Tweakers

Tweakers zegt: 9

Samsung 840 EVO 120GB

Prijs
Specificaties 2,5" • TLC • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 25 juli 2013

Samsungs nieuwe 840 EVO-ssd's: moeilijk te verslaan

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig.

Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief lage prijs
  • Goede prestaties
  • Schrijfsnelheid aangepakt

Minpunten

  • Energieverbruik niet significant verbeterd
  • Onzekere levensduur slc-cache

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
58
Score: 4
18
Score: 3
0
Score: 2
2
Score: 1
1
+2
peter123 18 augustus 2013

Samsung 840 EVO 120GB

HDTune laat duidelijk zijn meerwaarde zien bij de prestatiemetingen. Er zitten wat hiks in de lijntjes, die je met een gemiddelde meting niet ziet. Je merkt deze hiks ook in de praktijk. Een beschreven SSD heeft last van prestatieverlies met de tijd.

Pluspunten

  • Snelle SLC cache.
  • Goede prestaties
  • Geluidsloos
  • Weegt niets
  • Klein
  • Fix voor slechte prestaties???
  • 3 jaar garantie

Minpunten

  • TLC geheugen is langzamer.
  • Zwaar belaste SLC cache.
  • Presteerd wat minder dan zijn grotere broers.
  • Prijs per Gb nog steeds hoog tov een normale HD.
  • Prestaties lopen achteruit in de loop van de tijd.
  • Fout in firmware

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4

+1
Magure 9 oktober 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Samsung 840 EVO 120 SSD

Pluspunten

  • Snelheid
  • Prijs
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

  • Software Samsung
  • Ondersteuning Samsung Helpdesk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

0
Rhy 18 december 2018 Product gekocht

Samsung 840 EVO 120GB

Kwam ingebouwd in een laptop overgenomen van een tweaker. MacOS als standaard OS. Voor benchmarks zie uitgebreide review

Pluspunten

  • komt nog goed mee met recentere modellen SSD

Minpunten

  • geen voor mijn doeleinden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
Tok Tok 22 juni 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Pluspunten

  • ALS ze werken dan zijn ze bloedsnel.

Minpunten

  • Verkeren snel in een Frozen state
  • Worden niet herkend in de bios (sporadisch)
  • Windows weigert erop te installeren
  • Soms READ DISK ERRORS

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 1
Compatibiliteit Score: 1

0
swimmer5122 25 maart 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Pluspunten

  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Nu ook in msata versie beschikbaar (maar (nog) niet getest)

Minpunten

  • sequential writes van de 120 GB versie zijn lager dan die van de 'grotere' schijven.
  • De prijs/kwaliteit verhouding van de 240 GB versie is redelijk tot goed, maar zou eigenlijk iets beter moeten zijn om dit nog een beter succes te maken.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Jivebunny 10 april 2019 Product gekocht

Samsung 840 EVO 120GB

Inmiddels 6 jaar en 4 maanden actief in mijn HP Micro gen8 server. Cache disk voor xpenology, en inmiddels alweer 8 maanden actief als cache disk voor unRAID in dezelfde server. 319 CRC errors inmiddels, maar toch geen data verloren (cache). Geen nieuwe crc in afgelopen 8 maanden.

Pluspunten

  • Betrouwbaar!
  • Goeie prijs/gb destijds

Minpunten

  • Tja, moet hier iets invullen, maar er is geen minpunt gevonden bij dit exemplaar!

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 19 januari 2019 Product gekocht

Samsung 840 EVO 120GB

Prima performance, weinig opslagruimte. Gebruikt in een simpele laptop. Voor OS en applicaties voldoende.

Pluspunten

  • Kost bijna niks
  • Stabiel
  • Performance is prima

Minpunten

  • Weinig opslag
  • Niet de meest betrouwbare SSD (er is weleens wat data verloren gegaan)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
cj1 27 augustus 2017 Product gekocht

Samsung 840 EVO 120GB

Korte gebruiksduur. Binnen 3,5 jaar zonder relocatable sectors: in gebruik "maart 2014", geen relocatable sectors meer op 20 augustus 2017. Drie andere machines met soortgelijke last lopen nog zonder SSD storing: 840 Pro, OCZ Core, OCZ Vertex3.

Pluspunten

  • prijs
  • snelheid
  • behuizing
  • label levensduur

Minpunten

  • levensduur

Eindoordeel

Score: 2
eelkef 23 november 2015

Samsung 840 EVO 120GB

Deze SSD is zeker een aanrader als je overstapt van een HDD. Nadeel van deze SSD is wel dat er niet veel ruimte over blijft na installatie van windows, daarom zou ik aanraden een wat grotere SSD aan te schaffen.

Pluspunten

  • snelheden zijn dik in orde
  • makkelijke installatie

Minpunten

  • al snel vol met windows en toebehoren

Eindoordeel

Score: 4
Celioxis 9 november 2015

Samsung 840 EVO 120GB

De 840 EVO van Samsung is 1 van de beste SSD's die ik tot nu toe gehad heb. Wel waren er een paar probleempjes op het begin met de software van Samsung. Hierbij goede support gehad van Samsung.

Pluspunten

  • Snel
  • Licht
  • Gaat lang mee
  • Eenmaal een SSD, altijd een SSD
  • Samsung

Minpunten

  • Fout op het begin

Eindoordeel

Score: 5
Noam 13 juli 2015

Samsung 840 EVO 120GB

Ik raad iedereen een ssd aan vooral de samsung evo aangezien de prestatie en garantie heel hoog is

Pluspunten

  • veel lagere opstard tijd
  • gaat langer mee
  • weinig geluid
  • zuinig qua stroomverbruik
  • goede encryptie

Minpunten

  • vrij duur voor weinig gb´s invergelijk tot standaard hdd´s

Eindoordeel

Score: 5
Hapkoek 1 juli 2015

Samsung 840 EVO 120GB

Het is een snelle, stille, lichte schijf. Ook ziet deze er strak uit en past hij vrijwel in elke kast.

Pluspunten

  • Stil
  • Licht, weegt niks
  • Snel
  • Mooi uiterlijk
  • Verbruikt vrij weinig
  • Bijgeleverde software indien je deze nodig hebt

Minpunten

  • Prijs is ietwat hoog als je het vergelijkt met Crucial oid

Eindoordeel

Score: 4
Haroldtheman 2 mei 2015

Samsung 840 EVO 120GB

Bijna 2 jaar in bezit en er is werkelijk niks op aan te merken op basis van prestaties. Vooral een beduidend merkbaar verschil als je van een HDD komt.

Pluspunten

  • Snel, vooral als je RAPID functie instelt.
  • Esthetisch
  • Hoogwaardige kwaliteit

Minpunten

  • Prijs, maar dat heeft niet zozeer te maken met dit product specifiek maar SSD's in het algemeen

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 397771 7 december 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Echt een mooie super snelle SSD voor een leuke prijs!

Pluspunten

  • Super snel
  • Mooi design
  • Makkelijk te installeren
  • Prijs

Minpunten

  • Kan niks bedenken super apparaat

Eindoordeel

Score: 5
NielsG 3 december 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Te snel. Het gaat mij te snel dit ding. Het is GEWELDIG!!!

Pluspunten

  • SNELLL
  • Hoge Kwaliteit
  • Klein

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 403384 21 november 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Prijskwaliteit is prima.

Pluspunten

  • Snel
  • Stabiel
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Voelt goedkoop aan

Eindoordeel

Score: 4
Larcorba 19 november 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Goede SSD en werkt tot nu toe perfect

Pluspunten

  • Snel
  • Licht
  • Goede case

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5
ByteMe_ 14 oktober 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Lichte SSD met mooie prestaties. Makkelijk en snel te installeren met bijgeleverde software

Pluspunten

  • Snelle prestaties
  • Licht / klein
  • Wordt niet snel warm
  • Meegeleverde software van Samsung
  • Zeer stil

Minpunten

  • Hoge prijs per gb

Eindoordeel

Score: 5
Pwuts 11 oktober 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Deze snelle SSD is een prima aankoop, maar er zijn betere opties. Wil je een Samsung en wil je snelheid, koop dan deze. Maakt het merk je niet uit? Zoek dan maar even verder.

Pluspunten

  • Retesnel in lezen én schrijven
  • SATA 6GB/s
  • Wordt niet heet
  • Stil (logisch joh, het is een SSD)

Minpunten

  • Geen stroomverliesbescherming
  • Niet de beste prijs/kwaliteitsverhouding

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Vistiaantje 6 oktober 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Deze ssd zit in mijn game pc. Deze blijft snel opstarten en uit slaapstand komen. Is een goede investering geweest.

Pluspunten

  • Stabiel
  • Snel
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Licht gewicht

Minpunten

  • Geen robuuste behuizing

Eindoordeel

Score: 4
Jvann 20 september 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Lang getwijfeld om een SSD te nemen, uiteindelijk een van een Tweaker overgenomen en wat een topding! Kan niet meer zonder.

Pluspunten

  • Supersnel
  • Goede en nuttige software bijgeleverd
  • Rapid mode
  • Goedkoop vergeleken met andere SSD

Minpunten

  • Prijs per GB is altijd nog hoog vergeleken met een gewone HDD, maar het was het waard

Eindoordeel

Score: 5
haha666413 26 augustus 2014

Samsung 840 EVO 120GB

snelle ssd van samsung

Pluspunten

  • software heeft veel opties voor de ssd
  • snel
  • scherp geprijsd

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
space_octopus 17 augustus 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Geweldige SSD met een goeie snelheid & betrouwbaarheid.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Zeer snel en zeer betrouwbaar
  • Prijs
  • Bijgeleverde software(OS migration, Samsung Magician...)

Minpunten

  • Weinig capiciteit, maar dan moet je naar een hogere prijs kijken.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Anoniem: 399062 30 juli 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Super snelle SSD die relatief goedkoop is, ook qua betrouwbaarheid zal het wel goed zitten, aangezien er zoveel van worden verkocht en er weinig berichten zijn dat ze niet betrouwbaar zijn, dus wat wil je nog meer?

Pluspunten

  • Een van de beste SSD's van dit moment

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
NEskes 24 juli 2014

Samsung 840 EVO 120GB

Deze SSD voldoet aan mijn verwachtingen en qua prijs kwaliteit is deze zeer goed.

Pluspunten

  • Solide design
  • Maximale lees en schrijfsnelheid wordt bijna gehaald
  • Niet duur
  • Draait stabiel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 840 EVO 120GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee