft na installatie van windows, daarom zou ik aanraden een wat grotere SSD aan te schaffen.
De 840 EVO van Samsung is 1 van de beste SSD's die ik tot nu toe gehad heb. Wel waren er een paar probleempjes op het begin met de software van Samsung. Hierbij goede support gehad van Samsung.
Bijna 2 jaar in bezit en er is werkelijk niks op aan te merken op basis van prestaties. Vooral een beduidend merkbaar verschil als je van een HDD komt.
Pluspunten
Snel, vooral als je RAPID functie instelt.
Esthetisch
Hoogwaardige kwaliteit
Minpunten
Prijs, maar dat heeft niet zozeer te maken met dit product specifiek maar SSD's in het algemeen
Deze snelle SSD is een prima aankoop, maar er zijn betere opties. Wil je een Samsung en wil je snelheid, koop dan deze. Maakt het merk je niet uit? Zoek dan maar even verder.
Super snelle SSD die relatief goedkoop is, ook qua betrouwbaarheid zal het wel goed zitten, aangezien er zoveel van worden verkocht en er weinig berichten zijn dat ze niet betrouwbaar zijn, dus wat wil je nog meer?
een zeer fijne ssd voor de prijs om je os en een paar veel gebruikte progamma's er op te zetten.
de volgde keer ga ik toch eerder voor een Mx100 256gb van Crucial is net iets duurder maar wel 2x zoveel ruimte en bijna net zo snel.
Pluspunten
zeer snelle boot tijd voor windows 8.1 Pro
mooie behuizing
de mee geleverde software is erg handig als je oude systeem software wilt over zetten naar de ssd.
Minpunten
heb vraag tekens over de levensduur die betrekking hebben over de hoeveelheid schrijf data.