Review door de redactie

Preview - Nokia Lumia Black: notificaties met het scherm op zwart

Nokia's Lumia Black-update brengt diverse nieuwigheden voor bezitters van een Windows Phone van Nokia. Tweakers nam ze onder de loep.

232 17 jan '14

Hands-on - Nokia Lumia 520: poldermodel in Barcelona

Nokia presenteerde nieuwe Lumia-toestellen op het Mobile World Congress in Barcelona. Tweakers ging ermee aan de slag.

108 27 feb '13

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:

De Nokia Lumia serie en het bijhorende Windows Phone besturingssysteem begint steeds bekender te worden bij het grotere publiek. Waar het begon met de Nokia Lumia 800, zijn er momenteel in alle Nokia categorieën Windows Phone toestellen te krijgen, van high-end tot het lage segment. Inmiddels is er een volledige tweede generatie Lumia’s. Één van deze modellen is de Lumia 720 die in het mid-range segment gepositioneerd is. Van Nokia kreeg ik de kans om de Lumia 720 eens nader te bekijken. Windows Phone op zich is mij niet onbekend. Tot op heden gebruik ik de Nokia Lumia 800 en...

Pluspunten

• Micro-SD slot
  • Foto kwaliteit bij weinig licht
  • Super toetsenbord
  • Design
  • Massamodus/verwisselbare
  • Grote accu
  • Geen bloatware

Minpunten

• Ongeladen in de doos
  • Aanschafprijs
  • Nokia apps niet in Nederlandse taal
  • Videokwaliteit

30 januari 2014 Rapporteer

Beste Tweakers,
De Nokia Lumia 720 is mijn eerste smartphone. Hiervoor had ik een iPod Touch waarop ik mijn 'smart' dingen deed en een normale telefoon met prepaid om te sms'en en te bellen. Dit beviel goed omdat ik wegens studeren in het buitenland niet aan een abonnement begon. De Lumia heb ik bijna een half jaar in bezit. Mijn ervaringen hiermee zijn hieronder weergegeven.
Zoals al vaker is vermeld zijn er niet veel verkrijgbare apps in de store in vergelijking met de iOS of Android. Toch zijn de essentiële apps verkrijgbaar en heeft Nokia zefl nog voor een aantal hele goede apps gezorgt waar ik heel blij mee ben. Het totale aanbod is dus beperkt, maar in mijn geval is het voldoende. Je moet soms een app of populair spelletje missen.

Pluspunten

• Minimalistisch ontwerp (hardware en software), Software werkt snel en soepel, Essentieële apps zijn beschikbaar, Snelle reparatie service, Prijs

Minpunten

• App-crashes, Beperkt aantal apps, Slechte bouwkwaliteit ervaringen

3 van 5 sterren (Voldoende)
4 september 2013 Rapporteer

Keuze
Dit is mijn eerste smartphone; in het kort mijn motivatie voor een Lumia:
- Mijn ervaring met Android op een Lenovo tablet was ronduit slecht; geen bijster gelikte interface en veel vastlopers, zelfs op native apps en google producten. Windows Phone 8 had ik bij vrienden in werking gezien en sprak me zeer aan.
-Ook had ik al meer kapotte dan intacte iPhones gezien, dus die dingen waren niet degelijk. M'n vrienden met Lumia's willen ze nog wel eens demonstratief op de grond gooien om te laten zien hoe onverwoestbaar ze zogezegd zijn.
- Ook had ik gezien dat Lumia's goede foto's maken, met name bij weinig licht, en dat lees ik ook overal op internet terug.
- Zelf gebruik ik Windows op de PC en heb een Xbox 360, waardoor de...

Pluspunten

• Scherm
  • Batterijduur
  • Bouwkwaliteit (Gorilla Glass)
  • SkyDrive en Office zijn beter dan de concurrentie en werken goed samen
  • Native Nokia apps voor media, navigatie en OV zijn dik in orde
  • Camera, doch niet bij tegenlicht
  • Licht van gewicht en imo een erg mooi design

Minpunten

• Camera bij tegenlicht
  • Eénmaal een glitch gehad

Prachtig design, strakke look en een mooi kleurtje. De Nokia Lumia 720 is goed maar heeft soms zijn "down sides" De camera is uitstekend maar de selfie-camera wat minder. Jammer dat Windows Phone niet al te veel apps beschikbaar heeft. Maar daarom is de telefoon niet meteen slecht, Een aanrader

Pluspunten

• Strak Design
  • Goede Camera
  • Doet wat hij moet

Minpunten

• 512 MB RAM
  • Windows Phone

21 januari 2014 Rapporteer

Mijn opvolger van de Lumia 800 moest langer met de batterij kunnen doen en minimaal de zelfde specs hebben. Dat is de Lumia 720 geworden. De Lumia's zijn in mijn opinie erg mooie telefoons en deze is voor mijn gebruik meer dan voldoende uitgerust. Scherm, vorm, batterij duur, snelheid, zeer goede camera eigenschappen, prijs en windows 8.1. Nog geen black update maar die komt eraan. Nog wel erg getwijfeld over de 920, maar de batterij duur gaf de doorslag. Ervaring tot nu toe is erg goed. Een prima telefoon met alles erop en eraan en een zeer goed camera resultaat.

Pluspunten

• Batterij duur
  • Camera app
  • camera vermogen in weinig licht
  • vormgeving
  • scherm kijkhoek
  • scherpte
  • prijs
  • Formaat, niet te groot en toch goed leesbaar
  • draadloos laden (nog niet gebruikt)

Minpunten

• Wordt nog niet geleverd met wereldwijde dekking van maps. Dat is ronduit stom van Nokia.
  • geen standaard cover / bumper zoals bij de Lumia 800

13 augustus 2013 Rapporteer

Het scherm van de Nokia is zeer goed. Heel erg helder en mooie kleuren. De accu van de telefoon gaat met gemak een dag met intensief gebruik mee. Een nadeel is dat de camera knop aan de onderkant zit en hij dus vaak perongeluk word ingedrukt. Dit werd na 5 dagen wel wat minder gelukkig. 3 weken later heb ik er geen last meer van.
In tegenstelling tot mijn iPod Touch 4e generatie is hij nog nooit gecrashed en is het een soepel systeem.
De bloatware kan men gewoon van de telefoon verwijderen als dit gewenst is.
Ik raad deze telefoon erg aan.

Pluspunten

• Snel
  • Goed scherm

Minpunten

• Weinig accesoires te koop
  • Bestaat maar uit 1 deel, de accu vervangen is onmogelijk.

18 januari 2016 Rapporteer

Nokia Lumia 720 Zwart

Een goede telefoon voor dagelijks gebruik.
Ik raad hem persoonlijk niet aan voor zware applicaties.
Super mooi display met prachtige kleuren.
Jammer genoeg vind ik hem wel wat duur.

Pluspunten

• mooie kleuren op display
  • goede camera

Minpunten

• vrij duur
  • niet snel genoeg voor zware taken

1 april 2014 Rapporteer

13 juni 2013 Rapporteer

Nokia Lumia 720 Rood

29 mei 2013 Rapporteer

Nokia Lumia 720 Zwart

Toen de telefoon net uit was, was er vooral het probleem dat er te weinig apps voor waren en dat Windows Phone an sich nog achterbleef. Die problemen zijn redelijk opgelost maar nu begint de hardware het te begeven.

Pluspunten

• Prijs/kwaliteitverhouding bij aankoop

Minpunten

• Volumeknop hapert na half jaar gebruik
  • Powerknop hapert na anderhalf jaar gebruik
  • Spleetvorming tussen scherm en behuizing
  • Ghost inputs na twee jaar gebruik

2 van 5 sterren (Slecht)
24 mei 2013 Rapporteer

Nokia Lumia 720 Zwart

Heb jij ook een Nokia Lumia 720 Wit?