Software-update: Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration Software 1.0

Samsung logo (27 pix)Zoals beloofd heeft Samsung nog voor het eind van de maand een dos-versie van het tooltje uitgebracht die de prestatieproblemen met de ssd's uit de 840 EVO-series moet verhelpen. Hierdoor kunnen nu ook computers die OS X of Linux draaien worden bijgewerkt. Er zijn twee opties. Ten eerste is er een iso-bestand die naar een cd kan worden gebrand. Daarnaast is er een zip-bestand waarvan de inhoud op een zelfstartende usb-stick moeten worden geplaatst. Het programma werkt eerst de firmware bij, voor de sata-modellen naar EXT0CB6Q en voor de msata-modellen naar EXT42B6Q, en vervolgens wordt de ssd gescand en gekalibreerd.

Preparing the Performance Restoration software

If you use a CD/DVD
  1. Create a bootable CD/DVD solution containing the ISO image (a disk image). The ISO image includes a bootable, free version of DOS and the Performance Restoration DOS software.
  2. You may use any disk burning utility to burn the ISO image.
  3. Boot the target system from the CD/DVD created in the previous step. The Performance Restoration software will be launched automatically.
If you use a USB device
  1. Please set your USB drive into a “bootable” state before starting the Performance Restoration software.
  2. For assistance on completing this step, please refer to USB boot utilities from a trusted internet site.
  3. Extract the provided zip file into the bootable USB drive you created (extract to the root directory).
  4. Boot the target system from the bootable USB created in the previous step. Please run perf.exe.
For details, please refer to Samsung Performance Restoration v.1.0 Installation guide.

amsung SSD 840 EVO Performance Restoration Software

Versienummer 1.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Linux, DOS, macOS
Website Samsung
Download http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/downloads/software/Samsung_Performance_Restoration.iso
Bestandsgroottes 1,26MB - 3,21MB
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

30-10-2014 • 07:37

97

Submitter: nanoChip

Bron: Samsung

Reacties (97)

97
96
43
4
0
36
Wijzig sortering
Het is gelukt _/-\o_ Ik heb de firmware van de samsung EVO 840 kunnen updaten en kunnen restoren op een Imac 2011 model zonder superdrive, zonder bootcamp en zonder USB boot mogelijkheid. Keurig gelukt middels een FreeDos Boot.

Details van de imac : OSX 10.10, De originele HDD zit nog op de originele plek, de SSD op de plek van de Superdrive (niet de beste plek qua snelheid). update: de positie SSD maakt niet uit.

in het kort
- Ik heb gebruik gemaakt van een rEFIT / SYSlinux USB bootdisk.
- Aan SYSLINUX partitie op de USB stick heb ik de uit de samsung ISO de file BTDSK.IMG toegevoegd de configuratie file aangepast zodat deze correct verwijst naar de BTDSK.IMG file
- Daarna op ik op mijn originele HDD een tweede partitie (fat32) aangemaakt met de naam BOOTCAMP waarnaar ik de USB SYSLINUX partitie met de terminal heb heen gekopieerd.
- Herstarten, option indrukken, REFIT, boot SYSLINUX van HDD, seashell en hoppa de samsung restoration tool kan worden gestart. Kleine 45 minuten later klaar. NB stap 2 gaat tergend langzaam puntje voor puntje...........

Ik zal later het beter stap voor stap uitschrijven. Het zijn uiteindelijk wat terminal stappen, maar voor iedereen goed te volgen als je maar oplet op bepaalde details.
de bron is hier : https://fuerstnet.de/en/u...d-firmware-mac-without-cd kijk verder in de replies uiteindelijk vindt je onder SOLVED de extra aanvullende stappen voor de HDD boot variant

Bedankt aan Apple voor de rare beperkingen en Samsung voor de halve support.

[Reactie gewijzigd door Waltman op 23 juli 2024 18:31]

Ik heb een 840 EVO onder Windows 7 en draai de Samsung Magician windows software. Daarin wordt nu aangegeven dat ik firmware versie EXT0BB6Q heb en dat dat de laatste firmware versie is. Ik zou verwachten dat de Magician software deze nieuwe versie (EXT0CB6Q) toch ook aan gaat bieden?
Het is niet enkel een FW update, maar ook nog een soort van Read/Write procedure nadien om de cellen te "herstellen", en wellicht is deze niet voorzien in Magician?
Nee dat zal niet gebeuren. Deze firmware wordt namelijk alleen gebruikt door de repairtool dus is compleet los staand van de magician firmware.
Nee, Magician installeert die nieuwere firmware niet automatisch. Dit is omdat er naast een firmware update ook een "herschrijf alle data opnieuw" behandeling nodig is om de performance weer optimaal te krijgen. Voor onder Windows is er deze tool, die doet het verversingsproces gewoon terwijl Windows draait.
Ah ok, bedankt. Ik had deze windows versie gemist. Zal er vanavond even naar kijken.
Klopt, deze firmware krijg je alleen via deze toolm Magician heeft de herschrijf-alle-data truuk niet aan boord.
Waarom voor Windows de fancy GUI en voor Linux / Mac OS X (eigenlijk niet dus) een bootable versie met eigenlijk gewoon géén GUI? Beetje jammer, had in ieder geval voor OS X iets beters verwacht.

En er dan nog langer op moeten wachten, ook. Deze versie hadden ze vast veel sneller in elkaar kunnen zetten aangezien je een veel gecontroleerdere omgeving hebt dan op een actief draaiend besturingssysteem, en dus veel eenvoudiger te testen. Er is daar iets foutgegaan 8)7

Maar goed, ik zal wel eens kijken hoe ik hier een bootable USB-stick voor mijn Macbook van kan bakken...
Kun je je stappen opschrijven voor OSX + usb stick, dan kunnen anderen dat ook uitvoeren :)
Hier vind je de nodige instructies om een (Free)DOS bootable usb stick te maken:
http://chtaube.eu/computers/freedos/bootable-usb/
Hierna pak je de bestanden in het zip bestand van Samsung uit naar de hoofdmap van die stick.
Start op met die stick en kies vervolgens voor "4 - Load FreeDOS without drivers".
Als FreeDOS gestart is tik je perf.exe in, Enter.
Volg de stappen in de Samsung Performance Restoration v.1.0 Installation guide vanaf blz 6.
Bedankt!
Beetje karig dat Samsung niet eventjes zelf deze links kan geven. Ik wist namelijk totaal niet hoe je een bootable DOS omgeving op een usb stick zou moeten zetten voor een Mac omdat nou eenmaal niet iets is wat ik ooit verwacht had te moeten doen. Dan vind ik dat je een beetje afgescheept wordt met "please refer to USB boot utilities from a trusted internet site", geef dan ten minste nog een link maar het was beter geweest als ze deze simpele stappen gewoon even zelf hadden geschreven. Het was misschien 5 minuten moeite voor ze geweest maar komt net wat gebruiksvriendelijker over

EDIT:
Ik krijg het maar niet aan de praat... Booten naar de usb lukt gewoon maar niet aangezien mijn Mac hem met geen mogelijkheid wilt herkennen in het bootmenu. Nu maar hopen dat er binnenkort even een duidelijke handleiding komt wat er nou precies moet gebeuren wil je een bootable DOS usb stick kunnen maken.

[Reactie gewijzigd door maxietheboss op 23 juli 2024 18:31]

Ik heb zojuist een disk gemaakt op de volgende manier:

Download de volgende files:
http://www.pendrivelinux.com/downloads/YUMI/YUMI-2.0.1.1.exe
http://www.finnix.org/files/balder10.img

Plaats een vinkje bij: Format ... Drive (als deze er niet staat kies dan eerst even: View or Remove Installed distro en uncheck deze weer, hierna zie je wel Format ... Drive staan)

Selecteer FreeDos in de lijst en kies balder10.img die je zojuist gedownload hebt.

Klik op Create, Yumi gaat nu een bootable usb disk maken.

Ga daarna in verkenner naar je usb drive en plaats de FW directory en PERF.EXE in de root van je usb drive.

Steek de USB drive in je Mac en boot hem met ALT ingedrukt. Kies in het volgende scherm je USB disk (waarschijnlijk een geel/oranje disk icoon wat Windows heet)

Wanneer je het bootscherm van Yumi ziet kies dan System Tools en dan Balder/Freedos

Wanneer je de A: prompt ziet, type dan: C:
Hierna kun je PERF.EXE uitvoeren (dit laatste heb ik zelf nog niet gedaan aangezien ik nog niet bij mn Mac zit)

Succes!

[Reactie gewijzigd door xtr3me op 23 juli 2024 18:31]

Bedankt, maar dit lukt helaas ook niet op mijn OSX. Hij ziet de USB drive niet wanneer ik hem met ALT ingedrukt opstart.
Ik heb deze tutorial gevolgd:
https://fuerstnet.de/en/u...d-firmware-mac-without-cd

De BTDSK.IMG file in de iso file plaats je als laatst op de USB schijf.
Vervolgens pas je in de syslinux.cfg de regel naar:
"append initrd=/BTDSK.IMG"

En voila

Edit;
Oh ja, stap 1 is dushet downloaden van de iso-file van de samsung website!

[Reactie gewijzigd door Sofyan op 23 juli 2024 18:31]

Hiermee kom ik al wat verder, echter als ik SYSLINUX probeer te booten via rEFIt dan krijg ik een lekker ouderwets zwart scherm met "no bootable device – insert boot disk and press any key". Soms vind ik OS X heel fijn maar op dit soort moment word ik toch een beetje moe dat ze altijd alles net even iets anders moeten doen. Zodra je ook maar een beetje buiten de gebaande paden gaat is het vaak 'computer says no'
Ik krijg hetzelfde - insert boot disk an press any key -

Hoe moeilijk is het voor Samsung om iets te maken voor je ook als OSX gebruiker iets aan hebt. De EVOs zijn aardig populair in de mac knutsel scene, dat weten zij ook.
Ja, Samsung heeft hier wel erg gefaald!

Hebben jullie de schijf geformatteerd en aangeven dat het om een Master Boot Record partitie moet gaan?

Dit kan je doen door in Disk utilty bij het aanmaken van een nieuwe partitie onder op het knopje Options te klikken en dan optie3 MBR kiezen.

Ik hoop dat t werkt!
Dat kan want booten vanaf usb werkt niet bij iedere Intel Mac. De enige oplossing is dan het gebruik van de bootable cd.
Het lukt mij ook niet (unetbootin tool gebruikt), de USB verschijnt niet in het bootmenu. Dus een wat duidelijkere handleiding zou prettig zijn. Is er een tweaker die kan helpen ? Hoe maak je de USB boot disk, welke mappen van samsung plaats je dan in de root ?
Idem, maar als je een DVD hebt...dan heb je wellicht de oplossing voorhanden. dvd gebrand met windows machine en vervolgens opgestart daarmee in mijn MacBook Pro. Werkt perfect.
Ik heb een externe Optiarc DVD in een casing op USB aangesloten, boot wel maar blijft in linux bootscherm hangen. Helaas dus ook geen oplossing.
Volgens mij een belangrijke toevoeging: je stikje moet fat 16 zijn voor freeDOS! Dat staat wel ergens in de instructies (zie ik nu), maar niet heel duidelijk.

M.i. makkelijkste manier om dat te doen is met gparted (zit in meeste distro's standaard in de repo). Kun je direct zien welke /dev/sd.. je USB stick is ;-)

(Ervaring van 100 jaar geleden leert dat je ook heel makkelijk de verkeerde schijf stuk maakt, dus ... Be warned)
Dank je wel :) , ik ga het vanavond gelijk proberen. Ik was bang dat FreeDos niet zou kunnen booten op een mac aangezien ik daar weinig over terug vind op internet.
Nieuwere Macs hebben een X86 CPU er in zitten (sinds de overstap van Apple naar Intel), het gaat tegenwoordig juist makkelijker dan de vroegere Macs!
Mensen die deze schijf in hun Mac hebben weten wat ze doen. Apple levert deze SSDs niet.
Ja, dus? Dat betekent toch niet dat ze daarom geen eenvoudigere oplossing willen dan een USB-stick moeten voorbereiden?

En je kunt hem natuurlijk altijd in een externe 2.5'' behuizing hebben, dat werkt ook prima met Macs.

[Reactie gewijzigd door MadEgg op 23 juli 2024 18:31]

Ik heb deze erin laten zetten ipv de 5400 toeren hdd, ik weet hoe ik mn pinpas moet gebruiken niet hoe ik deze firmware update erop krijg...
Anoniem: 270261 @MadEgg30 oktober 2014 08:50
de meeste mensen die een unix/linux based os gebruiken nemen daar enkel de terminal in gebruik denk ik.
ik heb al een paar mensen gezien die wel een gui op linux gebruiken maar ik denk dat de meerderheid nog steeds de terminal veel handiger vind (waaronder ikzelf)
Als programmeur gebruik ik de console veel (vim FTW), maar dat betekent niet dat ik geen GUI heb of gebruik, natuurlijk. Eerlijk gezegd maakt het me ook niet zo heel veel uit of het een grafische toepassing is, maar een live-update zoals de Windows-tool dat doet zou wel zeer welkom zijn, waarbij je dus niet een bootable USB-stick hoeft voor te bereiden en het gewoon van de GUI of van de command line kan starten.
Ach, ik vind een tool zoals dit geen probleem. Wat ik wel raar vind is dat ze niet gewoon een volledige bootable tooltje of image kunnen leveren. Nu moet je zelf op zoek om te kijken hoe je dat dan maakt.

Als ze in plaats hiervan zelf even een standaard image hadden gemaakt wat iedereen op een USB had kunnen zetten was het veel klantvriendelijker geweest. Die kunnen ze dan ook hergebruiken voor iedere keer dat er een firmware update uit is en bovendien is het daarmee OS-onafhankelijk en hebben dus Windows, OS X, Linux, *BSD etc. gebruikers allemaal direct de beschikking over de update in plaats van extra energie moeten steken in de verschillende OS-en.
Vind ik ook, er staat gewoon letterlijk in de handleiding
"2) For assistance on completing this step, please refer to USB boot utilities from a
trusted internet site."

Epic Fail! if you ask me 8)7
WinClone is het toverwoord om snel even een bootcamp disc te bakken in OSX.
Met bootcamp een partitie maken die zeker 10% ruimte heeft op de totale disc tov bootcamp installatie. Ging ik de fout mee in.
Heb met WinClone van mijn MacMini een clone gedraaid en vervolgens op mijn MBPro gezet om die 840 eco 1tb van nieuwe drivers te voorzien.
Op de een of andere manier laat Yosemite me geen Boot USB maken en ook geen Bootcamp.
De windows installatie krijg ik er niet op. De Partitie is van het verkeerde formaat. Verwacht dat dat de beveiliging is van Yosemite. Alles versleuteld.
Maar via de work around met WinClone was het zo gepiept. Dan kan je gewoon in Windows de software draaien. Duurt wel een tijd voor alles klaar is (60 min), maar dan heb je ook weer een snelle machine terug. Achteraf bootcamp er weer afgooien en je machine is klaar.
Maar dan moet je dus wel Windows kopen en installeren alleen om een low-level tooltje één keer te draaien. Windows kost bijna net zoveel als de hele drive.
Nee, die had ik draaien op mijn MacMini. Met WinClone kan je een kopie maken.
Voor dat windows vraagt om activeren is de klus geklaard :). Daarna gooi je de partitie er weer af met Bootcamp en is de OSX schijf weer een geheel.
wat een gemekker, je krijgt je tooltje, en als hij werkt dan lijkt me dat toch prima, en waarom zouden ze dan 'in ieder geval wel voor osx' moeten ontwikkelen, omdat jij er toevallig eentje hebt...
Niet omdat ik er toevallig eentje heb. Ik heb meerdere Linux PC's en een Macbook Pro met Mac OS X en Linux erop. Dat ze geen aandacht aan Linux besteden had ik (helaas) wel verwacht maar voor OS X vind ik het toch wel jammer. Het marktaandeel van OS X op de desktop is toch echt wel een stuk groter dan dat van Linux.
ik vond het eigenlijk al raar dat men wel voor windows een gui-tool had gemaakt en niet gewoon ook deze manier en zelf-opstartbare iso / of desknoods een usb-stick generator had meer dan genoeg geweest voor die op alles ja en next klikkende computer-feuten ;)
Ja, dat ben ik wel met je eens. Maar dan hadden ze gewoon maar één tool hoeven uit te brengen voor Windows, Linux en OS X, zijn ze in één keer klaar. Ik verwacht dat deze bootable oplossing ook gewoon te gebruiken is op PC's waar Windows op geïnstalleerd is. Dus erg vreemd dat de GUI-tool voor Windows als eerste uitkwam, terwijl dat waarschijnlijk de complexere versie van de twee is.
Super, voor alle platformen ondersteuning dus.
Jammer dat het er natuurlijk in eerste instantie inzit die performance degradatie maar goed. De oplossing is nu voor handen.

Wat ik nog niet helemaal duidelijk heb, speelt het performance probleem ook binnen OSX ?
Ik ben namelijk zelf in het bezit van een 840 EVO in mijn iMac van 2010 maar heb eerlijk gezegd niets gemerkt.

[Reactie gewijzigd door GeeMoney op 23 juli 2024 18:31]

Vermoedelijk wel, want het probleem ligt op hardware niveau.
Interessant artikel: http://www.extremetech.co...e-caveats-when-you-update
Bedankt voor deze link.

"Performance restoration will not work if a drive is locked with a user password or if TCG/Opal or Encrypted Drive standards are in place."

Ik moet er dus niet aan beginnen want er zit Truecrypt op de HDD bij mij. Of zie ik dit verkeerd?
"TCG/Opal or Encrypted Drive standard" maken gebruik van hardware voor encryptie, TrueCrypt is gewoon software en valt niet onder deze beperking/waarschuwing.

Dat gezegd hebbende, maak vooral een backup voordat je het uitvoert.
Waar ik wel benieuwd naar ben is of ik dit ook voor Windows 7 PRO kan gebruiken.
Aangezien ik er met hun eerste tool niet door kwam, die kon niet verder dan 15% komen namelijk. Als iemand mij hier een antwoord op kan geven zal echt super zijn ;)
Ik had datzelfde op een ouder systeem met NVIDIA chipset, na het updaten van de driver naar de laatst vindbare bij nvidia.com (moederbordfabrikant gaf een oudere als nieuwste weer) werkte het wel.
Ikzelf heb 2 chipsets, eentje van AMD, en een van Asmedia en heb de SSD aan de AMD chipset hangen (AMD 990fx), maar kom er gewoon niet door. bij de 15% geeft de software aan dit ik meschien een andere chipset in gebruik heb, en dit schadelijk kan zijn. Maar alsnog thx voor het meedenken :)

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 23 juli 2024 18:31]

Welke driver heb je draaien, de windows of amd versie?

Er staat aangegeven dat de amd versie problemen kan geven.
Ik gebruik de driver van AMD, en dat maakt het ook zo vreemd.
Ook blijk ik hier niet alleen last van te hebben, toen de performance melding hier namelijk het voor het eerst voorbij kwam op tweakers, werd dit ook door anderen gemeld, die hetzelfde ondervonden.

En "Er staat aangegeven dat de amd versie problemen kan geven" wist ik reeds al, maar als het op deze manier wel valt op te lossen, zal het super zijn natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 23 juli 2024 18:31]

Allernieuwste driver wel erop?

Anders vervangen voor windows driver, en daarna weer de amd versie installeren.
Ze zijn vrij duidelijk in hun support, AMD driver verwijderen, opnieuw opstarten zodat de standaard Windows driver ervoor in de plaats geladen wordt en dan de tool draaien.
Daarna kun je weer de AMD driver installeren.

Dit natuurlijk niet op deze manier aanpakken in geval van een NVIDIA bord, aangezien de kans bestaat dat er dan geen standaard driver geladen kan worden.
Oke thx voor de tip, ik ga het zeker proberen en zal jullie de uitslag laten weten.
Ik ben momenteel op men werk, en moet nog effe, dus tik dit op men Laptop nu.
Maar als ik vanavond laat (overwerken) thuis kom ga ik dit meteen proberen. Thuis heb ik by the way een Asus moedebord, dus hoop zo dat dit gaan weken, en velen met mij waarscheinlijk.
Thx aan allen hier :)

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 23 juli 2024 18:31]

Het is gelukt, eindelijk.
Maar snap nog steeds niet wat het probleem nou veroorzaakte, aangezien ik het op precies dezelfde manier als hoe jij het beschrijft al eerder heb geprobeerd.
En toen kwam ik er gewoon niet door, en nu zonder enige problemen.
Anyhow, het is gelukt en daar ben ik zeer blij mee.
Thx voor alle support hier, much appreciated _/-\o_

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 23 juli 2024 18:31]

Grote kans, het zou kunnen dat ze nog een specifieke driver laden maar als ze gewoon bios-calls (of uefi calls?) gebruiken zou het redelijk hardware onafhankelijk moeten zijn. Laat het ons maar weten :)
Als dat het geval blijkt te zijn zal ik dat zeker doen.
Ook aangezien ik/we hier waarschijnlijk meer mensen mee gaan helpen, en dat is altijd fijn natuurlijk ;)

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 23 juli 2024 18:31]

Welke filesystems ondersteunt deze tool? Als ik het goed begrijp van de windows tool schrijft hij namelijk de bestanden na het installeren van de firmware opnieuw. De Windows tool ondersteunde dan ook alleen ntfs. Er staat hier niks over in de gelinkte pdf.
onafhankelijk van filesystem. Alle blokken worden opnieuw geschreven, niet alle bestanden (indirect natuurlijk wel). Vergelijk maar met een raw image van een schijf, maakt ook niet uit welk filesystem daar onder ligt.
klinkt logisch, maar dan kan het wel even gaan duren dus als je een schijf van 512 GB en 1 van 1TB hebt.
Misschien is opnieuw installeren dan wel sneller alhoewel ik wel gkl... had met mijn win81 dualboot en kubuntu...
Volgens mij is de duur wel afhankelijk van de vulling van de schijf. Het ging bij mij in ieder geval aanzienlijk sneller met een bijna lege SSD dan met een bijna volle SSD. Als ik me goed herinner is dat ook bij SSD's belangrijk: niet langer gebruikte sectoren moeten gewist worden zodat ze snel beschreven kunnen worden als ze weer nodig zijn. Dat is ook de gedachte achter het TRIM-systeem, volgens mij. Dat zou dus betekenen dat de SSD, ondanks dat hij geen benul heeft van het filesystem, alsnog wel weet welke sectoren wel en welke niet in gebruik zijn.
Dat klinkt inderdaad wel logisch dat een SSD weet wat wel en niet beschreven/in gebruik is. Nou ja ik ga het tooltje van het weekeinde maar eens erop loslaten en zie wel hoe lang ie erover doet....Ik hoop niet het hele weekeinde ;)
Misschien is opnieuw installeren dan wel sneller alhoewel ik wel gkl... had met mijn win81 dualboot en kubuntu...
Jammergenoeg lost herinstalleren het probleem helemaal niet op.
Nou ja herinstalleren NA de firmware update wel lijkt mij, maar nu ik het nog eens bekijk heb je wel dit tooltje nodig om überhaupt de juiste firmware te krijgen begrijp ik eruit. En dan moet ie dus wel alles herschrijven.
Heb heb gebruikt en het werkt echt weer een stuk sneller.
Ik zie nu v 1.1 voor windows en 1.0 voor dos. Handig zal hem direct even installeren.
Hoef je niet te installeren, deze tool, zowel dos als windows hoef je maar een keer te draaien. Ik meen zelfs dat hij het daarna niet meer doet. Hij update de firmware en herschrijft alle blokken, het probleem is daarmee opgelost en deze software heb je dan niet meer nodig.
Ik bedoel vooral om mee te nemen. Ik ken wat mensen die niet zo goed met de PC zijn die ook een EVO 840 hebben. Daar draai ik hem dan even :D
Anoniem: 114278 @Azerox30 oktober 2014 09:18
Samsung Performance Restoration v.1.1 does not work, if users did performance
restoration through v.1.0
Ik heb ook zo'n disk, maar in de praktijk merk ik echter niets van de performance degradatie.. Mijn 12.04 Ubuntu install draait uit zichzelf al erg rap, ook met een SATA schijf. Zal toch eens testen wanneer ik thuis kom!
12.04 ... wordt het dan niet eens tijd om te upgraden 14.04.1 is al een tijdje uit...

maar goed ik zag tijdens mjin aankoop het nut al niet van deze schijven, ik heb onder linux helemaal zoveel space niet nodig, data staat deels op de nas en de rest staat op een gewone hdd .. dus de enige ruimte die ik gebruik zit in de installatie en de steammap ... ik heb dan ook gekozen voor een 60gb kingston schijfje en dat werkt al meer dan snel genoeg.

[Reactie gewijzigd door i-chat op 23 juli 2024 18:31]

12.04 is een LTS versie, *LONG* Term Support. Oftewel, ondersteuning tot april 2017, en bedoeld voor stabiele productieomgevingen.

Niet iedereen gebruikt z'n Linux-machine voor steam-spelletjes...
Ik heb op mijn Mac Pro Bootcamp. Op m'n HDD staat Windows, op m'n SSD OS X. Kan ik in Windows die andere tool gebruiken voor m'n OS X schijf of moet ik daarvoor deze tool gebruiken...?
Ik heb zelf 4 Samsung 840 EVO ssd's , 3 x 250 en 1 x 500GB. Bij alle SSD's is de update/re-write goed verlopen, het duurde wel even moet ik zeggen vooral de 500GB liet even op zich wachten.

De oudste SSD heeft op dit moment 2.5TB aan writes volgens magician wat best mee valt na een jaar.

En als ik heel eerlijk ben merkte ik haast geen verschil na het draaien van de tool, De oudste van het stel zat ongeveer 1 jaar in een systeem (andere volgde kort daarna) en voor zover ik kon zien waren de verschillen alleen zichtbaar in benchmarks (Atto/samsung magician) met dagelijks gebruik merkte ik 0.0 verschil, dat Windows na verloop van tijd trager opstart is redelijk normaal naarmate je meer programma's installeert. Ik heb alleen getimed hoe lang het duurde voordat ik gebruik kon maken van mijn pc, dus cold boot tot desktop. Over 5 runs voor de tool en 5 runs na de tool was het verschil ~2 seconden wat voor mij niet echt veel uitmaakt.

Er zijn nog een paar mensen waar ik langs moet om de upgrade te doen maar ik denk dat ik het gewoon zo laat, het werkt gewoon en die mensen draaien geen benchmarks of andere dingen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.